• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca

La cursa de Far a Far unirà diumenge Es Cap i La Mola per camins i vials

far far 2015El Consell de Formentera ha presentat avui la segona edició de la cursa de Far a Far, que uneix els dos fars més emblemàtics de Formentera, el des Cap de Barbaria i el de La Mola, a través d'un itinerari per camins i vials de l'illa.

A la presentació hi han acudit Sergio Jiménez -que moments després s'ha assabentat de la mort del seu pare, Luis Jiménez (dep)-, conseller d'Esports del Consell de Formentera, Dani de la Dueña, tècnic d'Esports del Consell de Formentera, i Juan José Escandell, representant del Grup Esportiu Espalmador.

Els participants poden optar per dos modalitats a l'hora de completar els 25 quilòmetres de la prova: a passeig, que té la sortida des des Cap a les 9h, una hora més tard que l'any passat per facilitar la participació des d'Eivissa, i a carrera, amb sortida prevista a les 11h.

La inscripció és pot fer des del portal formenteraesport365.com o des de la recepció del poliesportiu. Amb el preu de la inscripció hi ha inclòs un plat de paella que es servirà a l'envelat de La Savina, aproximadament a les 15h de la tarda. Els no participants podran participar en la paella per un preu de 12€.

Juan José Escandell ha explicat que per fer el recorregut han seguit el criteri de “fer-la diferent al recorregut de la FART”. Aquesta prova “no és tan tècnica com la FART i segueix una ruta més transitable per camins sense pedres ni zones difícils”.

Els representants del Consell de Formentera han agraït al Grup Espalmador, les empreses Can Coixet i Frufor i els quioscs 62 i la Franja la seva col·laboració amb la prova, que se celebrearà aquest diumenge 12 d'abril. El termini d'inscripcions acaba el diumenge 10 d'abril a la tarda.

Es reediten les revistes ADN i Cosmos Factory per Sant Jordi

sant jordi15El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat aquest matí les activitats programades per commemorar el dia de Sant Jordi, que serà el dijous 23 d'abril, però que a Formentera transcorrerà entre el 10 i el 30 d'abril, amb activitats literàries, teatrals, cinematogràfiques, manuals, exposicions i conferències.

La presentació l'han realitzada Sònia Cardona, consellera de Cultura i Patrimoni, Anna Costa, tècnica de Cultura, i Margalida Serra, responsable de Biblioteques del Consell de Formentera. La principal activitat d'aquest Sant Jordi gira a l'entorn de les revistes ADN i Cosmos Factory del Col·lectiu Adn, que es publicaren entre 1985 i 1998, enguany fa 30 anys.

El dilluns dia 13 s'inaugura una exposició de fanzines i originals del còmic a la sala d'exposicions de l'ajuntament vell, fins el 25 d'abril, i el dijous 30 d'abril es presenta el llibre “Revistes ADN i Cosmos Factory (1985-1998). La primera revista de còmic de Formentera”, a la sala de plens del Consell de Formentera.

La literatura té un paper destacat dins aquest certamen de Sant Jordi, amb una conversa amb l'escriptora Gemma Lienas, el divendres 10 d'abril, i una tarda de poesia amb el poeta Ben Clarck, el dimarts 21 d'abril.

També destaca el teatre, amb dos obres de teatre. “Hamlet Party”, que es representarà el diumenge 19 d'abril als jardins de la capella de sa Tanca Vella i “La cigala i la formiga”, de Xip Xap teatre, el dissabte 25 d'abril, per al públic familiar.

El dijous dia 23 d'abril, dia de Sant Jordi, hi haurà parades de llibres a la plaça de la Constitució. Un altre dels esdeveniments destacats és el concert del cantautor Albert Solà, el divendres 17 a la sala de cultura.

Es lliuren noves acreditacions de qualitat turística a hotels, serveis públics i empreses de l'illa

sicted 2015El Consell de Formentera, a través de la conselleria de Turisme, ha lliurat aquest matí a les noves empreses adherides els distintitus de qualitat SICTED, un sistema de qualitat turística en destinació per a les empreses i serveis públics turístics.

Actualment són 46 les empreses adherides al Sicted que hi ha a Formentera, de les quals 27 són hotels, hostals i apartaments, una empresa de transport, una agència de viatges i la Policia local de Formentera, pel seu servei de seguretat ciutadana, que també ha implantat les recomanacions del Sicted.

La nau de la Cooperativa del Camp de Formentera entrarà en funcionament aquest estiu

nau coop1El president del Consell de Formentera i el conseller d'Infraestructures, Agricultura, Ramaderia i Pesca, Santi Juan, acompanyats del president i del gerent de la Cooperativa del Camp de Formentera, Jaume Escandell i Carlos Marí, han posat la primera pedra de la nova nau de la cooperativa del camp de Formentera, que estarà llesta al mes de juny, amb un cost total de 590.000€, finançats en una tercera part pel programa Leader i en dos terceres parts per recursos propis del Consell de Formentera. Les obres de construcció les executa l'empresa Tragsa.

La construcció de la nau forma part d'un programa de reactivació del camp de Formentera que l'àrea d'Agricultura del Consell de Formentera ve desenvolupant des de fa temps, i que ha tingut com a principals fites la fusió de les cooperatives del camp, l'estiu passat, i el projecte de fons de terres que impulsen el Consell i la pròpia cooperativa per treballar les finques agrícoles amb la finalitat d'obtenir més producte per a la cooperativa i recuperar el paisatge rural.

Jaume Ferrer ha declarat que “aquesta és la primera pedra de la construcció de la nau però simbòlicament també representa els inicis d'un projecte molt ambiciós que compartim Consell, Cooperativa i ciutadania de recuperació de l'activitat i el paisatge del camp”.

Jaume Escandell ha expressat "sentir-se molt feliç per ser un dia molt important per la gent del camp de Formentera”. La nau serà la base d'operacions de la cooperativa, tindrà 500 metres quadrats i una planta diàfana per emmagatzemar eines i producte del camp, així com una oficina on es traslladaran els serveis administratius de l'organització que ara atenen a la gent en un despatx del Consell de Formentera situat al Centre Gabrielet, al costat del mercat pagès.

Més articles...

Pàgina 18 de 155

18

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera