• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Acción Social Igualdad

Presenten la diagnosi del Pla d'Igualtat entre Dones i Homes 2024-2027

El Consell Insular de Formentera ha acollit aquest matí la presentació de la diagnosi del Pla d'Igualtat entre Dones i Homes 2024-2027, al qual han assistit la consellera de Joventut, Majors i Participació Ciutadana, Eva Nieto, la consellera de Benestar Social, Cristina Costa, el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, i el conseller de Territori i Infraestructures, Javier Serra.

La presentació ha estat a càrrec de María Casanovas, representant de la consultoria Regenerando Consultoria, sociòloga experta en gènere i metodologies participatives. Els treballs previs a la presentació d'aquestes diagnosis han consistit en entrevistes prèvies a tècnics, consellers i associacions; l'anàlisi del seguiment i avaluació del Pla d'Igualtat 2019-2022; la realització d'un qüestionari per a la ciutadania consistent en 350 preguntes per a aportar la visió de la població en matèria d'Igualtat i diverses sessions de treball amb determinades entitats de l'illa per a la detecció de necessitats.

Una vegada presentada la diagnosi a la Junta de Portaveus i al personal tècnic del Consell es realitzarà un taller per a definir les accions que recollirà el II Pla d'Igualtat i es procedirà a la seva presentació definitiva, per al que encara no hi ha una data determinada.

El pròxim dia 13 de setembre finalitza el termini per optar a la beca d'investigació per a projectes de recerca de recuperació històrica de les dones a Formentera

El Consell de Formentera anuncia que el pròxim 13 de setembre d’enguany finalitzarà el termini per presentar projectes a la convocatòria de la nova beca d'investigació per a treballs de recerca vinculats a la recuperació històrica de les dones a l'illa de Formentera, tenint en compte totes les etapes de la vida.

Per segon any consecutiu, el Consell impulsa la investigació científica amb aquesta beca dotada amb 8.000 euros, vinculada a la temàtica de la igualtat a la nostra illa i que busca promoure la recuperació històrica de les dones.

D’aquesta manera, es pretén complir amb les accions que recollirà el pròxim Pla d’Igualtat entre Dones i Homes de Formentera 2024-2027, que està en procés d’elaboració, i el vigent Pla de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere de Formentera 2023-2026.

Requisits

Poden sol·licitar aquesta beca els majors d'edat en possessió d'una titulació mínima de diplomatura. Es poden acollir a la convocatòria a títol individual o bé constituïts en equips de recerca.

El procediment de concessió de la beca es farà en règim de concurrència competitiva i les bases han sortit publicades al BOIB i a la web del Consell de Formentera (https://www.consellinsulardeformentera.cat/index.php?option=com_content&view=article&catid=365%3Aigualtat&id=10079%3A2023-08-02-11-07-07&lang=ca).

Les sol·licituds es poden presentar de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o telemàticament, a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

Nova beca d'investigació per a projectes de recerca de recuperació històrica de les dones a Formentera

El Consell de Formentera anuncia que fins al 13 de setembre d’enguany està oberta la convocatòria de la nova beca d'investigació per a projectes de recerca vinculats a la recuperació històrica de les dones a l'illa de Formentera, tenint en compte totes les etapes de la vida.

Per segon any consecutiu, el Consell impulsa la investigació científica amb aquesta beca dotada amb 8.000 euros i vinculada a la temàtica de la igualtat a la nostra illa i que busca promoure la recuperació històrica de les dones.

Es pretén d’aquesta manera complir amb les accions que recollirà el pròxim Pla d’Igualtat entre dones i homes de Formentera 2024-2027, que està en procés d’elaboració, i el vigent Pla de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere de Formentera 2023-2026.

Requisits

Poden sol·licitar aquesta beca els majors d'edat en possessió d'una titulació mínima de diplomatura. Es poden acollir a la convocatòria a títol individual o bé constituïts en equips de recerca.

El procediment de concessió de la beca es farà en règim de concurrència competitiva i les bases han sortit publicades al BOIB. També estan publicades a la web del Consell de Formentera. http://www.consellinsulardeformentera.cat/images/stories/tauler_danuncis/igualtat/2023/BOIB_BECA_castellano.pdf

Les sol·licituds es poden presentar de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o telemàticament, a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

Actividades con motivo del Día del Orgullo en Formentera

Formentera celebra el Día Internacional del Orgullo LGTBIQA+, y desde el área de Igualdad del Consell de Formentera se ha preparado una serie de actividades que se llevarán a cabo el 24, el 27 y el 28 de junio, Día del Orgullo. Las acciones están destinadas a concienciar, dar voz y remarcar los derechos y realidades del colectivo en la isla de Formentera.

Sábado 24 de junio
De 17.00 ha 19.00 h en Es Roco, Sant Francesc, se hará el taller 'Tsunami: una ola de autoedición feminista sobre identidad, deseo y sexualidad', a cargo de Natalia Lisinicchia y L. Se utilizará el fanzín como herramienta de creación colectiva para reflexionar sobre nuestra propia identidad, desde dónde y cómo ésta ha construido nuestro deseo y sexualidad. La actividad está abierta a todo el mundo y no requiere inscripción previa.

De 19.30 h a 21.30 h en Es Roco. Cinefórum: proyección y debate de una película sobre infancias trans

23.30 horas, en Ses Roques, Sant Ferran. Actuación musical DJ SET: KÖALA b2b VØLCA - Electro marica

Martes 27 de junio
22.00 horas en el jardín de ses Eres. Cine al aire libre: 'Brokeback Mountain'. Director: Ang Lee.

Miércoles 28 de junio
19.00 horas, en el restaurante Cafuné, Sant Ferran. Fiesta del Orgullo. DJ'S SET.

9 de junio de 2023
Área de Comunicación
Consell de Formentera

cartell 2023vi gay pride

Exposición virtual 'La situació de les nenes i les dones en el món'

El Consell de Formentera, a través del área de Igualdad, colabora con la ONG Wanawake Mujer en la exposición virtual "La situació de les nenes i les dones en el món", una muestra que hace una reflexión sobre la realidad de millones de niñas y mujeres en el mundo.

De forma interactiva, la exposición plantea los retos y responsabilidades que tiene la sociedad en materia de igualdad, así como la manera de abordar las desigualdades que existen en el mundo.

La exposición se puede encontrar en la web del Consell, tanto en catalán https://expoigualdad.org/catala/ como en castellano https://expoigualdad.org/castellano/.

31 de mayo de 2023
Área de Comunicación
Consell de Formentera

cartell 2023v wanawake

Más artículos...

Página 1 de 9

Inicio
Anterior
1

Wifi  Formentera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1