• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Presentació literària a la Biblioteca Marià Villangómez amb motiu de la celebració de Sant Jordi 2022

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que la Biblioteca Marià Villangómez ha programat una presentació de llibres al mes d'abril amb motiu de la celebració del dia de Sant Jordi 2022.

Cómics y censura. De Wonderwoman a Charlie Hebdo és el llibre que es presentarà a la biblioteca Marià Villangómez el pròxim dijous 21 d'abril a les 19.30 h. Serà a càrrec de l'autor Lluís Ferrer i l'acompanyarà en aquesta presentació Maite Ferrer. Lluís Ferrer va néixer a Cala Mestella el 1971 i avui en dia és un dels escriptors assagistes i guionistes amb més prestigi de l'actualitat. L'escriptor assegura que aquest llibre recull la censura que sempre ha estat present en els còmics des dels anys trenta fins avui. L'últim exemple d'aquesta censura es troba en un dels últims números de la sèrie de còmics Conan, editada per Marvel Comics, en el qual l'autor dibuixa una jove en biquini, però la censura l'ha canviat per un vestit que no té res a veure amb la imatge original.

El contingut de l'obra de Ferrer està inspirat en les conferències que va donar l'any passat, una de les quals se celebrà a la Biblioteca Marià Villangómez el passat desembre. A més de la temàtica exposada en les conferències, el llibre inclou portades, il·lustracions i documents de censura entre altres novetats.

12 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 comics y censura

L'alumnat del curs de fusta exposa les seues obres a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que de l'11 al 16 d'abril a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podran visitar les obres de l'alumnat del curs de fusta impartit pel professor del taller Aaron Keydar.

L'exposició mostrarà les escultures que han realitzat els set alumnes al llarg del curs, mitjançant l'ús de la tècnica de talla en fusta. Aquestes creacions mostren de prop les propietats i particularitats de fustes com les de l'olivera, el nisprer o l'ametller.

L'exposició obrirà portes dilluns 11 d'abril, a les 18.00 hores. L'horari de visites de la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" és de dimarts a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.

8 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 aaron keydar

Signada l'acció concertada amb ACAF per la producció de continguts de Ràdio Illa

foto 2022 acafLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan i el representant de l'Associació Cultural Audiovisual de Formentera (ACAF), Álvaro Mendoza, han formalitzat avui la signatura de l'acció concertada entre el Consell i l'associació d'aquest 2022 per a la producció de continguts de l'emissora pública insular Ràdio Illa.

Mitjançant aquest acord ACAF rebrà la quantia de l'acció concertada fixada per aquest any en 60.000 €, 10.000 € més que al 2021, per a la producció dels continguts d'aquesta emissora que presta el servei públic de comunicació audiovisual a l'àmbit de Formentera. La consellera de Cultura, Susana Labrador, també ha estat present a l'acte de signatura.

Recordem que el Consell de Formentera és titular de la concessió d'una emissora municipal de ràdio (107,9FM) i que a través seu presta un servei públic de comunicació audiovisual, contribuint a la dinamització de la cultura local, i amb vocació de servei als ciutadans i ciutadanes de l'illa de Formentera.

La producció de continguts de Ràdio Illa s'ha vengut realitzant per part de l'ACAF, una entitat sense afany de lucre que té com a objecte divulgar la cultura pròpia de l'illa de Formentera, promoure la creació de mitjans de comunicació i contribuir a la participació de la ciutadania en la vida cultural de l'illa.

8 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Arriba a Formentera Téntol, un espectacle per a tota la família a la plaça de Sant Ferran

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que en el marc de les activitats programades per celebrar Sant Jordi a Formentera, la companyia de teatre Manipulats porta a Formentera l'espectacle Téntol.

L'espectacle es representarà el dissabte 9 d'abril a les 12 h a la plaça de l'Església de Sant Ferran, té una durada de 50 minuts i serà gratuït. Per assistir no fa falta reserva prèvia.

Téntol és un espectacle de circ per a públic familiar que es basa en el joc i els moviments espontanis. En aquest espectacle, els dos protagonistes interpretats per Gràcia Moragues i Mateu Canyelles encadenen idees i juguesques, i despleguen un ampli ventall d'emocions. Amb Téntol, Manipulats reivindica el temps d'oci i d'esbarjo com una forma de creació de cultura, de singularitats, de comunitats i de personalitats.

Gràcia Moragues i Mateu Canyelles varen formar la companyia mallorquina Manipulats el 2014, després de formar-se al Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel a Barcelona (2008-2010) i després a Codarts Circus Arts a Rotterdam (2010-2014). Han treballat amb les companyies De Dansers, Circ Bover i Mariantònia Oliver, i són membres del Collectif Temporadas. Téntol és la seua creació més recent, després de Mel-òdic, Salvatges i Trot.


5 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 sant jordi C

Formentera celebra Sant Jordi amb les tradicionals parades de llibres, activitats per infants i joves i un recital de música

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i Educació, ha presentat avui les activitats de la Diada de Sant Jordi 2022. La consellera responsable de l'àrea, Susana Labrador, ha explicat que "per la celebració del dia de Sant Jordi hem organitzat un cartell molt complet, hi haurà les tradicionals parades de venda de llibres, però també diverses activitats per infants, així com joves i un recital de flauta travessera i piano". Presentacions de llibres, més espectacles infantils i una exposició feta per els infants completen la proposta de Sant Jordi per Formentera aquest 2022, segons ha afegit Labrador.

Diada de Sant Jordi

Durant el matí del dissabte 23 d'abril, la Diada de Sant Jordi, la plaça de la Constitució de Sant Francesc, acollirà les clàssiques parades de venda i intercanvi de llibres de 10.00 h a 13.00 h. Aquest acte compta amb la col·laboració de l'Obra Cultural Balear de Formentera i les biblioteques de Formentera.

En aquestes parades trobarem punts de llibre amb aforismes de Joan Fuster que commemoren la figura d'aquest escriptor valencià. Aquesta iniciativa del Govern balear es fa amb motiu de la declaració del 2022 com a Any Joan Fuster, promoguda per la Generalitat Valenciana i també la Generalitat de Catalunya, ja que aquest any se celebra els cent anys del seu naixement.

Així mateix, també trobarem a una de les paradetes el quart número de la nova era del fanzín formenterer ADN. Aquest és un nou exemplar per continuar fent realitat aquest projecte de plataforma d'expressió del talent de les nostres illes i dels que l'estimen.

Dins el marc de la Diada, a partir de les 11.30 h, tendrà lloc la presentació i lectura del llibre infantil L'euga negra i el pou de n'Aubarqueta, a càrrec de l'autora, Elisabet Fàbregas.

Tot seguit, a les 12.00 h, l'il·lustrador Justin Hindley impartirà un taller d'il·lustració de flora i fauna de les Pitiüses dirigit a infants.

Per altra banda, al Casal de Joves tendrà lloc un taller de Sant Jordi, a partir de les 17.30 h.

Concert de Sant Jordi

Dissabte 23 d'abril, Formentera podrà gaudir del "Concert de flauta i piano" amb obres de C. P. Bach, Txaikovski, Liszt o Mozart, entre d'altres. Interpretades per la directora i professora de l'Escola de Música i Dansa de Formentera Úrsula Pomar i pel pianista i antic professor de Formentera José Jaime Hidalgo.

En aquest recital per a flauta travessera i piano, s'uneixen dos músics que varen creuar els seus camins sent professors de l'Escola de Música i Dansa de Formentera. Són dos artistes amb formació clàssica que desprenen virtuosisme i passió pels seus instruments.

El concert se celebrarà a la Sala de Cultura (Cinema) el dissabte 23 d'abril a les 20.30 h. Les entrades estaran a la venda a partir de divendres 15 d'abril a través de la web www.entradesformentera.cat.

cartell 2022 sant jordi B2

Activitats infantils i juvenils

Dissabte 9 d'abril, es podrà gaudir de l'espectacle de clown de circ Téntol de la companyia Manipulats.

Téntol és un espectacle de circ per a públic familiar que es basa en el joc i els moviments espontanis que provoca. En aquest espectacle veim com els dos protagonistes encadenen idees i juguesques, i despleguen un ampli ventall d'emocions. Amb Téntol, Manipulats reivindica el temps d'oci i d'esbarjo com una forma de creació de cultura, singularitats, comunitats i personalitats. Amb l'organització d'aquesta obra se celebra el 50 aniversari de l'Institut d'Estudis Balearics (IEB).

Aquest espectacle familiar recomanat per a tots els públics es representarà el dissabte 9 d'abril a les 12.00 h a la plaça de l'Església de Sant Ferran i té una durada de 50 minuts.

cartell 2022 sant jordi C2

Presentacions de llibres

Dimarts 19 d'abril tendrà lloc la presentació del poemari d'Alda Merini Buidor d'amor, a càrrec de la traductora Nora Albert, a les 19.30 h a la Biblioteca Marià Villangómez.

Per altra banda, dijous 21 d'abril, també a les 19.30 h a la Biblioteca Marià Villangómez, es presentarà el llibre Cómics y censura. De Wonder Woman a Charlie Hebdo. La presentació serà a càrrec de Maite Ferrer i comptarà amb la presència de l'autor, Lluís Ferrer.

Exposició

Com cada any, des del dilluns 25 i fins al dissabte 30 d'abril al Centre Antoni Tur "Gabrielet" es podrà visitar l'exposició de la XXII edició la XXII edició del Concurs de Punts de Llibre Antoni Tur "Gabrielet" i Premi Literari Infantil "Robert Lewis Baldon". L'horari serà de 10.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 19.00 h, els diumenges romandrà tancat. Aquesta mostra es fa amb les obres dels alumnes dels centres educatius d'infantil i primària de Sant Ferran, Mestre Lluís Andreu, el Pilar de la Mola i Verge Miraculosa.

4 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 sant jordi A

Més articles...

Pàgina 6 de 103

6

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera