• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Els Bombers de Formentera han sufocat 40 incendis durant aquest 2017

feines bomber incendi cala saona juliolEl servei de bombers del Consell de Formentera ha oferit avui un balanç dels incendis que ha patit l’illa aquest any després que el passat 15 d’octubre finalitzés el període alt de risc d’incendis a les Balears. Entre l’1 de gener i el 15 d’octubre els Bombers de Formentera han fet feina per sufocar un total de 40 incendis, 2 menys que en les mateixes dates del 2016.

“Els serveis més destacats d’aquesta temporada d’incendis han estat sens dubte, els tres incendis forestals que es varen produir entre el 20 de maig i el 18 de juliol a la zona de Cala Saona, i que varen calcinar 29,5 hectàrees de massa forestal”, segons ha destacat el conseller de Presidència, responsable d’Interior, Bartomeu Escandell.

El conseller ha aprofitat per agrair l’efectivitat i bona feina de tots els efectius que participaren en l’extinció d’aquests incendis, així com dels voluntaris, tot això en un any que ha qualificat “d’especialment trist per Formentera perquè s’han cremat 29,5 hectàrees de vegetació forestal, mentre que al 2016 es cremaren 1,8 hectàrees de vegetació forestal”. A més, Escandell ha destacat altres de les actuacions dels bombers en dos incendis a habitatges unifamiliars i dos accidents de trànsit.

158 serveis
En total, els Bombers de Formentera han realitzat durant aquest any 158 serveis, 42 més que en les mateixes dates del 2016 que fins al 15 d’octubre havien realitzat 116 serveis. Aquest increment té dos causes, segons ha explicat el conseller, “l’increment i consolidació de la plantilla, que ara compta amb 7 efectius, mentre que al 2016 tenia sis i al 2015 cinc bombers (tres contractats i dos a disponibilitat), i per altra banda, els temporals que varen haver l’hivern passat”.

De fet, l’increment principal en els serveis s’ha produït en el nombre d’assistències tècniques que han passat de 21 fins al 15 d’octubre de 2016, a 60 fins les mateixes dates de 2017. Aquestes assistències responen a desperfectes ocasionats per temporals de vent o pluja o vessaments a la via pública, entre d’altres. Els bombers també han fet 17 actuacions de salvament o rescat, han cobert 18 falses alarmes i assistit a 23 accions preventives en el que portem d’any.

Formació
El conseller també s’ha referit a la importància de la formació constant dels efectius que aquest any han fet cursos de perfeccionament i formació en: excarceració amb ferramentes lleugeres i extracció en grau 0 en accidents de trànsit, direcció i control d'emergències, jornada de mercaderies perilloses, direcció en situació tàctica actualitzada, acreditació de l’ús del DESA (Desfibril·lador Extern Semi Automàtic), incendis interiors i ventilació i atac combinat a incendis d’interior.

Formentera ultima els darrers detalls perquè tot estigui enllestit pel partit contra l’Athletic Club

RP consell sd formenteraEl conseller d'Esports, Jordi Vidal, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, han explicat juntament amb el president de la SD Formentera, Xicu Ferrer, les feines d'adequació del Camp Municipal d'Esports per poder acollir el partit que es disputarà contra l'Athletic Club el pròxim dimecres 25 d'octubre, així com el pla de mobilitat per accedir-hi. La presentació ha tengut lloc a les 12.00h a la sala de premsa del Camp Municipal d'Esports.

Jordi Vidal ha explicat que, amb coordinació amb el Club, el Consell com a titular de la instal•lació ha de procurar que el partit es pugui dur a terme en el camp municipal en les millors condicions. El conseller ha destacat la gran gesta de l'equip que per segon any consecutiu s'enfronti a un equip de primera divisió en la Copa del Rei, però ha afegit que en el terreny de joc també ens juguem "la imatge de la nostra illa", per això "esperem que com a mínim sigui tan exitós com el de l'any passat", en referència al partit disputat contra el Sevilla.

El conseller d'Esports ha explicat que el muntatge i lloguer de les graderies té un cost de 64.598 €+IVA que assumirà el Consell, que també es farà càrrec de les despeses de l'adequació de la il·luminació que ascendeixen a 20.929 €+IVA. L'aforament total del camp serà de 2.974 seients, el nombre de seients instal·lats ha estat de 2.616.

Les graderies ja estan instal·lades pel pròxim partit que la SD Formentera jugarà diumenge contra l'Hèrcules, i després del partit de l'Athletic, romandran al camp fins després de la següent jornada de lliga en què el Formentera s'enfronta al RCD Mallorca.

Una festa per Formentera
Per part seva el president de la SD Formentera, Xicu Ferrer, ha declarat que espera que aquest encontre "a part d'un partit de futbol sigui una festa per tota l'illa" i ha animat a tots els formenterers i formentereres a adquirir les seves entrades que, segons ha recordat estan a la venda a les taquilles del camp del futbol, o a la web de Trasmapi.

El Club assumirà, segons el seu president, una despesa de 34.500 € IVA inclòs pel muntatge del partit. Segons ha detallat, les despeses es divideixen en: 7.000 € per trasllat d'operaris, 4.000 € manutenció i allotjament, 5.500 € personal contractat per l'organització, 14.000 € transport de material, (per aquesta despesa comptaran amb el suport de Trasmapi ), 3.000 € empresa de seguretat privada i 1.000 € en tasques de neteja.

Per últim, Xicu Ferrer, ha fet una crida a tota la població perquè el dia del partit es reuneixi a les 17.00 hores a la plaça de la Constitució de Sant Francesc "per fer pinya" i anar caminant al camp.

Pla de mobilitat
Precisament, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat el pla de mobilitat especial que ha preparat el Consell perquè aquell dia tothom pugui accedir i sortir de forma "segura i controlada" al Camp Municipal d'Esports.

La regulació queda detallada de la següent manera:
15h - 20.45h: Circulació regulada en el Camí Vell de la Mola, un únic sentit de circulació Sant Francesc - Ca Marí.
• 15h - 17h: Circulació permesa a tots els vehicles.
• 17h - 20.45h: Circulació prohibida, excepte vehicles autoritzats i vesins.
• 18.00h: Obertura de portes del camp.
• 20.45h – 22.30h: Circulació prohibida en el Camí Vell de la Mola, des de Sant Francesc fins al Camp de Futbol (els aficionats sortiran del camp caminant, direcció a Sant Francesc). Circulació regulada en el Camí Vell de la Mola, un únic sentit de circulació Camp de Futbol - Ca Marí.

Tothom haurà d'arribar al camp caminant. En aquest sentit el conseller ha recordat que a Sant Francesc hi ha una bossa de devers 1000 aparcaments on els seguidors podran deixar els seus vehicles.

Mobilitat reduïda
Aquelles persones que tinguin necessitats especials per desplaçar-se, tindran un servei gratuït de llançadora que estarà operativa de 17h a 19.00h per recollir-les i portar-les al camp. Farà 4 aturades pels aparcaments de Sant Francesc: p. Sa Senieta, p. Poliesportiu, p. Cementeri Vell i circumval•lació. En finalitzar el partit, aquesta llançadora seguirà activa per realitzar el mateix servei de tornada.

Persones desplaçades des d'Eivissa
Hi haurà un servei d'autobusos especial pel dia 25 d’octubre per les persones que vénen d'Eivissa al llarg del dia. Des de les 9.30h fins les 19h un servei d'autobús unirà La Savina - Sant Francesc Xavier. Aquest bus estarà al Port i sortirà cada vegada que arribi un vaixell d'Eivissa. La parada de Sant Francesc serà a la circumval•lació. L'accés al camp serà caminant tant per anar com per tornar. Els busos per la Savina en finalitzar el partit estaran a la circumval•lació.

El preu d'aquest servei serà de 5€ anada i tornada. Amb aquests diners el servei s'autofinançarà, el Consell només es farà càrrec d'una partida de 760 €+IVA pels dos 'autobusos llançadora.

Abans de la presentació ha tengut lloc la darrera reunió de coordinació de seguretat perquè tot estigui enllestit en vista al partit.

Signat el conveni per la construcció de la residència de Formentera

Residenciaformentera web 0367El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha signat avui amb la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, el conveni de col·laboració amb el Govern balear per a la construcció d’una residència a Formentera per a persones dependents. La presidenta del Govern, Francina Armengol, també ha participat en l’acte.

La residència formarà part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. La construcció, que tindrà un cost previst d'un milió dos-cents mil euros (1,2M€), anirà a càrrec del Govern (70%) i del Consell de Formentera (30%). El cost del funcionament ordinari també estarà compartit ja que Formentera entraria dins la baremació que aplica el Govern al finançament de persones amb situació de dependència, que en funció del grau, s'estableix entre 63 i 68€ dia.

La nova residència es contempla per a 18 persones, dividides en 14 habitacions individuals i dos habitacions dobles. El disseny de la Residència preveu un passadís d'unió amb el Centre de Dia per compartir els recursos ja existents. El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, s'ha mostrat molt satisfet per haver signat aquest conveni “que possibilita la construcció d’aquesta infraestructura que dignificarà la vida dels formenterers, sobretot en una situació tan delicada com la que viuen les persones dependents”. Per últim, Jaume Ferrer ha volgut agrair la feina feta per la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i per la seva homòloga balear, per possibilitar la construcció de la residència.

Transferència places residencials
D’altra banda, el president també ha participat avui en la reunió de la Comissió Mixta de Transferència en què s’ha aprovat traspassar als consells insulars de Formentera, Menorca i Mallorca les competències en matèria de places residencials i de centre de dia per persones grans i dependents i de serveis de promoció de l’autonomia personal. La transferència serà efectiva a principi d’any.

Neteja del canal de ses Salines

Neteja canal ses salinesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, ha procedit a la neteja del canal de ses Salines amb “l’objectiu de garantir la lliure circulació de l’aigua i evitar la pèrdua de biodiversitat ornitològica”, segons ha explicat la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera. La neteja s’ha efectuat en el tram soterrat que va des del moll comercial de l’Autoritat Portuària de Balears, al costat de la Torre de Formentera Mar, fins a les Salines Ferrer darrere del carrer Gregal de la Savina. Les feines han estat subcontractades a Tragsa per un pressupost 15.492,36 €.

Un total de 4 operaris, un cap d’obra, un tècnic de prevenció i un tècnic qualitat i medi ambient han fet 13 jornades de feina, en les quals han sostret 650 metres cúbics de llots i fangs, i 12 metres cúbics de material sòlid d’un tram total de 150 metres de llargària. “Feia gairebé dues dècades que no es feia una feina d’aquest tipus, la qual era molt necessària”, segons ha explicat la consellera, que ha afegit que encara que no és competència del Consell, “era urgent desembussar el canal per recuperar el flux d’aigua i retirar els residus i, per això, hem actuat”. La funció del canal és evacuar l’aigua de pluja cap a la mar i evitar que entri dins l’estany Pudent, i de les Salines.

La consellera ha afegit que espera que aquestes accions serveixen per animar a la resta d’administracions que apliquin “mesures de conservació d'un ecosistema emblemàtic com les Salines de Formentera”.

Les feines han consistit en:
-Desbrossament de la zona descoberta per poder accedir a la galeria
-Ventilació d'arquetes i registres
-Comprovació diària de nivells d’oxigenació suficients
-Il·luminació de galeria subterrània
-Segellat per trams a actuar per aïllar moviments i filtracions freàtiques
-Buidat amb camió cisterna d'aigua i llots
-Retirada manual d'elements sòlids
-Impulsió amb cisterna i mànega rotativa amb pressió d'aigua neta per a disseminació de llots, sorres i graves solidificades
-Aspiració de material disseminat amb aigua mitjançant camió cisterna
-Demolició i retirada de taponaments de trams i alliberament de flux d'aigua de la canal

Més articles...

Pàgina 1 de 88

Inici
Anterior
1