• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

Reobertura del servei de préstecs i devolucions a la Biblioteca Marià Villangómez

cartell covid biblio CATEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, reobrirà el servei de préstecs i devolucions de la biblioteca Marià Villangómez demà dijous 14 de maig. El servei de préstec es realitzarà amb cita prèvia a través del correu electrònic biblioteca@conselldeformentera.cat o trucant al telèfon 971 32 33 86 de 16.15h a 19.15h, de dilluns a divendres. L’horari de préstec serà de 17.00h a 19.00h, de dilluns a divendres. En aquest correu electrònic o mitjançant el servei d’atenció telefònica també es donarà informació sobre el catàleg de llibres disponibles.

La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador, ha explicat que “aquesta és la primera passa de reactivació de l’àmbit cultural i educatiu que es dona a Formentera”, i ha assegurat que es continua treballant per “poder tornar a oferir el màxim de serveis possibles a la ciutadania, així com programació i esdeveniments culturals que no siguin a través de les xarxes, però que el procés requerirà d’un temps perquè s’ha de fer amb totes les garanties de seguretat per evitar la propagació del Covid-19 a la nostra illa”.

Devolucions
Per efectuar les devolucions dels llibres es posarà a disposició dels usuaris una bústia a la porta de l’edifici de la biblioteca on es podran depositar el llibres retornats des de les 11.00h fins a les 13.00h i des de les 16.00h fins a les 17.00h, de dilluns a divendres. A més, podran retornar llibres els usuaris que tenguin cita prèvia per fer un préstec. Tot el material retornat romandrà catorze dies en quarentena.

Tant durant el servei de préstec com de devolució, els usuaris hauran de mantenir la distancia de seguretat de 2 metres entre ells. S’hauran de fer netes les mans amb una solució hidroalcohòlica i es recomana l’ús de mascareta.

No es podrà utilitzar la biblioteca com a lloc de consulta ni d’estudi. El telecentre romandrà tancat i no hi haurà servei de reprografia ni tampoc Wi-Fi. No es durà a terme cap activitat presencial durant les fases de desescalada.


13 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dia Internacional de la Dansa

Cartell 2020 Dia de la DansaEl Consell de Formentera celebra demà el Dia Internacional de la Dansa amb la projecció d'uns vídeos molt especials de les alumnes de l'Escola de Músíca i Dansa i de les alumnes de Dansa Urbana del Casal de Joves. En els darrers anys les ballarines feien una representació oberta al públic per commemorar aquest dia. Aquest any no s'han pogut juntar, almenys físicament, però sí han fet aquesta trobada virtual.

En el Facebook del “Formentera es queda a casa” podreu veure demà dimecres Dia de la Dansa un vídeo recordatori de les darreres edicions del festival, així com uns vídeos fets ara durant el confinament, en què les alumnes de l'Escola de Música i Dansa i de Dansa Urbana del Casal de
Joves han fet una representació en línia.


28 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera recolza la publicació de la revista còmic “ADN”, que torna 20 anys després

foto 2020 ADNEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Cultura i Política Lingüística, recolza la publicació del fanzine ADN, la primera revista còmic de les Illes i que avui després de més de 20 anys torna a les llibreries de Formentera i algunes d'Eivissa.

El Col·lectiu ADN i Espai F presenten avui dia de Sant Jordi aquest primer número de la nova era, que torna amb nou material, i es beneficia de la revolució digital, que permet, especialment, l'ús del color per primera vegada en la seva història. El Consell de Formentera ha sufragat el cost de la maquetació i ha adquirit 50 exemplars per tenir a biblioteques i donar a les escoles i l'institut.

En aquest primer número apareixen col·laboracions en diferents gèneres, sobretot el còmic, però també la narrativa breu, la il·lustració, la poesia, la crítica i la divulgació històrica. Així, publiquen un total de 16 autors, alguns d'ells ja havien participat en la primera etapa de la revista (Juan Moreno, Vicent Ferrer, Jordi Soldevila, Joan Torres, Neus Costa, Santiago Colomar, Joan Francesc Ferrer i Alfredo Boto). Altres creadors que han estat incorporats per a aquesta nova etapa són Guillem Marí, Joan Escandell, Lluís Ferrer Ferrer, Paula Tikas, Jan Ribas, Pilar Mena, Xico Mayans i Cecília Lemoine.

Col·lectiu ADN va ser el nom amb què es va promocionar públicament un grup de dibuixants, guionistes, poetes, pintors, artesans, etc. a Formentera a partir de 1985 i fins a l'actualitat. Aquests artistes i escriptors, la majoria formenterers, però també de Barcelona, Eivissa i l'estranger, publicaren els seus treballs en els fanzines ADN i Cosmos Factory.

Primer còmic en català a les Illes
Les publicacions del Col·lectiu ADN nasqueren en el context del boom del còmic a Espanya, als anys 80, i de la consegüent eclosió dels fanzines. El fanzine ADN fou la primera publicació de còmic en català a les Balears (abans inclús de l'aprovació de la Llei de Normalització Lingüística el 1986).

Entre els noms que varen aparèixer amb major assiduïtat a les publicacions del Col·lectiu ADN es troben Juan Moreno, Pep Morna, Vicent Escandell i Vicent Ferrer. Per les pàgines d'ADN i Cosmos Factory passaren autors com Vicent Roig-Francolí, Juanjo Sarto, Luis Alberto Maldonado, Alfredo Boto, Georges Bess, Enric Riera, Antoni Tur 'Gabrielet', Joan Marí de la Fuente, per citar alguns creadors dels quals, juntament amb Juan Moreno, han tengut notable projecció enllà de Formentera i han consolidat reconegudes carreres en els àmbits de la pintura, la il·lustració, l'escriptura i la comunicació.

Fa cinc anys, l'àrea de Cultura del Consell de Formentera reedità en un volum de més de 400 pàgines els 11 números de les revistes ADN i Cosmos Factory publicats entre 1985 i 1998, per commemorar els 30 anys de l'aparició del Col·lectiu ADN (1985). Aquesta edició va afavorir la retrobada entre els participants i va ser l'embrió de la nova etapa de l'ADN (2020).

23 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Visiblesfest”

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de LGTBI, es suma a la iniciativa organitzada pel grup de Polítiques Lèsbiques FELGTB dins la campanya V de visibles que té com a objectiu reivindicar la visibilitat lèsbica dins el confinament i ser una finestra de suport a totes les dones lesbianes.

El pròxim diumenge 26 d'abril, dia de la visibilitat lèsbica, s'ha organitzat una exposició virtual de “Lesbianes visibles”. Si hi voleu participar podeu fer-vos una foto amb un missatge de suport cap a aquest grup i enviar-la per email a lallavedelarmario@gmail.com. Es publicaran entre les 12 i les 14h del diumenge dia de la celebració a l'instagram de @FELGTB.

A més cada dia s'estan organitzant xerrades per reflexionar sobre el paper i la visibilitat de la dona lesbiana en diferents àmbits com l'entorn educatiu, l'esport, la cultura i el feminisme.

cartell visiblesfest
22 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra un Sant Jordi virtual ple d'activitats per a tots els públics

cartell 2020 st jordiEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, les biblioteques de Formentera i el Servei d'Assessorament Lingüístic, ha preparat un cartell d'activitats virtual per celebrar el dia de Sant Jordi que té lloc el pròxim dijous 23 d'abril. Totes les activitats es podran seguir al nou Facebook de la “Biblioteca Marià Villangómez” que s'estrena avui dilluns 20 d'abril per celebrar la diada del llibre i les roses. El dia 23, festivitat de Sant Jordi, totes les activitats seran publicades al Facebook de “Formentera es queda a casa”, que durant la setmana també anirà compartint alguns dels continguts que es publicaran a la nova xarxa social de la biblioteca.

Sota el lema “Llegeix i viatjaràs” la vicepresidenta i consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador ha explicat que “hem volgut fer aquesta programació especial dins el confinament per celebrar un dia tant especial com és el dia de Sant Jordi. Presentem moltes propostes per a tots els públics a les xarxes relacionades amb la lectura, el món dels llibres i la fantasia, i precisament hem triat aquest lema per recordar a la població que la lectura ens pot fer viatjar sense sortir de casa, una afició que aquests dies es pot valorar més”.

Dilluns
La programació de Sant Jordi comença a les 12h amb la publicació al Facebook de la biblioteca del post “Superlectors: un joc de preguntes literàries”, que cada dia es publicarà amb una pregunta literària i la resposta del dia anterior. A les 15h s'oferirà cada dia de dilluns a divendres una recomanació literària.

A les 17h l'artista Xènia Fuertes ens farà un vídeo amb reflexions i recomanacions de Sant Jordi i a les 19h l'escriptor Josep Rubio, conegut per relatar-nos cada dia l'actualitat formenterera al programa de Far a Far de Ràdio Illa, ens parlarà del seu llibre “Formentera. Una mirada enrere”.

Dimarts
A les 17h l'artista Maristela Campana farà un taller creatiu de roses de Sant Jordi adreçat als més petits de la casa. I a les 19h l'escriptora eivissenca Nora Albert ens farà una recomanació de la nova edició del seu llibre, “Mots i brases” i altres publicacions.

Dimecres
A les 17h l'artista Célia Ruiz oferirà un vídeo d'un espectacle de clown infantil també per als boixos i boixes de Formentera. A les 19h Lluís Ferrer ens parla dels còmics que ha creat amb l'il·lustrador Jaume Escandell.

Dijous, dia de Sant Jordi
El Servei d'Assessorament Lingüístic del Consell de Formentera s'ha adherit a la campanya del Govern balear “Per Sant Jordi, una paraula”. Tomata? Atzavara? Fonoll? Robapàgines? Tens cap paraula en català especial? En tens cap que t'agradi i vols explicar-la? Triau la vostra paraula i el 23 d'abril publicau-la a les xarxes amb l'etiqueta #parauladesantjordi. Podeu explicar alguna cosa sobre aquesta paraula, penjar un text on surti, contar per què l'heu triada... I ho podeu fer com vulgueu: per escrit, a través d'un vídeo, amb una imatge... Remena dins el teu cap, treu una paraula i publica-la. Pensa a posar-hi l'etiqueta!

A les 12h diversos poetes de l'Obra Cultural de Formentera, Maria Teresa Ferrer, Esteve Portas, Mireia Bernabeu i Neus Costa, ens oferiran un Recital de Poesia que han fet expressament per aquesta celebració cadascú des de ca seva.

A les 17 h es publicarà un mini taller de retolació en línia amb temàtica de Sant Jordi a càrrec de l'especialista Maira Vila.

I no podia faltar un dels clàssics d'aquest dia, el drac de Sant Jordi, a les 18h l'artista i contacontes Xènia Fuertes ens representarà la història de “El Drac refredat” perquè els més petits de la casa puguin gaudir de la màgia dels contes en un dia tan assenyalat.

I a les 19h l'escriptor eivissenc i resident a Formentera, Carles Torres, presentarà la seva novel·la “Els Cossos elèctrics” com a colofó d'aquesta diada.

Divendres
Per acabar, divendres a les 17h es farà la publicació de les fotografies del taller creatiu de roses de Sant Jordi que s'haurà realitzat el dimarts anterior. I a les 19h Ramon Mayol ens farà una recomanació literària.

Amb aquest cartell tan ampli s'inaugura el Facebook de la biblioteca que setmanalment ens anirà oferint recomanacions literàries i preguntes per als lectors i que quan finalitzi el confinament publicitarà i compartirà les activitats que des de les biblioteques de Formentera s'organitzen mensualment.


20 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 59

Inici
Anterior
1

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera