• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Igualtat

Constituïda la Comissió Negociadora per a l’elaboració del primer Pla d’Igualtat Intern del Consell de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Igualtat, informa que avui s’ha constituït la Comissió Negociadora per a l’elaboració del primer Pla d’Igualtat Intern del Consell Insular de Formentera. Aquest pla té com a objectiu aconseguir la igualtat pel que fa a l’organització interna del Consell, així com afavorir la formació i consciència de gènere del personal del Consell per tal que les actuacions, plans i polítiques de l’administració local incloguin la perspectiva de gènere.

Aquesta comissió es reunirà tres vegades, avui s’ha constituït amb representants de l’àrea d’Igualtat, impulsora del pla, amb la consellera Vanessa Parellada i la tècnica Sofia Vergara, així com de l’àrea de RRHH, fonamental en l’elaboració del mateix, amb la consellera Paula Ferrer i el tècnic Vicent Ribas, i representants del personal a través de les organitzacions sindicals.

Diagnosi i Pla d’Acció
“En la segona reunió es presentarà ja la diagnosi de la situació del Consell per veure com es troba actualment la realitat de la igualtat entre dones i homes a la nostra entitat. A través d’aquesta diagnosi es veuran quines són les principals necessitats i d’aquí sortiran les prioritats i mesures a incorporar en el Pla”, segons ha explicat la consellera d’Igualtat.

A la tercera reunió es presentarà el Pla d’Acció “per vetllar pel compliment del principi d’igualtat d’oportunitats i no discriminació de dones i homes al Consell Insular de Formentera”, segons ha afegit Parellada que ha conclòs que “treballarem per tenir una bona diagnosi per assolir una vertadera igualtat al Consell”.

L’elaboració del Pla d’Igualtat Intern es contempla al primer Pla d’Igualtat de Formentera, vigent des del 2019 fins al 2022, i també a la llei d’Igualtat de les Illes Balears, i serà conduït per la consultora Coop4equality Projectes d’Innovació Social.

8 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera se suma a la lluita contra la LGTBIfòbia

foto 2021 LGTB AAvui 17 de maig se celebra el dia contra la LGTBIfòbia i el Consell de Formentera s’ha sumat a aquesta reivindicació amb diferents iniciatives. La presidenta Alejandra Ferrer, la vicepresidenta Ana Juan i la consellera d’Igualtat i LGTBIQ+, Vanessa Parellada, han convocat a la premsa a la plaça de la Constitució de Sant Francesc per mostrar un banc que des d’avui llueix els colors de la bandera del col·lectiu com a símbol de suport a aquest col·lectiu.

Per commemorar aquest dia també s’ha pintat un pas de vianants de la localitat de Sant Ferran amb els colors de la bandera LGTBIQ+. “Volem fer visible el nostre suport i el del poble de Formentera a aquest col·lectiu que encara moltes vegades pateix discriminació per la seva identitat de gènere i les seves orientacions sexuals”, segons ha explicat la presidenta que ha demanat “respecte davant la diversitat de la població que és el que ens fa més rics”.

La presidenta ha afegit que aquesta iniciativa també es farà extensiva a tots els nuclis urbans de Formentera perquè els colors del col·lectiu destaquin com a mostra de suport a aquest col·lectiu.

Vídeo de conscienciació
A més, dins dels actes de celebració el pròxim dijous 20 de maig s’estrenarà a les xarxes socials del Consell de Formentera un vídeo protagonitzat per persones del col·lectiu LGTBIQ+ de Formentera que s’enfronten a situacions “fictícies” de discriminació, però que moltes vegades tenen lloc a la vida real. La consellera Vanessa Parellada ha aprofitat per “agrair als actors voluntaris la seva participació en aquest vídeo de conscienciació anteposant el bé de la causa a la que volen defensar”.

Finalment en el ple ordinari del mes de maig es presentarà una declaració institucional amb motiu d’aquest dia.

17 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera participa en la campanya #ExigimosLaIgualdadTrans

foto 2021 exigim trans ALa consellera d’Igualtat i LGTBIQ+, Vanessa Parellada, ha assistit avui al Parlament a l’acte de recepció de la bandera trans* que està recorrent part de les comunitats autònomes de l’Estat espanyol amb motiu de la campanya #ExigimosLaIgualdadTrans. Aquesta iniciativa de caràcter nacional ha estat promoguda per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals, la Fundación Triángulo i l’Associació Chrysallis i a Balears ha comptat amb la col·laboració de les entitats locals i autonòmiques Bens Amics i Sa Clau de s’Armari. La bandera ha estat rebuda per alguns dels principals representants de les Illes Balears així com representants del col·lectiu, que han signat com a mostra de suport.

També com a mostra de suport al col·lectiu avui s’ha penjat a la balconada del Consell de Formentera una bandera trans*. Cal recordar que el Consell de Formentera es va adherir a la campanya #ExigimosLaIgualdadTrans quan es va iniciar, el passat mes d’abril. La consellera Vanessa Parellada ha volgut destacar el suport que des del Consell de Formentera sempre es realitza a aquest tipus d’iniciatives de sensibilització envers la diversitat sexual i de gènere.

Es tracta d’una campanya de visibilització i mobilització ciutadana que consisteix en que entre abril i juny una bandera trans* recorre part del territori espanyol, sent rebuda amb una sèrie d’actes institucionals i concentracions a favor de la igualtat de les persones trans* davant la llei.

Amb aquesta iniciativa, les entitats reivindiquen els drets de les persones trans* a tot el territori estatal, especialment, el dret a l’autodeterminació de gènere (el dret a que ningú necessiti que un tercer acrediti la seva identitat per a veure-la legalment reconeguda). Pretenen, a través del recolzament de la ciutadania i de les autoritats autonòmiques i locals, desbloquejar les negociacions per a l’aprovació d’una Llei Estatal i Integral Trans que garanteixi la igualtat legal de les persones trans.


6 de maig del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera s’adhereix a la campanya #ExigimosLaIgualdadTrans

El Consell de Formentera s’adherirà a la campanya #ExigimosLaIgualdadTrans, una iniciativa amb caràcter nacional promoguda per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals amb la col·laboració d’entitats locals i autonòmiques de la FELGTB, com la Fundación Triángulo i l’Associació Chrysallis de Famílies de Menors Trans.

Es tracta d’una campanya de visibilització i mobilització ciutadana que consistirà en que entre abril i juny una bandera trans recorri Espanya i serà rebuda amb una sèrie d’actes institucionals i concentracions a favor de la igualtat de les persones trans davant la llei.

Amb aquesta iniciativa, les entitats reivindiquen els drets de les persones trans a tot el territori estatal, especialment, el dret a l’autodeterminació de gènere (el dret a que ningú necessiti que un tercer acrediti la seva identitat per a veure-la legalment reconeguda). Pretenen, a través del recolzament de la ciutadania i de les autoritats autonòmiques i locals, desbloquejar les negociacions per a l’aprovació d’una Llei Estatal i Integral Trans que garanteixi la igualtat legal de les persones trans. Aquesta també va ser una de les reclamacions contingudes a la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere, aprovada per unanimitat de totes les forces amb representació al Ple del Consell de Formentera, en la sessió ordinària del passat mes de març.

Segons ha explicat la consellera d’Igualtat i LGTBIQ+, Vanessa Parellada, “des del Consell sempre s’han recolzat totes les iniciatives que contribueixin a la sensibilització envers la diversitat sexual i de gènere, a millorar la qualitat de vida de totes les persones sense distinció, i fent especial èmfasi en la població més jove”.

Cal destacar que des del Casal de Joves s’han programat durant tot el mes d’abril una sèrie de xerrades sobre les realitats trans, impartides en línia precisament per l’Associació Chrysallis.

15 d’abril del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra el 8M amb un cartell d’activitats semipresencial

cartell 2021 dia donaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Igualtat i LGTBI, i l’Associació Espai Dones han presentat avui les activitats organitzades per commemorar el Dia Internacional de la Dona que tindrà lloc el pròxim dilluns, 8 de març.

El mateix dilluns, dia de la celebració, a partir de les 10.00 h a la plaça de la Constitució les associades d’Espai Dones muntaran una taula informativa i organitzaran una penjada de cartells per la plaça amb missatges reivindicatius. A les 17.30 h es farà la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones, una lectura realitzada per dones voluntàries que també es farà a la plaça de la Constitució.

També dins el cartell organitzat per el Dia Internacional de les Dones destacar l’exposició que es pot veure entre l’1 i el 13 de març a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell, Descobreix-te sense tabús. Aquesta mostra del fotògraf Llorco Llorenç i la poeta i model Nadine Marina proposa un canvi de perspectiva i explora les diverses maneres de trencar els estereotips associats als rols de la dona. L’horari de vista és d’11 a 14 i de 18 a 20 h. Diumenges i dilluns matí, tancat.

Aquestes són les dues activitats presencials que es realitzaran respectant les mesures establertes de seguretat covid-19. La presidenta Alejandra Ferrer i la consellera d’Igualtat i LGTBI, Vanessa Parellada, han agraït a l’associació el gran esforç que han fet aquest any “per poder programar un cartell complet amb activitats adaptades a la normativa sanitària, per la qual cosa moltes de les activitats es faran de manera telemàtica”.

Entre el 18 de març i el 26 de març hi haurà 3 activitats més que se celebraran de manera “online”. El dijous 18 de març a les 19 h es projectarà el documental En la bretxa, dirigit per Claudia Rei. Després es farà un col·loqui sobre la desigualtat de gènere a la feina. Les inscripcions per poder participar de manera virtual s’han de fer a igualtat@conselldeformentera.cat.

El dijous 25 de març a les 19.30 h es farà la primera sessió d’un club de lectura. En total se celebraran 4 sessions que tindran lloc el darrer dijous de cada mes. L’activitat es realitzarà també en línia. Serà sobre el llibre “Neoliberalismo sexual. El mito de la libre elección” d’Ana de Miguel. Aquesta primera sessió tractarà sobre el primer capítol. La dinamitzadora serà Rocio Pavón. Les inscripcions es poden fer a espaidonesformentera@gmail.com o cridant al 697 941 016. Per a les persones interessades a adquirir el llibre, n’hi ha exemplars a la Llibreria Tur Ferrer.

Per últim, el divendres 26 de març a les 19.00 h es farà la xerrada, també virtual, “La masculinitat i els homes a l’era del feminisme”. A càrrec de Ritxar Bacete, antropòleg, especialista en gènere, masculinitats i paternitat positiva i membre d’Homes per la Igualtat. Les inscripcions s’han de fer a igualtat@conselldeformentera.cat.

Per part seva, la presidenta Alejandra Ferrer ha explicat que “enguany és més important que mai reivindicar el paper de les dones a la societat i seguir lluitant per assolir una igualtat real. La covid-19 ha posat de manifest la rellevància de les dones i alhora ha suposat un increment de certes amenaces. No podem permetre’ns cap passa enrere pel que fa a la reivindicació dels drets de les dones per aconseguir una igualtat real”.

5 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 9

7

Wifi  Formentera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1