• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Hemeroteca

Formentera demana una reunió amb el Govern per abordar la problemàtica de l'habitatge

Simulacio final obra HPOEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, ha enviat avui una carta dirigida al conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern Balear, Joan Boned, per demanar-li realitzar els tràmits necessaris per donar el servei d’una oficina de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) a l'illa i poder abordar de manera resolutiva el problema de l'habitatge. La consellera de Territori, Alejandra Ferrer, ha demanat una reunió amb el seu homòleg balear per tractar «una de les problemàtiques més importants que hi ha a l'illa de Formentera: la cerca d'habitatge».

La consellera ha recordat que s'està construint per part del Govern Balear un edifici d'Habitatges protegits en el nucli de Sant Ferran, però ha afegit que «això no serà suficient per cobrir la gran demanda que existeix a l'illa». Així mateix, Alejandra Ferrer ha explicat que des del Consell de Formentera s'ha desenvolupat el reglament de comercialització d'estades turístiques en habitatge amb el qual «esperem poder destriar entre habitatges dedicats o no al sector turístic i aconseguir que augmenti la borsa d'habitatges que es lloguin per tot l'any o per la temporada»

En la missiva es destaca que en els últims dies han aparegut diverses notícies referents a aquest tema en les quals es parla de que el Govern Balear es planteja «penalitzar i bonificar fiscalment als diferents propietaris d'habitatges depenent de la tipologia dels seus arrendaments», també s'ha parlat, segons ha remarcat «de diferents acords amb entitats financeres que permetran disposar a l'Institut Balear de l'Habitatge entre 70 i 100 habitatges per destinar-les al lloguer social».

Però a Formentera «el nombre de pisos dels quals disposen les entitats bancàries o estiguin desocupats tot l'any és insignificant», segons ha explicat Alejandra Ferrer que ha recordat que el problema radica en l'especulació de l'habitatge i la rendibilitat d'aquests durant uns mesos de temporada alta, contra els problemes i pors als quals s'enfronten molts propietaris per faltes de pagament, desnonaments o simple falta d'informació. «Així mateix les persones que busquen habitatge no saben on informar-se i no compten amb cap tipus d'assistència, aval o informació sobre les ajudes a les quals podrien optar», ha afegit.

Per això la consellera de Territori considera necessari que «es doni el servei de l'IBAVI directament a Formentera, ja que a l'oficina es podria fer funcions d'assessorament i informació a tots els interessats».

El codi d'emergències ja s'ha instal·lat a 3.300 cases disseminades

rp plaques premsaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Presidència, ha donat per finalitzada la primera fase de la implantació de la numeració de les edificacions en sòl rústic i instal·lació del codi d'emergències. En aquesta primera fase de col·locació, que va començar al mes de març, s'han posat 3.300 plaques de localització per GPS als habitatges disseminats de Formentera, segons ha explicat el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell.

El director general de l'empresa encarregada del projecte, Xavier Vila, ha demanat col·laboració ciutadana perquè els veïns que encara no tenguin aquesta nova placa a les seves cases vagin a fer una instància a l'OAC, enviïn un correu electrònic a consell@conselldeformentera.cat o telefonin al 971321087, per demanar-la.

Localització dels llocs d'interès
Ara ja ha començat a fer-se la segona fase del projecte, que es preveu finalitzi al mes de novembre, segons ha declarat el conseller, i que «es basarà en la implantació de devers 1.000 d'aquestes plaques de geolocalització a camins, platges i llocs d'interès de l'illa».

Posada en marxa
La tercera fase serà la posada en marxa del sistema que es farà durant l'hivern. El Consell de Formentera dotarà als vehicles i organismes d'emergència del sistema de navegació per fer la fase de proves, segons ha explicat Bartomeu Escandell que ha afegit que el projecte «busca fer una illa més segura i que qualsevol incidència o emergència que es pugui donar a una casa o lloc públic es localitzi en el menor temps possible».

La Policia Local, els Serveis d'Emergències com ambulàncies i 112, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Ibanat, Bombers i treballadors de Benestar Social seran els primers que rebran els aparells de navegació. Com a segona part de la implementació el Consell de Formentera estudia que també ho puguin fer servir taxistes, entre d'altres. El pressupost d'aquesta iniciativa ha estat de 183.436  euros, finançat entre el Consell de Formentera i el fons Leader de la Unió Europea a parts iguals.

«Jocs de nens», mostra col·lectiva dels artesans de Formentera al Centre Gabrielet

Jocs de nens premsa«Jocs de nens» és l'exposició col·lectiva dels artesans de Formentera, de l’ Associació Formentera per l’ Artesania i l'Associació Artesans Fira de la Mola, que es pot visitar fins al pròxim 20 d'octubre a la Sala d'Exposicions del Centre Antoni Tur Gabrielet.

Aquesta exposició feta per 17 artesans diferents mostra les obres dels joiers Xènia, Tito Solari, Lorenzo Pepe, Otis, Neus Betrau i Flor Mauger, la roba de Simona Colzi, Tete Silbera i Carola Yuste o els teixits que fa insitu Olga López en el seu antic telar. Les pintures de Fran Lucas, Jordi Torrents i Oriol Moragrega completen la diversa exposició que també compta amb peces de vidre de María Sol i Gennaro Pepe, escultures de Enric Rissech o els trencaclosques de Sergio Guzmán.

La idea que agrupa totes aquestes creacions és que «han estat fetes pel nen interior que cada artesà té, per això la fantasia és present a totes les obres», segons ha explicat una de les artistes, Olga López. L'horari per visitar aquesta exposició col·lectiva és de matí de 10.30 a 14.00 hores i de 17.30 a 20.30 hores de dilluns a dissabte.

Devers 200 esportistes participaran al III Triatló Illa de Formentera dissabte que ve

Presentacio triatlo premsaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, ha presentat avui en roda de premsa la tercera edició del Triatló Illa de Formentera que se celebrarà el pròxim dissabte a la localitat d'Es Pujols. El conseller d'Esports, Jordi Vidal, ha destacat que «aquest és un esdeveniment que s'engloba dins la campanya «Descobreix Formentera a l'octubre» i vol fomentar l'arribada de turisme actiu que vengui a fer esport i gaudir de la nostra illa durant la temporada baixa, tant al maig com a l'octubre».

Talls de carretera de 14.00 a 18.30 hores
Jordi Vidal ha aprofitat per demanar anticipadament disculpes als veïns i turistes de Formentera pel tall de trànsit que es farà a la carretera. Des de les 14.00 hores fins a les 18.30 la circulació quedarà restringida des del carrer Espalmador d'Es Pujols fins a la carretera que uneix aquest nucli amb la Savina, a l'alçada del Sa Sequi.

Els esportistes es poden inscriure dissabte
Un total de 200 esportistes participaran en aquest triatló, segons ha informat el director general de Unisport Consulting, empresa coordinadora de l'organització, Manuel Hernández. Hernández ha explicat que ja hi ha 168 inscrits, i que «esperem que dissabte s'apuntin més esportistes fins arribar als 200». El mateix dia de la prova, des de les 9.30 hores fins a les 13.30 es podran inscriure els triatletes a la carpa que hi haurà instal·lada a la plaça d'Europa, d'Es Pujols, on també es farà l'entrega dels dorsals als participants.

Característiques del triatló
El tècnic d'Esports del Consell de Formentera, Daniel de la Dueña, ha explicat que «hi ha dues modalitats esportives, Sprint i Olímpica, i que dins de la Sprint es pot participar per equips». La prova preveu la pràctica de diferents disciplines esportives, segons ha afegit, «com ara la natació, el ciclisme i la cursa a peu, en aquest ordre». En funció de la categoria les distàncies a recórrer seran diferents però els recorreguts seran els mateixos donant les voltes necessàries per cobrir les distàncies.

La Sprint les distàncies són: 750 metres nedant, 20 quilòmetres en bicicleta i 5 quilòmetres de cursa, mentre que l'olímpica són: 1.500 metres nedant, 40 quilòmetres en bicicleta, i 10 quilòmetres de cursa. La distància per equips és la mateixa que la Sprint. A les 14:30 hores es donarà la sortida a la modalitat Sprint i Equips. Es preveu que finalitzi a les 16:30 hores, i a les 16:30 hores es donarà la sortida a la modalitat Olímpica. Es preveu que finalitzi a les 19:30 hores. Per a més informació es pot consultar la pàgina: triatlonformentera.com.

La representant de Trasmapi, patrocinador principal del triatló, Núria de la Torre, ha animat al Consell a seguir organitzant esdeveniments esportius com aquest i ha recordat que «la naviliera ofereix descomptes en els trajectes entre Eivissa i Formentera als participants del triatló i els seus acompanyants, entre altres tasques de suport en el transport de voluntaris i material per l'organització de l'esdeveniment».

Més articles...

Pàgina 3 de 155

3

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat