• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Arriba l'exposició col·lectiva Els Objectius de Desenvolupament Sostenible dels Baleàrics a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 7 al 19 de febrer a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà veure l'exposició col·lectiva Els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Enguany, exposaran divuit artistes mediterranis, cada un d'ells inspirat en un dels disset objectius de desenvolupament, i una obra de Francesc Ramis que és la síntesi de tots els objectius. Aquests formen part de l'agenda 2030 per un món millor.

Aquesta exposició és la tercera de la sèrie dels Baleàrics que comissaria Antonio Torres Martorell i està patrocinada per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura i la Fundació Baleària. Amb la idea de difondre l'obra d'artistes de Formentera, en la primera edició, el 2018, va participar Enric Riera, i en aquesta hi participa l'artista Mar Ample. Entre els divuit artistes també hi ha els eivissencs Bonet Vallribera, Julia Fragua i Miguel Ángel García López.

La mostra ha set itinerant i s'ha exposat a les Illes Balears i el País Valencià. Després de Formentera, es mostrarà a Barcelona, on finalment tancarà el seu recorregut.

L'obertura de portes serà el dilluns 7 de febrer a les 18.00 hores. La Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" estarà oberta de dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores. Els diumenges, dilluns al matí i festius la sala romandrà tancada.


4 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 els ods dels balearics

"Aión", el segon espectacle de l’Illa a Escena 2022

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que arriba a Formentera Aión, el segon espectacle de L’Illa a Escena de 2022. Aquesta obra de dansa de la companyia Fils Roulants es representarà el pròxim dissabte 12 de gener a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

L’obra ha set creada i dirigida per Valeria Del Vecchio, que també apareix en escena juntament amb Pablo Arias. El moviment n’és l’element essencial i té com a fons el so original de Diego León Arias.

Aión representa un lloc fora del temps on hi ha una multitud de possibilitats, d'experimentacions, de jocs, de fluctuacions. És una mena de finestra oberta sobre l'origen de totes les coses.

L’obra se situa “abans que començàs a córrer kronos, el temps, arrossegant l'univers en una caiguda lliure cap al final de totes les coses, quan els déus, encara nens, jugaven a Aión els seus jocs cruels, jocs de vida i mort, amor i odi, atracció i repulsió, jocs innocents i despietats que experimenten totes les possibilitats d’allò real, interpolant tota possible permutació en combinacions infinites", segons relata l’autor Lorenzo Alessandro Pepe en un fragment que ha servit de font d’inspiració per a la creació d’Aión.

Valeria Del Vecchio i Pablo Arias començaren a col·laborar junts el 2017 realitzant algunes improvisacions de música en viu i moviment a Formentera, així com diferents cursos intensius. Arran d’aquestes experiències nasqué la idea de fer un nou projecte junts: una peça que es pot adaptar a diferents llocs i espais. El 2021, una versió d’Aión es va estrenar a Eivissa dins del Territori Festival.

Valeria Del Vecchio resideix a Formentera des del 2009. Va iniciar el seu aprenentatge de ballet i la seua dedicació com professora de dansa contemporània a Itàlia, el seu país d’origen. Allí va treballar en la companyia de dansa i teatre Moto Mimètic. Posteriorment, ha creat diverses obres de dansa i ha interpretat peces de moviment com Perdius i Paries. L’interès i la passió pel cos i el moviment l'han portada a desenvolupar el seu propi mètode, basat en la tècnica Body Weather. Actualment es dedica a impartir-ne classes regulars i cursos intensius.

Pablo Arias des del 2016 participa en diferents projectes relacionats amb la dansa, expressió corporal, performance i composició musical. És cofundador, cantant, músic i compositor del col·lectiu Negritos, amb el qual ha actuat en diferents escenaris d’Europa i Amèrica Llatina. Amb aquest col·lectiu ha realitzat col·laboracions per a diferents artistes de l’escena musical com Manu Chao i Alice Cooper. Actualment col·labora en el projecte Nius per a l'estimulació estètica en infants de zero a divuit mesos.

Preus i entrades

Les entrades es poden comprar a partir de demà divendres 4 de febrer a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 €. El preu reduït del 50 % de descompte és per a les persones en situació d’atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

L’espectacle es durà a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent en cada moment.

3 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 aion

Formentera suspén el Carnaval 2022 per motius sanitaris

El Consell de Formentera informa que aquest any no se celebrarà la festa de Carnaval prevista per al dia 26 de febrer a causa de la situació sanitària que hi ha a l'illa, que aquest dilluns 31 de gener ha passat a nivell 4.

Quan un territori es troba en nivell d'alerta sanitària 3 o superior s'han d'establir control de capacitat per a l'accés als actes que tenguin lloc en espais oberts o a l'aire lliure, associats a la celebració de festes populars. Un control que en el cas de la celebració del Carnaval de Formentera, una festa de caire social i festiu, no es podria garantir. A més, també seria dificil mantenir la distància de seguretat que es recomana.

2 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La mítica banda de rock catalana Brams oferirà un concert amb convidats de luxe a Formentera

El pròxim dissabte 5 de febrer la Sala de Cultura (Cinema) rebrà la mítica banda de rock i ska catalana Brams, que comptarà amb convidats de luxe com ara Gerard Quintana (Sopa de Cabra); el cantautor i exmembre del grup de folk eivissenc UC, Isidor Marí; la històrica formació Aires Formenterencs; els cantautors de la nostra illa Maria José Cardona (Imaràntia) i Genís Campillo (Santgenís), i la rapera valenciana Tesa. "D'aquesta manera, es vol fer extensiu l'homenatge a les tres generacions i a tots els cantautors d'arreu dels territoris de llengua i cultura catalanes", segons han explicat els organitzadors del Festival Barnasants. Aquest és el segon concert dels deu previstos dins el Festival Barnasants i el primer de la programació de l'Illa a Escena d'aquest trimestre.

La consellera de Cultura, Susana Labrador ha explicat que enguany, el Barnasants "ha programat un concert homenatge molt especial, que servirà per donar el tret de sortida a l'edició a Formentera d'aquest certamen de cançó d'autor. Després dels bons resultats de les passades edicions, ens hem tornat a adherir a la proposta de música d'autor del Barnasants per oferir a l'illa una proposta cultural, a més de donar difusió de la realitat cultural de Formentera a la resta del domini lingüístic català", segons ha destacat.

"Baula rere baula"

El recital, titulat "Baula rere baula", és una producció pròpia de Barnasants, amb què es vol homenatjar el grup liderat per Francesc Ribera "Titot" i David Rosell, i amb més de tretze discos a l'esquena, en el 30è aniversari del seu primer disc, com a peça clau generacional entre la Nova Cançó i els grups reivindicatius emergits les darreres dècades.

L'any 1992 Brams publicava el seu primer disc, Amb el rock a la faixa. Varen aparèixer disposats a prendre el relleu de la protesta cantada per fer ballar, pensar i lluitar, aquest esperit combatiu que els va fer néixer es manté encara intacte. Amb el concert proposen un recorregut per les tres dècades de música, història i compromís col·lectius, acompanyats de convidats molt especials que representaran les tres generacions de la cançó d'aquest país: els pares de la Nova Cançó, els germans que varen emergir també en aquell moment, i els fills que avui tenim en el nostre panorama musical.

Intercanvi cultural

Més enllà de la programació a Formentera, l'acord entre el Barnasants i el Consell de Formentera inclou una aposta per a la promoció exterior de les propostes musicals de Formentera. Així, en l'edició 2022, al cantautor formenterer Santgenís (Genís Campillo) presentarà el seu nou àlbum Empelt a Barcelona, València, Mallorca i Menorca dins del marc del festival.

Barnasants celebra aquest any la seva 27a edició i es consolida com el programa de referència de la cançó d'autor de tot Europa i arriba per quart any consecutiu a l'illa de Formentera, gràcies a la renovació del conveni de col·laboració entre el festival i el Consell Insular de Formentera.

A més d'aquest concert, Formentera també gaudirà de la presentació del nou treball discogràfic del cantautor formenterenc Caïm Riba, que hi oferirà un concert l'11 de juny, gràcies a la col·laboració amb l'Obra Cultural Balear de Formentera. Riba serà l'encarregat de tancar l'edició del festival a la nostra illa.

Preus i entrades

El concert de Brams serà el pròxim dissabte 5 de febrer a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema), i les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 €. Aquest és el primer espectacle que incorpora el preu reduït del 50 % de descompte per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

L'espectacle es durà a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent en cada moment.

28 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 barnasants-xarxes

Les alumnes del batxillerat artístic de l'IES Marc Ferrer exposen les seues obres a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 31 de gener al 5 de febrer a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podran visitar les obres de l'alumnat del batxillerat artístic de l'IES Marc Ferrer, una modalitat que es pot cursar a Formentera des de 2020.

Enguany, s'exposaran una vintena de peces que han realitzat cinc alumnes durant el primer trimestre en les assignatures de Dibuix Artístic i Tècniques d'Expressió Graficoplàstica. Són treballs fets en diversos suports, com ara tela, fusta, cartó i paper. I a més, han emprat tècniques variades com són la pintura i la tècnica mixta amb collage, frottage, transferències, carbonet o estampació.

L'exposició, de temàtica variada, recopila la investigació que ha fet l'alumnat de les formes naturals i artificials, així com la interpretació del patrimoni arquitectònic de l'illa aplicant diferents graus d'iconocitat.

L'exposició obrirà portes dilluns 31 de gener a les 18 hores. La mostra es podrà veure a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dimarts a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.


27 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 expo batxi

Més articles...

Pàgina 10 de 103

10

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera