• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Igualtat

El Consell i Espai Dones reforcen la seva col·laboració per promocionar la igualtat i prevenir la violència de gènere a Formentera

foto 2022 espai donesLa presidenta i consellera d'Igualtat del Consell de Formentera, Ana Juan, i la presidenta d'Espai Dones, Dolors Fernández Tamargo, han signat un conveni de col·laboració entre ambdues institucions per l'atorgament d'una subvenció de 4.000 euros per dur a terme actuacions relacionades amb la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere, durant aquest any. Espai Dones es compromet, amb aquesta subvenció, a posar en marxa programes, serveis i projectes que contribueixen a crear les condicions adequades per a la igualtat d'oportunitats entre dones i homes; així com activitats dissenyades des del reconeixement dels principals obstacles i discriminacions que encara pateixen les dones.

24 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Un mes d'activitats per celebrar el Dia de la Dona a Formentera

foto 2022 dia de la donaLa presidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Ana Juan, i la presidenta d'Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo, han presentat avui els actes organitzats a l'illa amb motiu del 8 de març, Dia de la Dona.

Enguany, el 8 de març es celebra sota el lema "Igualtat de gènere avui per un demà sostenible" i la presidenta Ana Juan ha destacat que aquesta "perspectiva de futur és fonamental per construir, des de l'educació, una societat de futur amb una igualtat real". Juan ha assenyalat que el Consell "està desenvolupant el seu primer pla d'igualtat intern, per assegurar que com a institució la igualtat no sigui només un objectiu i ideal, sinó una realitat per a tot el nostre personal i el seu entorn".

La presidenta ha assenyalat que "l'administració ha de ser el mirall d'una societat construïda sobre la igualtat de gènere" i ha avançat que els pròxims mesos s'incorporarà al Consell "una agent de conciliació i corresponsabilitat per estudiar noves formes i mesures per facilitar i millorar la qualitat de la conciliació familiar de la ciutadania de Formentera, amb la finalitat de que la càrrega de les cures familiars no limita a ningú a l'hora de desenvolupar-se professional i laboralment". Finalment, Juan ha animat a la ciutadania "a participar en les activitats que enguany són molt nombroses i diverses, i que ens ajuden a conscienciar i a seguir fent més i més pedagogia en la defesa dels nostres drets com a dones".

Per part seva, Dolores Fernández Tamargo ha avançat el programa d'actes que es porten a terme durant pràcticament un mes i que comencen aquesta tarda. La presidenta d'Espai Dones ha agraït "la col·laboració de tots els col·lectius i associacions que han participat en l'ampli programa" i ha incidit en que "cal seguir reivindicant i lluitant per la igualtat, una defensa en la qual s'han d'implicar també els homes".

Dilluns 28 de febrer
18.00 h. Obertura de portes de l'exposició de collage "Mujeres en guerra" de Rebeka Elizegi. Fins al 12 de març. D'11.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.00 h. Diumenges, festius i dilluns al matí, tancat. Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell".

Dijous 3 de març
17.00 h Cicle "Dones Refugiades de Palestina", a càrrec d'UNWAR. Servei d'Immigració de l'àrea de Benestar Social. Sala d'Actes del Consell de Formentera a la plaça de la Constitució.

Dissabte 5 de març
20.30 h Concert 8M. Elles Sonen: amb Marina d'Ojos de Brujo, La Mari de Chambao i AnitaKuruba de Canteca de Macao. Àrea de Cultura. Sala de Cultura, Cinema

Diumenge 6 de març. Cursa Solidària per la Dona
La cursa a les 9.00 h i la caminada a les 10.45 h. Lloc de sortida i arribada: plaça de la Constitució. Inscripció solidària al poliesportiu Antoni Blanc i la parada de l'AECC.

Dilluns 7 de març
17.30 h Taller de collage, a càrrec de Rebeka Elizegi. Punt de trobada: Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell".

Dimarts 8 de març. DIA INTERNACIONAL DE LA DONA
9.00 h Ràdio Illa Formentera. Especial De Far a Far 8M, a càrrec de Rocío Pavón i Natalia Surop
10.00 h Taula informativa. Penjada de cartells. Vine i participa penjant cartells, i escriu-ne de nous.
17.30 h Concentració a la plaça de la Constitució. Lectures realitzades per les dones voluntàries i lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Batucada Bloco Colubraria. Plaça de la Constitució.

Dijous 10 de març
19.30 h Presentació del llibre "La Venus que rompió el espejo: Una historia de superación y body positive" de Miren Jaurne (MimiXXL). Biblioteca Marià Villangómez.

Divendres 11 i dissabte 12 de març
17.00 h a 21.00 h Taller "Plaer o Poder", a càrrec de la sexòloga Mónica Martín Matilla @vivalavulvaylavida, i l'assessorament de perspectiva de gènere de María Murnau @feministailustrada. Tot sobre la sexualitat de les dones. Sala d'Actes del Consell de Formentera a la plaça de la Constitució.

Divendres 11 i diumenge 13 de març
20.30 h i 20.00 h respectivament. Projecció de la pel·lícula "Libertad", de Clara Roquet Sala de Cultura-Cinema.

Divendres 25 de març
19.00 h Xerrada "Les dones i el món laboral", a càrrec d'Esther Goñi Juaneda, advocada laboralista de l'Associació de Dones Juristes Themis. Sala d'Actes del Consell de Formentera a la plaça de la Constitució.

A més, a la Biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc, trobareu un racó dedicat a llibres de temàtica feminista i de gènere.

28 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 dia de la dona

Enquesta ciutadana per elaborar un diagnòstic de la realitat LGTBI a l'illa

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat, ha posat en marxa una enquesta ciutadana que ajudarà en l'elaboració del diagnòstic de la realitat que es troba el col·lectiu LGTBI a l'illa. L'enquesta forma part dels instruments de recerca que estan desplegant-se per elaborar el Pla d'Igualtat LGTBI. La presidenta i consellera d'Igualtat, Ana Juan, ha animat la ciutadania de Formentera "a participar en l'enquesta i ajudar perquè es pugui elaborar el Pla de forma realista". Els enllaços per accedir i emplenar aquestes enquestes són els següents: català https://forms.gle/Pw3WkuoRn4Fi1tx67 i castellà https://forms.gle/MnX1ArjSeXJcPt4b8.

El passat mes d'octubre es va constituir un grup motor ciutadà per col·laborar en el diagnòstic participatiu i conèixer la realitat del col·lectiu LGTBI en el context local, i així proposar diferents mesures, accions i polítiques adaptades en aquesta realitat. La redacció del Pla s'ha encarregat a una consultora de l'Associació Interferències.

L'elaboració d'aquest pla requereix la implicació de diversos agents i administracions, xarxa associativa i ciutadania en general que, d'una manera o d'altra, participen en àmbits clau des d'on establir les condicions necessàries per garantir la igualtat real i efectiva en l'exercici de drets de les persones LGTBI, mitjançant la prevenció, correcció i eliminació de tota discriminació en l'àmbit públic i privat.

Tothom, bé sigui del col·lectiu o no, pot participar del grup motor per col·laborar en l'elaboració del Pla, i pot enviar un correu electrònic a igualtat@conselldeformentera.cat.


9 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Cartell 2021 EnquestaLGTBI

Constitució de la Secció Sectorial d'Igualtat del Consell d'Entitats

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat, informa que el passat dijous es va fer la sessió constitutiva de la secció sectorial d'Igualtat del Consell d'Entitats. "Aquesta sectorial té com a objectiu reunir a les principals associacions de l'illa interessades en emprendre accions relacionades amb la promoció de la igualtat a l'illa i fer un full de ruta que ajudi a aconseguir aquest objectiu", segons ha explicat la consellera d'Igualtat i LGTBIQA+, Vanessa Parellada.

A la sessió constitutiva es va explicar el funcionament i objectius de la Secció Sectorial d'Igualtat, es va prendre nota de les persones membres titulars i suplents, es va fer la proposta per establir el nombre de reunions ordinàries anuals i es va donar compte de les tasques realitzades en matèria d'Igualtat des de l'inici de la legislatura.

Un total de 7 associacions varen participar en aquesta primera trobada: Espai Dones, Federació Hotelera de Formentera, Club de Bàsquet, Qué Celeste, Trampolí Mecànic, Associació Veïns Illa de Formentera (AVIF) i Comissió de Festes de Santa Maria. La consellera Parellada va agrair la participació i l'interès mostrat pels i per les representants d'aquestes entitats.

"Aquesta sectorial es reunirà dues vegades l'any i ajudarà a crear polítiques d'Igualtat, que s'han de fer de manera transversal, perquè tinguin una incidència real a Formentera, tant per part de les associacions, com per part de les diferents àrees del Consell que també estan compromeses en aquesta lluita", segons ha conclòs.

11 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Programa d'activitats per a l'octubre trans* 2021

cartell 2021 dia despato transBEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat i LGTBI, presenta el programa d'actes amb motiu del dia Internacional de la Despatologització Trans* que se celebra el pròxim 21 d'octubre. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha explicat que "hem organitzat diverses activitats amb propostes teatrals i de documentals, però també debats i col·loquis especialment adreçats al jovent perquè volem treballar la despatologització de qualsevol identitat de gènere des de les bases".

La primera activitat del cartell és l'obra de teatre "Entremeses Travestis, un show con un poco de todo". És un espectacle en el que dos drag queen ofereixen uns shows variats per a tots els públics; una mica de folklore, un poc d'activisme, una mica de lipsync i una mica de vogue... tota aquesta fantasia amb molt d'art per fer gaudir al públic d'una nit ben divertida. L'espectacle es podrà veure dissabte 16 d'octubre a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema). Les entrades es podran adquirir a partir de demà divendres 8 d'octubre al web entradesformentera.cat o mitja hora abans de la sessió a les taquilles si no han estat exhaurides.

El mateix dia de la celebració, dijous 21 d'octubre, es projectarà el documental Manolita, la Chen de Arcos. És un documental que relata la vida de na Manolita, que es va convertir a mitjans dels anys vuitanta a la primera mare transsexual espanyola que aconseguia adoptar. Mitjançant el documental ens relata aquell procés, així com les seves vivències de dona transgressora en una època en què Espanya encara no estava avançada en aquest àmbit ni social ni legalment. Seguit de la projecció del documental haurà una xerrada col·loqui després amb na Valeria Vegas, directora del documental, al voltant de la importància dels referents LGTB a Espanya. El film es podrà veure dijous 21 d'octubre a partir de les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Per últim, el dimecres 27 d'octubre a les 18.30 h al Casal de Joves es farà un taller, Conceptes Trans* i sistema no binari a càrrec de Chryssalis (Associació de famílies de menors trans*) on es parlarà i duran a terme dinàmiques i activitats relacionades amb la diversitat sexual i de gènere, el món i vivència de les persones trans* i no binàries, dirigit a la joventut.


7 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 9

5

Wifi  Formentera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1