• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca

Servei de Taxi a la Demanda. Una altra manera de moure’s és possible

És possible agafar un taxi i pagar com si d’un transport públic es tractés? Amb el servei de taxi a la demanda és possible.
La conselleria de Turisme de Formentera continua en la línia d’innovar els mètodes de transport públic convencional amb aquesta iniciativa de servei de taxi a la demanda, que donada la bona acceptació des de la seva posada en marxa, ha incrementat el seu servei a tots els residents de la Pitiüsa menor.
Si bé el servei de taxi a la demanda es va posar en marxa l’any passat per a jubilats i pensionistes, amb la cobertura de determinats trajectes, des d’ara i fins el proper 1 de Maig, els majors de Formentera poden comptar amb aquest servei gratuït per la totalitat de l’illa. I per a la resta de ciutadans, la línia 1 d’autobusos, que rodeja el perímetre de l’Estany Pudent, passa a cobrir la seva ruta amb el taxi a la demanda, prèvia trucada telefònica, amb un cost d’1,50 euros. Per tal de poder beneficiar-se d’aquest servei, cal sol·licitar un carnet a la Conselleria de Turisme i Mobilitat.

L’objectiu?
Aportar flexibilitat al servei i acostar el transport públic a la ciutadania. La iniciativa d’establir un pla de mobilitat adaptat a les característiques de Formentera ha estat una aposta per la institució insular des de l’inici de la legislatura. Segons els últims estudis de viabilitat, en els darrers dos anys s’ha incrementat l’ús del transport públic en un 87%, amb accions com l’ampliació de la línia nocturna fins a Sant Francesc, o la creació d’itineraris de recomanació turístics.
Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a un conveni entre la conselleria de Mobilitat del Govern Balear i la conselleria de Turisme i Mobilitat del Consell Insular de Formentera. El pressupost total és de 69.800 euros, sufragats en un 75% per part del Govern Balear i en el 25% restant pel Consell de Formentera.

Telèfon: 971 32 23 42 / 680 110 760
Horari:
De dilluns a dissabte, de 10:00-14:00 hores i de 16:00-20:00 hores.
Diumenges, de 16:00 a 21:00 hores.
Els interessats poden dirigir-se a la conselleria de Turisme i Mobilitat (C/. Avinguda Portossalè, 21) per a sol·licitar el carnet de servei a la demanda.

Projecte Flipper
Formentera és un dels 11 membres integrants del projecte de mobilitat sostenible Flipper. L'adhesió a aquest projecte europeu permet fomentar l’ús del transport públic i finançar projectes de viabilitat per a la posada en funcionament de projectes de flexibilització i sostenibilitat del transport.
Gràcies a la iniciativa del servei de taxi a la demanda, dirigit a les persones majors, Formentera ha estat acceptada dins aquest projecte amb una subvenció de 220.000 €, finançat el 75% per la Unió Europea i el 25% amb fons propis.
Durant aquest any 2010 es podran veure resultats amb la instal·lació d’un sistema de transport públic via intercomunicadors, totalment flexible i sense dependre d'horaris fixes. D’aquesta manera, s’evitaran viatges d’autobusos buits, amb el conseqüent estalvi energètic i la disminució de costos que suposarà.

Més informació a la pàgina web http://www.interreg4cflipper.eu

Biblioteca Marià Villangòmez: millorant en serveis

Dipòsit legal propi per a Formentera i un punt de trobada polivalent.

Des de la seva posada en funcionament el 23 d'abril de 2007, la nova biblioteca Marià Villangómez, a Sant Francesc Xavier, s'ha consolidat com el principal punt de trobada de joves i adults que aprofiten per a accedir als serveis que presta la principal biblioteca de Formentera.
La seva ubicació, a una zona on actualment s'hi troben molts serveis educatius i de lleure, com l'escola de música i conservatori, el casal de joves, el cinema, l'escola de tennis, la piscina municipal, l'escola d’adults i el col·legi públic Mestre Lluís Andreu, ha conformat aquesta àrea perifèrica de Sant Francesc com una gran àrea socioeducativa i esportiva.
Actualment, en un espai de 309 m² s'hi concentren diverses seccions entre les quals destaquen l'hemeroteca, la secció infantil, la biblioteca internacional, la secció audiovisual, el telecentre i el Punt d'Autoaprenentatge de la Llengua Catalana.
L'objectiu d'habilitar un espai cultural i educatiu polivalent, accessible als ciutadans de Formentera, ha convertit aquesta biblioteca municipal en un punt de trobada, on hi passen una mitjana de 51 usuaris per dia, amb 47 préstecs de mitjana diària. Unes xifres que augmenten dia a dia, a causa de l'esforç de millorar els serveis oferts i d'adaptar-los a l'era audiovisual en què ens trobem. En aquest sentit, cada divendres s'ofereix l'espai “Pàgines en blanc”, a Ràdio Illa, on l'audiència pot endinsar-se en el món literari de la mà del personal bibliotecari. Existeix un espai per a l'intercanvi de llibres i el servei de préstec interbibliotecari amb l'illa veïna d'Eivissa.

Mira quines xifres!
12.709 usuaris al 2009
11.700 préstecs al 2009
595 metres lineals de prestatges
Obert 248 dies a l'any

Secció “Pàgines en blanc” a Ràdio Illa
Cada divendres a les 10.00 h al 107.9 del teu dial o a www.radioilla.com

Dipòsit legal propi per a Formentera- DESPIECE

Per primera vegada, Formentera compta amb un dipòsit legal propi per a recopilar tota la producció bibliogràfica, sonora i audiovisual que es fa a l'illa. Aquest fet té molta importància, ja que disposar d'un nombre de dipòsit legal permet tenir coneixement de tota la producció cultural de Formentera, així com la seva conservació i difusió. La identificació amb la lletra F ja apareix a llibres i cartells que han sol·licitat el dipòsit legal.

Nou Escut, Bandera i Diada per al Consell de Formentera

Els nous simbolismes de la màxima institució de l'illa s'han basat en elements tradicionals.
Els nous escut, bandera i diada del Consell de Formentera, amb una aparença plana i austera, s'ha basat en la proposta de l'informe encarregat pel Ple de la institució a l'Obra Cultural Balear de Formentera.
Són elements molt presents a Formentera, com la mar, el blat i les torres de defensa que, amb l'aprovació inicial per unanimitat el passat 17 de novembre, representen la terra i la seva gent des d'una vessant patrimonial. Uns símbols en els quals tots els formenterers i formentereres podran sentir representada la història de la seva terra.

Elements:
La mar. Constitueix el teló de fons de la mateixa història de Formentera, el camí dels pescadors, els emigrants, els pirates, els repobladors...
El blat. Símbol de Formentera, del qual pren el seu nom. Símbol universal de prosperitat, remet a la natura i, en grup, a la col·lectivitat, el poble.
La torre de defensa. Símbol universal de protecció. Enllaça amb la història antiga, medieval i moderna de Formentera, a més de ser un element destacat del paisatge.

Diada de Formentera: 25 de Juliol

Externalització del servei de recaptació

Ampliació dels canals telemàtics existents entre la institució insular i el ciutadà

Des del mes de març, els ciutadans pagaran els seus impostos municipals a l'Agència Tributària de les Illes Balears gràcies a la delegació de competències en matèria de recaptació i cadastre per part del Consell de Formentera.
Aquest traspàs de competències, aprovat per unanimitat en sessió plenària de 27 de gener, millorarà els canals d'interrelació entre els serveis administratius i el ciutadà, sobretot coincidint amb la propera obertura de l'Oficina d’Atenció Ciutadana de Formentera (OAC), i l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).
El fet de comptar amb els avantatges que suposen la gestió d’una estructura més organitzada i la possibilitat de realitzar la majoria dels tràmits telemàticament ofereix un servei més còmode al ciutadà, que podrà consultar i pagar els seus comptes des de qualsevol part del món.

Més articles...

Pàgina 150 de 155

150

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera