• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media Newspaper library

El grup Eroski s'adhereix a la iniciativa "Formentera sense plàstic, naturalment"

La consellera de Medi Ambient i Noves Tecnologies del Consell de Formentera, Silvia Tur, ha presentat avui en roda de premsa l’adhesió del grup Eroski a la iniciativa Formentera sense plàstic, naturalment, destacant les següents consideracions:

Fins data d’avui, i com s’ha pogut constatar amb les inspeccions realitzades pel Consell Insular de Formentera, alguns establiments d’alimentació no estan acomplint l’ordenança reguladora del servei de recollida i transport de residus sòlids urbans.

Un dels principals problemes en l’incompliment es la manca d’estoc de bosses que puntualment s’està travessant i que la setmana vinent quedarà solucionat, amb l’arribada d’un milió de bosses, tal com s’ha compromès l’empresa distribuïdora. Tan aviat com arribin, es començaran a distribuir i a cobrar-les exactament com estava previst a l’ordenança.

Per causa de les dificultats d’abastament, el Consell Insular de Formentera està essent més flexible en l’aplicació de l’ordenança. Val a dir que una vegada s’hagi solucionat el problema de la distribució el Consell Insular de Formentera vetllarà pel compliment estricte de tots els establiments.

Pel que fa al disseny de les bosses de fècula de patata, el grup Eroski ha acceptat adoptar el mateix logo que la resta de comerços adherits a la campanya Formentera sense plàstic, naturalment.


La conselleria de Medi Ambient de Formentera té com a objectiu reiterar el compromís de vetllar pel compliment d’aquesta iniciativa de forma igual per a tots els comerços d’alimentació. A partir de l’arribada de la següent remesa de bosses biodegradables, una tècnica s’encarregarà de supervisar el compliment del projecte tal com està estipulat a l’Ordenança municipal.

El President del Consell de Formentera es desplaça a Mallorca per a la signatura d’un protocol en matèria esportiva

La signatura ha estat presidida pel president del GB i en presència dels presidents de la resta de Consells Insulars

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, s’ha desplaçat avui fins a Mallorca per a la signatura d’un protocol de col·laboració en matèria d’instal·lacions esportives i juvenils, mitjançant la Fundació Illesport, presidit  pel president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, i amb la presència dels presidents dels consells Insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa, a més del conseller d’Esports del GB, Mateu Cañellas.

El Programa de millora d’instal·lacions i equipaments esportius a les Illes Balears té com a finalitat planificar i programar les xarxes d’equipaments esportius de les Illes per tal de fomentar l’activitat físico-esportiva dels ciutadans. Seguint les directrius assenyalades en la Llei de l’esport, els objectius que estableix el Programa de millora d’instal·lacions i equipaments esportius de les Illes Balears pel seu àmbit d’actuació són, principalment, distribuir harmònicament els equipaments esportius per tal de promoure un desenvolupament equilibrat del territori. Cadascun dels Consells Insulars, tindrà la facultat de decidir a que projectes destinaran la partida rebuda. 

Millorar la qualitat de vida dels ciutadans, dotant-los dels equipaments necessaris i completar la xarxa d’equipaments esportius existents, potenciant els de titularitat pública,  entre d’altres. 
 
El Consell Insular de Formentera compta amb un pressupost de 1.578.947,37 euros, dels quals ja va rebre una partida l’any passat i que des d’aquest any anirà distribuït de la següent manera:
- Any 2010: 87.719,30
- Any 2011: 614.035,09
- Any 2012: 877.192,98

Aquesta iniciativa, permetrà l’acondicionament i la nova construcció d’instal·lacions esportives a l’illa de Formentera, fet molt ben valorat per part del president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, que considera l’inversió en instal·lacions esportives, una de les màximes prioritats per aquest equip de govern.

Aquest programa del Govern Balear, també contempla la inversió de 2.000.000 d’euros en programes de tecnificació esportiva dirigits a les joves promeses de les Illes Balears.

La Conselleria de Turisme de Formentera potencia el servei de transport públic a la demanda

Un taxi passa a cobrir la línia circular que rodeja l’Estany Pudent, amb un cost de 1’50 euros per als usuaris i gratuït per als jubilats

El conseller de Turisme i Mobilitat del Consell de Formentera, Josep Mayans, ha presentat aquest matí les noves mesures per incentivar el transport públic a l’illa, i aconseguir així, la implantació d’un transport públic flexible i eficient.
Des d’ara i fins el proper 1 de Maig, en què començarà a aplicar-se l’horari d’estiu, s’han millorat els serveis de transport públic en dos sentits. Per un costat, s’ha incrementat el Servei a la Demanda dirigit als jubilats, que ara cobrirà la totalitat de l’illa, i per l’altre banda, el servei de la línia 1 d’autobusos passa a ser a la demanda, amb un taxi que realitzarà la ruta que rodeja l’Estany Pudent, mitjançant trucada telefònica.
Pel que fa al servei a la demanda per jubilats passarà a ser operatiu per tota l’illa a partir del pròxim 8 de Febrer. Els usuaris només hauran de trucar al telèfon 971322342 per a obtenir aquest servei gratuït. Així mateix, a partir de l’octubre, els jubilats i pensionistes podran adquirir abonaments de 15 i 20 desplaçaments.
Respecte la línia 1 de transport públic (Es Pujols -Sant Ferran -Sant Francesc -La Savina -Es Pujols), els usuaris podran sol·licitar el servei trucant al telèfon mòbil 680110760, amb el requisit d’estar empadronats a Formentera i tenir a disposició el carnet de servei a la demanda, que es pot tramitar des d’avui mateix a la conselleria de turisme i mobilitat de Formentera.
El preu d’aquest servei serà gratuït per als jubilats i costarà 1’50 euros per a la resta d’usuaris. L’horari del servei a la demanda serà de 10:00-14:00 hores i de 16:00-20:00 hores de Dilluns a Dissabte i de 16:00 a 21:00 hores els Diumenges.
Recordem, que des de l’inici de la legislatura al 2007, s’han  realitzat molts esforços per a potenciar el transport públic a Formentera. Segons els últims estudis de viabilitat, en els darrers dos anys s’ha incrementat l’ús del transport públic en un 87%. Ja des de l’estiu passar es varen dur a terme diverses mesures, com l’ampliació de la línia nocturna, amb arribada fins a Sant Francesc, l’ampliació d’una nova línia d’autobús entre Cala Saona i Sant Francesc, la reducció de la freqüència d’autobusos al Parc Natural de ses Salines i la creació d’itineraris de recomanació turístics.
L’objectiu d’aquestes mesures és aportar flexibilitat al servei i acostar el transport públic a la ciutadania. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a un conveni entre la conselleria de Mobilitat del Govern Balear i la conselleria de Turisme i Mobilitat del Consell de Formentera. El pressupost total és de 69800 euros, sufragats un 75% per part del GB i un 25% pel CIF.
Així mateix, cal destacar que Formentera forma part del projecte europeu de mobilitat sostenible Flipper, gràcies a la iniciativa implantada l’any passat amb el servei a la demanda per a jubilats. La adhesió a aquest projecte europeu permet fomentar l’ús del transport públic i finançar projectes de viabilitat per a la posada en funcionament de projectes de flexibilització i sostenibilitat del transport.

Les obres d'ampliació de l'Escoleta infantil sa Miranda de Formentera avancen a molt bon ritme

Les previsions marquen que per al proper curs escolar es podran ofertar el doble de places de 0-3 anys.
Les obres d’ampliació de l’escola infantil “Sa Miranda” de Formentera avancen segons els terminis establerts, el què permetrà oferir el doble de places per al curs escolar 2010/2011.
Avui, s’ha realitzat una visita oficial a les obres, amb la presència de la delegada territorial d’Educació a les Pitiüses, Margalida Marí, el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la consellera d’Educació i Cultura, Sònia Cardona.
Tal com s’ha pogut observar a la visita, l’estructura del nou edifici està completament acabada, i en aquests moments s’està treballant amb la impermeabilització de tota la coberta i  amb la distribució interior. Així mateix, ja s’ha realitzat el replanteig del passadís que connectarà el nou edifici amb l’actual edifici (el replanteig és la simulació de la distribució interior dibuixada al terra de la nova estructura). Aquesta intercomunicació dels espais permetrà una relació immediata amb els nens i els jocs.
L’ampliació d’aquesta infrastructura contempla l’edificació d’un altre aulari, que suposarà un augment de 495 m2, dividits en 3 aules escolars, una zona de descans, una sala de professors i altres espais polivalents (es duplicarà l’actual dimensió de l’escola). Aquests espais estaran propers a la zona de joc i a l’aulari on es desenvoluparan les activitats comunes del centre, lloc on els pares podran veure les diferents feines realitzades pels seus fils.
L’objectiu és adaptar el programa educatiu en dos línies, com a resposta a l’augment de la població i  a la demanda generada des de la ciutadania. Aquesta ampliació suposa una petita redistribució dels espais existents a l’escoleta, adaptant-los a les noves necessitats del ciutadà, i amb la creació d’un nou edifici que englobarà dos aularis de 2-3 anys, i un aulari de 1-2 anys, així com els serveis generals de l’escola infantil.
L’equip de govern del Consell de Formentera ha recalcat la importància d’invertir en educació i s’ha mostrat satisfet d’acomplir amb una de les prioritats d’aquesta legislatura. Així mateix, han aprofitat per a recordar la futura construcció de l’escola a dos línies al nucli urbà de Sant Ferran, què permetrà completar aquesta manca de places infantils existent a dia d’avui a Formentera.
Recordem que l’EIP La Miranda és un centre depenent del Consell de Formentera que compleix amb tots els requisits necessaris per a funcionar com a centre de primer cicle d’educació infantil. El Govern Balear ha verificat que compta amb la distribució d’espais adients i els professionals necessaris per satisfer la finalitat educativa del centre. Igualment s’ha comprovat la idoneïtat dels requisits de titulació i l’acreditatiu dels professionals docents, pel que queda garantida la qualitat de l’ensenyament.
El Consell de Formentera s’ha implicat molt en l’adequació de les instal·lacions i activitats educatives infantils a la realitat social existent a Formentera, amb multitud d’activitats organitzades en col·laboració amb  l’Institut de la Primera Infància. Així mateix, forma part de la Xarxa d’Escoles Públiques de les Illes Balears, la qual aportarà molts avantatges per a la gestió de les escoles infantils de Formentera.
El termini d’execució de l’obra és de 10 mesos  i el pressupost per al qual s’ha adjudicat és de 781.906,10 euros a l’empresa Ferrovial-Agroman. El Govern Balear, aportarà la quantitat de 222.000,00€, Iva inclòs.

More Articles...

Page 151 of 155

151

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat