• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Nova convocatòria del curs de formació i ocupació de monitor de temps lliure per a joves de Formentera

cartell 2021 SOIB joveEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Emprenedoria, informa que s'ha obert una nova convocatòria de 10 places d'ocupació i formació de monitor de temps lliure per a joves d'entre 16 i 29 anys de Formentera. Amb el curs es pot aconseguir el certificat de professionalitat "Dinamització d'activitats de lleure educatiu infantil i juvenil" en el marc del projecte mixt d'ocupació i formació "Monitors de temps lliure i anglès A2".

La convocatòria és per a joves menors de 30 anys inscrits al SOIB com a desocupats. Cal estar inscrit també al Sistema Nacional de Garantia Juvenil (Oficina SOIB Formentera). Les persones interessades a participar en aquest programa de formació i ocupació hauran de formalitzar la seva inscripció fins al 3 de novembre a la pàgina web del SOIB Programes Mixtos de Formació i Ocupació 2020-2021.

Aquesta formació està subvencionada pel SOIB Formació i Ocupació dins del Certificat de Professionalitat.

22 d'octubre 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La instal·lació 'Fig Juice' de Stella Rahola Matutes, nova exposició al Far de la Mola a partir del 27 d'octubre

cartell 2021 expo fig juiceEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dimecres 27 d'octubre a l'espai cultural i educatiu "Far de la Mola" obre les portes a una nova exposició. L'arquitecta i escultora Stella Rahola presenta la instal·lació "Fig Juice".

En paraules de l'artista, "Fig Juice" es desplega considerant tres tipus de cossos materials: un fruit de vidre i or, una cadena de ferro rovellada formant llavors en els seus enllaços, i cabell expulsat, sostenint o sostingut. La trilogia permet defugir els binomis, establint entre ells una relació de pluralitat orgànica, col·laborativa i sense jerarquia. Els tres cossos podrien entendre's com a matèria inanimada seguint l'ordre taxonòmic clàssic, però tots ells demostren una materialitat latent, viva, en transformació.

En la instal·lació, els tres cossos materials estableixen estructures que s'entrellacen improvisadament, sense repeticions, establint tensions en punts diferents, deslocalitzats i no solament concebent la figura humana com a observadora.

El títol "Fig Juice" al·ludeix a aquest estat líquid, inestable, que permet ser quasi begut, corporalitzat per nosaltres mateixos.

L'exposició es podrà veure a l'espai expositiu del Far de la Mola, de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores. El divendres 12 de novembre, dins de la programació de la Casa del Poble, a les 19 h hi haurà una trobada amb l'artista per parlar de la seva obra.

Biografia
Stella Rahola Matutes es va titular a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona i a Goldsmiths, a la Universitat de Londres, i es va graduar en escultura per l'Escola Massana. Entre les seves exposicions individuals hi ha "Fig Juice" (Espai Micus, Eivissa, 2020-2021), "Babelia & Other Stories" (Museu Can Mario, Palafrugell, 2019) i "L'altre paisatge" (Galeria Carles Taché, Barcelona, 2014). Ha participat en diverses exposicions col·lectives, com "Politics of Translation", "The Stone Space" (Londres, 2019) i "Syntonic State", al TULCA Festival of Visual Arts (Galway, 2018).

L'artista ha set guardonada recentment amb el Premi d'Escultura de la Fundació Vila Casas.

22 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

15 aspirants a bombers es formen per cobrir futures vacants

foto 2021 practiques bombersAEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que quinze persones estan realitzant el curs bàsic de bomber que els acreditarà per cobrir possibles places o vacants de la plantilla del Consell de Formentera. Aquests 15 aspirants varen aprovar el procés selectiu per a la creació d'una borsa de treball de bombers.

El conseller d'Interior, Josep Marí, ha explicat que "quan finalitzin la formació, el Consell de Formentera disposarà d'una borsa de bombers per poder cobrir futures vacants de manera més àgil i amb personal qualificat". El curs té una duració de 105 hores, s'imparteix entre el 13 i el 29 d'octubre i és la formació mínima per poder ser bomber de Formentera.

La formació combina classes teòriques i pràctiques basades en actuacions en incendis forestals, incendis urbans, accidents de trànsit, treballs d'alçada i rescat vertical, tallada d'arbres i apuntalaments d'emergències, assistència sanitària, capacitació del maneig de desfibril·lador semiautomàtic, reanimació cardiopulmonar (RCP) i maneig d'eines.

El curs, impartit per l'empresa EMERGENCY STAFF, té un cost de 22.500 €. Actualment, la plantilla d'aquest cos està formada per deu bombers professionals i un bomber col·laborador.

21 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació llibre 'Els gèneres cantats a Eivissa i Formentera'

foto 2021 generes cantatsEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, juntament amb el Consell d'Eivissa, presenta la publicació de la Beca d'Investigació 2004-05 "Els gèneres cantats a Eivissa i Formentera", treball de recerca elaborat per Cati Marí Serra i Jaume Escandell Guasch. La presentació es farà el dissabte 23 d'octubre a les 19 hores a la sala d'actes del Consell de Formentera.

La beca es va atorgar quan hi havia el Consell d'Eivissa i Formentera i la publicació també es presentarà aquest divendres a Sa Nostra Sala d'Eivissa.


21 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 310

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat