• Català
  • Castellano
  • English

Hemeroteca

El Consell de Formentera guanya un altre litigi contra la licitació dels serveis de platges

Platja Es Pujols PremsaLa Sala del Contenciós Administratiu del TSJIB ha desestimat un recurs d’apel·lació formulat contra la corresponent Sentència dictada pel Jutjat d’aquest ordre, número 2 de Palma presentat contra l'acord plenari del Consell Insular de Formentera de 14 de juny de 2013 en virtut del qual «foren exclosos els lots 24 i 26 de la licitació per a l’adjudicació del contracte d'explotació dels serveis de temporada de les platges de Formentera del període 2013 a 2020», segons ha explicat el Secretari de la institució, Àngel Navarro.

Aquesta sentència dictada el passat 22 de setembre és ferma, segons ha declarat el lletrat del Consell de Formentera, que ha afegit que «la Sala ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat contra una sentència anterior, la número 370 de 15 de desembre de 2014 dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma, que també donava la raó al Consell».

El President de la Sala del Contenciós Administratiu, ponent de la Sentència, Fiol Gomila, ha considerat que els motius de l’exclusió dels lots 24 i 26 estan fonamentats, ja que l’Administració ha pogut constatar que «el recurrent no havia acreditat la seva solvència tècnica i, la seva no era l’oferta més avantatjosa»,  segons ha explicat Àngel Navarro. Per tant es reconeix que el Consell de Formentera va fer una licitació correcta dels serveis de platges i «es fa la imposició dels costos processals d’aquesta alçada jurisdiccional a la part apel·lant», segons recull la sentència, contra la qual no s'admeten més recursos.

Ver el verso, una mostra de poesia i pintura

Expo Ana Celada«Ver el verso» és la mostra d'Ana Celada que aquests dies podeu visitar a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de Sant Francesc. En aquesta mostra de pintures acríliques l'autora barreja les seves dues passions: la pintura i la poesia. Ana Celada fa poc menys d'un any que està afincada a Formentera on cerca la seva inspiració, de fet les 4 pintures de gran format de la mostra tenen com a protagonista una medusa. Podeu visitar l'exposició fins al 24 d'octubre de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 19.30 de dilluns a diumenge.

El darrer creuer turístic que ha visitat Formentera avui fondeja fora de zona de posidònia

Creuer i es vedra premsaEl Consell de Formentera, a través de la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera ha volgut mostrar la seva satisfacció per «haver fet compatible durant aquest estiu el turisme de creuers amb la protecció de la posidònia». Avui ha arribat el darrer creuer que farà escala a l'illa aquesta temporada, el Hamburg, i ha quedat fondejat fora de la pradera de posidònia oceànica situada a la zona II del port de la Savina, on a principi d'estiu estava previst que fondejaren tots els creuers turístics que anaven a visitar Formentera.

Recordem que el passat divendres 10 de juliol el Consell de Formentera va enviar dues cartes dirigides a Autoritat Portuària de Balears i Capitania Marítima amb una proposta alternativa per evitar que els creuers turístics que visiten l'illa fondejaren sobre la pradera de posidònia oceànica situada a la zona II. La institució va proposar que «els vaixells tiressin l'àncora a poc menys d'una milla al nord-oest d'aquesta zona, a uns 40 metres de fondària, on no hi ha posidònia.

Aquestes indicacions han estat seguides per tots els agents implicats durant aquests mesos, segons ha explicat la consellera que ha agraït «la col·laboració d'Autoritat Portuària, Capitania Marítima, organisme que ha autoritzat el fondeig fora de la zona portuària, les empreses consignatàries i capitans dels creuers, i a l'empresa encarregada de l'assistència al fondeig «Pitiusa de Ecologia», concessionària del Govern Balear, per haver fet possible que no es provocaren més agressions a les praderies de posidònia declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco».

El Consell de Formentera va inciar aquestes accions després que el primer creuer que va venir a l'illa a principi de juliol fondegés a la zona II del port provocant danys en aquesta planta protegida. La consellera espera que per pròximes temporades es puguin tornar a repetir aquestes accions que «tan bon resultat han donat», segons ha conclòs.

El Govern obrirà una oficina d'atenció a l'habitatge a l'antiga Delegació del Govern a l'illa

Rp visita conseller de TerritoriLa consellera de Territori de Formentera, Alejandra Ferrer, s'ha reunit avui amb el conseller de Territori del Govern Balear, Joan Boned, a la trobada han acordat obrir una oficina d'atenció a l'habitatge a l'antiga Delegació del Govern Balear a l'illa. En aquestes dependències treballaran tècnics del Consell i del Govern per atendre als ciutadans de Formentera sobre els problemes relacionats en l'habitatge, segons ha explicat el conseller balear, que ha afegit que «l'estructura definitiva estarà muntada el 2016 quan entrarà en funcionament».

En la reunió també s'ha parlat sobre la possibilitat de crear una borsa de lloguer per posar en contacte als que cerquen casa i als que ofereixen, en la qual també les administracions puguin donar garanties o ajudes «perquè els llogaters tinguin algun tipus d'aval a l'hora de llogar els seus habitatges», segons ha explicat Alejandra Ferrer, que ha avançat que aquests són assumptes que es tractaran pròximament en el Consell d'Entitats de l'illa.

Delimitació Formentera
El conseller de Territori ha declarat que la nova delimitació prevista per Formentera «no és acceptable ja que vulnera els acords presos per unanimitat per Formentera». El conseller ha destacat que «s'han de recuperar les propietats però mantenint la protecció del territori». Des del Govern ha assegurat que després de fer els estudis pertinents es determinaran les accions que ha de dur endavant l'executiu per ajudar al Consell i a la ciutadania de Formentera amb aquest tema.

Jornades de planejament
El conseller de Territori ha vingut avui a Formentera a la celebració d'unes jornades tècniques per presentar al Consell i a l’Ajuntament de Formentera, així com als professionals lligats a l’ urbanisme interessats, l’esborrany de normes tècniques de planejament. Aquesta nova normativa té per objectiu unificar i homogeneïtzar els instruments, conceptes i paràmetres urbanístics que empren els ajuntaments a l’hora d’abordar l’ordenació urbanística del municipi, segons ha explicat Joan Boned.

Formentera demana que el Govern es faci càrrec del total del cost del trasllat de residus a Eivissa

Planta de TransferenciaEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha enviat una carta a la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, per demanar que «l'executiu balear es faci càrrec per complet de les quanties del cost del trasllat dels fems des de la planta de transferència de Formentera, fins al centre de tractament de residus de Ca Na Putxa, a Eivissa». El cost màxim anual serà d'un milió d'euros, segons es calcula en la memòria econòmica que acompanya l'escrit.

El president ha explicat en la missiva que «aquesta és una matèria d'abast suprainsular que necessita de la intervenció obligada de l'administració autonòmica». De fet, segons ha argumentat el tema és de vital importància per aconseguir «l'equilibri entre les illes i l'efectiva cohesió territorial interna» en un àmbit com el dels residus, la qual cosa obliga al Govern a «fer-se càrrec de la totalitat del cost del trasllat de residus des de Formentera a Eivissa». En la carta es recorda que l'Estat atribueix subvencions per aquestes qüestions, segons es recull en l'article 138,1 de la Constitució.

El Govern Balear s'ha de fer càrrec d'aquesta despesa per garantir l'equilibri pressupostari entre les illes, segons ha explicat Jaume Ferrer que ha afegit que «aquest sobrecost de la gestió dels residus urbans del municipi de Formentera es dóna per la distància entre el centre productor i el centre de tractament». Per tant, «el sobrecost de transferir els fems és resultat del fet diferencial de Formentera amb la resta de les illes, que sí tenen un centre de tractament de residus», segons ha conclòs.

Més articles...

Pàgina 2 de 138

2