• Català
  • Castellano
  • English

Hemeroteca

Visita dels directors generals de Pesca i Medi Marí i d'Espais Naturals i Biodiversitat a Formentera

pesca i espais naturals1El conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, i la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, s'han reunit avui amb el director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant, i la directora general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, per parlar sobre la conservació de la mar i els espais protegits de Formentera.

Abans de la trobada els responsables de Pesca del Govern Balear i el Consell insular han fet una visita a la reserva marina d'Es Freus, i la responsable d'Espais Naturals i Biodiversitat i la consellera de Medi Ambient han visitat diverses zones del Parc Natural. “Així es volia que conegueren de primera mà quina és la situació d'aquests espais de l'illa”, segons ha explicat el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell.

Pesca tradicional
Pel que fa a la pesca, Escandell ha declarat que després de reunir-se amb el patró major de la Confraria de Pescadors de Formentera, han coincidit a dir que s'ha de “conservar el fons marí mentre es segueix desenvolupant aquesta feina tradicional i es dóna un valor afegit als turistes amb l'oferta de menjar productes propis de l'illa”. El director general ha declarat que la Confraria de Formentera és un exemple pel que fa a la seva tasca conservacionista i que tractaran d'atendre les ajudes, com la millora de les seves instal·lacions, que han demanat. El conseller de Presidència ha aprofitat per demanar una millor coordinació entre els efectius de vigilància de la institució insular i els del Govern Balear.

Control activitats del Parc Natural
D'altra banda, la consellera de Medi Ambient, ha demanat a la responsable del Govern que es controlin totes les activitats que es fan dins Parc Natural així com una regulació integral dels fondejos de l'illa, “per evitar la pressió que pateix el litoral de Formentera”. Caterina Amengual ha pres nota d'aquesta pressió que pateix el medi marí i ha assegurat que treballarà conjuntament amb el Consell de Formentera  per “preservar els habitats i desenvolupar la figura proteccionista de la Xarxa Natura 2000”.  

Aguilera i Amengual també han visitat el centre d'Interpretació de Can Marroig. Un centre que el Consell de Formentera vol que el Govern potencii els seus usos. En aquest sentit la directora general ha explicat que pel seu departament l'impuls “de la informació i educació és una prioritat”. Així mateix Amengual ha explicat que es tractarà d'atendre la petició de la Cooperativa del Camp de Formentera per conrear les terres de cultiu d'aquesta zona.

S'obre un registre per acollir refugiats sirians

El Consell de Formentera, a través del servei d'Immigració de l'àrea de Benestar Social, obrirà dilluns un registre per les famílies de Formentera interessades a acollir persones refugiades sirianes. Les persones interessades es podran inscriure en aquest registre a partir de dilluns adreçant-se en persona a l'àrea d'Immigració, telefonant al número 971321271 de 9 a 14 hores o escrivint a l'email Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

La consellera de l'àrea de Benestar Social, Vanessa Parellada ha assegurat que aquest registre es fa “perquè sabem que aquesta dramàtica situació que estan vivint les persones refugiades ha impactat molta gent de la nostra illa i com a institució insular volem coordinar les accions solidàries que emprenguin”.

El Consell de Formentera està estudiant altres mesures en relació amb aquest “transcendental tema”, en paraules de Parellada, entre les quals hi ha l'adhesió a la xarxa de ciutats refugi que impulsa l'Ajuntament de Barcelona.

“La isla” és la nova mostra que podeu visitar a la Sala Municipal d’Exposicions de Sant Francesc

la isla expoAhir es va inaugurar “La isla” una exposició d’aquarel·les basades en les il·lustracions d’un conte que ha fet l’autora, Julie Aubrun. Aubrun explica que al llibre es reconeixen molts indrets de Formentera, sense nomenar-la. És en paraules de l’artista “una història entre mitològica i de llegenda que parla sobre el cicle de la vida de les coses que existeixen desapareixen i tornen a començar”.

La pintora, que viu a Barcelona, va venir a Formentera fa 4 anys durant l’hivern, i des de llavors li va captivar, i cerca la inspiració a la nostra illa. Podeu visitar la seva mostra a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell de Sant Francesc, fins al pròxim 12 de setembre, de dilluns a dissabte, d’11 a 14 hores i de 18 a 20 hores.

Primera presa de contacte entre el Consell de Formentera i Autoritat Portuària

visita de torrellesAvui migdia el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha rebut a la seu del Consell de l’illa al president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella. En aquesta primera trobada han posat en comú totes les qüestions en les quals estan involucrades ambdues administracions, segons ha explicat el president Jaume Ferrer després de la reunió.

La concessió dels drets d’explotació del far de la Mola ha estat un dels temes destacats. El president d’Autoritat Portuària ha assegurat que el traspàs de la seva gestió al Consell de Formentera està en les darreres fases, i així la institució insular podrà donar-li un ús “social i cultural”.

Reforma del port de la Savina
Jaume Ferrer també ha demanat en la trobada que Autoritat Portuària faci un projecte integral de reforma del port de la Savina per millorar la seva imatge. D’altra banda, Joan Gual de Torrella també ha destacat el bon funcionament dels aparcaments de la zona blava, situats en zona portuària, que gestiona el Consell de Formentera. Un fet que en paraules del president d’Autoritat Portuària farà que “el servei es consolidi”.

Joan Gual de Torrella ha explicat que espera que en els pròxims mesos comencin les obres de l’edifici d’aparcaments del port de la Savina i surti a concurs públic l’ús de la terminal. El president d’Autoritat Portuària ha assegurat estar “d’acord amb les peticions fetes pel Consell de Formentera” i vol fer un pla a 4 anys vista per desenvolupar-les. 

El Ple aprova el document consensuat amb els 14 projectes de legislatura

ple agostEl Ple del Consell de Formentera ha aprovat avui per unanimitat una proposta per traslladar al Govern de les Illes Balears el document consensuat relatiu als projectes prioritaris que necessiten de la seva intervenció. El portaveu de l’equip de Govern, Bartomeu Escandell ha destacat que aquest és un acord que el president Jaume Ferrer ja va anunciar, en la celebració de l’acte institucional de la Diada de l’illa, que aprovarien amb el suport de totes les forces polítiques.

L’acord està dividit en tres línies d’actuació, segons ha explicat Escandell, són projectes relacionats amb millores d'ordenació i millora del territori, projectes relacionats amb regulacions i millores de finançament, i projectes relacionats amb la millora de serveis a l'illa. El portaveu ha destacat que són “els grans temes que marcaran les directrius d’actuacions d’aquesta legislatura” i ha agraït "el suport de totes les forces polítiques per dur-lo endavant".

Control de serps
En la sessió plenària també s’ha aprovat per unanimitat instar al Govern Balear a què iniciï una campanya pel control d’importació de colobres. La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera ha explicat que “donada la proliferació de serps a la zona de la Mola s’ha fet una proposta dirigida a la conselleria de Medi Ambient, òrgan competent en el control d’espècies invasores, perquè controli la seva arribada a l’illa”. La consellera ha assegurat que s’ha posat en contacte amb els responsables i que li han assegurat que “treballaran per eradicar aquesta espècie invasora”.

El ple del Consell també ha donat el vistiplau a les proposicions del grup popular relatives a instar als òrgans competents a la regulació de l’accés al far des Cap i a augmentar el control i la neteja en la zona, així com una altra per instar al Govern de les Illes Balears a instaurar el batxillerat artístic a Formentera.

D'altra banda, a la sessió plenària s’han aprovat per unanimitat les proposicions del grup Compromís amb Formentera per millorar la neteja d’arbrat al costat de les esteses aèries elèctriques, senyalitzar les zones d’aparcament per a l’accés a les platges, arreglar les deficiències de senyalització patrimoni i fer una senyalització informativa a contenidors i deixalleries.

Més articles...

Pàgina 5 de 138

5