• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca

La nova instal·lació de la antena de telefonia del Pilar de la Mola finalitzarà a mitjans de gener

El nou receptor anirà ubicat al centre del poble i un cop operatiu es desmantellarà l’estructura anterior, ubicada al col·legi públic

La conselleria de Medi Ambient i Noves Tecnologies del Consell Insular de Formentera ha informat avui que la col.locació i posada en marxa de la nova antena de telefonia, que anirà ubicada al centre del nucli urbà del Pilar de la Mola, no s’ha pogut concloure per causes meteorològiques i per coincidir en el període de les festes de  Nadal.

Segons les converses mantingudes entre la conselleria de Noves Tecnologies i l’empresa Telefònica, es troben pendents de la recepció d’uns equips necessaris per a finalitzar la futura instal.lació al nucli urbà. En aquest respecte, el compromís de Telefònica és el de finalitzar totalment aquesta acció per mitjans del mes de Gener.

Un cop s’hagi rebut el material pertinent es procedirà a la seva posada en funcionament i al desmantellament de  l’anterior estructura, ubicada al col·legi públic el Pilar de la Mola. Destacar que el futur equipament és completament nou, el què permetrà garantir el fluxe comunicatiu i renovar el sistema.

Amb aquesta acció, s’acomplirà una demanda històrica per part de l’APA i el professorat del centre, que ja fa quasi bé deu anys que venen reclamant el trasllat de l´antena de telefonia.

Aquest nou receptor, que compartirà les instal.lacions amb l’operador de telefonia Orange al poble del Pilar, donarà cobertura a la xarxa de telefonia mòbil a tot el nucli urbà i a la seva àrea d´influència.

Tant des de la conselleria de Noves Tecnologies com des de l’empresa Telèfonica s’ha treballat de manera intensa per agilitzar aquesta acció i comptar amb la nova infrastructura el més aviat possible. Així mateix, continuen les negociacions per a la instal·lació de tres estacions base amb la finalitat de millorar la cobertura geogràfica de telefonia mòbil i transmissió de dades arreu de l’illa.

Cavalcada Reial dels Reis Mags d'Orient 2010

La conselleria de Cultura de Formentera reparteix regals i alegria en una desfilada repleta de novetats

Dimarts 5 de Gener, Formentera
Un any més, la conselleria d’Eduació i Cultura del Consell Insular de Formentera, posa el punt final a les festes de Nadal 2009/2010 amb l’organització de la Cavalvada dels Reis Mags d’Orient.
Tal com es porta fent en els darrers anys, la Cavalcada es celebrarà el dimarts 5 de Gener a les 18.00 hores al Port de la Savina, on ses majestats els Reis Mags d’Orient arribaran amb el vaixell Blau de Formentera, amb l’acompanyament musical de l’Al·leluia de Haendel i la Simfonia de les Joguines de Leopold Mozart.
Per animar aquest moment tant esperat per petits i grans, comptarem aquest any amb una parella d’animació infantil de la mà de Party Planet, que amb les seves xanques i malabars entretindran a tots els presents. Així mateix, per a la distribució dels múltiples regals pels pobles de Formentera, Ses Majestats d’Orient comptaran amb l’acompanyament dels patges reials i dels esclaus, que repartiran caramels i alegria dins les engalanades carrosses reials.
El toc festiu ens arribarà amb l’acompanyament de la formació musical, Nova Orleans Orelletes Band, una banda de carrer formada per cinc músics (2 percusionistes i 3 vents) que han versionat nadales conegudes creant una adaptació a l’estil de Nova Orleans. Aquest nou projecte surt de la unió de 5 músics de llarga trajectòria en el món del jazz, que presenten el seu projecte musical amb  la frase "S’han acabat es bunyols, arriben les orelletes Band!!!"
Com a novetat aquest any, els Reis Mags repartiran els regals als nens i nenes de Sant Ferran a l’envelat municipal  el dimarts 5 de Gener, a més de la tradicional xocolata calenta per a tothom que els vingui a visitar. Recordem que aquest mateix dia, també es lliuraran els regals als nens i nenes del Pilar de la Mola.
El repartiment de regals als nens i nenes de Sant Francesc Xavier es farà el diumenge 6 de gener després de la missa de Reis que esta prevista a les 11.00h i l’emplaçament aquest any estarà ubicat al Jardí de ses Eres.

En cas de pluja, el poble de Formentera podrà rebre els Reis Mags a Sant Francesc i a la Mola dins l’església i a Sant Ferran dins la carpa Municipal.

Els caramels que es repartiran als assistents seran també aquest any sense gluten. Aptes per a Celiacs.

Itinerari
La cavalcada començarà el seu circuit des de La Savina fins a Sant Francesc per la carretera principal. Un cop a Sant Francesc entraran dins el poble pel carrer Santa Maria, i es dirigiran a peu fins a la plaça de la Constitució, on ses Majestats els Reis Mags entraran a l’església per adorar al bon Jesús. Al sortir de l’església,  els Reis Mags passaran per un passadís de soldats i es dirigiran al balcó del Consell Insular de Formentera, on els rebrà el president de la màxima institució de l’illa per a saludar el poble i a continuació es farà la lectura del pregó. 
Acte seguit es farà la cavalcada passant pel carrer d’Antoni Blanc i Avinguda vuit d’agost en direcció cap a Sant Ferran per la carretera principal. A l’interior del poble passaran per l’avinguda de Joan Castelló Guasch, el carrer de Sant Jaume i s’aturaran a l’inici del carrer Major per arribar a peu a la plaça del poble, on entraran a dintre l’església per adorar al bon Jesús i procediran al lliurament dels regals a la carpa municipal.
La cavalcada continuarà en direcció a La Mola per la carretera principal, per arribar fins a la plaça de l’església del Pilar, on ses Majestats assistiran a la missa de Reis i seguidament començaran l’esperat repartiment dels regals als nens i nenes d’aquesta població.

Cavalcada Reial

18.00h. Arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient al Port de La Savina.
19.00h. Arribada a Sant Francesc <Rebuda de ses Majestats al Consell Insular>
20.00h. Arribada a Sant Ferran i a continuació repartiment dels regals.
20.30h. Arribada a la Mola i repartiment dels regals (Església de la Mola).

Un altre any ses Majestats els Reis Mags d’Orient venen de molt lluny per omplir d’il·lusió i màgia els carrers, per repartir regals i esperança i per donar felicitat a grans i petits. Aquesta cavalcada no seria possible sense l’esforç i l’ajuda de molta gent que cada any ofereix de manera desinteressada la seva col·laboració.

Unanimitat dels partits polítics per a sol·licitar una suspensió cautelar de la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justicia de les Illes Balears

L’obligació d’enderrocament de les edificacions promogudes per Plaça Sant Ferran S.L. podria entrar en contradició amb un altre procediment judicial que continuar obert.
El Consell Insular de Formentera ha aprovat avui en una sessió plenària extraordinària demanar al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears la suspensió cautelar de la sentència resolta el passat 4 de febrer de 2009 que dictava l’enderrocament de les edificacions promogudes per Plaça Sant Ferran S.L.
Aquesta proposta d’acord ha estat aprovada per unanimitat per tots els partits polítics, donada les greus conseqüències econòmiques que es podrien derivar del compliment de la sentència.
Des del Consell de Formentera, s’han estudiat totes les opcions jurídiques possibles amb la resolució final de demanar aquest aplaçament cautelar donada l’existència d’un altre contenciós pendent de resolució, que podria entrar en conflicte amb la sentència ja dictada. En aquest respecte, la decisió ha estat presentar un incident per tal d’evitar greus conseqüències.
El Consell de Formentera ha entregat tota la documentació per al seu estudi, i s’espera tenir una resposta, com a més aviat, el mes de gener.

L’adequacio del Parc de Bombers començarà de forma imminent

La conselleria de Medi Ambient de Formentera inverteix en equipament i infrastructures per a millorar les condicions del Parc de Bombers

Les obres d’adeqüació de l’actual Parc de Bombers, ubicat a la carretera de La Savina, s’han adjudicat definitivament a l’empresa Construccions Pep Sala S.L, el què suposa el seu inici de manera imminent. Aquestes obres tenen un període d’execució de sis mesos des del seu començament, i compten amb una partida pressupostària de 140.703,31 euros, IVA inclòs.

El projecte d’adeqüació del Parc de Bombers, consisteix en millorar la capacitat i la distribució de l’actual edifici per tal de guardar i mantenir els vehicles, propietat del Consell i, possibilitar una major agilitat durant les maniobres d´entrada i sortida en casos d’emergència. Recordem que actualment aquesta instal.lació està en precari i la zona de garatge on guardar els vehicles ès insuficient.

Així mateix, s’adeqüarà l’espai existent amb noves taquilles, un vestidor, una àrea de descans, un espai d’oficina i banys per al personal de guàrdia, el què significarà una millora molt important de cara al personal.

El Parc de Bombers es composa d´un equip humà de 5 bombers voluntaris que duen a terme totes les tasques de prevenció i actuació en cas d’incendi. De cara a l’any 2010 està previst augmentar l´inversió en aproximadament 30.000 euros que es destinaran sobretot a adquisició de mobiliari i nou equipament per als bombers.

Durant l´exercici 2009, la conselleria de Medi Ambient, com a responsable directe d´aquest servei d´emergències insular, ha destinat un total de 12.000 euros amb l’adquisició de bombones d’oxígen, compresors portàtils, entre altre material, a més de la compra, a finals del 2008, d´un nou camió cisterna amb una capacitat de 4500 litres.

Amb aquesta adquisició, ja són 4 els vehicles que conformen la flota del Parc de Bombers.

La feina desenvolupada pel cos de Bombers proporciona un suport logístic molt important tant a la Direcció General d’Emergències com a IBANAT, ja que juntament amb l´agrupació de voluntaris de Protecció Civil de l´illa conformen els mitjans amb què compta Formentera en matèria de prevenció i seguretat en casos d’incendi.

La imminent adeqüació del Parc de Bombers significarà un avanç en l’eficàcia i la rapidesa de les actuacions, a més de millorar les condicions de feina dels treballadors.

Més articles...

Pàgina 154 de 155

154

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera