• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Formentera acull per primera vegada una jornada de formació del curs de capacitació per a policies locals de les Pitiüses

foto 2022ix formacio ebap AUn total de dinou policies locals de les Pitiüses, quinze d'Eivissa i quatre de Formentera, han portat a terme avui al poliesportiu Antoni Blanc una jornada de formació del mòdul de Domini Tècnic i Policial del curs Bàsic de Policia Local que organitza l'Escola Balear d'Administració Pública en coordinació amb la Policia Local de Formentera.

La presidenta del Consell, Ana Juan, el conseller d'Interior, Josep Marí, i el cap de Policia, Félix Ramos han estat presents avui al poliesportiu en aquesta jornada de formació del curs bàsic, que per primera vegada es celebra a la nostra illa. La presidenta ha destacat el fet que "aquest curs es faci a les Pitiüses i per extensió a Formentera" i que "és una vella demanda de la nostra illa que avui en dia és ja una realitat". Ana Juan ha assegurat que "Formentera avança així en la millora la capacitació dels agents i continua treballant per oferir una estabilitat necessària de la plantilla i garantir un millor servei al ciutadà".

D'altra banda, el conseller d'Interior ha mostrat la seua satisfacció perquè després de molts anys de reivindicació el curs s'estigui fent a les Pitiüses i ha destacat que "no haver de desplaçar-se a Mallorca facilita molt la feina dels nostres agents i aspirants, i ajudar-los perquè la formació sigui més ràpida i eficient".

La formació que s'ha fet avui ha tengut una durada de deu hores i correspon al mòdul de Domini Tècnic i Policial del curs Bàsic de la 43a promoció.

L'any passat el Govern balear, el Consell de Formentera i els ajuntaments d'Eivissa varen signar un conveni per descentralitzar el curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia local per als aspirants de les Pitiüses.

1 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell organitza xerrades informatives per donar a conèixer el servei de famílies acollidores 'Obre ca teua i creix en família'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que ha organitzat una sèrie de xerrades informatives dirigides a famílies de l'illa per donar a conèixer el servei de famílies acollidores de menors en situació de desprotecció que impulsa la conselleria.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha recordat que el servei d'acolliment familiar, "té com a objectiu que els menors que es troben sota la tutela pública, puguin ser acollits per una altra família alternativa de manera temporal" i ha animat a les famílies de Formentera "a acudir a les xerrades per conèixer de primera mà aquest servei".

Totes les xerrades es fan a la sala de plens.
3 d'octubre. 17.00 h per les famílies que tenen infants i adolescents a l'I.E.S. Marc Ferrer;
4 d'octubre. 17.00 h per les famílies del C.E.I.P. Mestre Lluís Andreu;
5 d'octubre. 17.00 h per les famílies del C.E.I.P. Sant Ferran i C.E.I.P. La Mola;
10 d'octubre. 17.00 h per les famílies del C.C.E.I.P. Virgen Milagrosa i a la població en general (portes obertes).

Valoració i formació de les famílies
Les famílies de Formentera que s'adscriguen al programa passen un procés d'idoneïtat i una formació a càrrec del personal de menors del Consell; aquest equip també acompanya a les famílies durant l'acolliment. De la mateixa manera, el servei valora les sol·licituds en funció de les circumstàncies econòmiques, personals i sociofamiliars, d'acord amb diferents criteris.

A més, aquest programa de famílies acollidores està reglamentat per una normativa que recull les prestacions econòmiques per al sosteniment a la criança i formació en famílies acollidores.

Les persones interessades en participar en aquest servei poden contactar amb l'àrea de Benestar Social del Consell 971321271 o al correu electrònic benestarsocial@conselldeformentera.cat.

1 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix obre ca teua

El Ple aprova les bonificacions de les escoletes, les medalles als policies locals i els reglaments de teletreball i del futur espai empresarial

foto 2022ix pleAvui s'ha celebrat la sessió ordinària del ple del mes de setembre del Consell de Formentera que aprovat, entre altres propostes, les bonificacions de les escoletes, el reglament del teletreball, l'atorgament de medalles a quatre policies locals de l'illa i el reglament del futur espai empresarial de Formentera destinat a les persones emprenedores de Formentera.

En primer lloc, a la sessió plenària s'ha aprovat per unanimitat la proposta de modificació del ROC (Reglament Orgànic del Consell) que permet que els nous mitjans telemàtics substitueixen les transcripcions escrites dels plens del Consell de Formentera. "A partir d'ara el ple quedarà registrat a través de vídeo, com a vídeoacta amb plena validesa legal, i així agilitzam la feina de l'administració i seguim fent passes fermes en la modernització del Consell Insular de Formentera", segons ha explicat el conseller d'Hisenda i Serveis Generals, Bartomeu Escandell.

Abonaments per viatges
A la sessió del ple s'ha donat suport unànime de l'equip de Govern, de Gent per Formentera i PSOE, i el grup de l'oposició, Sa Unió, a la proposta d'abonaments per a viatges entre illes en temporada baixa. La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer ha defensat la proposta en què "s'insta el Govern de les Illes Balears a considerar en el cas de les illes de major estacionalitat i menys ocupació a posar en marxa el programa d'abonaments als viatges entre illes a partir del mes d'octubre". "Després del bon funcionament dels bonus per fomentar els viatges entre illes demanam al Govern balear que els torni a posar en marxa, almenys a les illes amb baixa ocupació en aquestes dates perquè això ens ajudarà a allargar la temporada i milloraria la qualitat dels residents, perquè generaria ocupació durant més mesos, el que redundaria en un major benestar social a la nostra illa", segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Preu públic del servei de menjador
Al ple també s'ha donat compte de l'elevació a definitiva de la proposta relativa a la aprovació de l'ordenança reguladora del preu públic per al servei de menjador escolar als centres educatius públics d'infantil i primària.

A la sessió també s'ha aprovat instar la Conselleria d'Educació i Formació Professional del Govern balear a avaluar urgentment la situació davant les altes temperatures que hi ha hagut a l'inici de curs als centres públics educatius de Formentera que en depenen de la conselleria. "Atenent a les queixes rebudes per la comunitat educativa, demanam al Govern balear que facin les inversions necessàries per pal·liar les altes temperatures dins dels centres, que impedeixen impartir classes de forma saludable", segons ha explicat la consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador. Labrador ha afegit que "es preveu que aquestes onades de calor siguin cada cop més habituals per mor del canvi climàtic" i per això "demanam solucions ja per no tenir els mateixos problemes quan arribin els mesos de final de curs".

Bonificacions escoleta
D'altra banda, el Ple també ha aprovat amb els vots de tots els grups polítics la modificació inicial de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa de les escoletes (La Miranda i Sant Ferran). Amb aquesta modificació s'inclou la gratuïtat del servei ordinari d'escolarització de 8.30 h a 12.30 h per als alumnes de tercer del primer cicle d'infantil (2-3) i s'afegeix una bonificació del 30 % per als infants de primer (0-1) i segon (1-2). Aquesta darrera bonificació serà efectiva després del tràmit administratiu d'aquesta modificació, quan l'aprovació sigui definitiva. "Així les ajudes arribaran a tots els infants", segons ha explicat la consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador, que ha destacat "el gran esforç que hem fet des de sempre per donar un servei de qualitat, que actualment té llista d'espera 0, perquè arribi a totes les famílies. Ara seguirem treballant perquè la gratuïtat es faci extensiva a tot el cicle".

Reglament del teletreball
El Ple també ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició, el reglament de teletreball del Consell de Formentera que, tal com ha destacat la consellera de Recursos Humans, Paula Ferrer, "té com a finalitat contribuir a la modernització del Consell i afavorir la conciliació de la vida professional, personal i familiar per mitjà de la flexibilitat laboral".

La consellera ha assenyalat que els beneficis d'aquest reglament "també són socials, ja que és una manera de conciliar la vida laboral i familiar, que pot repercutir en una millora de la productivitat, així com una gestió més sostenible dels recursos i de la consecució d'estalvi energètic, de transport i d'altres consums derivats de l'activitat presencial". El reglament és d'aplicació al personal funcionari i laboral que presta serveis al Consell de Formentera.

Medalles Policia Local
El Ple també ha aprovat per unanimitat atorgar la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd al cap de la Policia Local, Félix Ramos Pérez, i als oficials Carlos Malberti Moragón i Marc Aragay Torres. Aquest distintiu s'entregarà per la seua participació en una operació el passat 4 d'agost que va ser imprescindible per desmantellar un dels més importants punts de venda de drogues de l'illa de Formentera, i també per intervenir un pis on s'exercia la prostitució.

Així mateix s'ha aprovat atorgar la medalla a la Permanència de Segona Categoria per als agents Marcos Roig Ferrer i Marc Aragay Torres per acreditar més de quinze anys de servei en el cos de la Policia Local, amb una trajectòria professional recta i justa. El conseller d'Interior, Josep Marí ha agraït a tots els agents la seua dedicació tant en l'operatiu especial, com per la dedicació dels dos agents que acumulen quinze anys al servei de la ciutadania. Aquest diumenge a les 12.00 h se celebrarà l'entrega de condecoracions.

Espai Empresarial
D'altra banda, el ple ha aprovat, amb el suport de tots el grups polítics, el reglament que regula l'accés i ús de l'Espai Empresarial que impulsa el Consell de Formentera, i, amb l'abstenció de l'oposició, l'Ordenança reguladora del preu públic. La presidenta i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, ha destacat aquestes aprovacions són prèvies a la posada en marxa d'un espai destinat a emprenedors de Formentera, "que vol ser germen per a la promoció i desenvolupament d'iniciatives que contribueixin a diversificar, desestacionalitzar i a afavorir la instal·lació d'empreses de caràcter innovador". "Es tracta d'un espai", ha dit la presidenta, "que ha de fomentar la cooperació empresarial a través de l'intercanvi d'informació i experiències entre persones empresàries i emprenedores".

"Les polítiques i actuacions de suport a la creació i posada en marxa de les empreses, així com a la consolidació de les ja existents, contribueixen de manera important a la generació d'ocupació, riquesa i creixement econòmic local, tan necessari i urgent en moments com els actuals", ha assenyalat Ana Juan.

Boies mesurament mediambiental
També s'ha aprovat una proposta conjunta de tots el grups polítics que demana sol·licitar al Govern informació sobres les boies de mesurament mediambiental que hi ha a les Pitiüses i la seva ubicació; i que faciliti l'accés a aquest sistema al Consell per conèixer les dades relatives a Formentera i que, en el cas que no s'estigui mesurant, es facin les gestions necessàries perquè fer-ho en un futur immediat.

Finalment, s'ha aprovat per unanimitat una proposició de Sa Unió en què s'insta el Consell Insular a la instal·lació de sistemes d'il·luminació als passos de vianants, almenys als punts amb menys visibilitat i/o més perillositat de l'illa.

Compareixença
La presidenta del Consell i consellera de Comerç, Emprenedoria, Majors i Igualtat ha comparegut per donar compte de la feina feta en les àrees que gestiona. Respecte a l'àrea d'Igualtat, que va assumir l'octubre de l'any passat, Ana Juan ha destacat el desenvolupament del primer Pla d'Igualtat del Consell i les accions formatives i de conscienciació que s'estan portant a terme. Respecte a l'àrea d'Emprenedoria, Juan ha resumit tot el treball que s'està fent per obrir a finals de l'any, un espai empresarial per als emprenedors de Formentera, ha destacat la celebració de la primera Fira d'Ocupació a Formentera i tota la formació i suport que es coordina des de l'àrea destinada a fomentar l'ocupació i la formació entre la població, principalment entre els joves i les persones aturades. Respecte a l'àrea de Comerç, Ana Juan ha fet un repàs dels actes i accions posades en marxa el darrer any, com el Pla d'Enfortiment Comercial, la Passarel·la de la Moda, la coordinació dels mercats artesanals, les campanyes per afavorir el comerç local... Pel que fa a l'àrea de Majors, la presidenta ha recordat els convenis signats amb els clubs de majors, les feines de manteniment dels centres així com el cicle de conferències de la UOM.

Finalment, amb ocasió de la commemoració el passat 23 de setembre del Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tracta de Dones, Nenes i Infants, la presidenta i consellera d'Igualtat del Consell, Ana Juan, ha presentat una declaració institucional, amb el suport de tots els grups polítics que reitera el compromís del Consell amb la lluita contra aquesta violència.


30 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell valora positivament la primera temporada de regulació as caló des Mort i es Ram

foto 2022ix calo des mort AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que avui finalitza el període de regulació de l'accés i l'estacionament de vehicles als camins del caló des Mort i es Ram. Aquesta temporada ha set la primera que s’ha realitzat la regulació, que va començar el passat 1 de juny. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha fet una valoració positiva d’aquesta mesura que segons ha assegurat “ha evitat els problemes d'afecció al medi ambient, de circulació i aparcament i d'accés dels vehicles d'emergència que hi ha hagut en aquesta zona en les passades temporades. Així el pròxim estiu continuarem amb aquesta mesura”.

Regulació d'accés i estacionament de vehicles
Aquest ha estat el primer any de regulació a les zones del caló des Mort i es Ram. Entre l'1 de juny i el 30 de setembre hi ha hagut un controlador que ha informat de la prohibició d'aparcar en aquests espais i ha redirigit els vehicles a la zona urbana propera que sí que disposa de zones d'aparcament. Aquestes prohibicions han estat correctament senyalitzades i s'han posat tanques de pal i corda en el perímetre de les zones vegetals per evitar-hi l'aparcament. Aquestes senyals continuaran a la zona durant tot l’any per informar i evitar que s’aparqui en aquesta zona natural, a partir de demà amb la baixada de visitants a l’illa el controlador ja no hi farà feina.

El que sí està permès és que els vehicles aturin un moment per a la descàrrega o recollida de passatgers, així com que hi accedeixin amb facilitat les persones amb mobilitat reduïda. Després el conductor ha d'anar a la zona urbana situada en les proximitats per aparcar el vehicle. Cal recordar que aquesta regulació dona resposta a una petició dels vesins de la zona.

30 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 375

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat