• Català
  • Castellano
  • English

Hemeroteca

El projecte Wi-Fi Formentera a disposició de la ciutadania a partir del pròxim dilluns

El Consell de Formentera compta amb la llicència d’operador de telecomunicacions per oferir aquest servei a un preu mòdic de 10 euros

La consellera de Medi Ambient i Noves Tecnologies del Consell de Formentera, Silvia Tur,  ha presentat aquest matí el projecte Formentera Wi-Fi, que serà a l’abast de la ciutadania a partir del pròxim 8 de març.

Aquest projecte, que permetrà la connexió a Internet per un preu simbòlic de 10 euros,  consta de 2 eixos: per una banda, suposa la creació d’una xarxa d’interconnexió d’edificis públics municipals per tal de millorar la comunicació interna del Consell de Formentera i, per l’altra banda, la creació d’una xarxa Wi-Fi a tots els nuclis urbans, amb la intenció que a mig termini es pugui fer extensible a altres zones residencials i rurals.

En aquest respecte, ja s’està treballant en l’ampliació de les antenes i radioenllaços a zones on hi ha problemes de cobertura com Ca Marí, ses Bardetes, Punta Prima, Cala Saona i molts altes indrets, amb previsió de millorar l’abast de la xarxa i generalitzar el servei. Està previst que aquesta fase s’iniciï en el transcurs d’aquest mes i que estigui enllestida a principis de la temporada turística.

Per començar a utilitzar el servei, els demandants només s'hauran de donar d'alta a través del número telefònic 971 59 44 28 o bé mitjançant la pàgina web www.wififormentera.com. Un cop enregistrada la sol·licitud, se'ls enviaran les claus per a accedir al sistema i en cas que es requereixi assistència tècnica, podran fer-ho directament a Formentera. Totes les inscripcions d’alta realitzades amb data límit el 30 d’abril de 2010 tendran un mes d’inscripció gratuïta.

Pel que fa als usuaris turistes, podran adquirir una targeta d’usuari amb la qual podran contractar el servei ja sigui per 1 hora o bé per tot un dia, a preus de mercat.

Pel que fa a les característiques tècniques, s’han instal·lat un total de 8 punts d’emissió repartits entre Sant Francesc, la Savina, Sant Ferran, es Cap de Barberia, es Pujols, es Caló, i el Pilar de la Mola. Les antenes en qüestió són petites caixes de 10x10x3 cm de mínim impacte visual. Es tracta de tecnologia alemanya homologada per al seu ús, amb un cabal de connexió d'1 mega.

L’abast mitjà d’emissió de senyal és d’entre 1 i 2 quilòmetres de radi quan hi ha visió directe de les antenes. Malgrat això, hi haurà edificis o habitatges que degut a la seua orientació podrien tenir alguna dificultat en la recepció de senyal. En aquests casos, es recomanarà l’adquisició d’un kit d’usuari, que és un port USB que es connectarà directament a l’ordinador o bé una petita caixa que es connectarà a l’antena de televisió i que augmentarà la qualitat de recepció de la senyal. L'equip d’usuari es podrà adquirir a qualsevol botiga especialitzada en informàtica i electrònica o bé a través d’Internet, per un preu orientatiu de 100 euros.

Aquest projecte contribuirà àmpliament a apropar els serveis i avantatges que les noves tecnologies posen al nostre abast per normalitzar la relació entre la ciutadania i l’administració. Per a una informació generalitzada es durà a terme una campanya de comunicació dirigida a la ciutadania per donar a conèixer el projecte Wi-Fi Formentera.

Aquest projecte ha comptat amb el finançament del Pla Estratègic estatal amb un pressupost de 101.265,68 euros, IVA inclòs. La Conselleria de Noves tecnologies del Consell insular de Formentera ha tramitat la preceptiva llicència com a operador de Telecomunicacions que atorga la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), fet que permet oferir el servei en garanties i complint tots els requisits que exigeix la llei per a la correcta prestació d’aquests serveis.

Campanya de vacunació dirigida al sector ramader de Formentera

El Consell de Formentera firma un conveni amb l’Associació de Ramaders de l’illa en matèria de sanitat animal i millora dels sistemes productius

El president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, ha signat aquest matí el conveni de col·laboració amb l’Associació de Ramaders de Formentera, per donar suport al sector ramader de l’illa en matèria de sanitat animal i millora dels sistemes productius.

Aquest conveni, valorat en 30.000 euros, permetrà dur a terme la campanya de vacunació i tractaments antiparasitaris anuals del ramat oví i caprí, amb el compromís de l'Associació de Ramaders de mantenir el seu ramat en bones condicions sanitàries, tot duent a terme activitats de desinfecció, desinsectació i desratització de les seves instal·lacions.

L'Associació de Ramaders de Formentera, com a única associació ramadera de l’illa amb explotacions ovines i caprines, posarà en pràctica un programa sanitari comú per a aconseguir la millora sanitària i productiva de les seves explotacions.

Així mateix, els serveis veterinaris de l'agrupació de defensa sanitària (ABS) efectuaran dues visites anuals a les explotacions, visites a domicili i urgències, així com la promoció i divulgació de la sanitat animal del ramat oví i caprí i de la resta d'espècies presents a les explotacions, i la convocatòria de xerrades informatives.

Formentera intensifica la seva promoció turística a Alemanya

Des de la conselleria de Turisme de Formentera s’està intensificant la promoció de pre-temporada a Alemanya, amb l’assistència aquesta setmana a dues trobades professionals amb agents de viatges a les ciutats d'Hamburg i Hannover.
Aquestes trobades professionals, on s’han rebut a uns 150-200 agents de viatges en cada ciutat, ha fet palès el gran coneixement que es té de Formentera, així com de les seves possibilitats, el què ha derivat en una creixent demanda per part d’aquest sector turístic, que valora positivament la bona conservació de Formentera enfront de la resta de les illes de l’arxipèlag balear.
En aquest respecte, el nou catàleg de cases ubicades a l’entorn rural, ha tingut molt bona acollida, ja que esdevé una eina molt útil que pot ajudar als agents alemanys a vendre de forma directa les possibilitat d’allotjament a l’illa.
La progressiva recuperació econòmica del mercat germà fa que sigui un bon moment per a portar a terme tot tipus d’accions promocionals de cara a augmentar les vendes per a la temporada 2010. Per tot això, des de la conselleria de Turisme es tenen previstes fins a set visites a Alemanya en els primers 5 mesos d’any, on es visitaran un total de 6 ciutats diferents, amb esdeveniments com l’assistència a fires i workshops o presentacions de Formentera a grups reduïts d’agents de viatges.
Així mateix, segons el gerent de promoció turística de Formentera, Carlos Bernús,  també es portaran a terme diferents accions de outdoor màrqueting, arrel del conveni que es signarà en breu amb l’Institut Espanyol de Turisme (Turespaña) per a realitzar campanyes publicitàries a l’exterior, ja sigui en plafons publicitaris o adornant autobusos a les principals ciutats germanes. No poden oblidar les accions de màrqueting electrònic, que permeten segmentar molt el client final de l’acció i que tenen com a objectiu arribar al client d’última hora en els portals de viatges, on aquesta tendència va en augment.

Rehabilitació de totes les parets de pedra seca de les carreteres principals

El Consell Insular de Formentera, a través de la conselleria de Benestar Social i Joventut, ha gestionat diverses subvencions i convenis que han permès contractar personal que s'ha incorporat a les brigades encarregades, entre d'altres tasques, de la rehabilitació de les parets de pedra seca.

La primera va ser la subvenció del SOIB a les Corporacions Locals destinada a contractar treballadores i treballadors desocupats per a dur a terme obres i serveis d'interès general i social. Mitjançant un finançament de 77.979,27 €, provinents del Fons Social Europeu i de la Conselleria de Treball del Govern, s'han aconseguit tres objectius: proporcionar feina a persones aturades durant els mesos de temporada baixa, reforçar el Servei d'Atenció a Domicili de la Conselleria de Benestar Social i Joventut amb la contractació de dues persones, i intensificar el sector primari mitjançant la contractació de cinc persones encarregades de serveis com l'arranjament de parets de pedra seca, que delimiten els camps de conreu, i de camins rurals, així com la neteja de terrenys agrícoles per tal de prevenir plagues.

En segon lloc, a través de la signatura d'un conveni Consell – SOIB amb la finalitat d'afavorir la requalificació professional de treballadors en atur dels sectors en declivi o de sectors emergents, per a projectes d'interès general, s'ha executat la mesura quarta del “Pla de Reactivació de l'Ocupació de les Illes Balears” (PROIB). El cost total del projecte és de 59.483,10 € i ha permès contractar dues persones més per a l'arranjament dels tradicionals murs de pedra seca, una persona per al manteniment d'instal·lacions esportives, una persona per a arreglar infraestructures i camins i una altra per al manteniment de Béns d'Interès Cultural. Aquest personal s'ha contractat també durant els mesos d'hivern.

A banda d'aquests projectes, el mes de  gener es va engegar el programa pilot de “Formació en alternança”, promogut per la Conselleria de Benestar Social i Joventut i cofinançat pel SOIB. L'objectiu del programa és recuperar la figura de l'”aprenent”, amb l'alternança de la feina i de la formació. Els deu alumnes participants, d'entre 16 i 29 anys, s'han incorporat als serveis de manteniment del Consell i, de forma puntual, també han contribuït a la conservació de les parets de pedra seca. Paral·lelament, gràcies al seguiment d'una tècnica contractada amb aquesta finalitat, participen d'un seguiment pedagògic que els ajuda en el seu retorn al circuit de l'ensenyament formal mitjançant l'Escola Secundària d'Adults.

Les parets rehabilitades a través de tots aquests projectes constitueixen les que van des de la la Savina fins a Es Caló, i s'hi treballarà fins a haver repassat la resta de les vies principals.

Servei de Taxi a la Demanda. Una altra manera de moure’s és possible

És possible agafar un taxi i pagar com si d’un transport públic es tractés? Amb el servei de taxi a la demanda és possible.
La conselleria de Turisme de Formentera continua en la línia d’innovar els mètodes de transport públic convencional amb aquesta iniciativa de servei de taxi a la demanda, que donada la bona acceptació des de la seva posada en marxa, ha incrementat el seu servei a tots els residents de la Pitiüsa menor.
Si bé el servei de taxi a la demanda es va posar en marxa l’any passat per a jubilats i pensionistes, amb la cobertura de determinats trajectes, des d’ara i fins el proper 1 de Maig, els majors de Formentera poden comptar amb aquest servei gratuït per la totalitat de l’illa. I per a la resta de ciutadans, la línia 1 d’autobusos, que rodeja el perímetre de l’Estany Pudent, passa a cobrir la seva ruta amb el taxi a la demanda, prèvia trucada telefònica, amb un cost d’1,50 euros. Per tal de poder beneficiar-se d’aquest servei, cal sol·licitar un carnet a la Conselleria de Turisme i Mobilitat.

L’objectiu?
Aportar flexibilitat al servei i acostar el transport públic a la ciutadania. La iniciativa d’establir un pla de mobilitat adaptat a les característiques de Formentera ha estat una aposta per la institució insular des de l’inici de la legislatura. Segons els últims estudis de viabilitat, en els darrers dos anys s’ha incrementat l’ús del transport públic en un 87%, amb accions com l’ampliació de la línia nocturna fins a Sant Francesc, o la creació d’itineraris de recomanació turístics.
Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a un conveni entre la conselleria de Mobilitat del Govern Balear i la conselleria de Turisme i Mobilitat del Consell Insular de Formentera. El pressupost total és de 69.800 euros, sufragats en un 75% per part del Govern Balear i en el 25% restant pel Consell de Formentera.

Telèfon: 971 32 23 42 / 680 110 760
Horari:
De dilluns a dissabte, de 10:00-14:00 hores i de 16:00-20:00 hores.
Diumenges, de 16:00 a 21:00 hores.
Els interessats poden dirigir-se a la conselleria de Turisme i Mobilitat (C/. Avinguda Portossalè, 21) per a sol·licitar el carnet de servei a la demanda.

Projecte Flipper
Formentera és un dels 11 membres integrants del projecte de mobilitat sostenible Flipper. L'adhesió a aquest projecte europeu permet fomentar l’ús del transport públic i finançar projectes de viabilitat per a la posada en funcionament de projectes de flexibilització i sostenibilitat del transport.
Gràcies a la iniciativa del servei de taxi a la demanda, dirigit a les persones majors, Formentera ha estat acceptada dins aquest projecte amb una subvenció de 220.000 €, finançat el 75% per la Unió Europea i el 25% amb fons propis.
Durant aquest any 2010 es podran veure resultats amb la instal·lació d’un sistema de transport públic via intercomunicadors, totalment flexible i sense dependre d'horaris fixes. D’aquesta manera, s’evitaran viatges d’autobusos buits, amb el conseqüent estalvi energètic i la disminució de costos que suposarà.

Més informació a la pàgina web http://www.interreg4cflipper.eu

Més articles...

Pàgina 133 de 138

133