• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Consell forma als monitors de l'Escola d'Estiu en la detecció de les possibles seqüeles en els infants arran de la covid-19

foto 2020 formacio monitors 1El Consell de Formentera, a través de la conselleria de Benestar Social, informa que al llarg de dues jornades ha realitzat una formació per a les monitores i els monitors de l'Escola d'Estiu per dotar-los de les eines de detecció en els infants de possibles dificultats, situacions de risc i símptomes diversos arran de la crisi sanitària viscuda.

Aquesta formació s'ha dividit en tres blocs. D'una banda, s'han tractat els possibles efectes psicològics en els infants i també en les famílies de l'estat d'alarma arran de la covid-19. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que “s'ha de tenir en compte que per a molts dels infants, la participació en l'Escola d'Estiu pot suposar la primera activitat grupal i el primer contacte extern fora de l'àmbit familiar”.

D'altra banda, també s'han treballat els possibles indicadors de risc per detectar diferents dificultats, símptomes, seqüeles o situacions susceptibles de ser ateses per a professionals especialitzats i, en darrer lloc, s'ha incidit en els protocols de les derivacions corresponents de casos concrets als serveis especialitzats.

L'àrea de Benestar Social recorda que per resoldre qualsevol dubte en aquests casos i obtenir més informació es pot trucar al telèfon 971 321271 o al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat.

2 juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El projecte formentera.eco comença avui a regular l'entrada de vehicles a l'illa per segon any consecutiu

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que avui s’inicia el projecte formentera.eco que torna a regular l'entrada i circulació de vehicles entre l'1 de juliol i el 31 d'agost d'aquest any. Segons paraules del conseller de Mobilitat, Rafael González, “per segon any consecutiu, Formentera torna a aplicar aquesta mesura pionera a tot l’Estat que ha de permetre que l'illa sigui sostenible a nivell econòmic, mediambiental i també social".

Avui, primer dia de regulació, hi ha acreditats per circular per Formentera 16.393 vehicles, una xifra similar a la de l’1 de juliol de l’any passat quan hi va haver 17.834 vehicles acreditats. Les xifres desglossades pel primer dia de regulació són:

Turismes de visitants 855
Motos de visitants 96

Turismes de residents a Eivissa 220
Motos de residents a Eivissa 20

Turismes de lloguer 2.481
Motos de lloguer 6.720

Vehicles de residents 4.993
Altres vehicles 1.008

Total 16.393
Informació actualitzada a les 10 hores del dia 1 de juliol de 2020

El conseller de Mobilitat ha valorat positivament aquestes dades, “les xifres de vehicles autoritzats són similars a les de l’any passat, tot i la crisi sanitària que estam vivint, i estam per sota del sostre de vehicles establert per aquest estiu, complint fins al moment els objectius de sostenibilitat establerts”.

La regulació d'entrada de vehicles de formentera.eco per aquest 2020 fixa el sostre de vehicles per aquest any en 21.487, una xifra un 4% inferior al sostre de vehicles del 2019, que va ser de 22.382. El conseller Rafael González també ha recordat que el Consell de Formentera va marcar el camí a seguir per aquesta legislatura amb una reducció “controlada i progressiva” en la que l'objectiu és reduir un 16% el sostre de vehicles en 4 anys, amb una baixa del 4% anual, i que “aquest objectiu final es manté, ja que no volem que la crisi sanitària afecti al model d’illa sostenible pel qual fa anys que estam treballant”.

Bonificació del 100%
A causa de la situació excepcional que s'està vivint aquesta temporada, es bonifica al 100% el pagament de les taxes a tots els visitants. De manera excepcional, aquesta temporada, els visitants podran obtenir la seva autorització de circulació gratuïtament, els tràmits d'obtenció de l'acreditació es fan al web www.formentera.eco .

Navilieres i empreses de lloguer de vehicles
Per segon any consecutiu, les navilieres que transporten vehicles fins a Formentera estan col·laborant amb la iniciativa i quan un passatger accedeix als vaixells se'ls hi recorda que ha de tenir aquesta autorització i “en cas de que no l'hagin fet la poden treure en la mateixa travessia a través de la web www.formentera.eco ja que encara hi ha places disponibles”, segons ha destacat el conseller. A més, des de fa setmanes les mateixes navilieres ja informen a les seves webs als conductors de la necessitat d'obtenir l'acreditació per circular a Formentera durant els mesos de juliol i agost.

Per altra banda, les empreses de lloguer de vehicles autoritzades per realitzar aquesta activitat a l’illa de Formentera estan tramitant de forma correcta l’alta dels seus vehicles.

El Conseller de Mobilitat, en nom del Consell de Formentera, ha agraït la total col·laboració que per segon any consecutiu estan mostrant aquestes empreses amb la regulació.

Acreditacions per a residents
Els residents de Formentera també han d'obtenir l'acreditació dels seus vehicles per poder circular per l'illa durant aquests dos mesos. Igual que l’any passat tots els formenterers i formentereres que
tenguin l'autorització d'aparcament per la zona blava en vigor han passat a estar acreditats automàticament. Els que no tenguin l'autorització de les zones d'aparcament regulades han de fer un senzill tràmit a la mateixa web www.formentera.eco. En aquest portal hi ha un apartat on es pot verificar que l'acreditació sigui correcta introduint el número de matrícula del vehicle.

Control de matrícules
Aquest segon any d’aplicació del projecte formentera.eco se seguirà fent el control amb el lector de matrícules situat a la Savina a l'accés i sortida de l'illa, la regulació preveu sancions per no tenir l'acreditació que van entre els 1.000 i 10.000€.

 
1 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Torna el servei de consulta a la Biblioteca Marià Villangómez sense cita prèvia però amb aforament limitat

foto 2020 bibliotecaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa de la Biblioteca Marià Villangómez torna a obrir al públic per consultes en sala, sense necessitat de cita prèvia, però amb restriccions en l'aforament a partir d'avui 1 de juliol. L'horari establert serà de dilluns a divendres de 10.30 a 13.00 h i de dilluns a dijous de 17.00 a 19.30 h.

El servei de préstec es realitzarà preferiblement amb cita prèvia a través d'un correu electrònic a biblioteca@conselldeformentera.cat o trucant al telèfon 971 32 33 86 durant l'horari d'obertura. També es podrà demanar informació del fons bibliogràfic i es pot consultar el catàleg a través de http://caiblib.uib.es. No obstant això, els usuaris podran demanar informació bibliogràfica i de préstec al taulell de la biblioteca.

Es mantindrà el servei de reprografia amb cita prèvia enviant un correu electrònic a reprografia@conselldeformentera.cat on s'adjuntarà el document que es vol imprimir, el nombre de còpies i si es vol imprimir en b/n o a color.

La bústia de devolucions continuarà a disposició dels usuaris en horari d'obertura de la biblioteca. Tot el material retornat romandrà 24 hores en quarantena.

Hi haurà 12 llocs de consulta en sala, estudi i ús d'ordinador personal per als usuaris amb torns de 20 minuts. Els documents consultats s'apartaran durant almenys 24 hores.

Es posaran a disposició dels usuaris 6 ordinadors del Telecentre, amb torns de 20 minuts. No es proporcionarà assistència en horari de matí. Es recomana demanar cita prèvia a reprografia@conselldeformentera.cat.

Els usuaris hauran de mantenir la distància de seguretat d'1,5 metres entre ells i entre el personal de la biblioteca. S'hauran de fer netes les mans amb una solució hidroalcohòlica i és obligatori l'ús de mascareta per a persones de més de 6 anys. És obligatori desinfectar-se les mans amb solució hidroalcohòlica.

La sala infantil romandrà tancada al públic i els usuaris només podran accedir a les col·leccions acompanyats d'un membre de l'equip de la biblioteca. No s'acceptaran donacions de cap mena i no s'efectuarà préstec. El punt de lectura de Sant Ferran roman tancat.

1 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Demà 1 de juliol comença la regulació d'accés a ses Illetes

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que demà dimecres 1 de juliol, es posa en marxa el control d'accés al Parc Natural de ses Salines de Formentera. Com és habitual, l'accés al parc serà gratuït per als residents a Formentera durant tota la temporada.

Els no residents hauran d'abonar des de l'1 i el 15 de juliol 5€ per cotxe i 3€ per moto, entre el 16 de juliol i el 31 d'agost serà de 6€ per cotxe i 4€ per moto, la primera meitat de setembre es pagarà 5€ per cotxe i 3€ per moto, i la segona 4€ per cotxe i 2€ per moto.

Les persones amb mobilitat reduïda, els vehicles elèctrics, els vianants i les bicicletes també tindrà accés gratuït. Els vehicles híbrids pagaran un 50% de la tarifa.

El període de regulació de l'accés a Illetes s'estendrà fins el 30 setembre, mentre que l'accés a la zona d'es Cavall d'en Borràs i Llevant es regularà entre l'1 juliol i el 15 setembre. L'horari de regulació serà de 9 a 17 hores durant tota la temporada.

El conseller de Mobilitat Rafael González ha explicat que el servei no havia començat fins ara perquè ens trobàvem en la mateixa situació que altres anys en temporada baixa, “ara ja amb l'obertura de l'illa es necessita tornar al control a la zona”, segons ha matisat.

La capacitat màxima autoritzada dels aparcaments és de 342 cotxes i 1.060 motocicletes.

Regulació accés as Cap de Barbaria
El pròxim dissabte 4 de juliol també s'inicia la regulació de l'accés de vehicles a motor, cotxes i motocicletes, al far des Cap de Barbaria d'aquest 2020. La regulació estarà vigent fins al 15 d'octubre amb l'objectiu de preservar aquest paratge natural situat en la finca pública de “Sa Tanca d'allà dins”.

Recordem que des de fa tres temporades es restringeix l'accés de vehicles de motor amb la implantació d'una barrera situada en el km 6,5 de la carretera des Cap de Barbaria. Amb la regulació també es pretén garantir que l'experiència de visitants i residents a l'anar al far des Cap o la torre de vigilància des Garroveret sigui satisfactòria i no es trobin amb problemes per accedir-hi. Al igual que amb la regulació de ses Illetes, aquest any de manera excepcional no ha començat al maig perquè no hi havia visitants. Cal destacar que abans de la tanca hi ha un aparcament amb capacitat per a 60 cotxes i 100 motocicletes perquè els visitants puguin deixar els vehicles, i des d'allà anar caminant o amb bicicleta fins al far a mode d'excursió.

Accés persones mobilitat reduïda
En l'horari de màxima afluència, d'11 a 13h i de 18 a 22h hi haurà un vigilant/informador al costat d'aquesta barrera que permetrà l'accés a persones amb mobilitat reduïda.

Zona blava i verda i formentera.eco
Recordem que demà també es reactiva la regulació dels aparcaments de la zona blava i verda de la Savina, es Pujols, Sant Francesc i Sant Ferran. Tot i que no hi ha aparcament regulat els controladors de la zona blava també faran feina as Caló i la Mola per controlar aquests dos nuclis en moments de major número de visitants.

Recordem també que demà comença la regulació de l'entrada de vehicles de formentera.eco que s'aplica per segon any consecutiu a la nostra illa.


30 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 230

3

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat