• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca

Formentera neteja el canal de la Savina

neteja lasavina canalEl Consell Insular de Formentera, per mitjà de l'àrea de Medi Ambient, ha iniciat els treballs d'eliminació dels sediments i dels fangs que obstrueixen el canal de la Savina que uneix l'Estany des Peix amb l'Estany Pudent. Està previst que els treballs tinguin una durada de cinc dies.

Amb aquesta neteja, l'aigua podrà circular amb més fluïdesa i es reduirà la presència de mosquits i mosques de la llum, que produïen moltes molèsties als veïns i restaurants de la zona.

Aquests insectes aprofiten les acumulacions d'aigües estancades que provoquen aquests sediments per criar els ous i les larves. A més de la retirada dels sediments, la intervenció també servirà per retirar deixalles i restes vegetals del canal i podar els arbres i arbusts de les seves voreres.

Obert el període d'inscripció per al campus de natació sincronitzada de Formentera

nenes sincroEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, ha comunicat l'obertura del període d'inscripció per al segon Campus de Natació Sincronitzada, que organitza la institució amb la col·laboració del club Sincro Formentera. El període d'inscripció durarà fins al dia 5 de maig, a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC).

El Campus de Natació Sincronitzada transcorrerà entre els dies 1 de juliol i  11 de setembre, i poden apuntar-s'hi nens o nenes que ja tinguin els 5 anys complits i sàpiguen nedar. El campus contempla múltiples activitats, en sec o dins l'aigua, com psicomotricitat, dansa, expressió corporal, maquillatge, perruqueria i costura, sortides a la platja, entre altres.

L'horari del Campus seria de 9h del matí a 14h de la tarda, amb opció d'entrada matinera a les 8h. El preu és 100€ al mes, amb un descompte del 50% per famílies nombroses i del 20% per al segon germà.

La torre des Pi des Català es converteix en la primera torre visitable per dins de Formentera

torre pi catala3Aquest divendres s'ha certificat el final de les obres de restauració de la torre des Pi des Català, situada a la vénda del mateix nom, a peu de la platja de Migjorn. Aquesta intervenció ha tingut un cost de 170.603€, i compta amb finançament del programa comarcal de les Illes Pitiüses Leader.

Després de la reforma, la torre des Pi des Català es converteix en la primera torre visitable per dins de Formentera. Un altre punt destacat és que les obres de consolidació de la torre han respectat els sistemes constructius originals, datats de la segona meitat del s.XVIII.

La reforma ha estat projectada per l'arquitecte Marià Castelló. El seguiment arqueològic de l'obra l'ha realitzat l'arqueòloga Maria José Escandell, i l'empresa que ha dut a terme els treballs operatius ha estat Refoart SL, especialitzada en patrimoni històric.

La torre des Pi des Català és un element declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) en la categoria de monument, inclòs en el catàleg del patrimoni cultural de Formentera amb grau de protecció A. L'Estat la va cedir de forma gratuïta al Consell de Formentera el mes de maig de 2012, en compliment de les disposicions previstes en la Llei del patrimoni de les administracions públiques.

Homenatge a la SD Formentera per proclamar-se campió de la tercera divisió balear de futbol

formentera sd homenatge 2015Aquesta tarda la directiva, cos tècnic i els jugadors de la Societat Deportiva Formentera ha visitat el Consell de Formentera, on ha estat rebut pel president, Jaume Ferrer, acompanyat de membres del seu govern i dels representants polítics del Partit Popular, Juan Manuel Costa i del GUIF, Cristina Costa.

Jaume Ferrer ha felicitat en nom de tot el poble de Formentera als campions, i ha destacat que el seu triomf és un estímul per als més joves, “ja que voldran ser com vosaltres i els heu ensenyat que la feina ben feta té recompensa”, i també un estímul per a tota l'illa, “ja que sou l'exemple que Formentera està preparada per competir amb les altres illes”.

Jaume Ferrer ha lliurat una placa commemorativa amb la data de l'homenatge i la inscripció “en reconeixement pel gran mèrit de proclamar-se campió de la tercera divisió de futbol”, que ha recollit Felip Portas, president de la Societat Esportiva Formentera.

Felip Portas ha agraït “el suport rebut del Consell de Formentera “ i ha recordat que “quan jo era petit sempre es parlava de l'any en què Formentera havia jugat un any a tercera, i es parlava com una cosa molt gran. Ara vivim un somni perquè ens hem proclamat campions de tercera divisió”.

Portas ha agrait el campionat als jugadors i tècnics, a la directiva “que de manera altruïsta posa moltes hores de feina molt valiosa”, als patrocinadors i a l'afició “perquè ha omplert sempre el camp quan juguem aquí i ha acompanyant l'equip en els desplaçaments”.

La sala de plens crida “campions!”

En una sala de plens del Consell de Formentera plena amb moltes ganes d'aplaudir tots els parlaments i de corejar el nom del club, el tècnic Luis Elcacho ha dirigit unes paraules “d'agraïment per l'hospitalitat del club i de l'illa, que ens fan sentir com si fóssim d'aquí de sempre”. Elcacho ha agraït l'esforç als seus jugadors, la directiva, als aficionats, les institucions i ha explicat que “quan jugues per aquest club sents que tens darrera el suport de tota l'illa”.

Els parlaments s'han tancat amb la intervenció del capità Winde, una de les grans figures d'aquest equip, al qual va arribar quan el Formentera disputava la lliga de Regional. Winde ha lliurat al president Jaume Ferrer una samarreta de l'equip amb la signatura de tots els jugadors del planter.

Més articles...

Pàgina 13 de 155

13

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera