• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca

Obre al públic l'arxiu d'imatge i so de Formentera

arxiu imatge 160415El servei d'arxiu d'imatge i so del Consell de Formentera ha obert aquest matí les portes a la ciutadania, que hi podrà accedir tots els dijous de 9h del matí a 12h del migdia. El servei d'imatge i so té per objectiu la creació d'un fons audiovisual per conservar i divulgar la memòria, la cultura, el paisatge i l'economia de l'illa.

L'arxiu d'imatge i so es troba al segon pis de l'edifici polivalent de cultura, i serà atès pels tècnics de la Biblioteca Marià Villangómez. L'adquisició dels aparells i dispositius necessaris per arxivar imatges i àudios relacionats amb l'illa ha tingut un cost de 36.707€, dels quals el grup d'acció local d'Eivissa i Formentera (projecte Leader) n'ha aportat 22.024€, el 60% del total.

El Consell de Formentera renova el conveni amb el club de tennis per la gestió de l'escola i les instal·lacions municipals

conveni tenis 150415El Consell de Formentera ha formalitzat aquest matí la renovació amb el club de tennis Illa de Formentera d'un conveni per al manteniment i gestió diari de les instal·lacions de tennis, la gestió de l'escola municipal i l'organització i promoció d'aquest esport a Formentera. A canvi d'aquests serveis, el club de tennis rebrà la quantitat de 30.000€.

El conveni l'han signat el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el president del club de tennis Illa de Formentera, José Lairón Hernandis, i el tècnic d'esports del Consell, Daniel de la Dueña, i serà vigent tot l'any 2015.

Jaume Ferrer ha manifestat “que l'aposta de Formentera per al tennis és molt clara, aquesta és la tercera vegada que es signa aquest conveni entre 2013 i aquest 2015, el passat mes de juliol es va renovar la superfície de dos pistes de tennis i es milloraren les instal·lacions per valor de 31.000€ i en quinze dies seran una realitat dos pistes de tennis més i dos de pàdel”.

José Lairón  ha declarat estar “molt satisfet del recolzament del Consell de Formentera al tennis”, i ha destacat “la tranquil·litat i capacitat de previsió que dóna que el conveni sigui per un any sencer”. Lairón ha manifestat que el club de tennis aplega a 70 esportistes entre la formació, els joves i els adults. Daniel de la Dueña ha indicat que “els resultats esportius que està assolint el tennis són una bona mostra que la relació entre el Consell i el club és satisfactòria”.

Els propers dies 8, 9 i 10 de maig Formentera acollirà el campionat de Balears benjamí, amb la probable presència de Toni Ferragut, president de la Federació Balear de Tennis.

La Festa Intercultural es trasllada a Sant Ferran

intercultural 150415La 13a edició de la Festa Intercultural es celebrarà per primera vegada a Sant Ferran. Aquest matí, la consellera de Benestar Social del Consell de Formentera i els representants de l'Associació de la Festa Intercultural, Serena Amaduzzi i Manuel Lodeiro, han presentat la festa, que a banda del canvi de localitat, arriba plena de novetats.

Cinema

Les activitats s'inicien el dissabte 18 d'abril, entre les 18h i les 20h. Al Centre Gabrielet es projectarà una mostra de curts de cinema provinents de la majoria dels catorze països que participen de la festa. Serena Amaduzzi ha agraït “la col·laboració de Formentera Film Festival i als certàmens Cortos de Soria i Lago Film Festival, per facilitar les obres.

Música, Gastronomia i Jocs infantils

El diumenge 19 d'abril, a partir de la una del migdia, a l'escola de Sant Ferran hi haurà una degustació d'especialitats culinàries de 14 països i 6 comunitats autònomes d'Espanya, amb ambientació musical i jocs inflables infantils atesos amb monitors. L'entrada al recinte costarà 4€. Els menors de 12 anys no paguen. La festa serà presentada i animada per Marta Vàzquez.

Dolores Fernández ha manifestat que “el més important de la festa és el procés, tota la feina d'organització i relació que hi ha fins l'arribada del diumenge”. Manuel Lodeiro, president de l'Associació de la Festa Intercultural, ha convidat a tothom a disfrutar de la festa perquè “el menjar i la música és l'idioma més internacional del món”.

S'habilita un pàrquing a l'entrada de La Savina amb capacitat per 113 vehicles

parquing lasavina1El Consell de Formentera ha arribat a un acord per llogar una parcel·la de 2.778 metres quadrats a l'entrada del nucli de La Savina, enfront del Parc Illes Pitiüses, que dedicarà a l'aparcament. L'espai té capacitat per 103 turismes i 10 vehicles de fins a 10 metres.

Jaume Ferrer, president del Consell de Formentera, ha explicat que la mesura “respon a la voluntat de donar una sortida a les persones que no compleixen les condicions per tenir l'adhesiu de residència però que s'han dirigit al Consell de Formentera per buscar una solució al seu problema”.

Segons el president, “volem donar resposta a les persones que no tenen adhesiu i a la vegada evitar que es converteixi en un aparcament de llarga estada”. Per aquesta raó, aquest pàrquing estarà obert a tots els turismes, tinguin o no adhesiu de residència, per un màxim de cinc dies. Per controlar el dia d'arribada serà necessari expedir tíquet, que no tindrà cost.

Aquest aparcament també tindrà 10 places per vehicles de fins a 10 metres. “Recordem que dins el nucli de La Savina no és permès aparcar als vehicles que excedeixen les mides de les places pintades, explica Ferrer, i amb aquest aparcament podran fer-ho”. Aquests vehicles, a diferència dels turismes, sí que necessitaran tenir la targeta d'empresa per poder fer servir el pàrquing.

Satisfacció pel funcionament

Jaume Ferrer s'ha mostrat “satisfet i agraït per la resposta de la ciutadania amb el projecte, ja que en poc temps ha recollit els seus adhesius i està fent un esforç per avesar-se a una nova cultura d'aparcament”.

Ferrer ha recordat que l'acord amb Autoritat Portuària que permet la gestió conjunta de l'aparcament arriba al mes d'agost, “per la qual cosa és un projecte que està tenint una posada en marxa ràpida i que és molt sensible a millores que es puguin observar fruït de l'experiència o de les recomanacions de professionals i usuaris, com ja es va dir des d'un principi al Consell d'Entitats”.

Més articles...

Pàgina 17 de 155

17

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat