• Català
  • Castellano
  • English

Hemeroteca

Primera visita oficial del conseller de Medi Ambient a Formentera

VISITA VICENC VIDALEl president del Consell de Formentera , Jaume Ferrer, ha rebut avui la visita del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern Balear, Vicenç Vidal. A les 12.00 del migdia s'han reunit a la sala de plens del Consell de Formentera. A la reunió també han assistit el vicepresident segon i conseller de Presidència, Hisenda i Medi Rural, Bartomeu Escandell, i la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, així com el director general de d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó.

Regular els fondejos a tot el litoral
Entre els temes que han tractat en la trobada, segons ha explicat el president Jaume Ferrer, destaca el de fer un projecte per regular els fondejos a tot el litoral de Formentera. Ferrer s'ha mostrat esperançat en què amb aquest canvi de govern el projecte, que fa anys reclama el Consell de Formentera, es pugui enllestir. L'ordenació de l'estany des Peix, tant marítima com terrestre ha estat altra de les qüestions de les que s'han parlat. El conseller Vicenç Vidal ha explicat que “uns dels reptes de la conselleria és fer un pla de gestió pels LICs, Llocs d'Interès Comunitari, que envolten Formentera”. Així pretén aconseguir controlar el problema dels fondejos que pateix Formentera i fomentar la conservació de la posidònia, què segons ha remarcat és “la nostra prioritat”.

Recuperar l'ús agrícola de Can Marroig
Pel que fa a la finca pública de Can Marroig el president ha explicat que es treballa amb la conselleria perquè es pugui cedir la part agrícola de la finca a la Cooperativa del Camp de Formentera. Una petició que ha estat ben acollida pel responsable del Govern que ha dit que espera que “es pugui recuperar el seu ús agrícola per produir aliments de qualitat”. A més, Vidal també s'ha mostrat favorable a cedir els usos de la sala de conferències perquè el Consell en pugui fer-la servir.

Millora de la depuradora i l'emissari
Jaume Ferrer ha recordat els problemes que hi ha hagut aquest estiu amb el funcionament de la depuradora de Formentera i l'emissari, perquè aquesta situació no es torni a repetir ha demanat que “es renovi la planta i s'allargui l'emissari”. El conseller s'ha compromès a revisar aquestes infraestructures.

Bassa de regs
Pel que fa a la bassa de regs, el president ha insistit en la necessitat que després de 5 anys i un cost de 8 milions d'euros ja és hora que comenci a funcionar. Una petició que també han fet des de la Cooperativa del Camp de Formentera. El conseller de Medi Ambient ha explicat que abans de final d'any tindran les conclusions d'una feina adjudicada a Tragsa per un valor de 3.000 euros perquè “revisin les instal·lacions i determinin els costos que tindrà la seva posada en funcionament”.

Coordinació
Consell i Govern també han acordat coordinar les feines dels vigilants de la reserva i els inspectors de Pesca de la institució insular, així com de l'Ibanat i els bombers de Formentera per millorar els serveis que donen, segons han explicat.

Deconstrucció, la nova mostra de Teresa Matilla

teresa matillaLa mostra d'aquesta pintora, Teresa Matilla, compta amb 15 quadres d'aquarel·la i 5 llibres escultura. Per fer-la ha trobat la inspiració en el mar de Formentera, al que ha anat a meditar després de patir la mort del seu company de vida, el fotògraf Reinald Wünche, i de travessar un càncer al qual li ha guanyat la batalla, segons ha explicat.

Matilla ha entrat dins els quadres per retallar-los i crear figures amb volums, segons ha dit l'autora que una vegada més destaca el color blau i blanc com a essencial en la seva obra. Una obra que podeu visitar fins al pròxim 26 de setembre a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell, de dilluns a dissabte d'11.00 a 13.30 i de 19.00 a 21.00 hores.

Formentera demana a Spectrum que aturi el projecte de prospeccions

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Presidència, ha enviat avui una carta dirigida als representants de la companyia Spectrum a Espanya, companyia que vol fer un projecte de sondejos acústics que va del Nord de Catalunya fins a les Balears. En aquesta carta el president de la institució insular, Jaume Ferrer, demana que «desisteixen en dur endavant la campanya Sísmica 2D en àrees lliures del Mediterrani Nord occidental-Mar Balear per l'ampli rebuig de tots els sectors de la societat de les illes a projectes com aquest, i per l'impacte ambiental».

Rebuig a Cairn Energy
En la missiva s'explica que el Consell de Formentera ja va participar activament en contra del projecte de sondejos acústics que Cairn Energy planejava fer en el Golf de València, «un procés en què es varen recollir 128.000 al·legacions de ciutadans contraris a aquest projecte a més d'altres al·legacions presentades per administracions, institucions i associacions representatives del teixit social i empresarial», segons ha dit el president, qui ha afegit que «creiem que el projecte de Spectrum rebria el mateix rebuig»

Responsabilitat empresarial
Per aquest rebuig social, empresarial i institucional, i pel dany que provocaria al medi ambient de les illes i als eixos fonamentals de la seva economia, el turisme i la pesca, així com l'impacte que podria tenir sobre espècies marines, el Consell de Formentera confia en què la companyia actuï de manera responsable i renunciï a seguir amb la tramitació d'aquest projecte de prospeccions, segons es recull en la carta.

Presentació dels tallers i cursos de formació i oci de Formentera

cursos tardor-hivernEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i Patrimoni i de Comerç, ha presentat avui l'oferta formativa pels mesos de tardor-hivern amb la programació dels tallers i cursos per persones adultes i un pels més petits. La consellera de Turisme i Comerç, Alejandra Ferrer, ha explicat els cursos que s'organitzen des de la seva àrea, com són el de ceràmica tradicional i de brodat, punt canari i ganxet. L'objectiu, segons Alejandra Ferrer, és «donar a conèixer els oficis d'artesania tradicional i que aquestes tradicions no es perden». Per part seva, la consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador, ha dit que «amb aquests cursos i tallers es manté la línia de crear una oferta diversificada, sobretot per a adults, i cobrir la demanda formativa i d'oci que té la ciutadania als mesos d'hivern».

Cursos d'idiomes i d'art i creació
Un any més l'àrea de Cultura del Consell de Formentera ha apostat per fomentar la creació de cursos d'idiomes de català, italià i anglès. També s'ofereix un curs de ioga i un taller de ràdio, així com diversos tallers d'art i creació, com són el de pintura o talla en fusta, segons ha explicat Susana Labrador. A més, com a novetat la dissenyadora Eva Cardona farà un taller de disseny i confecció de roba, que segons ha remarcat «servirà per donar a conèixer les principals eines del seu ofici i per reciclar roba».

Tallers tradicionals
Des de l'àrea de Patrimoni es durà endavant un taller de fabricació d'espardenyes en lona i també com a novetat s'oferirà un taller d'ormejos tradicionals de pesca, segons ha explicat el tècnic de l'àrea, Jaume Escandell.

Espai Frumentària
Entre els cursos i tallers d'Espai Frumentària destaca un de nou dirigit per nens de 4 i 5 anys de música i moviment per nens, segons ha explicat el membre d'aquest grup Vicent Ferrer. «A més com ja s'han impartit altres anys hi haurà un taller d'escriptura creativa i un altre de teatre», segons ha afegit.

Preinscripcions
Les preinscripcions comencen a partir d'avui, segons ha explicat la tècnica de Cultura, Verònica Arenas, que ha dit que tot i que algunes activitats com la de música i moviment o els cursos de català s'inicien a l'octubre, la gran part comencen al novembre, i els cursos d'idiomes d'anglès i italià al gener. «Per obtenir més informació, les persones interessades podran dirigir-se a l'àrea de Cultura i Patrimoni i les prescripcions es faran en l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Formentera amb horari de 9 a 14 hores», segons ha conclòs.

Formentera es promociona a Holanda

promocio holandaEl Consell de Formentera, a través del Patronat de Turisme, es promociona a Holanda. Des d'avui i fins al pròxim dissabte els atractius turístics de Formentera es mostren a la edició número 23 de la fira "50 Plus" a la ciutat d'Utrecht, d'Holanda. «Aquest és un mercat molt interessant per Formentera, donat el creixement que està tenint el nombre de visitants holandesos a l'illa», segons ha explicat el gerent del Patronat, Carlos Bernús, que aquests dies és a la fira.

Formentera aposta per fer promoció en aquests tipus de països, ha afegit Bernús. Prova d'això és que aquest és el segon any que s'assisteix en aquesta fira, i que en els darrers anys es duen a terme una mitja de quatre accions promocional a Holanda. «A més, des de l'any passat tenim contractada una empresa de comunicació a Amsterdam, és com un gabinet de premsa, i ens ajuden a què Formentera sigui coneguda en aquest país», ha afegit. Amb aquesta empresa es va fer al maig un viatge amb revistes de primer ordre, com ara Marie Claire i d'altres revistes especialitzades en el segment d'alt poder adquisitiu. L'objectiu d'aquestes accions, que segons el gerent del Patronat «tenen un baix cost i una alta repercussió», és «incrementar l'arribada de turisme de qualitat en els extrems de la temporada».

Més articles...

Pàgina 4 de 138

4