• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Portes obertes als pisos de protecció que l'Ibavi ha construït a Sant Ferran

Presentacio ibavi 1Aquest matí s'ha fet la presentació dels 14 pisos de protecció oficial que l'Institut Balear de la Vivenda (IBAVI), depenent del Govern de les Illes Balears, ha construït a Sant Ferran, en un terreny cedit pel Consell de Formentera.

A la presentació han acudit el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, els vicepresidents i consellers del Consell de Formentera Bartomeu Escandell, Alejandra Ferrer, Daisee Aguilera i Rafael González, la gerent de l'IBAVI, Maria Antònia Garcias i l'arquitecte de l'obra, Carles Gabriel Oliver.

Portes obertes
Aquest dimecres dia 29 de març i el proper dilluns 3 d'abril són les dos jornades obertes al públic per conèixer aquestes 14 vivendes, totes elles de dues habitacions, en horari de 12.30 a 14.30 h i de 16.30 a 17.30 h.

Últims dies per apuntar-se
Els responsables de l'Ibavi han informat que a hores d'ara hi ha 214 sol·licituds realitzades i que el termini acaba el proper dimarts 4 d'abril. La inscripció es realitza a l'oficina de l'Ibavi situada al carrer Pla del Rei de Sant Francesc, que estarà oberta els propers dies 29 i 30 de març i el dilluns 3 d'abril i dimarts 4 d'abril, en horari continuat de les 11.30 h a les 17 h.

Formentera retira 340 senyals obsoletes

RutesverdesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d'Infrestructures està retirant des del passat 20 de març de l'espai públic de Formentera les senyals que corresponen a l'antiga xarxa de rutes verdes, a l'antiga xarxa d'itineraris cicloturístics i l'antiga xarxa de circuits verds.

També està retirant les senyals deteriorades de camins públics i vendes. En suma, el número de senyals a retirar és de 340. Els treballs tenen un termini d'execució de 15 dies i un pressupost de 14.000€, que inclou el tractament dels residus de les antigues senyals.

Rafael González, conseller d'infraestructures, ha indicat que "una vegada s'ha instal·lat la nova senyalització de la xarxa de rutes verdes, que es va realitzar el passat mes de setembre, era el moment de retirar la senyalització antiga, que es troba molt desgastada i generava un impacte visual perjudicial per la cohabitació de dissenys i d'informacions contradictoris".

Concert pedagògic pels escolars de Formentera

Escola de musica festivalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació i Cultura, informa que el pròxim dimecres i divendres a les 12.30 hores a la sala de Cultura (Cinema) es faran dos concerts pedagògics destinats als alumnes del col·legi Mestre Lluís Andreu i del CEIP Sant Ferran.

Aquesta és una prova pilot que es fa amb l’objectiu de donar a conèixer als infants d’una manera pedagògica, a través d’un conte, com funcionen els diferents instruments i com es fa la dansa. La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador, ha explicat que “amb aquesta activitat esperem que més nenes i nens coneguin l’oferta de música i dansa que hi ha a Formentera” i ha agraït a tot el professorat de l’Escola Municipal de Música i Dansa que hagin organitzat aquesta trobada.

“Al final de l’encontre es donarà una fulla explicativa amb les dates de preinscripció per l’escola per si algun infant més s’anima a aprendre música o dansa”, ha afegit Susana Labrador. Les inscripcions estaran obertes entre el 3 d’abril i el 25 de juny i es podran fer presencialment a l’OAC (Oficina d’Atenció al Ciutadà) o telemàticament a través de l’OVAC (Oficina Virtual d’Atenció al Ciutadà). Tota l’oferta del centre es pot consultar a la plana web: http://escolamusica.conselldeformentera.cat/cursos-i-tallers/.

Un mes d’activitats per celebrar Sant Jordi

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació i Cultura, ha presentat avui les activitats de la Diada de Sant Jordi. “Durant tot el mes d’abril hem preparat activitats perquè infants i grans puguin gaudir d’una festa que té com a objectiu apropar la nostra cultura a la ciutadania”, segons ha explicat la consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador. Les activitats comencen el pròxim dissabte 1 d’abril amb l’obra de teatre Acorar. Una representació escrita i interpretada per Toni Gomila, qui a través d'un monòleg visceral, ens porta al cor de Mallorca, a la matança del porc, la cita social més important per a qualsevol illenc, la decadència de la qual, li serveix per explicar la fi de la Mallorca tradicional i la fi, per extensió, del món com el coneixíem fins ara. Aquesta producció de Ferro es representarà a les 21.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema).

Activitats infantils
Les activitats per als infants començaran dimecres 5 d'abril a les 17.30 h, a la Biblioteca de Sant Ferran i divendres 7 a les 17.00 a  Biblioteca Marià Villangómez, moment en què es farà un taller de dracs reciclats de Sant Jordi. I el dissabte 8 d'abril els protagonistes seran de nou els més petits, amb l'espectacle de carrer “El niu de Dudu & Cia”, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc. Aquest espectacle familiar s'inventa per cada carrer per on passa: sense paraules, sense regles, el joc constant amb el públic dibuixa nous camins cap a la imaginació, on cobren vida la sorpresa i la rialla.

Presentacions de llibres
El dilluns 10 d’abril Òscar Mayans presenta Espurnes de sensacions, la seva primera publicació en solitari, i oferirà un tast del que navega per la seva ment. La presentació i col·loqui amb l’autor tendrà lloc a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez.

El divendres 21 d’abril, l’Obra Cultura Balear organitza la presentació del llibre Aurora Picornell (1912-1937): de la història al símbol, de David Guinard a càrrec d’Artur Parron. L’acte tendrà lloc a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez.

Concert
El mateix divendres 21 d’abril, el mític grup pitiús Uc actua a Formentera. El concert organitzat per Espai_F i amb el suport d’Illenc tendrà lloc a les 20.00 h a la Casa del Poble de la Mola.

Paradetes de llibres
Durant el matí del Dia de Sant Jordi, diumenge 23 d’abril, es posaran paradetes de llibres gratuïts provinents de les baixes dels fons de la biblioteca, i altres associacions de l’àmbit cultural de l’illa a la plaça de la Constitució de Sant Francesc. Així mateix, es podran intercanviar llibres de segona mà per altres baixes del fons de la biblioteca.

Centenari del naixement d’en “Gabrielet”
A les 12.00 h a la Sala de Cultura (Cinema) es celebrarà el lliurament de premis de la XVIII edició del Concurs Infantil de punts de llibre Antoni Tur “Gabrielet” i el Concurs Literari Infantil Robert Lewis Baldon. Amb la divuitena edició d’aquest concurs es vol mantenir viva la memòria d'aquests personatges que ens han deixat un gran llegat artístic per una part i documental del fons de la Biblioteca Internacional de Formentera per l’altra.

“Aquest concurs pretén estimular treballs de creació literària i fomentar l’hàbit lector entre la població infantil de Formentera”, segons ha destacat la consellera. Arran de la celebració del centenari del naixement de l’artista, dibuixant i ceramista Antoni Tur “Gabrielet”, enguany els relats, en aquesta convocatòria, versaran sobre la següent temàtica: “L’art m’envolta”. L’acte de lliurament de premis comptarà amb una animació ben especial a càrrec d’Ho toquen tot.

Xerrada, espectacle infantil i documental
Les activitats continuaran dilluns 24 d’abril amb la xerrada sobre el poemari Els avisos, de Bartomeu Ribes, a càrrec de l’autor i de M. Teresa Ferrer i Joan Ferrer. L’acte, organitzat per l’Obra Cultural Balear de Formentera, tendrà lloc a les 20.00 hores a la Biblioteca Marià  Villangómez

I el divendres 28, a les 18.00 hores, de nou els més petits podran gaudir del contacontes “Contes Salvatges” a càrrec de Cristina Garcia a la Biblioteca Marià Villangómez.

El mateix divendres a les 20.30 hores a la Casa del Poble de la Mola, Miquel Brunet presenta el seu documental Ferments. Una acte que forma part de la Primavera Cultural, organitzada per l’OCBF.

Imaràntia, fi de festa
I per concloure les activitats, l’Obra Cultural ha organitzat per a dissabte 29 d’abril a els 21.00 hores un concert  d’Imaràntia a la Casa del Poble de la Mola.

Aquestes activitats estan organitzades per l’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera amb la col·laboració de les Biblioteques de l'illa. Compten també amb la implicació especial dels centres d’educació infantil i primària de Formentera i associacions com Amics de la Biblioteca Internacional, Obra Cultural Balear de Formentera, Espai_F i altres entitats com Ràdio Illa i Illenc, als quals agraïm la seva col·laboració.

Més articles...

Pàgina 201 de 265

201

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat