• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Facebook escoletes

foto 2020 casal escoletes covid 2El Consell de Formentera informa que les escoletes de la institució insular, l’Escoleta de Sa Miranda i del Camí Vell, han creat un perfil a Facebook per poder-se comunicar amb els pares i mares dels infants mentre duri l’estat d’alarma i proposar activitats per als petits i petites ara que no poden sortir de casa i els centres estan tancats al públic. El mateix estan fent des del compte d’Instagram del Casal de Joves per oferir la difusió habitual de les seves activitats ara a través d’Internet. Un altre dels perfils del Consell que també s’ha adaptat a la nova situació és el d’Instagram del programa Formentera Marxa que està fent arribar jocs i entreteniment als seus seguidors i que també ha creat un nou perfil a Facebook per arribar a més gent.

D’aquesta manera, les diferents àrees del Consell de Formentera s’estan adaptant a la nova situació derivada de l’estat d’alarma i conflueixen amb l’objectiu de que encara que sigui per via telemàtica, obrir canals d’informació o reforçar els existents, per ajudar la població de Formentera en aquests moments de crisi sanitària on s’ha de romandre a casa. Precisament, el passat divendres el Consell de Formentera va crear un perfil a Facebook que es diu “Formentera es queda a casa” i on es comparteixen continguts d’entreteniment per fer més fàcil el confinament.

25 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera interposa 15 denúncies per no respectar les normes de confinament

foto 2020 policia 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Interior, informa que des que es va decretar l’estat d’alarma la Policia Local de Formentera ha interposat 15 denúncies per incompliment de les normes de confinament i amparats sota la Llei 17/2015 de 9 de juliol del sistema nacional de protecció. Aquestes multes oscil·len entre 1.500 i 30.000€, la delegació de Govern de l’Estat serà l’encarregada de determinar la quantia. Totes les denúncies han estat interposades a persones que sortien de casa sense motiu justificat.

Tot i aquestes infraccions, el conseller d’Interior, Josep Marí, ha declarat que en general la ciutadania de Formentera compleix les normes derivades del decret d’estat d’alarma dictaminat pel Govern Central. El conseller ha recordat que la població ha d’evitar al màxim el nombre de desplaçaments i fer-ho només si es donen alguns dels casos recollits al decret. En aquest sentit Marí ha destacat “que s’han d’evitar al màxim les sortides de casa, anar a fer la compra de manera organitzada per evitar futurs desplaçaments”, i ha recordat als formenterers i formentereres que “aquesta setmana és crucial en el desenvolupament d’aquest crisi sanitària, segons assenyalen els experts, i per això hem d’anar especialment amb compte i no baixar la guàrdia”.

La Policia Local de Formentera segueix fent controls, de manera conjunta amb la Guàrdia Civil, per assegurar que es compleix amb les normes de confinament recollides al decret de l’estat d’alarma “però el més important és la responsabilitat ciutadana, queden dos setmanes per endavant que seran complicades però confiem en que amb el compromís de tots i cadascun dels ciutadans sortirem endavant” ha declarat el responsable d’Interior.


24 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera segueix prestant tots els tràmits a la ciutadania a través de la seva oficina virtual i habilita un correu electrònic i número de WhatsApp per resoldre dubtes

Foto 2020 OVACEl Consell de Formentera informa que davant la situació de crisi sanitària que estem vivint, una de les primeres mesures preses va ser el tancament de l’atenció ciutadana presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) per tal d’evitar el desplaçaments de la població al Consell Insular i minimitzar el contacte personal també entre i amb els treballadors.

En aquest sentit, la consellera de Noves Tecnologies, Vanessa Parellada, ha destacat que “tots els tràmits que habitualment poden realitzar-se a l’OAC també es poden fer via telemàtica a través de l’OVAC, l’oficina virtual d’atenció a la ciutadania, https://ovac.conselldeformentera.cat”.

A més, per tal de facilitar a la ciutadania la realització dels tràmits via OVAC, s’han habilitat els mitjans següents per donar resposta als dubtes i incidències que puguin sorgir:

- Correu electrònic: oac@conselldeformentera.cat
- WhatsApp: 687209618

Així mateix, es manté el servei de la centraleta a través del telèfon 971321087, incrementant l’horari d’atenció de l’OAC fins les 20.30h.

“El personal de l’OAC segueix treballant a porta tancada o bé fent teletreball per tal d’atendre la ciutadania a través dels mitjans esmentats”, segons ha explicat el conseller de Serveis Generals, Bartomeu Escandell que ha agraït a tota la plantilla del Consell la rapidesa d’adaptació que han fet “per continuar donant el millor servei públic des de l’administració insular”. “Respondran al telèfon, al WhatsApp i també als correus-e, i si deixeu un telèfon us tornaran la trucada per ajudar-vos en tot el que puguin”, segons ha afegit.

D’altra banda, des de la secretaria del Consell s’informa que mitjançant la centraleta del Consell també es podran aixecar diligències telefòniques. El número de fax de la institució és el 971322556.


23 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera extrema la neteja dels principals nuclis urbans

foto 2020 neteja covid1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que des d’aquest dimecres està treballant conjuntament amb Ferrovial, l’empresa concessionària del servei de neteja de l’illa, en el tractament especial desinfectant i aigua a pressió a les zones més concorregudes dels principals nuclis urbans de l’illa. Aquesta neteja, tal com recorda el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, “es du a terme seguint les recomanacions que arriben des del ministeri i pel benestar dels ciutadans”.
Les actuacions que ja s’estan aplicant són les següents:

-Actuació amb motxilla polvoritzadora en tot el mobiliari urbà amb líquid desinfectant en els principals nuclis urbans de l’illa. En molts llocs s’aplica lleixiu en baixa concentració.

-S’està netejant les places amb aigua a pressió (com es fa habitualment de forma periòdica) seguint les indicacions de dilució de líquid especial desinfectant a l’aigua.
-Aquesta actuació es farà en totes les zones de major afluència (caixers, supermercats i zones públiques en general) en els diferents nuclis urbans de l’illa.

Totes aquestes actuacions es fan amb vestits especials, guants i mascaretes.

D’altra banda, la conselleria de Medi Ambient informa que s’ha suspès el servei de la biotrituradora per triturar la poda.


20 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 19 de 229

19

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat