• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Consell estudia la museïtzació del jaciment de Cap de Barbaria II

foto 2020 jaciment es cap 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, informa que s’ha començat a treballar en l’elaboració d’un pla de museïtzació del jaciment de Cap de Barbaria II, on s’ha desenvolupat una nova campanya arqueològica al llarg del passat mes de novembre.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat la feina que s’està desenvolupant en aquest indret des de l’any 2012, com també a la cova 127 a la Mola, i ha subratllat que “per valorar aquest treball i la nostra història del jaciment estam estudiant fer un pla de museïtzació al jaciment des Cap, que ja ens han proposat els arqueòlegs del projecte”. “És fonamental fer difusió dels nostres valors patrimonials perquè els ciutadans puguin conèixer de primera mà la nostra història”, ha assenyalat Raquel Guasch.

Cal recordar que aquest projecte és fruit d’un conveni signat entre el Consell de Formentera i l’Institut Internacional d’Investigacions Prehistòriques de Cantàbria (IIIPC) per al desenvolupament d’actuacions I+D+I amb l’objectiu d’impulsar la investigació de l’arqueologia prehistòrica a l’illa. El projecte estudia l’arqueologia de la mort i la paleogenética de les comunitats prehistòriques de Formentera en el marc de les poblacions de la Mediterrània occidental a l’edat del bronze.

Campanya “molt fructífera”
Respecte a la campanya d’enguany, un dels directors, el doctor Pau Sureda, investigador del Instituto de Ciencias del Patrimonio del CSIC, ha assenyalat que “la campanya a Cap de Barbaria II ha estat molt fructífera i s’han pogut restaurar completament una de les habitacions naviformes, l’entrada sud del poblat i un tram del mur perimetral”. “Per a aquesta campanya hem treballat amb tasques centrades en la restauració i consolidació de les estructures del poblat; les investigacions continuen oferint informació valuosíssima sobre la vida de les societats de l’edat de bronze a Formentera”, ha comentat l’arqueòleg.

La intenció de cara a un futur immediat és la de continuar amb els treballs de restauració i començar a tancar un pla de museïtzació de jaciment perquè sigui plenament accessible i visitable per al conjunt de la ciutadania.

L’equip d’arqueòlegs va presentar a la ciutadania de l’illa la feina desenvolupada al llarg d’aquesta campanya en una conferència celebrada el passat 20 de novembre al Centre d’Esports Nàutics. A més, el projecte ha disposat de la colaboració d’altres entitats com el Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, Trasmapi, Fundación Abel Matutes i Sea Experience.

4 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dissabte 12 de desembre actuació de La 22

cartell 2020 la 22El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Festes, informa que el proper dissabte dia 12 de desembre tindrà lloc el concert de La 22 a l’envelat de sa Senieta de Sant Francesc. El concert començarà a les 20h, hi haurà aforament limitat de 54 places i s’haurà de reservar entrada prèvia a través del correu electrònic reserves@conselldeformentera.cat. L’actuació comptarà amb totes les mesures de seguretat, el públic haurà d’estar assegut en cadires, no és podrà consumir ni menjar ni beure, i en tot moment s’haurà de portar la mascareta.

La consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, ha aprofitat per recordar a tots els formenterers i formentereres que aquestes festes de Nadal seran diferents i que “és molt important que puguem disfrutar de les celebracions però sempre respectant les mesures de seguretat anticovid, així com l’aforament”. D’altra banda, Susana Labrador ha destacat que “amb la programació de concerts d’aquest tipus es dona resposta a una de les prioritats de l’àrea de Cultura en aquesta crisi, que ha estat donar suport als músics locals, i en general als artistes de l’illa”.

La 22
La banda La 22 Formentera és una banda musical de ritmes llatins que neix a Formentera l’estiu de 2010 i és fundada per José Guzmán, actual trombonista.

Les seves influències musicals passen per ritmes que van des del quartet, la cúmbia, el merengue, la “bachata”, la salsa, fins a la rumba, posant el seu particular toc llatí a autors com Marc Anthony, Celia Cruz, Compay Segundo, Alejandro Sanz, Pink Floyd, Pablo Alborán, Gloria Gaynor, Juanes, Luis Miguel, Daft Punk, o Jose Luis Perales entre altres.

Després de diversos concerts recorrent l’àmbit musical de la nostra illa, es consagren l’estiu de 2012 com a banda revelació tot participant en diverses festes populars i locals d’oci nocturn d’Eivissa i Formentera i és l’any 2015 quan es consoliden com la principal banda llatina de les illes.

Desde el Mediterráneo és el títol del seu nou disc, sortit a la llum aquest any 2020 i que podrem escoltar durant aquest concert.

4 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Formentera amb Formentera”, l’exposició col·lectiva de Nadal

cartell 2020 formentera amb formenteraEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dimecres 9 de desembre a les 18h obre les portes l’exposició col·lectiva de Nadal que porta per títol Formentera amb Formentera.

Arran de la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19, un grup de creatius (il·lustradors, dissenyadors i músics) tots ells residents o estretament vinculats a Formentera es van ajuntar per crear, de forma totalment altruista i col·laborativa, un vídeo d’agraïment de l’Hospital de Formentera cap a tots els ciutadans, empreses i institucions que durant la crisi van oferir el seu suport a l’Hospital a partir de diferents accions.

Aquesta exposició mostra la feina d’aquests deu il·lustradors, entre els que trobem Guillem Marí, Jan Ribas, Juan Moreno, Max Mallol, Patrícia Gea, Paula Tikas, Pilar Mena, Raquel Caramazana, Vicent Ferrer i Víctor Escandell. 30 obres que es podran veure a la sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” fins el 5 de gener de 2021, de dilluns a dissabte d’11 a 14h i de 18 a 20h. Recordam que el diumenge i el dilluns matí la sala roman tancada.

4 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera reivindica els drets de les persones amb discapacitat

foto 2020 DPDF 1Formentera ha celebrat avui el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb un acte principal, ‘Cultivant valors’ celebrat al Centre de Dia, i on les associacions de l’illa han plantat vuit arbres senyalitzats amb vuit drets, com són el dret a una educació inclusiva, a una atenció integral, a la protecció de la salut, a la protecció social, respecte a les mateixes decisions, a la participació en els assumptes públics, a la vida independent i a l’accessibilitat universal.

Posteriorment, Yolanda Mota Rodríguez, mare d’una nena amb síndrome de Down, ha llegit un manifest en què ha destacat que “avui, el dia de les persones amb diferents capacitats, plantem aquests arbres en reivindicació als seus drets amb l’esperança que algun dia la lluita per aconseguir-los formi part del passat”. “Desitgem que els nostres arbres tinguin arrels fortes com les de les famílies que necessiten orientació, suport, ajudes i recursos... L’educació inclusiva on tots aprenem de tots per donar els seus fruits aconseguint una societat rica en la qual el respecte a la diversitat sigui una realitat i tot regat amb l’amor incondicional”, ha assenyalat.

Avui també s’ha instal·lat una taula informativa conjunta a la plaça de la Constitució de les associacions de persones amb diversitat funcional i una mostra de productes artesanals realitzats pels usuaris del Centre de Dia.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració d’Apneef (Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera); d’Apmitea (Associació Pau Mayans per la Integració de Persones amb Transtorns de l’Espectre Autista); d’AECC (Junta local de Formentera de l’Associació Espanyola contra el Càncer); Associació de sensibilitat química, síndrome de fatiga crònica, fibromiàlgia i altres de Formentera; ACTEF (Associació d’Altes Capacitats i Talents d’Eivissa i Formentera) i d’APIES, (Associació Pitiusa per la Inclusió Educativa i Social).

Redacció del pla integral per a persones amb diversitat funcional
El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha subratllat “l’esforç que desenvolupen aquestes associacions i famílies per donar visibilitat a les persones amb discapacitat” i ha reiterat que “el suport de l’administració és decisiu en aconseguir aquest objectiu”. En aquest sentit, el conseller Ramírez ha assenyalat que l’àrea de Benestar Social ja ha iniciat enguany la redacció d’un pla integral per a persones amb diversitat funcional, “que serà l’eina que ens facilitarà poder aconseguir el ple compliment d’aquests drets que avui es reivindiquen”.

Dins de la programació d’activitats, cal recordar que els dies 11, 18, 22 i 29 de desembre es projectaran diferents curtmetratges amb temàtica relacionada amb la diversitat i la inclusió amb la col·laboració de Formentera Film i Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria. El dia 11, a les 19 hores, la projecció es farà a la Casa del Poble de la Mola, i els dies 18, 22 i 29 de desembre, a la mateixa hora, a la sala d’actes del Consell de Formentera. L’aforament és limitat i per poder acudir cal fer reserva prèvia al correu electrònic administració.centredia@conselldeformentera.cat.

A més, durant tot el mes de desembre es projectarà el curtmetratge “Bla, Bla, Bla”, dirigit per Alexis i Bruno Morante abans de les pel·lícules programades els divendres i diumenges en la sala de Cultura.

 
3 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 253

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat