• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

El Consell Insular de Formentera ensenyarà mecànica bàsica de bicicletes als alumnes de primària durant la Setmana Europea de la Mobilitat

El Consell Insular de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, ha organitzat una sèrie d'activitats per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat, que es desenvoluparà entre els dies 16 i 22 de setembre.

Entre altres coses, la institució insular organitzarà en col·laboració amb les escoles de primària de l'illa els ‘parking days’. En aquestes jornades els més petits aprendran nocions bàsiques de mecànica per a les bicicletes, com canviar un pedal o arreglar la cadena.

El dia 20 de setembre la plaça de la Constitució de Sant Francesc acollirà entre les 10 i les 13 hores una exhibició de bicicletes tant convencionals com elèctriques. Aquest mateix dia, en aquesta ocasió a l’Espai Cultural de Sant Ferran i en horari de 17 a 19 hores, els infants podran gaudir d'un circuit viari en el qual aprendran les normes bàsiques de circulació per la via pública i el significat dels senyals de trànsit més importants.

Per al 23 de setembre, l'àrea de Mobilitat del Consell Insular de Formentera ha organitzat una caminada popular des de Sant Francesc fins a la finca de Can Marroig, en la qual els assistents podran gaudir d'una visita al centre d'interpretació. El punt de trobada serà a la plaça de la Constitució a les 10 hores.

A més d'aquestes activitats, el Consell ha aprovat una línia d'ajudes per a l'adquisició de bicicletes, tant convencionals com elèctriques.

'La pecera’ redescobreix el fons marí i els paisatges formenterers des de les desconstruccions d’Ismael Cerezo

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que del 19 al 30 de setembre a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’ es podrà visitar l’exposició ‘La pecera’, de l’artista Ismael Cerezo.

Cerezo arriba per primera vegada a aigües de Formentera el juliol de 2022 a bord d'una expedició oceanogràfica l'objectiu de la qual és aprofundir en el coneixement de les prades de posidònia oceànica de l'illa amb la fi última d'assegurar-ne la conservació. Immediatament, queda atrapat pel contrast entre el blau infinit de les aigües i la calidesa i magnetisme que desprenen els paisatges i les persones en la superfície. Durant l'expedició, els dies se succeeixen de manera frenètica i convulsa. De dia, Ismael se submergeix en el cor del Mediterrani, es fon amb les fulles de posidònia i amb tot l'univers que contenen. De nit, mentre roman en el seu petit catre de proa en el qual es projecta tota la immensitat d'un cel desmesurat, les imatges gravades durant el matí s'amunteguen en el seu cervell, però d'una forma diversa a com són en realitat.

Com en Alícia a través del mirall, la superfície de la mar actua a manera de tamís a través del qual els records del que ha vist i viscut emergeixen i es transformen en una cosa nova. La realitat es modifica a l'abric de les sensacions i estímuls que recorren el seu cervell, generen noves projeccions en els quals els organismes i els paisatges es desconstrueixen o muten, assumint part de l’essència d'Ismael. Ismael comença a dibuixar de manera compulsiva en cada buit que li deixen les feines diàries. La selecció d'obres de ‘La pecera’ recull una petita part dels treballs realitzats durant aquests dies sense fi, amb el desig de retornar a Formentera tot el que l'illa li ha donat.

L’exposició s’inaugurarà dilluns 18 de setembre a les 20.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’ d’11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores (festius, diumenges i dilluns matí, tancat).

Ismael Cerezo és un artista experimental multidisciplinari amb base a Múrcia. Des de ben jove ha desenvolupat un vincle i una sensibilitat estretament lligats a la mar i els seus habitants. El seu interès per la vida marina el va dur a cursar estudis en ciències marines i un màster en gestió pesquera sostenible. Paral·lelament a la formació científica, ha desenvolupat una formació artística autodidacta, enfocada en les arts plàstiques, l’escultura en ferro i vidre, el grafit i els murals.

Des dels tretze anys ha fet pintura mural amb aerosol i pintures plàstiques. D’aquest inici en la pintura en exteriors va derivar la necessitat de tancar-se en estudis per crear un estil i formes pictòriques de manera menys costosa. Amb divuit anys començà a exposar en galeries, sales públiques i bars de la regió, com ara el cafè bar El Sur, galeries com CHYS i centres d’exposicions com ara la Casa de Cultura San Pedro del Pinatar. A més, podem trobar els seus murals a peu de carrer.

'La pecera’ redescobreix el fons marí i els paisatges formenterers des de les deconstruccions de Ismael Cerezo

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que del 19 al 30 de setembre a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’ es podrà visitar l’exposició ‘La pecera’, de l’artista Ismael Cerezo.

Cerezo arriba per primera vegada a aigües de Formentera al juliol de 2022 a bord d'una expedició oceanogràfica l'objectiu de la qual és aprofundir en el coneixement de les prades de Posidònia oceànica de l'Illa amb la fi última d'assegurar la seva conservació. Immediatament queda atrapat pel contrast entre el blau infinit de les aigües i la calidesa i magnetisme que desprenen els paisatges i les persones en la superfície. Durant l'expedició els dies se succeeixen de manera frenètica i convulsa. De dia, Ismael se submergeix en el cor del Mediterrani, fonent-se amb les fulles de posidònia i amb tot l'univers que contenen. De nit, mentre roman en el seu petit catre de proa en el qual es projecta tota la immensitat d'un cel desaforat, les imatges gravades durant el matí s'amunteguen en el seu cervell, però d'una forma diversa a com són en realitat.

Com en Alicia a través del mirall, la superfície de la mar actua a manera de tamís a través del qual els records del vist i viscut emergeixen i es transformen en una cosa nova. La realitat es modifica a l'abric de les sensacions i estímuls que recorren el seu cervell, generant noves projeccions en els quals els organismes i els paisatges es desconstrueixen o muten, assumint part de la pròpia essència d'Ismael. Ismael comença a dibuixar de manera compulsiva en cada buit que li deixen les labors diàries. La selecció d'obres de ‘La pecera’ recull una petita part dels treballs realitzats durant aquests dies sense fi, amb el desig de retornar a Formentera tot el que l'illa li ha donat.

L’exposició s’inaugurarà el dilluns 18 de setembre a les 20.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’ d’11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores (festius, diumenges i dilluns matí, tancat) .

Ismael Cerezo es un artista experimental multidisciplinar con base en Murcia. Desde temprana edad ha desarrollado un vínculo y una sensibilidad estrechamente ligada al mar y sus habitantes. Su interés por la vida marina le llevo a desarrollar estudios en ciencias marinas y master en gestión pesquera sostenible. Paralelamente a la formación científica, ha desarrollado una formación artística autodidacta, enfocada en las artes plásticas, la escultura en hierro y vidrio, el graffiti y los murales.

Desde los 13 años ha desarrollado pintura mural con aerosol y pinturas plásticas. De este inicio en la pintura en exteriores derivó la necesidad de encerrarse en estudios para desarrollarse en estilo y forma pictóricas de manera menos costosa. A los 18 años empezó a exponer en galerías, salas públicas y bares de la región, como el café bar el Sur, galerías como CHYS, y centros de exposiciones como la casa de cultura de San Pedro del Pinatar, además de poder encontrar su trabajo a pie de calle en murales.

La Beca de recerca del Consell Insular de Formentera de 2023 desenvoluparà un projecte sobre les eres de l'illa

El Consell Insular de Formentera ha concedit la Beca d’investigació del Consell Insular de Formentera de 2023, dotada amb 8.500 euros, a l'equip format per Gabriel Alomar Garau i Lluis Gené Gil per a desenvolupar el projecte ‘Les eres de Formentera. Etnografia, geografia i cartografia’.

L'objectiu d'aquesta beca, que concedeix anualment la institució formenterera, és impulsar la recerca científica en àrees de les arts, les humanitats i les ciències socials en l'àmbit de Formentera.

La comissió avaluadora ha valorat aquest projecte com el guanyador d'acord amb el seu interès científic, la seva coherència i la metodologia usada, a més de valorar el currículum dels investigadors.

El treball de recerca objecte de la beca haurà de realitzar-se dins del termini de dotze mesos a comptar des de l'endemà de la recepció de la notificació de la concessió.

El Consell Insular de Formentera torna a celebrar l’emblemàtica festa Sa Flower Formentera, que ompli de música i bones vibracions els seus ciutadans i turistes

El Consell Insular de Formentera celebra divendres que ve 8 de setembre la festa Sa Flower Formentera, tot un emblema del calendari lúdic de l'illa (tant per als seus habitants com per als seus fidels turistes) que es remunta al moviment hippy i que rememora els llegendaris anys seixanta i setanta.

Els protocols de seguretat de la pandèmia varen determinar que aquest anhelat esdeveniment deixàs de celebrar-se el 2020, però “ara és el moment de recuperar aquesta singular iniciativa a Formentera per gaudir i sentir-se aclaparat per una ona de música, color i bones vibracions”, segons ha declarat Artal Mayans, conseller de Turisme, Innovació i Habitatge.

Sa Flower Formentera 2023, organitzada amb la col·laboració de l'empresa Puro Bienestar, l'hotel Five Flowers i la naviliera Trasmapi, tendrà lloc aquest divendres, a partir de les 23.00 hores, a la singular plaça d'Europa (es Pujols), i comptarà amb la inestimable participació de la DJ Cristina Boscá, directora i copresentadora d’Anda ya, el programa matinal nacional de LOS40, i una amant de la màgia de Formentera.

Boscá ve des de Madrid per fer moure tots els assistents de la festa amb una cuidada selecció de temes actuals, que garantiran la seva diversió i els en possibilitarà un record memorable. També, participaran els reconeguts DJ locals Javi Box, amb temes mítics que ja són habituals des dels inicis d'aquesta especial festa de l'illa, i Ghünter Scott, que punxa des de 1990 en l'emblemàtic Blue Bar de Formentera.

Sa Flower Formentera 2023 es completarà amb l'actuació, el dijous 7, del grup ¡Esta me la sé!, un grup de versions amb veu i guitarra de temes molt coneguts del pop i el rock espanyol dels darrers vint anys. Dissabte 9 actuarà la banda local de música llatina La 22 de Formentera. Totes aquestes actuacions musicals a l'illa es conceben com una oportunitat única per gaudir de bona i diversa música, així com fer un tancament perfecte abans d'acabar la temporada estival.

Més articles...

Pàgina 13 de 403

13

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat