• Català
  • Castellano
  • English

Hemeroteca

Formentera denuncia que les fuites de l'emissari són “una amenaça enorme al model turístic de l'illa”

bartomeu escandel 240615El Consell de Formentera, a través del portaveu del govern Bartomeu Escandell, ha explicat aquest matí que les fuites d'aigües residuals provocades amb gran probabilitat ahir dimarts per l'emissari de la depuradora i per l'embarcació Stad Amsterdam suposen una “gran amenaça al mode de viure de Formentera, que es basa en un turisme fonamentat en una illa d'aigües transparents”.

Bartomeu Escandell va explicar que “des de que vàrem arribar al govern fa 8 anys, i abans els governs anteriors, que es reclama al Govern Balear responsabilitat per adequar el funcionament de la depuradora i de l'emissari a les necessitats de l'illa, i serà la primera qüestió que quan s'hagi constituït el govern d'aquesta nova legislatura, seguirem demanant”.

Escandell ha avançat que en els propers dies l'empresa Abaqua, que gestiona la instal·lació depuradora, ha comunicat que desplaçarà a l'illa tècnics per revisar l'estat de la infraestructura.

La dessaladora torna a funcionar

Una altra qüestió que ha abordat el conseller Bartomeu Escandell ha estat el funcionament de la dessaladora, “hi havia dos temes que ahir ens van preocupar, un era el vessament de l'emissari i el segon les averies a la dessaladora d'aigua de mar que provocaven que als darrers dies es produís menys aigua de la que es consumia”.

“Aquesta situació ha quedat resolta”, segons Escandell, que va assistir a la visita que tècnics de Cadagua, l'empresa que gestiona la instal·lació dessaladora, trobada a la que també hi va assistir Daisee Aguilera, consellera de Medi Ambient. Escandell ha explicat que “les averies s'estan solucionant i que entre avui i demà la producció tornarà al seu nivell habitual”.

El portaveu del govern de Formentera ha demanat a la població que “intenti fer el màxim estalvi possible en el consum d'aigua, ja que aquest any, com els dos anteriors, són de sequera extrema, el que està provocant que la demanda en rústic i també en urbà d'aigua estigui en alça”.

S'aplica una capa d'asfalt adherent per reduir el risc de caiguda de motos a l'estiu

rotondes 230615El Consell de Formentera ha aplicat una capa d'asfalt anti patinades a sis de les set rotondes de l'illa, en concret a les dos des Pujols, les de Sant Ferran, i les dos rotondes noves de Sant Francesc Xavier.

Aquesta capa d'slurry, que és el nom tècnic d'aquesta material anti patinades, ja existeix a la carretera general, però no s'havia col·locat en els trams de les darreres obres dels vials de circumvalació.

Per aquesta raó, “i davant la imminent arribada dels mesos forts de l'estiu, en els quals hi ha una elevada circulació de vehicles i en concret de motocicletes, s'ha aplicat aquesta capa del material antilliscant”, ha explicat Rafael González, conseller d'Infraestructures i Mobilitat del Consell de Formentera.

“L'objectiu de la intervenció és minimitzar la probabilitat de caigudes de motocicletes a les rotondes de l'illa”, ha explicat el conseller. L'aplicació d'aquesta mesura de seguretat vial a les sis rotondes de Formentera ha tingut un cost de 50.000€.

Rafael González ha afegit que la reforma s'ha realitzat a finals de juny perquè “les condicions de calor beneficien el transport d'aquest material en òptimes condicions a l'illa de Formentera” i ha volgut “demanar disculpes a les conductores i conductors que s'hagin pogut sentir perjudicats per aquesta intervenció”.

El saló d'actes del Centre de Dia acollirà la constitució de la nova legislatura

fi legislatura2011Aquest divendres 12 de juny acaba la legislatura 2011-2015 del Consell de Formentera i el dissabte 13 de juny, a les 12:00h, tindrà lloc l'acte de Constitució del plenari del Consell de Formentera sorgit de les darreres eleccions del 24 de maig.

L'acte es celebrarà al saló d'actes del Centre de Dia, un edifici que des de fa dos mesos ja és de titularitat del Consell de Formentera. La raó és que el fet d'haver passat de 13 a 17 consellers unit a que la sessió inaugural sol comptar amb nombrosa assistència d'autoritat, mitjans de comunicació i de públic, aconsella fer servir aquest espai, més ampli, lluminós i en planta baixa.

L'acte començarà amb la Constitució de la Mesa d'edat, seguirà amb la comprovació de les credencials, la presa de possessió dels consellers i, tot seguit, l'elecció de la presidència del Consell de Formentera. La persona escollida tancarà l'acte amb un discurs institucional.

Jaume Ferrer presenta la composició del nou govern

politics 2015Aquest dilluns al matí, Jaume Ferrer ha donat a conèixer a la sala de plens del Consell de Formentera la composició del seu govern. Ferrer ha manifestat sentir-se molt “satisfet pel talent, les ganes de fer feina i la barreja de persones amb experiència i de noves incorporacions que representa aquest equip”.

Jaume Ferrer ha designat Susana Labrador Manchado consellera de Cultura, Educació i Patrimoni. De la consellera, Jaume Ferrer ha destacat “que és llicenciada en química, diplomada en educació infantil, coneix molt bé les escoletes de Formentera perquè hi ha treballat i també la resta de l'àmbit educatiu de l'illa per la seva participació a les Federacions de Mares i Pares d'Alumnes”.

El president ha designat Bartomeu Escandell Tur conseller de Presidència, Hisenda i Medi Rural. Jaume Ferrer ha destacat “l'important paper que Escandell, que és llicenciat en administració i direcció d'empreses, ha tingut en les dues legislatures anteriors”. Ferrer ha demanat a Escandell “el mateix encert i bon criteri a l'hora de gestionar econòmicament el Consell del que ha tingut fins ara”.

En tercer lloc, Ferrer ha explicat que Alejandra Ferrer Kirschbaum serà la consellera de Territori i Turisme. Alejandra Ferrer és empresària turística i Ferrer ha destacat “la capacitat de combinar una gran capacitat de feina i una gran claredat d'idees de la consellera”.

El futur conseller d'Infraestructures i Mobilitat serà Rafael González Ribas, enginyer de camins, canals i ports i enginyer tècnic d'obres públiques. Ferrer ha destacat “el gran talent i coneixements d'una persona jove i plena d'energia”. Per Ferrer, González és una de les incorporacions que representen “aquest canvi en les maneres de fer que hem anunciat en campanya. Volem que les intervencions que es facin sobre l'illa donin més força a allò que a Formentera ens fa ser especialment diferents”.

Vanessa Perellada Torres, llicenciada en psicologia, ha estat designada consellera de Benestar Social i de Recursos Humans. Ferrer l'ha presentada com una persona “compromesa amb el propòsit que ningú es quedi pel camí i coneixedora de l'àrea que passarà a gestionar perquè hi treballava com a tècnica”.

La nova consellera de Medi Ambient serà Daisee Aguilera Fletcher, llicenciada en biologia marina. Ferrer ha dit que “Daisee és una persona compromesa amb la preservació del medi ambient, de Formentera i una gran coneixedora del mar i de la posidònia en particular”.

A continuació Ferrer ha explicat que el nou conseller d'Esports serà Jordi Vidal Marí, diplomat en fisioteràpia, osteòpata, “i una persona que coneix perquè hi forma part el món esportiu de l'illa des de la seva participació en clubs com la Societat Esportiva Formentera, l'Espalmador, el Club de Judo o l'històric Club de Surf Formentera”.

Jaume Ferrer ha designat Sònia Cardona Ferrer, llicenciada en antropologia serà la nova consellera de Participació Ciutadana. Ferrer ha dit que “Sònia Cardona pel seu carisma i la seva experiència és la persona idònia per portar endavant una àrea que volem que prengui molta importància aquesta legislatura”.

Ferrer ha explicat que el treball es coordinarà a partir de les vicepresidències. Una viceprèsidència serà la de Serveis a les Persones, amb Susana Labrador; una segona de Serveis Centrals, Hisenda i Medi Rural, amb Participació Ciutadana, que inclourà també els Serveis de Seguretat i Emergències, ocupada per Bartomeu Escandell i una tercera de Territori, a càrrec d'Alejandra Ferrer.

Diumenge s'ofereixen teatre i música als infants entre 0 i 3 anys

bitels petitsEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha organitzat per aquest diumenge 14 de juny tres sessions de l'espectacle “Bitels per a nadons”, un tribut a la mítica banda britànica per a nenes i nens entre 0 i 3 anys. Les sessions seran a les 12:30h, la 13:30h i les 17h.

Bitels per a nadons (concert tribut a The Beatles), de la companyia La Petita Malumaluga és una de les produccions més ambicioses creades per a nadons en els darrers anys. És tracta d'un escenari on es permet que els nadons circulin lliurement mentre es produeix un concert amb sofisticats arranjaments musicals amb una espectacular escenografia.

Més articles...

Pàgina 10 de 138

10