• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

¡Nos queda la palabra!, Paco Ibáñez cridarà a la llibertat en el primer espectacle de l'Illa a Escena 2023

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el cantautor Paco Ibáñez inaugurarà el nou cicle de l'Illa a Escena 2023 amb un concert que tendrà lloc el pròxim dissabte 4 de febrer a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema). De la mà de Barnasants Paco Ibánez presentarà el concert ‘¡Nos queda la palabra!'. Aquest concert s'englobat en la nova gira internacional amb la qual ha recorregut les grans ciutats europees i d'Amèrica llatina.

Convertit en una icona de la lluita per la veritat i la llibertat, internacionalista i ambaixador de la poesia al món, l'artista ofereix un concert que és una proposta d'amor i dignitat, creant un espai on reivindica l'humanisme davant de la barbàrie del s. XXI. Vestit de negre, guitarra a la mà i envoltat d'excel·lents músics, sobre un escenari de bella i sòbria escenografia, Paco Ibáñez ens regala cançons d'amor, de pur existencialisme, de lluita i resistència, que embolicades amb els ritmes dels instruments i la força de la poesia, evocaran la cruesa i la tristesa, però també la il·lusió, l'amor i l'esperança…

Paco Ibáñez es converteix en protagonista del que canta i converteix en protagonistes els qui escolten, que se senten acompanyats en la seva resistència per la dignitat personal i col·lectiva. La seva veu obre per a tots una porta misteriosa i secreta, la silenciosa i enlluernadora entrada cap a la poesia… la porta de la llibertat! Al recital hi trobarem una eclosió de belles cançons que aquest any veuran la llum en nou disc, així com les reedicions dels seus àlbums més emblemàtics.

Preus i entrades
Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 €. El preu reduït del 50 % de descompte és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses. També es podran adquirir mitja hora abans de l'actuació a les taquilles.

En aquest vídeo Paco Ibáñez interpreta "Tus ojos me recuerdan" d'Antonio Machado.

27 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023i PI

Concerts, teatre i espectacles infantils en la programació de L'Illa a Escena 2023

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui el programa d'arts escèniques i musicals "L'Illa a Escena" per aquest primer trimestre de 2023. "En total, s'han programat vuit espectacles de contingut molt variat amb propostes teatrals per a infants i públic adult; també hi ha concerts i propostes musicals que tenen en compte les nostres tradicions com és la V Cantada pagesa", segons ha explicat la consellera en funcions de Cultura, Vanessa Parellada.

Barnasants
El tret de sortida serà eI dissabte 4 de febrer amb el concert ¡Nos queda la palabra! del cantautor Paco Ibáñez.

Convertit en una icona de la lluita per la veritat i la llibertat, internacionalista i ambaixador de la poesia al món, l'artista ofereix un concert que és una proposta d'amor i dignitat, creant un espai on reivindica l'humanisme davant de la barbàrie del s. XXI. Vestit de negre, guitarra a la mà i envoltat d'excel·lents músics, sobre un escenari de bella i sòbria escenografia, Paco Ibáñez ens regala cançons d'amor, de pur existencialisme, de lluita i resistència, que enllaçades amb els ritmes dels instruments i la força de la poesia, evocaran la cruesa i la tristesa, però també la il·lusió, l'amor i l'esperança. Al recital hi trobarem una eclosió de belles cançons que enguany veuran la llum en el nou disc, així com les reedicions dels seus àlbums més emblemàtics. El concert serà l'obertura del Barnasants a les Illes Balears.

Tendrà lloc a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i tendrà una durada de 90 minuts.

Espectacle infantil
El segon espectacle, Las Cotton, és una obra de teatre amb titelles de la companyia Anita Maravillas. Es tracta d'un espectacle familiar a partir dels cinc anys.

La peça teatral relata com la família Cotton es dirigeix a la ciutat a la recerca de noves vides i oportunitats. Entre les teulades i els llums de la ciutat, entre les teles, els fils i les màquines de la fàbrica, la mare i les seues dues filles viuran noves aventures i perills desconeguts. Però aquesta vegada no estan soles i es llançaran amb força cap al desig de ser feliços.

L'obra es representarà el dissabte 11 de febrer a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). La seua durada és de 50 minuts.

V Cantada pagesa
L'últim espectacle de febrer és la V Cantada pagesa, a càrrec de l'àrea de Música tradicional de l'Escola de Música i Dansa de Formentera. Una vintena d'alumnes d'en Xomeu Joan interpretaran una cantada molt especial amb cant pagès redoblat, cant glosat, en solitari, en diàleg i en grups. "Amb aquesta actuació volem que la tradició oral no es perdi i es transmeti a nous cantadors, així com a la població en general, que està convidada a aquest concert gratuït", ha destacat la consellera.

El concert es podrà veure el dissabte 18 de febrer a les 20.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). La seua durada és de 90 minuts.

Aquesta actuació es complementa amb un taller d'instruments de Música Tradicional a càrrec den Vicent Ferreret que tindrà lloc el mateix dissabte 18 de febrer a les 12.00 h a la Sala de Plens del Consell de Formentera. L'entrada també serà lliure.

Dia de les Illes Balears
El dimecres 1 de març es representarà l'obra de teatre Nomeolvides, amb motiu del Dia de les Illes Balears.

L'obra parla d'un nebot que recorda un tiet que va morir fa uns anys. El dia fatídic va quedar gravat en familiars, amics i vesins. Per homenatjar-lo comença un viatge per la vida del seu oncle. I sense adonar-se'n el nebot passa a ser l'objecte de la història, i recorda. Nomeolvides parla d'una vida feliç, lluminosa, de jocs, de despertars, però també de lloses, de records amagats, d'obligacions i d'homosexualitat. El tiet tenia una bessona, la mare del protagonista. Nomeolvides retrata també la pèrdua, dels que marxen i dels que queden. Segons els protagonistes, l'obra és un crit a viure la vida i un clam a la llibertat.

L'espectacle es podrà veure el pròxim dimecres 1 de març a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema). La seua durada és de 60 minuts.

El segon espectacle de març és Arrels d'ara, un concert de l'artista Ángela Cervantes, també organitzat amb motiu del Dia de les Illes Balears. Juntament amb Manel Fortià, contrabaixista, i Carlos Montfort, violinista i percussionista, posaran l'accent en la memòria que deixa la terra i com tothom carrega les seues arrels a través d'unes cançons que barregen poesia i tradició.

El concert tendrà lloc el dissabte 4 de març a les 19.30 h a la Sala de Cultura (Cinema). La seua durada és de 75 minuts.

Espectacle infantil
Al mes de març hi haurà un nou espectacle infantil, Baby Esferic, de la mà de la companyia Aboon Teatre.

Es tracta d'un espectacle per a bebès. Baby Esferic és un homenatge a la Terra i als seus hereus. Parla de la màgia que ens uneix al planeta i als seus habitants a través de diferents històries i paisatges. Dirigit a bebès de 6 mesos fins a infants de 4 anys. Una obra que farà també les delícies de tota la família.

L'espectacle se celebrarà el dissabte 11 de març a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). La seua durada és de 45 minuts. L'últim tram de l'espectacle tota la família podrà gaudir d'un espai de joc damunt l'escenari i interactuar amb els elements de l'obra.

Recital del Dia de la Dona
El dissabte 18 de març hi haurà el Recital dones al piano, amb motiu del Dia de la Dona.

El recital té la finalitat de donar visibilitat a compositores dones eclipsades per la història de la música a través del piano, a càrrec de la pianista Anabel Mázquez Falero. Representarà obres de compositores icòniques com Elisabeth Jacquet de la Guerre, Marianne von Martinez, Fanny Mendelsson, Clara Schumann, entre moltes d'altres.

L'espectacle se celebrarà el dissabte 18 de març a les 20.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). La seua durada serà de 50 minuts i l'entrada serà gratuïta.

Teatre
Acomiadarem aquest primer trimestre de 2023 de l'Illa a Escena amb l'obra de teatre ¿Cuándo viene Samuel?, proposta de la companyia Ultramarinos i que es representarà el dissabte 25 de març.

Aquesta obra està dirigida a tots els públics. Ha passat per diferents festivals; entre ells, FETEN, on varen guanyar el Premi al millor espectacle 2022. Parla sobre dos homes que esperen jugant al costat d'un gronxador l'arribada de Samuel per celebrar una festa. En una ocasió, passa el Senyor Professor, que els dona la lliçó i marxa. Mentrestant, el temps passa i no deixa de passar, no acaba mai de passar, mai. Així, segueixen jugant, esperant un altre dia més. Després es pregunten: i si avui ja fos demà? Pujats al gronxador, tal vegada poden escapar.

L'obra es representarà el dissabte 25 de març a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema). La seua durada és de 65 minuts.

Preus i entrades
Els espectacles adreçats al públic infantil tenen un preu de 4 euros i els espectacles adreçat al públic adult de 7 euros. Les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses tendran una bonificació del 50 % de descompte en el preu de les entrades.

La V Cantada pagesa i el Recital dones al piano seran gratuïts. Les entrades es podran adquirir a www.entradesformentera.cat a partir del divendres de la setmana anterior de cada espectacle. També es poden adquirir mitja hora abans de cada espectacle a les taquilles.


25 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023i illa escena

Torna el Carnaval de Formentera!

foto 2023i carnaval 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i Festes, informa que el pròxim diumenge 19 de febrer torna el Carnaval de Formentera, després de dos anys aturat per mor de la pandèmia, per això des del Consell es vol animar a la població a preparar les seues disfresses.

Hi haurà els següents premis:

Individual adult: 200 € 1r premi i 150 € 2n premi
Individual infantil: 100 € 1r premi i 60 € 2n premi
Parelles: 300 € 1r premi i 200 € 2n premi
Familiar: 300 € 1r premi i 200 € 2n premi
Grup [entre 3 i 10 persones]: 400 € 1r premi i 250 € 2n premi
Comparses [més de 10 persones]: 500 € 1r premi i 350 € 2n premi
Carrosses [amb vehicle]: 950 € 1r premi i 650 € 2n premi

19 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació del llibre "El partit comunista a Eivissa i Formentera (1932-1979)", de l'autor Artur Parron Guasch

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim divendres 20 de gener es farà la presentació del llibre El partit comunista a Eivissa i Formentera (1932-1979), a càrrec de l'autor, Artur Parron, i del també historiador Santi Colomar. La presentació tendrà lloc a les 19.30 h a la Biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc.

Artur Parron Guasch, historiador i coordinador d'Esquerra Unida d'Eivissa i Formentera, presentarà el seu llibre que recull la història del partit comunista a les illes Pitiüses en els períodes de la República, la Guerra Civil i el franquisme, així com els primers anys de la Transició. L'autor ha aprofundit en les històries dels i de les comunistes d'Eivissa i Formentera en la seua lluita per la democràcia, amb les seues victòries i derrotes.

"Aquest llibre s'ha escrit amb moltes dificultats", segons explica l'autor, "a causa de la falta d'informació dels anys cinquanta i seixanta perquè en plena dictadura va ser molt complicat documentar i posar dates a les activitats opositores d'Eivissa i Formentera; per aquest motiu, els testimonis són una de les fonts més importants d'informació". Així mateix, cal destacar que darrere d'aquest exemplar hi ha un gran treball de documentació d'hemeroteca i arxiu relacionat amb els fitxers de Partit Comunista d'Espanya, entre altres.

En el llibre El partit comunista a Eivissa i Formentera (1932-1979), es posa de manifest que "durant el franquisme, humilment i tenaçment, molts dels homes i dones del Partit Comunista foren l'única oposició al franquisme a Eivissa i Formentera fins a la Transició, quan va tenir un paper fonamental en la democratització mitjançant lluites, diàleg i renúncies ideològiques".

12 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023i artur parron

Torna 'Llegeix i gaudeix', el club de lectura de la Biblioteca Marià Villangómez

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dimarts 28 de febrer a les 19.30 h, la Biblioteca Marià Villangómez acollirà la primera sessió del club de lectura "Llegeix i gaudeix", dirigit per Lluís Ferrer, actual coordinador del club de lectura de la Biblioteca de Santa Eulàlia.

El club de lectura és un grup de persones que llegeixen un llibre al mateix temps, però cadascú a casa seua. El darrer dimarts dels mesos de febrer, març i abril es reuniran a les instal·lacions de la biblioteca per debatre sobre el que han llegit.

El llibre proposat per a la primera sessió és Máquinas como yo de Ian McEwan. Segons explica Ferrer, es tracta d'una novel·la situada a Londres en els anys vuitanta del segle passat. Però en aquest cas, la història ha anat per uns camins diferents i es presenta una ciutat distòpica i alternativa. Per exemple, el Regne Unit va perdre la guerra de les Maldives i el científic Alan Turing no s'ha suïcidat turmentat per les conseqüències del judici a què va ser sotmès en els anys cinquanta per ser homosexual, sinó que està viu. De fet, es troba plenament actiu i dedicat al desenvolupament de la intel·ligència artificial, un camp en què s'ha aconseguit una fita important: la creació dels primers éssers humans sintètics, uns prototips als quals anomena Adam i Eva.

La biblioteca disposa de deu exemplars en préstec d'aquesta obra, per als interessats a participar en aquest club de lectura. Cal fer inscripció prèvia a través de l'adreça electrònica biblioteca@conselldeformentera.cat i passar per la biblioteca per recollir un exemplar del llibre.


11 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023i llegeix i gaudeix

Més articles...

Pàgina 1 de 117

Inici
Anterior
1

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera