• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca

S'edita un llibre amb fotografies antigues de Pere Català i Roca

jaume zaragozaEl Consell de Formentera, per mitjà de l'àrea de Cultura i Patrimoni, ha editat un llibre de fotografies antigues de Pere Català i Roca, anomenat “Viatge a Formentera”, i que serà presentat el proper dijous dia 11 de juny, a les 20:30h, a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell.

La presentació del llibre anirà a càrrec de Miquel Costa i Rafael Dalmau. La sala d'exposicions que acollirà la presentació ja exposa, des del passat dia 8 i fins el proper 20 de juny, una exposició amb algunes de les imatges del llibre. L'exposició obre de dilluns a dissabte, d'11 a 14h i de 19h a 21h.

Les imatges d'aquesta obra “representen un moment important per a la història d'aquesta illa, ja que tot sembla indicar que corresponen al segon viatge que Català i Roca realitzà a Formentera a l'any 1950, l'època prèvia als inicis del turisme”, explica Sònia Cardona, consellera de cultura en funcions de Formentera.

Santi Ramírez i Gustavo Rojo reforcen el cicle estival de Jazz a la plaça

jazz 2Aquest dissabte 13 de juny, entre les 22h i la 1:00h, tornen els clàssics concerts setmanals de jazz que se celebren tots els dissabtes a la plaça de la Constitució durant l'època estival, fins a la meitat de setembre.

Per aquest any, la principal novetat és que Jazz&Co, que va iniciar aquest cicle musical el juliol de 1994, incorpora a la seva banda dos músics nous, Santi Ramírez i Gustavo Rojo.

Santi Ramírez és trompetista i natural de Xàtiva, s'ha format a l'escola Sedajazz i té molta experiència en orquestres de música clàssica i bandes de jazz. Per la seva banda, Gustavo Rojo, natural d'Argentina, tocarà el saxo baríton. Compta amb una llarga trajectòria a la península i a festivals internacionals.

Junt amb Santi Ramírez i Gustavo Rojo, Jazz&Co segueix comptant amb Vicent Roselló (baix), Enrique González (guitarra), Bruce Gartell (bateria) i Toni Gartell (corneta i violí).

L'Escola de Música de Formentera crearà una banda municipal de música

pianista escola musicaL'Escola de Música i Dansa de Formentera crearà la primera banda municipal de música de l'illa. Aquesta és la principal novetat per al curs vinent segons ha informat Iván Mérgola, director del centre, “el Consell de Formentera adquirirà instruments com saxòfon, trombó, trompeta, trompa, clarinet o tuba, i les deixarà en préstec a les persones que en vulguin formar part”.

A banda de la formació específica de l'instrument, les persones que vulguin formar part de la banda, “que no necessiten tenir cap tipus de nivell musical previ, també rebran una hora setmanal de llenguatge musical específic per a la banda de música”, afirma Mérgola.

El període de preinscripció a l'Escola de Música i Dansa és obert i les persones interessades tenen fins el dia 4 de juliol per apuntar-se. Per formalitzar el tràmit s'ha d'acudir a l'Oficina d'Informació Ciutadana (OAC) de Sant Francesc. El formulari d'inscripció es pot trobar també a la web de l'Escola de Música (escolamusica.conselldeformentera.cat).

Tallers per als petits i Música reglada per a tothom

El període de preinscripció també regeix per apuntar els més petits a totes les actvitats de l'Escola de Música i Dansa. Els més petits disposen de tres activitats amb molt d'èxit. El taller de música tradicional impartit per Xumeu Joan, on persones de totes les edats poden aprendre a sonar el tambor, les castanyoles, la flaüta i l'espasí. El taller d'iniciació a la música, per infants entre 6 i 8 anys i el taller d'iniciació a la dansa, per nens i nenes entre 3 i 7 anys.

A banda dels tallers, a l'escola es poden cursar estudis reglats de música per a qualsevol edat. Actualment, el número d'estudiants de l'Escola de Música i Dansa de Formentera arriba a les 140 persones.

Festival de final de curs

L'Escola de Música i Dansa oferirà el proper dissabte, a les 20h, el festival final de curs, on els alumnes de totes les disciplines de l'escola oferiran al públic tot el que han après al llarg d'aquest darrer curs, que va donar inici el passat mes de setembre i ha acabat aquest mes de juny.

El Formentera Jazz Festival organitza una taula rodona i un taller infantil de cant i percussió

frm jazz1El Formentera Jazz Festival que omplirà de música les places de Sant Francesc Xavier les nits dels propers 5 i 6 de juny, i oferirà una festa Jam Session la nit del 7 de juny al Blue Bar de la platja de Migjorn també ha preparat activitats molt interessants per als matins de divendres i dissabte.

Taula rodona sobre jazz i música

El divendres al matí, al cinema municipal, a les 12h del migdia, Max Moya, director del Formentera Jazz Festival, Alexey León Reyes, músic i professor a Sedajazz, i Ulises Pistolo, director del Festival Pronóstica, realitzaran la presentació del festival i debatran sobre la improvisació musical en el jazz i en la música en general.

Taller infantil de percussió

El dissabte al matí, al Jardí de ses Eres de Sant Francesc, a les 11h del matí, Max Moya i Mel Semé oferiran un taller musical de cant i percussió. El taller té per objectiu apropar la música als més petits a través del joc i d'activitats divertides.

Més articles...

Pàgina 12 de 155

12

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat