• Català
  • Castellano
  • English

Hemeroteca

«Jocs de nens», mostra col·lectiva dels artesans de Formentera al Centre Gabrielet

Jocs de nens premsa«Jocs de nens» és l'exposició col·lectiva dels artesans de Formentera, de l’ Associació Formentera per l’ Artesania i l'Associació Artesans Fira de la Mola, que es pot visitar fins al pròxim 20 d'octubre a la Sala d'Exposicions del Centre Antoni Tur Gabrielet.

Aquesta exposició feta per 17 artesans diferents mostra les obres dels joiers Xènia, Tito Solari, Lorenzo Pepe, Otis, Neus Betrau i Flor Mauger, la roba de Simona Colzi, Tete Silbera i Carola Yuste o els teixits que fa insitu Olga López en el seu antic telar. Les pintures de Fran Lucas, Jordi Torrents i Oriol Moragrega completen la diversa exposició que també compta amb peces de vidre de María Sol i Gennaro Pepe, escultures de Enric Rissech o els trencaclosques de Sergio Guzmán.

La idea que agrupa totes aquestes creacions és que «han estat fetes pel nen interior que cada artesà té, per això la fantasia és present a totes les obres», segons ha explicat una de les artistes, Olga López. L'horari per visitar aquesta exposició col·lectiva és de matí de 10.30 a 14.00 hores i de 17.30 a 20.30 hores de dilluns a dissabte.

Devers 200 esportistes participaran al III Triatló Illa de Formentera dissabte que ve

Presentacio triatlo premsaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, ha presentat avui en roda de premsa la tercera edició del Triatló Illa de Formentera que se celebrarà el pròxim dissabte a la localitat d'Es Pujols. El conseller d'Esports, Jordi Vidal, ha destacat que «aquest és un esdeveniment que s'engloba dins la campanya «Descobreix Formentera a l'octubre» i vol fomentar l'arribada de turisme actiu que vengui a fer esport i gaudir de la nostra illa durant la temporada baixa, tant al maig com a l'octubre».

Talls de carretera de 14.00 a 18.30 hores
Jordi Vidal ha aprofitat per demanar anticipadament disculpes als veïns i turistes de Formentera pel tall de trànsit que es farà a la carretera. Des de les 14.00 hores fins a les 18.30 la circulació quedarà restringida des del carrer Espalmador d'Es Pujols fins a la carretera que uneix aquest nucli amb la Savina, a l'alçada del Sa Sequi.

Els esportistes es poden inscriure dissabte
Un total de 200 esportistes participaran en aquest triatló, segons ha informat el director general de Unisport Consulting, empresa coordinadora de l'organització, Manuel Hernández. Hernández ha explicat que ja hi ha 168 inscrits, i que «esperem que dissabte s'apuntin més esportistes fins arribar als 200». El mateix dia de la prova, des de les 9.30 hores fins a les 13.30 es podran inscriure els triatletes a la carpa que hi haurà instal·lada a la plaça d'Europa, d'Es Pujols, on també es farà l'entrega dels dorsals als participants.

Característiques del triatló
El tècnic d'Esports del Consell de Formentera, Daniel de la Dueña, ha explicat que «hi ha dues modalitats esportives, Sprint i Olímpica, i que dins de la Sprint es pot participar per equips». La prova preveu la pràctica de diferents disciplines esportives, segons ha afegit, «com ara la natació, el ciclisme i la cursa a peu, en aquest ordre». En funció de la categoria les distàncies a recórrer seran diferents però els recorreguts seran els mateixos donant les voltes necessàries per cobrir les distàncies.

La Sprint les distàncies són: 750 metres nedant, 20 quilòmetres en bicicleta i 5 quilòmetres de cursa, mentre que l'olímpica són: 1.500 metres nedant, 40 quilòmetres en bicicleta, i 10 quilòmetres de cursa. La distància per equips és la mateixa que la Sprint. A les 14:30 hores es donarà la sortida a la modalitat Sprint i Equips. Es preveu que finalitzi a les 16:30 hores, i a les 16:30 hores es donarà la sortida a la modalitat Olímpica. Es preveu que finalitzi a les 19:30 hores. Per a més informació es pot consultar la pàgina: triatlonformentera.com.

La representant de Trasmapi, patrocinador principal del triatló, Núria de la Torre, ha animat al Consell a seguir organitzant esdeveniments esportius com aquest i ha recordat que «la naviliera ofereix descomptes en els trajectes entre Eivissa i Formentera als participants del triatló i els seus acompanyants, entre altres tasques de suport en el transport de voluntaris i material per l'organització de l'esdeveniment».

Formentera cerca la recuperació del turisme francès

torpresa parisFormentera es promociona des d'avui i fins al pròxim dissabte 2 d'octubre a la fira professional de turisme i viatges IFTM Topresa, de París. El gerent del Patronat de Turisme, Carlos Bernús, assisteix en aquesta fira, amb l'objectiu d'obrir mercat entre la gent jove francesa, «els seus avis i pares coneixen Formentera i ara volem que les noves generacions també s'interessen pel nostre destí». Tot això després que aquest estiu s'hagi notat un increment de turistes francesos a les oficines d'informació turística a Formentera.

Formentera vol atraure a turistes d'aquesta nacionalitat, interessats en les destinacions de sol i platja, principalment en els extrems de la temporada, segons ha explicat Bernús. La promoció es fa en un estand conjunt de les Illes Balears situat dins l'espai contractat per Turespaña. El gerent del Patronat de Turisme aprofitarà aquesta fira professional per reunir-se en una empresa de comunicació especialitzada en turisme que té les seves oficines a Paris. «La idea d'aquesta reunió és la de tenir una empresa que exerceixi de relacions públiques de Formentera al mercat francès». D'aquesta manera es dissenyarà una estratègia de comunicació per continuar amb la recuperació d'aquest mercat, segons ha explicat Bernús.

A partir d'octubre la torre des Pi des Català s'obrirà al públic els dissabtes al matí

torre pi catala3Després de la bona acollida per part de residents i turistes de l'obertura de la torre des Pi des Català aquest estiu, l'àrea de Patrimoni del Consell de Formentera ha decidit estendre aquesta iniciativa als mesos de tardor i hivern. Així a partir d'aquest dissabte, l’horari de visita de la torre des Pi des Català passa als dissabtes de 10.00 a 13 hores, segons ha explicat la consellera de Patrimoni, Susana Labrador.

Recordem que el passat 30 de juliol es va obrir regularment al públic la torre des Pi des Català, una vegada acabat el procés de restauració. Des d’aleshores fins al 24 de setembre la torre s’ha obert cada dijous de 17.00  a 19.00 hores, període en el qual ha rebut un total de 282 visitants. A aquesta xifra s’han d’afegir els visitants no comptabilitzats de la jornada de portes obertes organitzada pel Consell insular el dia 26 de juliol, els participants en l’excursió organitzada per la Comissió de Festes de Santa Maria el dia 9 d’agost i els de les visites dels grups de l’Escola d’Estiu.

Primera torre visitable per dins
Després de la reforma, la torre des Pi des Català es va convertir en la primera torre visitable per dins de Formentera. Aquesta torre és un element declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) en la categoria de monument, inclòs en el catàleg del patrimoni cultural de Formentera amb grau de protecció A. L'Estat el va cedir de forma gratuïta al Consell de Formentera el mes de maig de 2012, en compliment de les disposicions previstes en la Llei del patrimoni de les administracions públiques.

Història
La torre des Pi des Català és una de les quatre torres defensives que existeixen a l’illa de Formentera, edificades entre 1762 i 1763 en els emplaçaments que va determinar el llavors capità general de les Illes Balears, Francisco de Paula Bucarelli y Ursúa, amb projecte de l’enginyer militar José García Martínez. Totes aquestes construccions es varen usar amb finalitats defensives i principalment de vigilància fins al 1867.

L'obra de teatre «El secuestro de la bankera» es representarà a Sant Francesc el pròxim dissabte

FOTO BANQUERA 5«El secuestro de la bankera» és una obra de teatre que versa sobre el despiadat que poden ser els rics i poderosos, sempre amb recursos per sortir airosos de qualsevol situació adversa. S'escenifica la història d'un desbaratat segrest en el qual tot es trastoca quan la segrestada és molt més despiadada i llesta del que es podien imaginar els segrestadors, que són més ingenus del què es podia esperar. És una obra còmica i satírica escrita pel gran Dario Fo amb un humor àcid que cerca connectar amb un espectador pensant i actiu amb una mirada crítica sobre la realitat social i política. L'obra de la companyia «Suripanta» ha estat adaptada al castellà per Carla Matteini i dirigida per Esteve Ferrer, el repartiment el completen 7 artistes que volen fer riure i pensar al públic formenterer.

Dissabte a les 21.00 hores
La creació es representarà el pròxim dissabte a la Sala Municipal de Cultura de Sant Francesc (cinema) a les 21.00 hores. S'emmarca dins el programa PLATEA del Ministeri de Cultura, hi haurà una altra representació el 7 de novembre, «Ligeros de equipaje». El preu de l'entrada és de 12 euros.

Més articles...

Pàgina 3 de 138

3