• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

El Consell es compromet a millorar la neteja de la Mola i anuncia que ja està treballant per dotar el col·legi de la localitat de servei de menjador

El conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, que és a la vegada el conseller encarregat de la Mola, es va reunir ahir a la tarda amb representants de l'Associació de Veïns d'aquesta localitat per escoltar les seves reclamacions i informar-los de les actuacions que està duent a terme el Consell de Formentera en aquesta zona de l'illa. A la reunió varen assistir també la consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló, i el conseller de Territori i Infraestructures, Javier Serra, ja que la majoria de les reclamacions dels vesins estaven relacionades amb aquestes àrees.

Entre altres coses, Alcaraz va informar els vesins que en breu començaran els treballs de restauració de la finca de Ca ses Ferreres, unes labors per a les quals hi ha aprovats 600.000 euros dels fons europeus Next Generation. El conseller ha recordat que aquesta finca es convertirà en un observatori astronòmic, a més de dedicar-se a l'experimentació agrària. També ha insistit que qualsevol ús que se li doni a aquesta casa “estarà consensuat amb els vesins de la Mola”.

Els consellers varen explicar també als veïns que ja s'estava treballant des de la institució insular per a posar en marxa el servei de menjador escolar en el col·legi de la localitat per al present curs.

Una altra de les reclamacions dels vesins es referia a la falta de neteja tant al poble com dels camins, cosa que els representants de l'equip de Govern es varen comprometre a solucionar amb l'entrada en funcionament de la nova contracta de fems.

Quant a la cobertura telefònica, una altra de les reclamacions històriques dels vesins de la Mola, des del Consell se'ls va informar que ja s'havien produït reunions amb les empreses operadores, que compten amb un informe de les fallades localitzades a l'illa i que continuen treballant per realitzar les millores necessàries. Unes millores que a vegades necessiten la instal·lació d'antenes en ubicacions òptimes, cosa que no és possible aconseguir fins avui en punts com Cala Saona o ses Illetes.

Finalment, José Manuel Alcaraz es va comprometre a tenir una relació constant amb els vesins per fer arribar a la resta de consellers qualsevol queixa que li traslladin.

El Consell Insular de Formentera dona llum verda a ajudes al lloguer per valor de 27.060 euros

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera ha donat llum verda a les ajudes al lloguer de l'habitatge corresponents a l'any 2022, que ascendeixen a un total de 27.060 euros. En total han estat 11 sol·licituds les aprovades de manera inicial. Totes elles, a excepció d'una que rebrà 660 euros, per un import de 2.640 euros.

Altres 35 sol·licituds han estat excloses en un primer moment per falta de documentació. En aquest sentit, els sol·licitants comptaran amb un termini de 10 dies hàbils després de la publicació de l'acord en el BOIB per a presentar tota la documentació que se'ls requereix.

Dos sol·licitants van desistir directament de l'ajuda, mentre que altres 33 han quedat definitivament exclosos de la mateixa per diversos motius.

Nova beca d'investigació per a projectes de recerca de recuperació històrica de les dones a Formentera

El Consell de Formentera anuncia que fins al 13 de setembre d’enguany està oberta la convocatòria de la nova beca d'investigació per a projectes de recerca vinculats a la recuperació històrica de les dones a l'illa de Formentera, tenint en compte totes les etapes de la vida.

Per segon any consecutiu, el Consell impulsa la investigació científica amb aquesta beca dotada amb 8.000 euros i vinculada a la temàtica de la igualtat a la nostra illa i que busca promoure la recuperació històrica de les dones.

Es pretén d’aquesta manera complir amb les accions que recollirà el pròxim Pla d’Igualtat entre dones i homes de Formentera 2024-2027, que està en procés d’elaboració, i el vigent Pla de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere de Formentera 2023-2026.

Requisits

Poden sol·licitar aquesta beca els majors d'edat en possessió d'una titulació mínima de diplomatura. Es poden acollir a la convocatòria a títol individual o bé constituïts en equips de recerca.

El procediment de concessió de la beca es farà en règim de concurrència competitiva i les bases han sortit publicades al BOIB. També estan publicades a la web del Consell de Formentera. http://www.consellinsulardeformentera.cat/images/stories/tauler_danuncis/igualtat/2023/BOIB_BECA_castellano.pdf

Les sol·licituds es poden presentar de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o telemàticament, a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

El Ple del Consell Insular de Formentera aprova una ampliació del pressupost per valor de 3,3 milions d'euros

El Ple del Consell de Formentera ha aprovat, en una sessió extraordinària i urgent celebrada aquest migdia i amb els vots favorables de l'equip de Govern i el Grup Gent per Formentera i l'abstenció del Grup PSIB-PSOE, la modificació del pressupost de la institució per un import de 3.307.000 euros a compte del romanent de Tresoreria.
 
Segons ha explicat el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, l'actual equip de Govern s'ha vist obligat a realitzar aquesta modificació pressupostària “per poder fer front a les despeses del capítol 1 i el capítol 2 ja que, quan arribam al Govern, ens trobam que en els primers sis mesos de l'any, l'anterior equip de Govern ja havia compromès el 100 % del capítol 2 de despesa corrent i quant al capítol 1, amb l'execució que portava, tampoc arribàvem a final d'any amb els pressupostos que teníem”.
 
Entre altres coses, aquesta modificació pressupostària contempla el pagament d'unes expropiacions per valor d’1,1 milions d'euros i el pagament a la UTE GIREF “que portava dos anys en els calaixos del Consell i ningú feia front a aqueix pagament”, ha recordat Alcaraz. “Tenim l'amenaça d'anar als tribunals per part d'aquesta UTE, que segons els Serveis tècnics i jurídics de la casa anàvem a perdre, per la qual cosa, també hem portat a ple l'aprovació d'aquest pagament”.
 
Concretament aquest ha set el segon punt de l'ordre del dia del Ple extraordinari i urgent, l'aprovació del programa d'explotació 2022 i regularització del programa d'explotació 2021 del contracte subscrit entre el Consell Insular d'Eivissa, el Consell Insular de Formentera i la UTE GIREF per a la redacció dels projectes, la construcció, la posada en funcionament i l'explotació d'algunes instal·lacions del tractament integral de residus previstes en el Pla Director Sectorial de Gestió de Residus Urbans d’Eivissa i Formentera.
 
En aquest sentit la consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló, ha recordat que el passat 10 de febrer la UTE ja va presentar una sol·licitud per la qual instava que, com més prompte millor, s'aprovara la regularització del cànon de transferència de residus de l'any 2022. Una reclamació que es va tornar a plantejar el 24 de maig de 2023, però en aquesta ocasió signada per un advocat i plantejada com a reclamació prèvia a la via contenciosa administrativa.
 
Finalment, el Ple ha aprovat amb el vot a favor dels 9 consellers de l'equip de Govern i l'abstenció dels grups de l’oposició la regularització del programa d'explotació de 2021 del contracte amb la UTE per un import favorable a la Unió Temporal d'Empreses de 414.335 euros, IVA no inclòs. També s'ha aprovat el Pla d'Explotació de l'any 2022 i la seua regularització per un import de 317.043 euros IVA no inclòs.

Més articles...

Pàgina 4 de 440

4

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat