• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca

Formentera rep la cessió de la titularitat de l'edifici del Centre de Dia

cessio centre dia2El Consell de Formentera ja és titular de l'edifici del Centre de Dia. Aquest matí, les conselleres de Família i Serveis Socials del Govern Balear, Sandra Fernández, i de Benestar Social, Joventut i Igualtat, Dolores Fernández, s'han reunit al Centre de Dia per fer visible aquest traspàs, amb la presència del delegat del Govern Balear a Formentera, José Alcaraz i del gerent de la instal·lació, Carmel Redondo.

El Consell de Formentera, que ja es feia càrrec del manteniment de l'edifici, rep aquesta instal·lació en compliment de les disposicions de la Llei 14/2001 de 29 d’octubre sobre l’atribució de competències als consells insulars en matèria de serveis socials i seguretat social.

Dolores Fernández ha manifestat sentir-se “molt contenta perquè el Consell de Formentera rep una instal·lació de la que ja se'n feia càrrec del manteniment”. La consellera ha explicat que “el moment de la cessió és ara perquè s'havia d'esperar a esgotar els períodes de garanties posteriors a la construcció per assegurar que el Consell de Formentera es fa titular d'una instal·lació en bon estat”.

Per la seva banda, Sandra Fernández, ha manifestat que “el Govern ha complit amb tota la tramitació per fer efectiva la cessió de la titularitat de l'edifici al Consell de Formentera”.

El centre es va inaugurar el dia 26 d'abril de 2011. La seva construcció va costar 2.781.000€, que va finançar el Govern de les Illes Balears, a través del consorci sociosanitari, en un terreny cedit pel Consell de Formentera. La instal·lació té capacitat per 30 malalts d'Alzheimer, 15 places per discapacitats, 15 places per pacients de malalties mentals i una unitat de respir de 4 places.

Nou taller gratuït d'escacs per nenes i nens a Sant Ferran

escacsEl proper 12 de març, a les 17h de la tarda, a la Biblioteca de Sant Ferran tindrà lloc una nova edició del taller d'escacs dirigit a totes les nenes i nens de Formentera.

Es tracta d'una activitat gratuïta que es realitza un dijous de cada mes i que organitza el Consell de Formentera amb la col·laboració del Club d'escacs Quatre Torres.

L'objectiu d'aquest taller és iniciar als infants amb la pràctica dels escacs, un joc de taula que té molts beneficis com el treball de la presa de decisions, la imaginació, la capacitat de concentració, reforçar les actituds de quietud, silenci i tranquil·litat o treballar la previsió de les conseqüències dels actes.

S'organitza un nou curs d'integració social i cultural

integracio social1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, organitza  entre els dies 17 de març i 15 d'abril la quarta edició del curs gratuït d'integració social i cultural, que tindrà lloc a les instal·lacions que Benestar Social té a l'antic centre metge de Sant Francesc Xavier, al costat de la carretera de Sant Francesc a La Savina. El termini per apuntar-se al curs és fins el divendres 13 de març, aquest dia inclòs, al telèfon 971321271.

El curs constarà de dos sessions per setmana, d'11h a 13:30h, i està dirigit a persones nouvingudes que vulguin conèixer més informació sobre el context polític i social de l'illa, i està enfocat per facilitar l'obtenció de documents. No es tracta de cap curs obligatori però sí que és vàlid per obtenir l'Informe d'Esforç d'Integració, que expedeix la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

L'informe d'esforç d'integració podrà ser útil per ser al·legat per la persona estrangera com informació a valorar si es dóna la circumstància de no poder acreditar el compliment d'algun dels requisits previstos per a la renovació de les autoritzacions de residència i/o de residència i treball. A més, el fet d'haver realitzat diversos cursos com potser aquest sol ajudar a les persones de manera positiva alhora de sol·licitar la nacionalitat espanyola.

La consellera de Benestar Social del Consell de Formentera, Dolores Fernández Tamargo, ha afirmat que l'objectiu del curs “és millorar la convivència i la cohesió social en aquesta illa, que té molta diversitat ja que la nostra població actual es forma de persones de procedències molt diverses”.

El curs constarà de temàtiques com la Igualtat entre homes i dones, els valors de la Unió Europea i nocions introductòries del que és la Constitució espanyola i l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears. El curs està realitzat a partir de recursos propis del Consell de Formentera, ja que tant l'organització com la impartició aniran a càrrec de tècnics dels serveis d'immigració i de formació del propi Consell.

La V edició del cicle Joan Marí Cardona reuneix a Formentera les 5 làpides funeràries amb inscripcions àrabs trobades a l'illa

jornades estudis locals 2015Aquest matí s'ha realitzat la presentació de la cinquena edició de les Jornades Joan Marí Cardona, un cicle de conferències dedicades a promoure i difondre la investigació del patrimoni cultural de l'illa. Sònia Cardona, consellera de Cultura i Patrimoni del Consell de Formentera ha presentat les activitats programades per enguany, que transcorreran entre el 16 i el 28 de març.

Sònia Cardona ha recordat que d'aquestes conferències s'edita “una publicació en format de revista científica, de periodicitat anual, que recull els articles derivats de les ponències i que té com a finalitat esdevenir una publicació de referència a l’illa de Formentera en el camp de la difusió de les investigacions i dels coneixements relacionats amb l’illa”.

Durant el transcurs de les jornades es mostrarà l’exposició “Pedres escrites. Testimonis epigràfics àrabs de Formentera”, a la sala d'exposicions de l'ajuntament vell, que inaugurarà el dia 16 de març a les 20:30h. Aquesta exposició té per objectiu difondre el patrimoni arqueològic procedent de Formentera custodiat al Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera.

L'exposició comptarà amb les quatre làpides funeràries amb inscripcions àrabs trobades a l’illa que custodia el Museu Arqueològic més una cinquena làpida, trobada a les proximitats des Ca Marí pel senyor Rolph Suanberg, i recentment donada al Consell de Formentera per la seva filla i el seu nét, la Sra. Lena Joy i el Sr. Michael Warner.

Conferències

La primera conferència serà el dia 17 de març, a les 20:30h a la sala polivalent de cultura, al costat de la Biblioteca de Sant Francesc Xavier. Totes les conferències excepte la relacionada amb les làpides funeràries seran a la mateixa hora i lloc. Amb el títol “Les Primeres escoles a Formentera: mestres pioneres”, Fanny Tur Riera, llicenciada en Història i tècnica de l’Arxiu Històric d’Eivissa, divulgarà informació de les seues investigacions sobre les primeres escoles a Formentera.

La segona conferència serà l'endemà, el dia 18 de març, amb el títol, “Des de Formentera, la lluita per la protecció i difusió del dret civil de les Pitiüses”, Àngel C. Navarro Sánchez, llicenciat en Dret, secretari habilitat nacional del Consell Insular de Formentera, professor associat de la Universitat de les Illes Balears i membre del Consell Assessor del Dret Civil d’Eivissa i Formentera, explicarà la seua tasca d’investigació sobre el Dret Civil a les Pitiüses.

El 19 de març serà el torn de la conferència “El seguiment arqueològic a la casa rectorial de l'església de Sant Francesc Xavier”, per Maria José Escandell Torres, restauradora i llicenciada en Història, que ha seguit al peu del canó totes les obres de reforma de la casa del rector de l’església de Sant Francesc Xavier.

El dia 20 de març, Francesca Tugores, doctora en Història de l’Art, tècnica de patrimoni històric del Consell de Mallorca i professora associada de la Universitat de les Illes Balears, ha estat escollida per l'organització de les jornades per les seues investigacions sobre els viatgers del segle XIX a les Illes Balears i la seua percepció del patrimoni històric. Impartirà la conferència, “L'obra illenca de l'Arxiduc Lluís Salvador: mètode, aportacions, trascendència”.

Tancarà el cicle d'aquest 2015, Virgilio Martínez Enamorado, doctor en Història, conegut  per la seua tasca investigadora sobre epigrafia d’al-Andalus que oferirà al conferència “Epigrafia àrab de Sharq al-Andalus. El cas de les Pitiüses”. Aquesta conferència tindrà lloc a la sala d'exposicions de l'ajuntament vell, també a les 20:30h.

Més articles...

Pàgina 20 de 155

20

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat