• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Una selecció d'escultures d'art contemporani de la col·lecció de Cati Verdera, a l'Ajuntament Vell

cartell 2020 I. EsculturesLa sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell inaugura el dilluns 15 de juny, a les 18 hores, la mostra 'Una col·lecció d'art contemporani: I. Escultures'. Es tracta de la primera d'una sèrie d'exposicions que mostraran la col·lecció de la reconeguda galerista Cati Verdera, veïna de la Mola, que ja l'any passat va presentar part de l'obra d'Erwin Broner a l'illa. La mostra romandrà oberta fins al dissabte 27 de juny.

Aquesta primera exposició és una selecció que consta de 16 peces de 9 artistes: Manolo Paz, Xavier Laka, Florentino Díaz, Joaquim Camp, Mario de Ayguavives, Pamen Pereira, Laura Lio, Manu Muniategiandigoikoetxea i Carlos Pazos.

Es tracta d'un grup d'escultures heterogeni, tant en les tècniques com en els materials, des d'una peça esculpida en granit fins a composicions d'objectes que són poemes visuals. Els materials utilitzats pels artistes són fusta, cartó, ferro rovellat, acer, filferro, cautxú, vidre o cera.

La mostra ha estat produïda per Trampolí Mecànic, en col·laboració amb el Consell de Formentera, i comissariada per Manolo Oya. El comissari ha destacat que "una vegada complida la responsabilitat de la divulgació de l'obra de Broner, la voluntat de Cati Verdera és compartir la seva col·lecció amb el poble de Formentera”. “La col·lecció és en si mateixa una reserva de sensibilitat humana, i que la decisió de compartir-la és un exercici de generositat i activisme social”, assenyala Manolo Oya.


10 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dilluns 15 de juny s'obre el període de preinscripció per als nous alumnes l'Escola de Música i Dansa de Formentera

cartell 2020 EMDFEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que el pròxim dilluns 15 de juny s'obre el termini de preinscripció per als nous alumnes de l'escola de Música i Dansa de Formentera. Els antics alumnes es poden matricular fins al pròxim 14 de juny.

Les inscripcions dels nous alumnes es poden fer telemàticament a través de l'OVAC o a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) situada al carrer Ramon Llull número 6 de Sant Francesc, i s'ha d'acudir amb cita prèvia telefonant al 687 209 618. Al mes de setembre des de l'Escola de Música i Dansa es posaran en contacte amb els nous sol·licitants al número de telèfon que posin a la preinscripció per tal de formalitzar la matrícula o realitzar les proves d'accés (segons el cas).

Aquest any a causa de la situació excepcional provocada per la Covid-19 no hi haurà servei d'atenció presencial, pels dubtes o informació us podeu adreçar al correu electrònic escolamusica@conselldeformentera.cat o telefonar de dilluns a divendres d'11 a 13 h al 627 642 093.

En concret s'ofereixen els següents estudis:

Estudis Reglats de Música (a partir de 8 anys)
Instruments: flauta travessera, guitarra, piano, trompeta i clarinet.

Estudis no reglats (a partir de 8 anys)
Instruments: flauta travessera, flautí, clarinet, saxòfon, trompeta, trompa, trombó, bombardí i tuba.

Taller de música tradicional (a partir de 4 anys)
Instruments característics del folklore de l'illa: tambor, castanyoles i flaüta. 4 nivells: Iniciació I i II i Continuació I i II.

Iniciació a la música (de 5 a 8 anys)
Acostament als instruments i al llenguatge musical mitjançant cançons, jocs… orientat per a nens i nenes de 5 a 8 anys.

Ensenyaments lliures d'Ensenyaments Professionals
Adequats a les necessitats de l'alumne (requisit la titulació d'Ensenyaments Elementals de qualsevol Escola Reglada o Conservatori de l'àmbit estatal).

Taller de Guitarra Folk
Assignatura on aprendràs a acompanyar amb acords.

Taller de Percussió
Assignatura on aprendràs els ritmes i diferents instruments de percussió.

Coral Polifònica de Formentera
Activitat gratuïta dirigida a les persones amb inquietuds musicals sense necessitat de coneixements previs de música.

Banda de música
Agrupació instrumental formada bàsicament per instruments de vent. Consisteix en una hora de formació en grup de l'instrument escollit, una hora de llenguatge musical específic (si no es té cap coneixement de lectura musical) i una hora de banda.

Estudis Reglats de Dansa (a partir de 8 anys)
Ensenyaments Elementals de Dansa estan distribuïts en quatre cursos i s'organitzen en les assignatures següents:
-Dansa clàssica
-Dansa espanyola
-Música

Estudis No Reglats de Dansa
-Dansa moderna
-Iniciació a la dansa (de 3 a 8 anys)
-Taller flamenc


10 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera signa el conveni de col·laboració de 30.000 euros amb l'ONG Formenterers Solidaris

foto 2020 solidarisLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la presidenta de l'ONG Formenterers Solidaris, Maria Costa, han signat avui el conveni de col·laboració per la concessió d'una subvenció a l'entitat solidària per un import de 30.000 euros. Aquest conveni es signa amb caràcter anual, i aquest any s'ha multiplicat per 10 el seu import a causa de les noves necessitats sorgides a l'illa arran de la crisi provocada per la Covid-19, al 2019 el conveni va ser de 3.000€.

La dotació es destinarà a la distribució d'aliments a les famílies i persones més vulnerables residents a l'illa de Formentera de manera coordinada amb l'àrea de Benestar Social del Consell. Precisament, el conseller del ram, Rafael Ramírez, i la secretària de l'ONG, Teresa Costa, també han assistit a la signatura del conveni. Els 30.000€ aniran destinats a la gestió dels vals d'alimentació i a la distribució d'aliments, entre d'altres. La presidenta i el conseller han agrait la col·laboració d'aquestat entitat sense ànim de lucre per poder ajudar a les famílies i persones més vulnerables de la nostra illa.

9 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reobertura atenció al públic diverses àrees Consell de Formentera

Diverses àrees del Consell de Formentera reprenen l'atenció al públic amb cita prèvia:

- L'àrea d'Agricultura, Ramaderia i Pesca del Consell de Formentera reobre l'atenció presencial

Avui dilluns 8 de juny s'ha reobert l'atenció presencial de l'àrea d'Agricultura, Ramaderia i Pesca situada al Centre Antoni Tur 'Gabrielet' de l'avinguda de Porto-salè. L'horari d'atenció al públic serà de 10 a 13h de dilluns a divendres amb cita prèvia. La cita s'ha de sol·licitar amb una antelació de 24 hores al telèfon 971 32 10 87.

- L'àrea d'Educació i Cultura també ha reobert l'atenció presencial

Es pot anar a les seves dependències situades al carrer de Mallorca número 17 de Sant Ferran però amb cita prèvia. L'horari d'atenció al públic és de 9 a 14h de dilluns a divendres. La cita s'ha de sol·licitar amb una antelació de 24 hores al telèfon 971 32 10 87.

- Així mateix, l'àrea de Medi Ambient també ha reprès les cites presencials

Es pot anar a les seves dependències situades al carrer Mallorca número 15 de Sant Ferran però amb cita prèvia. L'horari d'atenció al públic d'aquestes dues àrees és de 9 a 14h de dilluns a divendres. La cita s'ha de sol·licitar amb una antelació de 24 hores a mediambient@conselldeformentera.cat.

A totes aquestes dependències s'ha de complir amb les mesures establertes de prevenció, higiene i desinfecció necessàries, és obligatori l'ús de mascareta i es facilitarà la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic a l'entrada.

8 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 16 de 240

16

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat