• Català
  • Castellano
  • English

Hemeroteca

Activitats per als més petits

L’escola Infantil Sa Miranda de Formentera potencia la relació entre els pares i mares i els  fills a través de l'Espai Nadó i l'Espai Familiar.
Actualment, la societat, més sensible a les necessitats dels més petits, comença a adonar-se que l'educació infantil va més enllà de l'àmbit educatiu tradicional i que cal avançar cap a altres tipus de serveis que responguin a totes les necessitats que tenen els infants d'aquestes edats i les seves famílies.
Partint sobre la base de que els progenitors són els primers i principals educadors, cal donar resposta a aquestes noves demandes socials amb nous espais d'atenció a infants i progenitors, que afavoreixen la construcció d'una xarxa social d'ajuda mútua entre famílies, fomentant el respecte a la diversitat de models familiars i les experiències dels altres.
En aquest sentit, i en col·laboració amb l'Institut de Primera Infància, el Consell de Formentera s'està implicant molt en fomentar activitats educatives dirigides als petits de 0-3 anys amb l'organització d'activitats i tallers a través de l'Espai Familiar i l'Espai Nadó.

Què és un Espai Familiar?
Són serveis d'atenció a les famílies amb infants de 0 a 3 anys que no estan escolaritzats, i ofereixen suport a la criança i educació dels fills i/o filles. Estan centrats en els infants i orientats a les famílies. S'adrecen als infants acompanyats de l'adult amb el qual té el lligam relacional.
La seva finalitat és incidir en la millora de la qualitat de vida dels infants, promoure els seus drets i vetllar per les seves necessitats per mitjà d'uns espais de trobada entre les famílies i els infants, mitjançant l'acompanyament de professionals.
Té lloc en sessions de 2 hores cada dijous de 17 a 19 hores.

“Un Espai Familiar és alguna cosa més que un lloc on es va a aprendre d'algú que en sap més, d'un expert. És un lloc on es va a descobrir allò que se sap per la pròpia experiència amb la finalitat de reconèixer les dificultats i superar-les”. (Reinhardt,1991)

ENTRECOMILLAT
Què és un Espai Nadó?
Un espai per a mares i pares que tenen un infant de mesos i volen compartir          l'experiència.
Un espai de trobada on les famílies tenen l'oportunitat de conèixer i compartir dubtes, alegries i neguits amb altres mares i pares.
Un espai on poden trobar el suport d'una professional.

Què ofereix?
Un espai acollidor, a l'aula de nadons de l'Escoleta Sa Miranda.
Professionals amb qui parlar de la criança i l'educació, del joc i l'alimentació, d'aquelles coses que els nadons fan i ens sorprenen.
Lloc de trobada amb altres famílies per parlar i compartir vivències semblants, però úniques per a cada mare i pare.
La mare o el pare vindrà amb el seu nadó per a xerrar, jugar i gaudir d'una estona tranquil·la.

Cal destacar que totes aquestes activitats tenen molt bona acollida per part de les famílies, i que la multiculturalitat d'aquestes ha permès un intercanvi de costums i maneres d'interpretar la criança dels infants molt enriquidor.

L'ampliació de l'escoleta Sa Miranda a partir del proper curs escolar 2010/2011, suposarà  la duplicació del nombre de places, la incorporació de més professionals i nous espais que permetran atendre a més famílies en aquestes activitats.

De turisme per Europa i Espanya

La conselleria de Turisme comença la campanya d’acreditació d’agències de viatge com a “Especialistes en Formentera”
El mes de març és un mes de vital importància de cara a la temporada turística, en el qual la conselleria de Turisme i Mobilitat de Formentera realitza multitud de presentacions per a donar a conèixer Formentera.
El recorregut per ciutats europees com Berlin, Düsserdolf, Amsterdam, Lisboa i Porto  constitueix el gruix de presentacions a Europa, encaminades a formar agències de viatge, que després d'aquests període formatiu tindran en possessió una acreditació d'agència especialitzada en Formentera.
Aquesta iniciativa va sorgir arran la necessitat de dotar els agents turístics dels coneixements necessaris per a vendre la destinació i trobar la millor opció d'allotjament, ja sigui per mitjà de touroperadors o per mitjà d’altres canals de venda. En aquest sentit, el nou catàleg de cases a l'entorn rural ha permès comptar amb una eina més per a oferir al client.
La línia marcada és la de presentar les característiques particulars de l'illa, amb els seus atractius turístics com són l'oferta de sol i platja, la varietat de modalitats esportives, i, a partir d'enguany, un servei d'àudio-guies, que orientaran els turistes en el seu recorregut pels béns patrimonials i culturals més destacats de la història de Formentera.
A banda de la formació, els agents reben tot tipus de material promocional i marxandatge, i gràcies al diploma acreditatiu, s'estableix una relació recíproca per atendre qualsevol qüestió sobre Formentera.
El mes d’Abril, es traslladaran a les ciutats espanyoles de Múrcia, Alacant, València, Lleida, San Sebastián, Bilbao, Santander i Madrid, portant a terme el mateix tipus de formació, ja que la captació del mercat espanyol és una de les prioritats marcades per l’àrea turística.
La darrera setmana de març estaran a Portugal, un altre de les apostes per part de la conselleria de Turisme, on es  farà una presentació de la moda, l’artesania i la gastronomia local.
Després de les presentacions inicials, es convida a tots els agents turístics a Formentera,  en el què es coneixen com a viatges de familiarització, i que els hi proporciona la part pràctica necessària per conèixer el tipus de destinació que és Formentera.
Aquest tipus de promoció té molt bons resultats a ciutats on hi ha un gran coneixement de Formentera, i que disposen de connexions aèries amb companyies de baix cost. Així mateix, a les ciutats petites on no es porten a terme esdeveniments turístics de gran envergadura, resulten de molta utilitat i tingueren una gran acceptació a l’edició passada.

Presentacions agents de viatge internacionals
10 de març: Berlín.
16 de març: Düsseldorf
17 de març: Amsterdam
25 de març: Lisboa
29 de març: Oporto

Presentacions agents de viatge nacionals
22 de març: Múrcia
23 de març: Alacant
24 de març: València
8 d’Abril: Lleida
13 d’Abril: San Sebastián
14 d’Abril: Bilbao
15 d’Abril: Santander
29 d’Abril: Madrid

MARÇ
ITB de Berlín: 10-14 MAR.
M.A.P. París: 18-21 MAR.

ABRIL
S.I.T.C. Barcelona: 15-18 ABR.

El grup Eroski s'adhereix a la iniciativa "Formentera sense plàstic, naturalment"

La consellera de Medi Ambient i Noves Tecnologies del Consell de Formentera, Silvia Tur, ha presentat avui en roda de premsa l’adhesió del grup Eroski a la iniciativa Formentera sense plàstic, naturalment, destacant les següents consideracions:

Fins data d’avui, i com s’ha pogut constatar amb les inspeccions realitzades pel Consell Insular de Formentera, alguns establiments d’alimentació no estan acomplint l’ordenança reguladora del servei de recollida i transport de residus sòlids urbans.

Un dels principals problemes en l’incompliment es la manca d’estoc de bosses que puntualment s’està travessant i que la setmana vinent quedarà solucionat, amb l’arribada d’un milió de bosses, tal com s’ha compromès l’empresa distribuïdora. Tan aviat com arribin, es començaran a distribuir i a cobrar-les exactament com estava previst a l’ordenança.

Per causa de les dificultats d’abastament, el Consell Insular de Formentera està essent més flexible en l’aplicació de l’ordenança. Val a dir que una vegada s’hagi solucionat el problema de la distribució el Consell Insular de Formentera vetllarà pel compliment estricte de tots els establiments.

Pel que fa al disseny de les bosses de fècula de patata, el grup Eroski ha acceptat adoptar el mateix logo que la resta de comerços adherits a la campanya Formentera sense plàstic, naturalment.


La conselleria de Medi Ambient de Formentera té com a objectiu reiterar el compromís de vetllar pel compliment d’aquesta iniciativa de forma igual per a tots els comerços d’alimentació. A partir de l’arribada de la següent remesa de bosses biodegradables, una tècnica s’encarregarà de supervisar el compliment del projecte tal com està estipulat a l’Ordenança municipal.

De camí cap a l'aprovació definitiva

Taula de Qualitat Turística
El Consell de Formentera, conscient que cal comptar amb la participació de tots els sectors que composen el teixit turístic per tal de definir les grans línies d'actuació en aquesta matèria de cara al futur, constituirà la Taula de Qualitat Turística, que oferirà a les generacions futures el marc suficient per al desenvolupament sostenible de l'activitat turística, i al mateix temps afavorir la seva qualitat i la seva competitivitat.
Aquest òrgan neix com a part del Sistema Integral de Qualitat Turística, SICTED, que té com a objectiu proporcionar un impuls de la qualitat de la destinació a nivell global. Amb la implantació d'aquest sistema es pretén aconseguir donar un millor servei als turistes i als ciutadans de Formentera, millorar la relació qualitat – preu i crear un distintiu que permeti diferenciar els establiments que treballen en la filosofia de la millora contínua.
Finançat per la Secretaria General de Turisme, introdueix un nou enfocament en l'aplicació del Sistema de Qualitat Turística Espanyola (SCTE), caracteritzat per la gestió coordinada de la destinació, l'aplicació conjunta de paràmetres de qualitat i la incorporació a aquest projecte de sots-sectors no necessàriament turístics, però sí relacionats amb la qualitat de la destinació. En aquests moments es troba en fase d'aprovació inicial des del passat 27 de gener.

ALGUNES FUNCIONS
Proposar objectius, plans, programes i accions correctores dirigides a la millora específica i global dels diferents subsectors turístics de la destinació.
Sensibilitzar els membres de les associacions, entitats i institucions sobre els avantatges de participar en la millora de la qualitat del servei de la destinació turística a la qual pertany, entesa amb una visió integral.
Fomentar la participació de les empreses i els serveis públics en les tasques d'assistència per la implantació del SICTED, així com dels Sistemes de Qualitat Turística existents fins el moment.
Oferir assistència tècnica als establiments, serveis i/o entitats adherides al SICTED.

MEMBRES INTEGRANTS
President/a: Conseller de Turisme de Formentera.
Vicepresident: Gerent del Patronat de Turisme de Formentera.
Gerent: Tècnic de la Conselleria de Turisme de Formentera.
Vocals:
1 Representant de la Conselleria de Turisme del Govern Balear.
1 representant de la Conselleria de Turisme de Formentera.
1 representant de la Conselleria de Medi Ambient.
1 representant de la cambra de Comerç d’Eivissa i Formentera.
1 representant de la PIMEF.
1 representant de l’ASSOCIACIÓ D’HOTELERS FORMENTERA.

Comissió d'Ordenació Turística
La Comissió d'Ordenació Turística, que va ser aprovada inicialment el passat 17 de juliol, serà l'encarregada de regular les actuacions que es duguin a terme en matèria turística, tant pel que fa a les inversions en instal·lacions turístiques, com a òrgan d'assessorament de l'àrea de Turisme.
Aquesta comissió estarà formada per tots els consellers que tenen representació política al Consell de Formentera, patronals, la Petita i Mitjana Empresa, la Cambra de Comerç, un representant de les agències de viatges de les Illes Balears, així com un representant de l'Associació de Turisme Rural, quan estigui creada, i un de l'Associació Hotelera.
L'aprovació definitiva de la Comissió d'Ordenació Turística, juntament amb l'aprovació de la Mesa de Qualitat, donaran garantia tant de la qualitat dels allotjaments com de les empreses turístiques, i permetran prendre decisions relatives als establiments turístics, així com a qualsevol agent turístic i/o social.

El President del Consell de Formentera es desplaça a Mallorca per a la signatura d’un protocol en matèria esportiva

La signatura ha estat presidida pel president del GB i en presència dels presidents de la resta de Consells Insulars

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, s’ha desplaçat avui fins a Mallorca per a la signatura d’un protocol de col·laboració en matèria d’instal·lacions esportives i juvenils, mitjançant la Fundació Illesport, presidit  pel president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, i amb la presència dels presidents dels consells Insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa, a més del conseller d’Esports del GB, Mateu Cañellas.

El Programa de millora d’instal·lacions i equipaments esportius a les Illes Balears té com a finalitat planificar i programar les xarxes d’equipaments esportius de les Illes per tal de fomentar l’activitat físico-esportiva dels ciutadans. Seguint les directrius assenyalades en la Llei de l’esport, els objectius que estableix el Programa de millora d’instal·lacions i equipaments esportius de les Illes Balears pel seu àmbit d’actuació són, principalment, distribuir harmònicament els equipaments esportius per tal de promoure un desenvolupament equilibrat del territori. Cadascun dels Consells Insulars, tindrà la facultat de decidir a que projectes destinaran la partida rebuda. 

Millorar la qualitat de vida dels ciutadans, dotant-los dels equipaments necessaris i completar la xarxa d’equipaments esportius existents, potenciant els de titularitat pública,  entre d’altres. 
 
El Consell Insular de Formentera compta amb un pressupost de 1.578.947,37 euros, dels quals ja va rebre una partida l’any passat i que des d’aquest any anirà distribuït de la següent manera:
- Any 2010: 87.719,30
- Any 2011: 614.035,09
- Any 2012: 877.192,98

Aquesta iniciativa, permetrà l’acondicionament i la nova construcció d’instal·lacions esportives a l’illa de Formentera, fet molt ben valorat per part del president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, que considera l’inversió en instal·lacions esportives, una de les màximes prioritats per aquest equip de govern.

Aquest programa del Govern Balear, també contempla la inversió de 2.000.000 d’euros en programes de tecnificació esportiva dirigits a les joves promeses de les Illes Balears.

Més articles...

Pàgina 134 de 138

134