• Català
  • Castellano
  • English

Hemeroteca

S'inicia una campanya de conscienciació ciutadana per l’elevat risc d’incendis

incendisEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Presidència, repartirà 2.000 ferratines per aferrar en els cotxes de lloguer de l’illa, mil tríptics pels hotelers i empresaris de Formentera i una quarantena de cartells, que es posaran en llocs de visibilitat estratègica. Tot per “conscienciar a turistes i residents del perill que suposaria un incendi per un territori tan fràgil com Formentera”, segons ha explicat el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell.

D’aquesta manera Formentera s’adhereix a la campanya contra els incendis iniciada per l’Ajuntament de Sant Joan, que se sumen a les que ja va dur endavant el Govern Balear a principi de temporada. Tot en un any en què "el risc d'incendi continua sent elevat", ha afegit el conseller. Per part seva, la consellera de Medi Ambient, que també col·labora en la campanya ha destacat que “aquesta és una campanya informativa en què es donen els consells bàsics per evitar incendis forestals”. Són consells tal com “no abandonar residus que puguin provocar un incendi, fer foc en època d’incendis, actuar amb precaució en zones de risc, o saber reaccionar davant un incendi”, ha explicat Aguilera. Així es du endavant un acord pres en el passat ple de juliol del Consell de Formentera.

Important tasca dels bombers de Formentera

Escandell ha volgut posar en relleu la important tasca que duen endavant els bombers de Formentera que durant aquest any han fet 92 serveis, 21 dels quals han estat incendis. “Des de principi de temporada, dia 1 de maig, fins al dia d'avui han participat en l’extinció de 17 petits incendis”, segons ha explicat el conseller, un fet que “demostra que aquest és un moment en què la nostra illa és especialment vulnerable i tots hem d’extremar les precaucions”. El conseller també ha agraït la feina feta pel personal d’IBANAT, Protecció Civil, Policia Local i Guàrdia Civil, entre d’altres organismes.

Presentació oficial de la nova Escola Municipal d'Atletisme de Formentera

atletismeEl Consell de Formentera, a través del conseller d’Esport, Jordi Vidal ha presentat avui la nova Escola Municipal d’Atletisme de l’illa a la sala de Plens de la institució insular. El conseller ha explicat que aquesta escola municipal naix amb l’objectiu de fomentar aquest esport entre els nens de l’illa i donar alternatives d’oci saludable.

“Ens hem decidit per l’atletisme per donar suport a la feina que fa la Federació Balear d’Atletisme, que té un programa molt ampli i variat dins el món de l’esport escolar”, segons ha assegurat. A més, segons el conseller, impulsant aquest esport també es continua amb la gran feina feta “per el nostre enyorat John Tunks, així com el Grup Esportiu Espalmador”. Jordi Vidal ha volgut destacar que les activitats federades dels esportistes continuaran estant en mans d’aquest grup esportiu.

Atletisme divertit pels més petits
Per part seva, el director de l’escola, José Alborch, ha explicat que amb aquesta escola es fomentarà la pràctica d’aquest esport entre els boixos d’entre 3 anys i mig i 6 anys amb atletisme divertit, i pels esportistes més majors, d’entre 6 i 16 anys ja hi hauran programes més tecnificats.

Termini d’inscripció obert
Avui s’ha obert el termini d’inscripció de l’escola que començarà a funcionar a partir del dilluns 14 de setembre, les activitats es realitzaran al poliesportiu i a les pistes d’atletisme del camp de futbol, on també es crearà una nova pista aprofitant una part de la zona de l’aparcament intern i la gespa que s’ha canviat del camp.

Encontre anual d’atletes de Dénia i Formentera
La Fundació Baleària dóna suport a aquest esport a través d’un conveni de col·laboració anual de 7 mil euros i el pagament dels desplaçaments dels esportistes per fer competicions. El director de la Fundació Baleària, Ricard Pérez Ivars, ha anunciat que tractaran de crear un encontre anual entre l’Escola d’Atletisme de Dénia i la de Formentera per unir dos territoris entre els quals opera la naviliera. El delegat de zona d'Eivissa i Formentera de Baleària, Joan Serra, ha desitjat molts d’èxits als futurs esportistes i espera que Formentera creï una bona pedrera d’atletes.

Inaugurada la mostra "Veiled, Speed Structure" de Coco Esteve a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell

cocoesteve“Veiled, Speed Structure” és la mostra de Coco Esteve que s’ha inaugurat aquesta setmana a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell de Sant Francesc. L’artista natural d’Alcoi, fa tres anys que passa llargues temporades a Formentera on ha fet aquest treball que parla sobre la velocitat del paisatge i com tot canvia ràpidament. “És una pintura abstracta que no podia emmarcar en estructures rectangulars, igual que tampoc es pot emmarcar el temps”, segons ha explicat l’autora. Podeu visitar aquesta mostra fins al 29 d’agost, d’11 a 13 hores i de 18.30 a 20.30 hores de dilluns a dissabte, a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell de Sant Francesc.

Formentera demana que se suspengui el període d’exposició pública de la nova delimitació costanera de l’illa mentre Demarcació de Costes presenta la documentació que la justifica

alejandraferrer190815El Consell de Formentera, a través de la consellera de Territori Alejandra Ferrer, presentarà avui un informe tècnic a Demarcació de Costes per demanar la suspensió momentània del termini d’exposició pública de la nova delimitació costanera de Formentera. Un expedient que fou traslladat el passat 4 d’agost, a partir d’aquest moment la institució té un mes per presentar un informe o les al·legacions pertinents.

Però per poder fer-lo es necessita documentació que “justifiqui la delimitació”, segons ha explicat la consellera. Per això, demanen que s’entregui una memòria tècnica que justifiqui la delimitació, del domini públic i la zona de servitud, es defineixi la proposta per Espalmador i Espardell, i es facin informes de com queden els equipaments que quedin fora de la línia de domini públic. “Sol·licitem la suspensió del termini d’exposició pública fins que ens aportin aquesta documentació o vengui un tècnic per explicar la motivació del nou traçat, i així tenir temps d’elaborar l’informe”, ha declarat Alejandra Ferrer.

Retorn de la propietat sense davallar la protecció

El Consell de Formentera sempre ha donat suport a la proposta d’una delimitació costanera justa per Formentera i el retorn de les propietats als afectats però sense que “en cap cas davalli la protecció del territori, ja que els paisatges de Formentera són allò que ens fa diferents i són patrimoni de tots”, segons ha destacat la consellera. En la nova delimitació “observem que s’apliquen criteris de protecció diferents en unes zones i en altres, i no trobem la justificació, això és el que volem que se’ns expliqui”. I és que per la responsable de Territori, la delimitació costanera de Formentera és molt important per al futur de la nostra illa, i “volem que els equipaments que són de domini públic ho continuïn sent”.

El Consell de Formentera i Baleària signen un conveni de col·laboració per al transport de persones durant la Festa Intercultural

conveni CIF Bal 110815 1El Consell de Formentera i la naviliera Baleària han signat un conveni de col·laboració econòmica per al transport de persones durant la celebració de la Festa Intercultural de l'illa. Malgrat que aquesta festa es va celebrar entre els passats 18 i 19 d'abril, la formalització d'aquesta col·laboració s'ha produït avui.

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, el director de la Fundació Baleària, Ricard Pérez Ivars i el delegat de zona d'Eivissa i Formentera de Baleària, Joan Serra, han signat el conveni pel qual la naviera fa una aportació valorada en 1.400€ a la Festa Intercultural.

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha agraït aquesta col·laboració, “que es produeix des de 2011 i ajuda a l'organització de la Festa Intercultural. Aquest esdeveniment és una activitat que permet el contacte i el coneixement de col·lectius, associacions i cultures que convivim a l'illa”.

El director de la Fundació Baleària, Ricard Pérez Ivars ha considerat l'acte “molt important, perquè permet fer coincidir en un mateix espai les persones i col·lectius que convivim”. Ricard Pérez ha confirmat que en properes edicions “seguirem donant recolzament a l'esdeveniment”.

La consellera Vanessa Parellada ha explicat que “la Festa Intercultural és una mostra de la riquesa cultural de l'illa”.

Per la seva banda, Joan Serra, representant de la naviera, ha explicat que “fa 5 anys que col·laborem amb el Consell, especialment amb la Festa Intercultural. Per nosaltres és important unir territoris i transportar persones de totes les religions, creences i origens, i aquesta festa n'és un exemple”.

Més articles...

Pàgina 6 de 138

6