• Català
  • Castellano
  • English
Areas Social action Equality policies

Presenten la diagnosi del Pla d'Igualtat entre Dones i Homes 2024-2027

El Consell Insular de Formentera ha acollit aquest matí la presentació de la diagnosi del Pla d'Igualtat entre Dones i Homes 2024-2027, al qual han assistit la consellera de Joventut, Majors i Participació Ciutadana, Eva Nieto, la consellera de Benestar Social, Cristina Costa, el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, i el conseller de Territori i Infraestructures, Javier Serra.

La presentació ha estat a càrrec de María Casanovas, representant de la consultoria Regenerando Consultoria, sociòloga experta en gènere i metodologies participatives. Els treballs previs a la presentació d'aquestes diagnosis han consistit en entrevistes prèvies a tècnics, consellers i associacions; l'anàlisi del seguiment i avaluació del Pla d'Igualtat 2019-2022; la realització d'un qüestionari per a la ciutadania consistent en 350 preguntes per a aportar la visió de la població en matèria d'Igualtat i diverses sessions de treball amb determinades entitats de l'illa per a la detecció de necessitats.

Una vegada presentada la diagnosi a la Junta de Portaveus i al personal tècnic del Consell es realitzarà un taller per a definir les accions que recollirà el II Pla d'Igualtat i es procedirà a la seva presentació definitiva, per al que encara no hi ha una data determinada.

El pròxim dia 13 de setembre finalitza el termini per optar a la beca d'investigació per a projectes de recerca de recuperació històrica de les dones a Formentera

El Consell de Formentera anuncia que el pròxim 13 de setembre d’enguany finalitzarà el termini per presentar projectes a la convocatòria de la nova beca d'investigació per a treballs de recerca vinculats a la recuperació històrica de les dones a l'illa de Formentera, tenint en compte totes les etapes de la vida.

Per segon any consecutiu, el Consell impulsa la investigació científica amb aquesta beca dotada amb 8.000 euros, vinculada a la temàtica de la igualtat a la nostra illa i que busca promoure la recuperació històrica de les dones.

D’aquesta manera, es pretén complir amb les accions que recollirà el pròxim Pla d’Igualtat entre Dones i Homes de Formentera 2024-2027, que està en procés d’elaboració, i el vigent Pla de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere de Formentera 2023-2026.

Requisits

Poden sol·licitar aquesta beca els majors d'edat en possessió d'una titulació mínima de diplomatura. Es poden acollir a la convocatòria a títol individual o bé constituïts en equips de recerca.

El procediment de concessió de la beca es farà en règim de concurrència competitiva i les bases han sortit publicades al BOIB i a la web del Consell de Formentera (https://www.consellinsulardeformentera.cat/index.php?option=com_content&view=article&catid=365%3Aigualtat&id=10079%3A2023-08-02-11-07-07&lang=ca).

Les sol·licituds es poden presentar de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o telemàticament, a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

Nova beca d'investigació per a projectes de recerca de recuperació històrica de les dones a Formentera

El Consell de Formentera anuncia que fins al 13 de setembre d’enguany està oberta la convocatòria de la nova beca d'investigació per a projectes de recerca vinculats a la recuperació històrica de les dones a l'illa de Formentera, tenint en compte totes les etapes de la vida.

Per segon any consecutiu, el Consell impulsa la investigació científica amb aquesta beca dotada amb 8.000 euros i vinculada a la temàtica de la igualtat a la nostra illa i que busca promoure la recuperació històrica de les dones.

Es pretén d’aquesta manera complir amb les accions que recollirà el pròxim Pla d’Igualtat entre dones i homes de Formentera 2024-2027, que està en procés d’elaboració, i el vigent Pla de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere de Formentera 2023-2026.

Requisits

Poden sol·licitar aquesta beca els majors d'edat en possessió d'una titulació mínima de diplomatura. Es poden acollir a la convocatòria a títol individual o bé constituïts en equips de recerca.

El procediment de concessió de la beca es farà en règim de concurrència competitiva i les bases han sortit publicades al BOIB. També estan publicades a la web del Consell de Formentera. http://www.consellinsulardeformentera.cat/images/stories/tauler_danuncis/igualtat/2023/BOIB_BECA_castellano.pdf

Les sol·licituds es poden presentar de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o telemàticament, a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

Formentera's Pride Day programme

Formentera celebrates World LGTBIQA+ Pride Day, and the Office of Equality of the Consell de Formentera has prepared a series of activities on 24, 27 and 28 June. The actions are aimed at raising awareness, speaking out and highlighting the rights and realities of Formentera's LGTBIQA+ community.

Saturday 24 June
5.00pm to 7.00pm in Es Roco, Sant Francesc: 'Tsunami: a wave of feminist self-publishing on identity, desire and sexuality', a workshop with Natalia Lisinicchia and L. The fanzine will be used as a tool of collective creation to reflect on our own identity, and where and how it has shaped our desire and sexuality. The activity is open to everyone. No registration required.

7.30pm to 9.30pm at Es Roco. Cineforum: screening and discussion of a film on transgender childhoods

11.30pm in Ses Roques, Sant Ferran. DJ set: KÖALA b2b VØLCA - Electro marica

Tuesday 27 June
10.00pm in Jardí de ses Eres. Outdoor cinema: 'Brokeback Mountain'. Director: Ang Lee.

Wednesday 28 June
7.00pm at Cafuné restaurant, Sant Ferran. Pride Party. DJ sets.

9 June 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

cartell 2023vi gay pride

Virtual exhibition spotlights situation of girls and women around world

The Office of Equality of the Consell de Formentera is collaborating with the NGO Wanawake Mujer in "The Status of Girls and Women in the World" (La situació de les nenes i les dones en el món), a virtual exhibition that reflects on the reality of millions of girls and women around the planet.

In an interactive way, the exhibition highlights the challenges and responsibilities that society faces around equality, as well as how to address inequality in the world.

The exhibition can be found on the Consell de Formentera website in Catalan (https://expoigualdad.org/catala/) and Spanish (https://expoigualdad.org/castellano/).

31 May 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

cartell 2023v wanawake

More Articles...

Page 1 of 9

Start
Prev
1

Wifi  Formentera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1