• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca

Signat un conveni per fer activitats a cada un dels centres de majors de Formentera

conveni majors 070515El Consell de Formentera i els 4 centres de majors de l'illa han signat avui convenis per col·laborar econòmicament amb l'organització d'activitats com tallers o programes formatius i el manteniment dels centres. Fruït d'aquest conveni, el club de Sant Francesc rebrà l'any 2015 9.000€, el de Sant Ferran, 6.500€, 4.500€ el centre de La Savina i 4.000€ el de La Mola.

Per part del Consell de Formentera, han acudit a la signatura el president Jaume Ferrer i la consellera de Benestar Social, Dolores Fernández Tamargo. En representació dels centres, han acudit Margarita Sanchís, del centre de Sant Francesc Xavier, Carles Tur, del Club de Jubilats i Pensionistes de La Savina, Rita Costa, en representació del centre de Sant Ferran, i Jaume Escandell, del Centre de Majors de La Mola, que tot just ara compleix un any de la seva entrada en funcionament.

Jaume Ferrer ha “agraït als representants dels clubs i a les seves juntes directives la feina que fan per millorar la vida de la gent major”. Per la seva banda, Dolores Fernández Tamargo ha dit que “aquests convenis donen més autonomia a la gent major perquè amb recursos poden programar les activitats que tenen ganes de fer”.

Els representants dels clubs s'han mostrat molt satisfets amb l'ajuda rebuda. Margarita Sanchís ha manifestat “que és conscient que és un sacrifici important per a la institució i ha agraït l'ajuda”. Al seu costat, Carlos Tur ha afegit que “és molt important i no s'ha de deixar de fer perquè avui som nosaltres però demà seran uns altres”. Rita Costa i Jaume Escandell han dit que “intentaran oferir els millors serveis i activitats possibles amb aquests diners”.

Actualment, el centre de Sant Francesc compta amb 663 socis, el de Sant Ferran amb 268, el de La Mola en té 106 i el de La Savina, 90. En conjunt, els centres de majors de Formentera compten amb més de 1.100 afiliats.

El festival Formentera Film omplirà el cap de setmana de cinema

roda premsa film 060515 copiaEl Consell de Formentera i l'organització FormenteraRT han presentat aquest migdia el festival internacional de curtmetratges documentals i videoart Formentera Film Festival, que es celebra per tercera vegada, i que amb entrada lliure oferirà projeccions de 19 curts de cinema provinents de tot el món. El festival es farà entre el 7 i el 10 de maig, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, a partir de les 20:30h, i a la sala de cinema els dies 9 i 10 de maig, a partir de les 16:30h. Les persones interessades amb fills estaran contents de saber que els dies 9 i 10 de maig, al Centre Gabrielet, a partir de les 9, hi haurà un espai nens amb cuidadors i projeccions infantils.

La presentació s'ha fet al Centre Gabrielet per part de Sònia Cardona, consellera de Cultura, Alejandra Ferrer, consellera de Turisme i Comerç i les membres de la direcció del Festival Viviana Carlet i Monica Timperi, acompanyades d'altres membres de l'equip del Festival i del jurat que valorarà les pel·lícules.

Sònia Cardona ha destacat el gran paper que té per a la cultura aquest Festival i les “col·laboracions amb el Casal de Joves, el projecte Formentera Marxa, els centres educatius de primària i l'IES Marc Ferrer, amb qui han fet treballs i tallers per elaborar curts a partir de figures fetes amb manualitats o interpretacions de poemes de Ben Clark, que també ha col·laborat amb la inciativa”. Cardona ha agraït l'apropament del cinema i de les expressions artístiques als joves de l'illa.

Alejandra Ferrer ha valorat molt positivament “l'oferta i l'atracció que genera el certamen en aquest moment primerenc de la temporada”. La consellera de Turisme ha recordat que durant el mes de maig, “les jornades gastronòmiques, el certamen de fotografia, la Formentera 2.0, la mitja marató o aquest mateix festival porten a l'illa molta gent i ajuden a millorar les alternatives d'oci i les activitats d'alt valor cultural o esportiu per als visitants”.

Viviana Carlet ha explicat que “és molt difícil explicar el món a través de 19 curts” i ha invitat a la gent “a que vingui a veure les pel·lícules”. Per Carlet aquest Festival “vol ser més que un cap de setmana, i té l'objectiu de ser un projecte que arreli a l'illa, ja que Formentera és el lloc pel qual aquest projecte existeix”.

El programa complet del Festival es pot consultar a la web Formenterafilm.com, tot i que Carlet ha destacat l'estrena internacional fora de concurs de la pel·lícula “Italiano Medio”, de Maccio Capatonda, que assistirà al Festival (10 de maig a les 22:30h). El concert d'obertura anirà a càrrec del conservatori i l'escola de música de Formentera i la nit del 9 de maig intervindrà Guateque Sideral, a partir de les 24h.

Els premis, segons ha destacat l'organització “els han realitzat artistes de Formentera”. En concret Aaron Keydar ha realitzat el premi al millor curt del jurat jove, Enric Majoral el del premi del públic, Lorenzo Pepe ha realitzat el premi del jurat i Andrés Rodríguez el premi del públic infantil.

El Consell de Formentera critica el “cinisme” del Govern amb el finançament de la promoció turística

alej ferrer 60515El Consell de Formentera, a través de la consellera de Turisme i Mobilitat, Alejandra Ferrer, ha lamentat avui “el comportament cínic de la Conselleria de Turisme del Govern Balear, que ha negat durant dos anys els diners per a dotar de forma suficient i justa el traspàs de la promoció turística a les illes petites i ara es treu de la màniga 43 milions d'euros per dedicar-los íntegrament al Palau de Congressos de Palma”.

Ferrer ha explicat que, en concret, “la Conselleria de Turisme ha aprovat a finals d'abril concedir un préstec de 20 milions d'euros i una aportació econòmica de 15,7 milions, a banda del plurianual de 8 milions aprovats l'any 2014, i aquests recursos els dedica tots a un Palau de Congressos que només dóna servei a Mallorca”.

Alejandra Ferrer s'ha mostrat disgustada “perquè la resta d'illes hem estat escoltant durant més de dos anys que la dotació econòmica de la promoció que oferia el Govern era la més alta possible, i fins i tot el conseller Jaime Martínez va titllar Formentera d'irresponsable al Parlament Balear per no acceptar-lo”.

La proposta econòmica del Govern Balear per aquest any 2015 era de 5,3 milions per a les 4 illes. D'aquests diners, la proposta atorgava a Formentera 644.000€, amb molt poc marge de millora d'aquesta quantitat en els anys posteriors, “comprometent així el futur de la promoció de l'illa, una peça estratègica clau per diferenciar-nos dels nostres majors competidors turístics, fent evident la falta d'interès del Govern Balear en una promoció de qualitat i diferenciada per cadascuna de les illes”, ha explicat Ferrer.

El Banc d'aliments de Formentera va ajudar a 63 famílies durant l'any 2014

formentera solidarisEl Consell de Formentera i l'organització Formenterers Solidaris han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a l'execució de projectes de cooperació per a països en vies de desenvolupament i activitats de sensibilització a Formentera per a l'any 2015.

A la signatura del conveni hi han acudit Jaume Ferrer, president del Consell de Formentera, que ha agraït la feina de l'ONG de Formentera i ha afirmat que “si per cada 12.000 habitants (la població de l'illa) es fessin al món les aportacions que fa aquesta organització de Formentera, el món seria millor”, acompanyat de Dolores Fernández, consellera de Benestar Social. Per Formenterers Solidaris han assistit la seva presidenta, Maria Costa, i la secretària de l'organització, Teresa Costa.

Teresa Costa ha informat que l'any 2014, els recursos aconseguits per l'organització han servit per reconstruir 10 casetes fetes malbé per ciclons a West Godavari Disctrict, d'Adhra Pradesh, Índia, i el finançament d'una pròtesi auditiva a Hondures. També s'han finançat dos desplaçaments a un altre continent per causa major a persones sense diners per pagar els bitllets, una beca universitària a una família sense recursos, s'ha gestionat la roba de segona mà i s'ha col·laborat en el repartiment de productes del Banc d'Aliments amb el Consell de Formentera., tasca que ha set molt lloada i ben valorada per la consellera Dolores Fernández.

Banc d'aliments

Teresa Costa va “agrair l'interes que el Consell de Formenera mostra per la nostra activitat i la seva ajuda”, i ha manifestat que durant l'any 2014 varen ser 63 famílies les ajudades des del banc d'aliments. En el que portem de 2015, les famílies de Formentera ajudades ja són 42. “Les intensitats de les ajudes són diferents, algunes famílies han fet servir l'ajuda una sola vegada i altres amb més freqüència”.

La col·laboració entre les dos institucions es va iniciar l'any 2010 amb 1.200€, arribant als tres mil euros al llarg dels tres darrers exercicis. Formenterers Solidaris compta actualment amb 35 associats a l'illa de Formentera i ha destacat que “el poble de Formentera és molt solidari, quan es fan crides a donar aliments aporta molt, estem molt agraïts”, va afirmar Teresa Costa.

Més articles...

Pàgina 14 de 155

14

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat