• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Úrsula Pomar i Jota Hidalgo presenten el Concert de flauta i piano, un recital únic a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 23 d'abril, a la Sala de Cultura (Cinema) se celebrarà el Concert de flauta i piano, amb obres de C. P. Bach, Txaikovski, Liszt o Mozart entre d'altres, interpretades per la directora i professora de l'Escola de Música i Dansa de Formentera Úrsula Pomar i pel pianista i antic professor de Formentera José Jaime Hidalgo.

En aquest recital per a flauta travessera i piano s'uneixen dos músics que varen creuar els seus camins com a professors de l'Escola de Música i Dansa de Formentera, són dos artistes amb formació clàssica que desprenen virtuosisme i passió pels seus instruments.

Úrsula Pomar és una jove flautista natural de Sóller (Mallorca) que es presenta com una de les promeses més importants de la flauta en l'actualitat. Ha estat admesa en diversos postgraus per treballar amb els flautistes més prestigiosos del món. A més, és membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. En l'actualitat, compagina la carrera com a solista amb la direcció de l'Escola de Música i Dansa de Formentera, i també és mestra de l'especialitat de flauta travessera.

José Jaime Hidalgo és un pianista valencià especialitzat en el repertori d'òpera i ballet amb una àmplia carrera artística que va començar des de ben jove. També destaca la seua tasca com a improvisador, compositor i pedagog. Concertista en l'àmbit nacional, també ha tocat a París, i el seu talent com a repertorista d'òpera l'ha portat a una multitud de teatres italians i espanyols: Teatro di Roma, La Fenice de Venecia, Palau de les Arts de València, Òpera de Tenerife…

L'espectacle se celebrarà el dissabte 23 d'abril a les 20.30 hores a la Sala de Cultura (Cinema). L'actuació forma part de la programació del dia de Sant Jordi. Les entrades tenen un preu de 7 euros i poden gaudir d'un 50 % de descompte les persones en situació d'atur, autònoms sense activitat, jubilats, menors de vint-i-cinc anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

Les entrades estaran a la venda a www.entradesformentera.cat o mitja hora abans de la funció a les taquilles. L'espectacle es durà a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent.


19 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 pomar hidalgo

Maurizio Lamberti mostra les seues fotografies a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 19 al 30 d'abril a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar l'exposició "Dualislad" del resident a Formentera Maurizio Lamberti.

Amb aquest títol, "Dualislad", Maurizio vol expressar l'idea d'unir dos visions diferents d'una mateixa realitat. En algunes obres podrem fàcilment ubicar els elements fotografiats, no obstant això, en altres, necessitarem de la nostra atenció per descobrir quins són els punts de vista o els motius triats. D'aquesta manera, l'autor amb les seues diferents peces configura la nostra illa a manera d'un puzle. Com comenta l'artista "aquestes parts no tan visibles contribueixen que l'illa sigui única".

L'exposició, la primera d'instantànies d'aquest any 2022, mostrarà una visió diferent de l'illa de Formentera mitjançant el solapament de diverses imatges. Així, gràcies a les diferents opacitats en una mateixa fotografia, podrem veure un context nou amb alguns motius recognoscibles per tots.

L'exposició obrirà portes el dimarts 19 d'abril  a les 18.00 hores. La mostra es podrà visitar fins al 30 d'abril a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.

Diumenges, festius i dilluns matí la sala romandrà tancada.


13 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 dualislad

Presentació literària a la Biblioteca Marià Villangómez amb motiu de la celebració de Sant Jordi 2022

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que la Biblioteca Marià Villangómez ha programat una presentació de llibres al mes d'abril amb motiu de la celebració del dia de Sant Jordi 2022.

Cómics y censura. De Wonderwoman a Charlie Hebdo és el llibre que es presentarà a la biblioteca Marià Villangómez el pròxim dijous 21 d'abril a les 19.30 h. Serà a càrrec de l'autor Lluís Ferrer i l'acompanyarà en aquesta presentació Maite Ferrer. Lluís Ferrer va néixer a Cala Mestella el 1971 i avui en dia és un dels escriptors assagistes i guionistes amb més prestigi de l'actualitat. L'escriptor assegura que aquest llibre recull la censura que sempre ha estat present en els còmics des dels anys trenta fins avui. L'últim exemple d'aquesta censura es troba en un dels últims números de la sèrie de còmics Conan, editada per Marvel Comics, en el qual l'autor dibuixa una jove en biquini, però la censura l'ha canviat per un vestit que no té res a veure amb la imatge original.

El contingut de l'obra de Ferrer està inspirat en les conferències que va donar l'any passat, una de les quals se celebrà a la Biblioteca Marià Villangómez el passat desembre. A més de la temàtica exposada en les conferències, el llibre inclou portades, il·lustracions i documents de censura entre altres novetats.

12 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 comics y censura

L'alumnat del curs de fusta exposa les seues obres a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que de l'11 al 16 d'abril a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podran visitar les obres de l'alumnat del curs de fusta impartit pel professor del taller Aaron Keydar.

L'exposició mostrarà les escultures que han realitzat els set alumnes al llarg del curs, mitjançant l'ús de la tècnica de talla en fusta. Aquestes creacions mostren de prop les propietats i particularitats de fustes com les de l'olivera, el nisprer o l'ametller.

L'exposició obrirà portes dilluns 11 d'abril, a les 18.00 hores. L'horari de visites de la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" és de dimarts a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.

8 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 aaron keydar

Signada l'acció concertada amb ACAF per la producció de continguts de Ràdio Illa

foto 2022 acafLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan i el representant de l'Associació Cultural Audiovisual de Formentera (ACAF), Álvaro Mendoza, han formalitzat avui la signatura de l'acció concertada entre el Consell i l'associació d'aquest 2022 per a la producció de continguts de l'emissora pública insular Ràdio Illa.

Mitjançant aquest acord ACAF rebrà la quantia de l'acció concertada fixada per aquest any en 60.000 €, 10.000 € més que al 2021, per a la producció dels continguts d'aquesta emissora que presta el servei públic de comunicació audiovisual a l'àmbit de Formentera. La consellera de Cultura, Susana Labrador, també ha estat present a l'acte de signatura.

Recordem que el Consell de Formentera és titular de la concessió d'una emissora municipal de ràdio (107,9FM) i que a través seu presta un servei públic de comunicació audiovisual, contribuint a la dinamització de la cultura local, i amb vocació de servei als ciutadans i ciutadanes de l'illa de Formentera.

La producció de continguts de Ràdio Illa s'ha vengut realitzant per part de l'ACAF, una entitat sense afany de lucre que té com a objecte divulgar la cultura pròpia de l'illa de Formentera, promoure la creació de mitjans de comunicació i contribuir a la participació de la ciutadania en la vida cultural de l'illa.

8 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 103

5

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera