• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca

Gran festa infantil a Formentera la tarda del dissabte

apneef 230415L'Associació APNEEF, de persones amb necessitats especials d'Eivissa i Formentera, ha presentat la gran festa que ha preparat per al proper dissabte 25 d'abril a la tarda, al Jardí de ses Eres de Sant Francesc, des de les 16:30h de la tarda.

La festa durarà fins a la nit i només farà un petit descans per anar al teatre, ja que a les 18h està prevista al cinema de Sant Francesc l'actuació de teatre “La Cigala i la formiga”, de Xip Xap teatre.

Dolores Fernández Tamargo, consellera de Benestar Social, Cintia Llaquet, psicòloga del centre Creix, i les representants d'Apneef, Ana Galindo i Rosa Tur, han explicat que la festa servirà per “recaptar fons i donar a conèixer el treball d'Apneef, per augmentar els serveis que es presten a l'illa”.

La festa començarà a les 16:30 i tindrà tallers de pintar cares, pintar pedres, reciclatge, jardineria, castells inflables i capoeira. A les 18h es farà un petit recés per als que vulguin anar a la sala de teatre, i la festa es rependrà amb actuacions de mags, la instal·lació de barres amb coques i finalment, música amb festa final de DJ Pharma.

L'associació Apneef dóna servei de fisioteràpia, reforç escolar, psicomotricitat, psicologia i logopèdia a 17 famílies. Per col·laborar, rep anualment una ajuda de 14.000€ des Consell de Formentera. “Ens agradaria fer més socis i ampliar serveis per fer arribar aquí la estimulació cognitiva, hidroteràpia, equinoteràpia i també cursos de formació de voluntaris”.

Apneef també utilitzarà la tarda de dissabte el Centre Gabrielet, gràcies a la col·laboració del Departament de comerç del Consell, on instal·larà obres d'art cedides per artistes per vendre, també a l'objecte de recaptar fons.

Formentera 2.0 canvia l'octubre pel mes de maig

formentera20 230415El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, ha presentat aquest matí el certamen Formentera 2.0, una formació en comunicació de màrqueting online que transcorrerà entre el 7 i el 10 de maig.

La presentació ha anat a càrrec de Carles Bernús, gerent de Turisme i de Rosa Castells, coordinadora de Formentera 2.0. La consellera de Turisme Alejandra Ferrer no ha pogut fer la presentació de l'acte al participar de ponent en les jornades de qualitat turística organitzades a Mallorca per l'Autoritat Portuària de Balears.

Per aquesta edició ja s'han apuntat 30 participants, provinents de molts punts diferents de la península i, segons ha apuntat Bernús “que responen al perfil de petits empresaris, emprenedors, creatius o periodistes. Aquestes jornades són una bona oportunitat per aprendre però també per fer xarxa i conèixer altres professionals”.

Carles Bernús ha felicitat l'organització per la qualitat del cartell i ha afirmat que “poder tenir uns grans ponents en un ambient distès és un gran punt a favor d'aquest programa, que té un cost per al Consell de Formentera de 12.000€, una vegada descomptades les inscripcions”.

Rosa Castells ha explicat que “qui s'apunti trobarà al curs eines perquè el seu negoci tingui visibilitat a internet, i aprendrà de la mà de grans professionals com Ana Fernández, Franc Carreras, Folch Studio o Xavier Agulló”. Encara queden places lliures per a les persones que vulguin participar en aquesta formació. La inscripció es pot formalitzar des de la web formentera20.com

120 persones assisteixen a la sessió informativa sobre el reglament d'estades turístiques

informativa vivendesEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, Comerç i Mobilitat, ha organitzat una sessió informativa per explicar les característiques del nou reglament que regula la comercialització d'estades turístiques en habitatges i el seu règim de tributació.

A la sessió informativa hi han assistit 120 persones, entre professionals de les gestories de l'illa i persones a títol particular, fet que ha recomanat variar el lloc de la sessió informativa al cinema municipal, en lloc de la sala polivalent de cultura, lloc inicialment previst per a l'acte, que té una capacitat per 60 persones.

Han intervingut Alejandra Ferrer, consellera de turisme del Consell de Formentera, Josep Costa, lletrat del Consell de Formentera i Vicente Arbona, administrador de la Delegació de l'Agència Tributària d'Eivissa i Formentera. Els dos primers han explicat aspectes de detall sobre la regulació d'habitatges per a ús turístic i Arbona s'ha enfocat a explicar com tributar els ingressos derivats d'aquesta activitat.

Alejandra Ferrer ha afirmat que ha estat “una activitat informativa per explicar els tràmits a seguir, la voluntat del Consell és ajudar i col·laborar amb la ciutadania perquè llogar un habitatge com a ús turístic no és una activitat prohibida o clandestina sinó que amb l'alta de l'activitat i el degut pagament d'impostos, és una activitat que es pot desenvolupar de manera ben tranquil·la”.

El Consell de Formentera lamenta que “el Govern Balear permeti que Formentera sigui la pista de ball d'Eivissa”

Silvia Tur partyboats210415El Consell de Formentera, a través de la consellera de Medi Ambient, Silvia Tur, ha mostrat avui la seva decepció “al comprovar que l'anunci que ha fet el Govern Balear de regulació de les party boats es limita a un article dins un Decret que té a veure amb classificació d'empreses turístiques, i que no té més de 12 línies”.

Silvia Tur ha recordat que “les festes en embarcacions amb música causen una perturbació molt important a la tranquil·litat de les platges i la costa de Formentera, i són una amenaça per al model d'illa que planteja Formentera”.

Per la consellera de Medi Ambient, la qüestió a Formentera és tant important que “tots els partits, per unanimitat, en el darrer debat sobre l'estat de l'illa, vam votar a favor de a prohibició d'aquestes pràctiques”.

Tur ha lamentat “que en un punt tant important, que ha causat tants problemes el darrer estiu i ha motivat tantes reunions i trobades, Bauzà governi a través d'un decret que s'oblida de la voluntat de Formentera i obre la porta a que la costa d'aquesta illa sigui una continuació de les pistes de ball d'Eivissa”.

Per la consellera de Medi Ambient, “l'article 147, que el Govern ven com la regulació dels party boats, no inclou ni règim sancionador, ni d'infraccions, ni cap restricció per a les zones protegides”.

Més articles...

Pàgina 16 de 155

16

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera