• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

El concert de Ramonets, un dels plats forts dels espectacles infantils de les festes de Nadal, arriba aquest divendres a Formentera

ramonets feshotumateixp1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i Festes, informa que aquest divendres 6 de desembre a les 19.00 h a l'envelat situat en el Jardí de Ses Eres de Sant Francesc tindrà lloc el concert infantil a càrrec del grup Ramonets. L'entrada serà gratuïta.

“Aquest grup farà passar una bona estona als més petits de la casa i els seus acompanyants, venen des de València a compartir les seves animades cançons amb què creen un espectacle musical de rock'n'roll que conjuga la didàctica i l'animació”, segons ha explicat la consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador.

El grup presentarà “Fes-ho Tu Mateix” el seu tercer disc i el seu treball més personal, on han compost totes les cançons i la música, però sense perdre el guiny i l'essència Ramonetera. Aquest grup va començar la seva carrera per retre tribut al mític grup de punk rock The Ramones i des del seu inici ha estat molt ben rebut pel públic infantil de la seva terra, i a poc a poc va ampliant fronteres.

Espectacle interactiu

D'altra banda, segons asseguren des de l'organització, Ramonets no és sols un grup de música. A més dels músics i tècnics, en el seu equip tenen un animador infantil, que no para de motivar al públic, disfressant-se, ballant, traient objectes de tot tipus a l'escenari i entremesclant-se amb la gent. En definitiva, asseguren que "converteixen el concert en un espectacle interactiu i fan que tots s'ho passen de meravella".

Un altre objectiu de Ramonets és la difusió de la llengua. Per això han adaptat les lletres de les cançons al català, i les han orientat al seu públic, intercalant cançons amb temàtiques lúdiques i festives amb altres que promouen valors que consideren fonamentals difondre entre els nostres fills i filles com la igualtat de les persones, el reciclatge, la cura de la natura, o el gaudir de la vida, que són dos dies!

Per a més informació podeu consultar el seu web: http://www.ramonets.com/

4 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’exposició col·lectiva de Nadal de Formentera ret homenatge a David Vergara

foto-expo-nadaljp-1-Ahir al vespre es va inaugurar la mostra col·lectiva de Nadal en homenatge a David Vergara a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell. La presidenta, Alejandra Ferrer, acompanyada de la consellera de Cultura, Susana Labrador, varen aprofitar per felicitar a tots els artistes participants i per agrair la col·laboració en aquesta mostra inclosa dins el programa de festes de Nadal.

13 artistes de Formentera de diferents disciplines artístiques exposen les seves obres de pintura, escultura, còmic, collage i ceràmica fins al pròxim 6 de gener. Els textos han estat realitzats per la filla de l'homenatjat, Luz Vergara, i per Brenda Novak.

“Amb aquesta mostra es vol retre homenatge a David Vergara, que al 1995 es va establir a la nostra illa, juntament amb la seva dona, Sabine, i varen contribuir a donar un impuls a l’art i a l'organització d'exposicions en aquesta sala”, segons ha explicat la consellera de Cultura. Susana Labrador ha assegurat que “tot i que els dos ja ens han deixat, la seva memòria sempre hi serà a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell que tantes vegades varen fer-mos visitar”.

Els artistes que hi participen són: Robert Hawkins, Aaron Keydar, Mar Ample, Franz Kokowashi, Anna Ametller, Enric Riera, Maribel Escandell, Diana Massiliauskas, Teresa Matilla, Josep Ma Moreu, Pilar Mena, Juan Moreno i Lesley Hulme. L'exposició col·lectiva es pot visitar fins al 6 de gener d’11.00 a 14.00 h i de 18.00 a 20.00 h.

3 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La presentació del còmic “Eivissa i Formentera il·lustrada” entre les activitats de la biblioteca del mes de desembre

p--desembre-20191El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui les activitats organitzades per les biblioteques de Formentera per aquest mes de desembre, entre les que destaca la presentació del llibre Eivissa i Formentera il·lustrada que tindrà lloc el pròxim dimecres 11 de desembre a les 20h a la Biblioteca Marià Villangómez.

L’autor, Lluís Ferrer, i l’il·lustrador, Joan Escandell presenten el seu còmic Eivissa i Formentera il·lustrada. Es tracta d’un llibre il·lustrat en el qual els dos autors reflecteixen la seva visió de l’illa que els ha vist nàixer i on s’han criat. El volum consta d’unes 200 pàgines, en format apaïsat, que inclou 150 làmines d’en Joan Escandell en les quals es vorà l’arquitectura, els carrers, l'astronomia, les platges, el folklore, la flora i la fauna, completats amb textos d’en Lluís Ferrer al principi i al final. La presentació de l’acte la farà Maite Ferrer.

Contacontes

El dimarts 3 de desembre es tornarà a reunir el grup de Contes per parlar amb la lluna a les 17h a la Biblioteca Marià Villangómez. Aquest contacontes familiar coordinat per na Xènia Fuertes es realitza el primer dimarts de cada mes, des de l’octubre fins al desembre. L’activitat es tornarà a reprendre al mes de febrer. Aquesta iniciativa pretén proporcionar un espai de trobada a les famílies amb nadons d’entre 0 i 4 anys amb la intenció d’apropar el llibre i la narració oral al nadó. L’objectiu es oferir als nens i nenes en els seus primers mesos de vida, la oportunitat de descobrir el gust per la lectura a través de la màgia dels contes.

I el dimecres 4 de desembre, a les 16.30h al Punt de Lectura de Sant Ferran es farà un taller creatiu nadalenc per infants de 5 a 12 anys. És un taller per elaborar objectes de decoració amb temàtica nadalenca. Aquest any, es faran servir ampolles de plàstic reciclades per crear divertits arbres de nadal.

Tancament biblioteques per Nadal

La programació de la Biblioteca Marià Villangómez i del Punt de Lectura de Sant Ferran es reprendrà després de les festes de Nadal, des del dilluns 23 de desembre de 2019 fins al dilluns 6 de gener de 2020 (ambdós inclosos) es tancaran aquestes instal·lacions que tornaran a obrir portes el dimarts 7 de gener de 2020.


28 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

"Mobil", un espectacle íntim, de circ teatral per als més petits

la-gu--asa--mobil-3jEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que aquest dissabte 23 de novembre arriba a Formentera Mobil, un espectacle familiar de circ de la companyia La Güasa. L’obra teatral, adreçada al públic familiar i a infants a partir de 4 anys, es podrà veure a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). El preu de l’entrada és 5 euros per infant, l’entrada pels adults és gratuïta.

Mobil és un espectacle que de fragilitat, desequilibri i tensió, és la història d'un home senzill i una màquina complexa. Es tracta d'un solo íntim de circ-teatre d'objectes, sense text, on l'actor-malabarista desenvolupa l'especialitat de pilotes de bot viatjant a través del clown i interactuant amb una escenografia viva i activa.

El 90% del material emprat és reciclat i consta de diferents mecanismes que reaccionen en cadena. Es crea un ambient d'expectació entre el públic, a més a més de múltiples i diverses situacions en escena.

Mobil ha set guardonada amb diversos premis, entre ells: Premi FETEN 2014 a la millor direcció, Premi ACA al millor espectacle individual, Premi ACA a la millor escenografia. L’espectacle s’inclou dins el cicle de l’Illa a Escena que impulsa el Consell de Formentera i arriba de la mà del programa Platea que impulsa el Ministeri de Cultura.

LA COMPANYIA: La Güasa Circ Teatre

Des de Còrdova arriba la companyia La Güasa amb l'espectacle més preparat i elaborat a consciència de tota la seva trajectòria. Un treball de recerca d'anys, en el qual l'objecte, la màquina i l'home tenen un pes similar. Adrien Batiot i José Luis Ruiz han elaborat una minuciosa escenografia sota la direcció de Pepa Gil. Conegut pel seu aire desenfadat i per la seva tècnica malabarista d'espectacles anteriors, el Belga s'enfronta ara a un gran repte artístic: un espectacle unipersonal i íntim en el qual tot ha de funcionar amb la precisió d'un rellotge, on la manipulació d'objectes i pes de l'escenografia s'equilibra amb la sensibilitat i emoció de l'art en viu i la sorpresa de la tècnica circense, tot això acompanyat per pinzellades d'humor.

20 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La mostra “Som les bruixes d’avui” arriba a Formentera amb motiu del dia contra la violència de gènere

foto-tres-voltes-rebel-expoj-1-Ahir al vespre es va inaugurar l'exposició Som les bruixes d’avui de la il·lustradora Tres Voltes Rebel, Ame Soler. Aquesta mostra, organitzada per l'àrea de Cultura s'inclou dins el programa d'activitats del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. L'artista valenciana afincada a Barcelona envia a través de les seves il·lustracions un missatge reivindicatiu envers la igualtat entre homes i dones.

La presidenta Alejandra Ferrer s'ha mostrat “molt satisfeta per poder fer arribar el missatge reivindicatiu de n'Ame Soler al poble de Formentera i que així puguem reflexionar a través del recorregut de la seva obra”. La presidenta ha convidat a tots els formenterers i formentereres a fer una visita a l'exposició. La mostra romandrà a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell fins al pròxim 30 de novembre i es pot visitar cada dia, d'11 a 14h i de 18 a 20h, menys el dilluns al matí i el diumenge que estarà tancada.


19 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 58

6

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera