• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera es promociona a Fitur ‘com una illa on tenir experiències úniques i on el luxe és la conservació del territori’

foto 2020 Esports aquaticsAquest dimecres 22 de gener obri portes Fitur, la fira internacional de Turisme que se celebra a Madrid fins al pròxim diumenge 26 de gener. En aquesta trobada Formentera es promocionarà com una illa sostenible amb l’objectiu de reforçar els mercats tradicionals com l’espanyol, l’ italià, el francès, portuguès i l’holandès.

La presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, encapçalarà la delegació de Formentera juntament amb el cap de promoció, Carlos Bernús. Els responsables de la promoció de Formentera es reuniran amb empreses especialitzades en viatges online i revistes de viatges els primers tres dies de fira, “els darrers dos dies, la fira s’obri al públic general i Formentera mostrarà els seus encants al públic nacional i així es podrà prendre el pols a la temporada 2020”, segons ha explicat la presidenta, Alejandra Ferrer.

“Sostenibilitat, cultura i esports són els principals atractius que es destacaran de la nostra illa que pretén potenciar l’arribada de visitants en els extrems de temporada”, ha afegit la presidenta.

Presentació de les illes
El dijous 23 de gener serà el dia de les illes i es farà una presentació de la destinació Formentera, ‘Laboratori de sostenibilitat: una illa on tenir experiències úniques i exclusives i on el luxe és la conservació del territori’, en què es parlarà de “la estratègia de sostenibilitat passada i futura on destacaran projectes pioners com els punts de recàrrega, el Save Posidonia Project i la regulació d’entrada de vehicles”, segons ha declarat, Alejandra Ferrer.

Formentera es promociona amb material de l’illa com a destinació de vacances en el passadís central de la fira a l’estand de les illes Balears. Com a novetat es mostrarà el mapa de “Slow food” per potenciar i posar en valor els productors i productes locals i el Calendari de activitats 2020.

Altres fires promocionals
Aquesta setmana Formentera també es promociona en el Saló de Turisme de Nantes, França, (24 al 26 de gener), en el Saló de Viatges Quo Vadis de Ginebra, Suïssa, (24 al 26 de gener) i hi ha representació de les empreses de submarinisme en el Saló Nàutic Boot Dussëldorf, Alemanya, (18 al 26 de gener).

En els pròxims mesos també es farà una ruta promocional per ciutats espanyoles com Barcelona, Madrid, València, Bilbao i Sevilla, que tenen connexió directa amb l’aeroport d’Eivissa.

20 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El temporal de pluja i vent provoca la caiguda de 3 arbres a Formentera

foto 2020 temporal 3El temporal de pluja i vent ha provocat diverses incidències aquesta passada nit a Formentera. En concret, ahir a les 20.35h es va rebre l’avís que havia caigut una branca d’un pi i un pi a la carretera des Cap, a un quilòmetre de la redona de Can Ramon. Els bombers del Consell de Formentera varen retirar la branca de pi i el pi d’en mig de la calçada, mentre es feia l’operatiu la Policia Local va controlar el pas del transit.

Aquest matí a les 7.11h hi ha hagut un altre avís per la caiguda d’un pi a la carretera des Cap, prop de la planta de transferència. Els bombers han procedit a la seva retirada mentre la Policia Local ha controlat el trànsit, a les 8.30h el servei s’ha donat per finalitzat.

Anit també els bombers varen actuar per retirar de la calçada barreres d’obra que hi havia a Sant Ferran. L’avís es va donar al voltant de les 21.30h. El mateix avís es va donar per invasió de tanques d’obra de la residència a la carretera, en aquest les varen retirar els treballadors del servei de carreteres i de la xarxa viària del Consell, que també varen actuar per retirar diverses senyals caigudes a les carreteres de l’illa.

Palmera caiguda as Pujols
Un altre arbre ha caigut durant la matinada, en aquest cas una palmera del Passeig Marítim des Pujols. El servei de neteja subcontractat pel Consell de Formentera ha estat l’encarregat de procedir a la seva retirada. També as Pujols el rafal que dona ombra a la plaça d’Europa s’ha trencat a causa de les fortes ratxes de vent i la brigada d’obres ha iniciat el procés de recollida. El mateix ha succeït amb el rafal situat a la part exterior de la piscina municipal.

D’altra banda, cal destacar que han entrat avisos d’emergències a l’112 informant de diverses caigudes de servei elèctric.

20 gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell convoca a empreses i particulars a la presentació de les subvencions per a instal·lacions fotovoltaiques i microeòliques a l’illa

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, convoca a particulars, empreses i associacions de l’illa a la presentació de la convocatòria de subvencions per a instal·lacions fotovoltaiques i microeòliques que concedeix el Govern balear l’any 2020.

La presentació es realitzarà el proper dimarts 21 de gener a les 16 hores al saló d’actes del Consell i comptarà amb la presència del conseller de Transició Energética del Govern balear, Juan Pedro Yllanes; el conseller insular de Medi Ambient, Antonio J. Sanz; el conseller insular de Territori, Rafael González i el director d’Energia i Canvi Climàtic, Aitor Urresti.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha animat la ciutadania de l’illa a participar en aquesta sessió informativa. “Aquestes ajudes són un incentiu més per tothom que tenen com a objectiu impulsar la incorporació de fonts d’energia renovable que redueixen el consum procedent de la xarxa energètica convencional”.

En el cas de les pimes, les associacions empresarials, comunitats de propietaris i entitats sense ànim de lucre són subvencionables les inversions en noves infraestructures fotovoltaiques i noves ampliacions d’instal·lacions existents amb una potència de pic per instal·lar fins a 50 kWp. En el cas de les instal·lacions promogudes per particulars, 3 kWp. Quan la potència de la instal·lació sigui superior a aquests dos límits, se subvencionaran únicament els primers 50 kWp i 3 kWp, segons correspongui.

Pel que fa als projectes d’energia microeòlica, la convocatòria estableix que es podran subvencionar fins a 10 kWp dels projectes de pimes, entitats sense ànim de lucre i associacions empresarials i fins a 5 kWp; en el cas de les persones físiques, la quantitat de kWp subvencionable serà de 10 kWp. A més, els molins s’hauran d’integrar en el paisatge i no es podran fer servir suports metàl·lics tipus gelosia, segons queda establert en els requisits de la convocatòria.

Per poder accedir als ajuts, les inversions en sistemes d’acumulació d’ió liti que s’incorporin a les noves instal·lacions fotovoltaiques i microeòliques hauran de tenir una capacitat d’acumulació entre 2 kWp i 12 kWp i una garantia mínima de funcionament certificada pel fabricant de cinc anys.

Quantia de les subvencions
La convocatòria d’ajudes estableix una quantia màxima subvencionable del 50% de la inversió total del projecte en el cas de les persones físiques, de les entitats sense ànim de lucre i de les comunitats de propietaris. Aquest percentatge és del 30% per les pimes i les associacions empresarials.

Requisits per presentar-se a la convocatòria
Els projectes que es presentin a aquesta convocatòria de subvencions s’han de dur a terme dins el territori de les Illes Balears. A més, s’han d’executar dins el període que va des del dia de la presentació de la sol·licitud fins al termini que fixi la resolució d’atorgament. En qualsevol cas, tanmateix, no podrà ser posterior al 30 de setembre de 2020.

El termini de presentació de les sol·licituds es va iniciar el 7 de gener i finalitza el 28 de març de 2020.

Aquesta és una convocatòria amb caràcter d’incentiu i amb l’objectiu d’impulsar la incorporació de fonts d’energia renovable que redueixen el consum procedent de la xarxa energètica convencional. Per tant, els projectes que s’hi presentin no es poden haver iniciat amb anterioritat a la data de sol·licitud de l’ajut. Els treballs preparatoris, però, com l’obtenció de permisos i la realització d’estudis previs de viabilitat, no es consideren inici dels treballs.

Aquesta convocatòria pública d’ajuts està cofinançada al 50% amb càrrec al Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.


17 gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El programa de L’Illa a Escena recull una gran varietat de propostes musicals i teatrals per tots els públics per promoure la vida cultural a Formentera

foto 2020 LIlla a Escena 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui el programa d’arts escèniques i musicals previstes per aquest inici d’any: “L’Illa a Escena”. “Entre el 25 de gener i el 25 d’abril es representaran 8 propostes artístiques teatrals i musicals que tenen l’objectiu de promoure la vida cultural a l’illa tant entre el públic adult, com l’infantil i el juvenil”, segons ha destacat la consellera de Cultura, Susana Labrador.

La primera proposta tindrà lloc el pròxim dissabte 25 de gener a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema). “Cantos de paz y guerra” és un recital Líric i coreogràfic que vol acostar al públic l’essència de la música clàssica peninsular. Cançons que descriuen l’esquinçament d’un continent en guerra, nanes i xerinoles, amors i desamors. Un concert per a viatjar a través de les dècades, per a transportar-nos a un entorn que avui dia ens continua semblant molt real, malgrat estar en una nova era. La seva durada és de 50 minuts i el preu és de 7 euros pel públic adult i 5 euros pels menors d’edat.

Febrer
Les propostes continuaran l’1 de febrer a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema). Marina Rossell presentarà el concert “Cançons de resistència”, inclòs dins el cicle de música Barnasants. Una de les veus més dolces de Catalunya segueix fent camí, ara amb cançons de lluita. Després de grans èxits i d’homenatges a l’amic i admirat Georges Moustaki, Marina Rossell revisita temes que han marcat història. Ho fa com si cantàs un sol paisatge, un moment clau. La durada de l’espectacle serà de 90 minuts i l’entrada és gratuïta.

El 15 de febrer seguiran les representacions amb una proposta teatral a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema). L’obra titulada “Rostoll cremat” barreja denúncia, ironia, humor, veritat i dubte en un nou text original de Toni Gomila, amb la poètica posada en escena d’Oriol Broggi. Una al·legoria de l’ambició i la cobdícia humana reflectida a la Mallorca contemporània. Aquesta és una coproducció del Grec 2019 Festival de Barcelona, Teatre Principal de Palma i Produccions de Ferro. La seva durada és de 110 minuts i el preu és de 7 euros pel públic adult i 5 euros pels menors d’edat.

El 22 de febrer a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) es farà la “IV Cantada pagesa. Totes les generacions”. Aquesta retrobada de cant tradicional formenterer glosat i redoblat representat per cantadors que van des dels més joves fins a les generacions més veteranes està impulsada per l’àrea de Música tradicional de l’Escola de Música i Dansa de Formentera. La seva durada serà de 100 minuts i l’entrada és gratuïta.

Març
Ja al mes de març, el dia 7, a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) es farà el concert “Les Kol·lontai” amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal són Les Kol·lontai i vertebren el col·lectiu de dones cantautores amb cançons feministes per la llibertat i la igualtat. Des de 2017 actuen arreu del territori de parla catalana Països Catalans, presentant el disc Cançons Violeta. La durada de l’actuació serà de 90 minuts i l’entrada serà gratuïta.

I el 14 de març, en aquest cas en horari infantil, és a dir a les 18h a la Sala de Cultura (Cinema) es representarà “Utopía” de la companyia Clownómadas. És la història d’un pallasso que porta molts anys viatjant pel món, buscant la part més màgica de cada cosa que l’envolta. Un espectacle de clown, multidisciplinari, en el qual gaudirem de música en directe, màgia, malabars, il·lusionisme, i com a plat fort i innovador, la manipulació de fum. Aquest espectacle familiar per a totes les edats té una durada de 50 minuts

Abril
Al mes d’abril, el dia 4, a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) es representarà l’obra teatral “La Zanja”. La companyia Titzina Teatre, amb gairebé 20 anys de trajectòria presenta aquesta obra pròpia, resultat d’un treball de recerca i periodisme antropològic. Pako Merino i Diego Lorca —dramaturgs, directors i intèrprets—, reflexionen en clau tragicòmica sobre el particular xoc de civilitzacions entre Europa i Amèrica i la seva història col·lectiva. La durada de l’obra és de 80 minuts i el preu és de 7 euros pel públic adult i 5 euros pels menors d’edat.

Finalment, el 25 d’abril es representarà, de nou en horari infantil, a les 18.00h a la Sala de Cultura (Cinema) l’obra de teatre musical “Ella balla” de la companyia Las Moskitas. Basada en la infantesa de la coreògrafa i ballarina Gillian Lyne, coneixerem com la petita descobreix el seu do (ballar) gràcies a les seves aparents dificultats (per callar i estar quieta). Una història que ens convida, tant a infants com a grans, a ser qui realment som. Un espectacle que combina música en directe, moviment i paraula, tot creant un joc escènic fresc i divertit. Aquest és un espectacle familiar adreçat a infants a partir de 6 anys i el preu de l’entrada per infant és de 5 euros, pels adults que els acompanyen l’entrada és gratuïta.

Suport cultural
Aquest cicle compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics i del programa Platea, del Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música per a la difusió de les arts escèniques.

17 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 199

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat