• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

La comèdia "Balada de la Garsa Vella", el pròxim dissabte 12 de març a la Sala de Cultura de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que la pròxima setmana es representarà a Formentera Balada de la Garsa Vella, una obra escrita per Bernat Joan i Marí i dirigida per Àngels Martínez. Aquesta comèdia de la companyia Teatre Pedro Cañestro es representarà el pròxim dissabte 12 de març a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i està inclosa dins el programa de l'Illa a Escena.

Balada de la Garsa Vella pretén ser una celebració de la vida a través de les arts escèniques. Vida i teatre, teatre i música, música i moviment, moviment i esperit es barregen voluptuosament dalt l'escenari.

L'obra amb set protagonistes: na Laura i na Dàlia (una antiga contorsionista i una vella cupletista, ambdues retirades fa molt de temps), na Rosa (actriu retirada), i n'Enric (actor amateur també retirat, actualment rendista) són convocats per Jaume Prunaseca, de nom artístic Romeu, antic actor d'èxit. Acompanyats per un enigmàtic pallasso i un pianista aniran desgranant una festa en honor de Romeu, organitzada per ell mateix. Cadascú mirarà de donar el millor de si mateix sobre l'escena, amb un resultat incert.

Mentrestant, la Mort Hippy anirà sotjant tot l'esdeveniment, a l'espera de caçar alguna presa. La seua presència no impedirà ni la plena realització de la festa, ni gir inesperats en el guió inicial.

L'escriptor Bernat Joan i Marí, nascut a Eivissa, ha publicat novel·les, llibres de narrativa juvenil, narracions breus i peces de teatre com ara: El gegant des Vedrà (Eivissa, 1993), Marc Ferrer: Formentera, la nova terra (Eivissa, 1996), Jocs de matances (Eivissa, 2012) entre altres. Ha fet adaptacions teatrals, d'entre altres, Lisístrata (Aristòfanes), per al Grup de Teatre d'Arts i Oficis d'Eivissa. Assemblea 3.0, basada en L'assemblea de les dones, d'Aristòfanes (representada pel Grup de Teatre de l'Institut d'Estudis Eivissencs).

Àngels Martínez va estudiar interpretació a l'Escola d'Arts i Oficis amb Pedro Cañestro (1990-95) i l'Escola d'Art Dramàtic d'Antonio Cantos (1999-2004). En teatre ha treballat en Tirano Banderas, Revolta de bruixes, El zoo de cristal, La casa de Bernarda Alba, Bodas de sangre entre altres. Així mateix ha participat en festivals de teatre de les Illes Balears i al Festival Internacional del Technis Theatre de Londres.

Preus i entrades

Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 €. El preu reduït del 50 % de descompte és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

L'espectacle es durà a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent aleshores.

4 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 GARSA VELLA

Signat el conveni de col·laboració amb l'OCB de Formentera

foto 2022 conveni ocbLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el representant de l'Obra Cultural Balear de Formentera, Joan Francesc Ferrer, han signat avui un conveni de col·laboració entre el Consell i l'OCB en matèria de cultura i patrimoni per l'any 2022. La consellera de Cultura, Susana Labrador, també ha estat present en la signatura del conveni.

El Consell col·laborarà econòmicament amb una aportació máxima de 10.000 euros per a les activitats de l'OCB, que enguany se centraran en accions com la 'Primavera de cultura', programació entorn de Sant Jordi que inclou presentacions de publicacions, conferències, taules rodones i lectures poètiques, entre altres actes. L'OCB també organitzarà concerts de cantautors, farà publicacions encaminades al foment de la cultura i del patrimoni històric i natural de Formentera; a més de tasques consultives i d'investigació que se li puguin encomanar, com a entitat cultural de referència a l'illa.

2 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini de participació per al concurs de Fotografia de Beni Trutmann que celebra la XIX edició

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que ja s'ha obert el termini de presentació de fotografies pel Concurs de Fotografia Beni Trutmann. Les instantànies es poden presentar fins al 12 d'abril. Aquest certamen, referent fotogràfic de la nostra illa, enguany celebra la seva XIX edició.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha recordat que aquest concurs és un homenatge a aquest extraordinari fotògraf suís enamorat de Formentera, on va viure 44 anys i va deixar més de 30.000 fotografies que mostren el seu amor cap a l'illa i cap a la seva natura. "És per això que Formentera en tots els seus vessants —el paisatge, la fauna, la vegetació, la cultura i el patrimoni o la interacció humana— esdevé la protagonista del concurs, amb l'objectiu de transmetre un compromís amb la defensa i preservació de la nostra illa", ha assegurat la consellera que ha animat a la població de l'illa i visitants a participar.

Categories color, blanc i negre i foto denúncia

En les categories color, blanc i negre i la ja consolidada categoria foto denúncia, els participants poden presentar fins a un màxim de tres fotografies. Els formats permesos són quadrat, digital, clàssic i panoràmic i es podrà optar al primer, segon i tercer premi per a cada categoria, dotats amb 500, 300 i 200 euros respectivament.

Les fotografies d'aquestes tres primeres categories es podran presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), o través de correu certificat i/o administratiu dirigit al Consell Insular de Formentera (plaça de la Constitució, 1, 07860 Sant Francesc, Formentera) fins al 12 d'abril de 2022.

Categoria júnior

Aquesta categoria tan popular està enfocada a joves d'entre 12 a 18 anys, els quals podran participar via correu electrònic (concursfoto@conselldeformentera.cat), enviant un màxim de 3 imatges, fins al 12 d'abril. El primer premi d'aquesta categoria rebrà una càmera digital compacta, el segon una càmera digital instantània i el tercer una càmera esportiva.

Les obres premiades passen a formar part de l'Arxiu d'Imatge i So i queden en possessió del Consell Insular de Formentera, que les pot utilitzar, sense fins lucratius, en qualsevol de les formes gràfiques que cregui oportunes (pòsters, cartells, Internet, etc.)

Trajectòria

Els 19 anys de trajectòria han deixat un arxiu fotogràfic molt valuós per a la institució, amb aproximadament 1.200 fotografies i amb més de 300 participants. L'expansió d'aquest certamen s'ha fet palesa amb l'arribada de fotografies procedents de diferents indrets de la península i, fins i tot d'altres països europeus.

Exposició i entrega de premis

El concurs culminarà en una exposició d'una selecció de fotografies que s'exposaran a la Sala d'Exposicions (Ajuntament Vell) a partir del dilluns dia 2 de maig on es lliuraran els premis als guanyadors o guanyadores d'aquesta XIX edició i restarà oberta fins al 14 de maig. Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs a la web del Consell de Formentera.


28 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 beni trutmann

Festival de Carnestoltes de l'Escola de Música i Dansa de Formentera

foto 2022 carnaval EdM AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació i Cultura, informa que ahir a les 17 h va tenir lloc a la Sala de Cultura (Cinema) la celebració del Festival de Carnestoltes organitzat per l'Escola de Música i Dansa de Formentera.

Un total de 41 alumnes participaren en l'espectacle, seguint el protocol de mesures sanitàries en tot moment. Músics i ballarins varen oferir al públic una variada mostra del que s'estudia a l'escola: percussió, flauta, instruments de vent metall, clarinet, piano, clarinet i guitarra, interpretant obres des de la coneguda "Bamba" de Ritchie Valens fins al repertori més clàssic com "La donna è mobile" de Giuseppe Verdi. Les alumnes de dansa, per la seva part, ballaren diferents coreografies de diferents estils, des de "La pantera rosa" (adaptada a l'estil de dansa clàssica) fins a sevillanes.

25 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

"Elles Sonen", un concert de mestissatge fet per dones el pròxim dissabte 5 de març a la Sala de Cultura

A l'escenari hi haurà Marina, d'Ojos de Brujo, La Mari de Chambao i Anita Kuruba de Canteca de Macao.

El Consell de Formentera, a través de les àrees de Cultura i d'Igualtat, informa que el pròxim dissabte 5 de març a les 20.30 hores a la Sala de Cultura (Cinema) hi haurà un concert especial, Elles Sonen. És un espectacle amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Aquest és el tercer concert dins de la programació de l'Illa a Escena de 2022.

Elles Sonen serà un concert de mestissatge fet per dones. A l'escenari hi haurà Marina, d'Ojos de Brujo, La Mari de Chambao i Anita Kuruba de Canteca de Macao. Aquestes tres vocalistes representen una generació, són dones amb veu pròpia, elles tres compositores, lletristes i intèrprets. Formen part de tres bandes conegudes en el panorama de la música de mestissatge, que durant més d'una dècada han estat al front de les seues bandes. Estaran acompanyades dels músics Carlos Sarduy, “El Cani” J. Huertas, Isaac Robles i Aaron Puente.

Marina Abad, va formar part de la banda Ojos de Brujo com vocalista, banda formada a Barcelona el 1996. Aquesta es caracteritzava per la fusió d'estils. El grup buscava un punt de trobada entre el flamenc i altres estils musicals com el reggae, el hip hop, el rock i la música electrònica. Varen obtenir el Premi Latin Grammy al millor àlbum flamenc 2007 per Techarí. Des que va començar la seua trajectòria en solitari amb el nom artístic Marinah ha tret quatre discos, l'últim Heroínas (2021), un disc que parla de la lluita de les dones.

María del Mar Rodríguez va ser la vocalista de Chambao fins que l'any 2005 va començar a liderar en solitari el grup. Ha col·laborat amb diferents grups i artistes com Bebe, Jarabe de Palo, Enrique Morente, Javier Ruibal, Rosario Flores, Fuel Fandango, Ara Malikian, Vanesa Martín entre altres. Al 2012 va estar als Latin Grammy en la categoria de millor àlbum vocal pop contemporani.

Anita Saboya va ser la vocalista de Canteca de Macao durant més de deu anys, i des que al 2019 va publicar el seu primer disc en solitari Anita Kuruba, ha continuant amb nou ritmes, més a prop del R&B, soul o la electrònica.

Preus i entrades

Les entrades per al concert Elles Sonen ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 €, i a preu reduït del 50 % de descompte per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

L'espectacle es durà a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent.

25 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 elles sonen

Més articles...

Pàgina 8 de 103

8

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera