• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Consell de Formentera habilita els aparcaments de mitja circumval·lació des Pujols, com a places d’aparcament lliure

foto 2020 parquing dissuassiuEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Mobilitat i Serveis Insulars, ha habilitat aparcaments lliures a la meitat de la zona d’aparcaments de la circumval·lació des Pujols. Es tracta d’una mesura temporal mentre as Pujols s’habilita una nova zona d’aparcament lliure (o aparcament dissuasori). Aquest nou aparcament, en el qual s’hi està treballant en aquests moments, s’habilitarà en uns espais de titularitat pública cedits recentment al Consell.

A les places temporals d’aparcament lliure s’ha instal·lat senyalització en la qual s’indica l’aparcament lliure (gratuït i sense tiquet). També s’han anul·lat els parquímetres d’aquesta zona.

A més, el Consell recorda que s’ha reduït l’horari de regulació de l’aparcament a la zona blava des Pujols. El nou horari de regulació és de 9 a 21h, quan abans era de 10 a 24h. Així l’aparcament passa a ser gratuït en horari nocturn.

17 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni de cessió del camp municipal d’Esports a la SD Formentera

foto 2020 conveni camp esportsLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i el president de la Sociedad Deportiva Formentera (SD Formentera), Toni Roig, han signat un conveni de col·laboració per a la cessió d’ús i gestió d’una part de la instal·lació esportiva del Camp Municipal d’Esports del municipi de Formentera per a l´any 2020. La consellera d’Esports, Paula Ferrer, també ha estat present a l’acte de signatura.

Mitjançant aquest conveni, el Consell de Formentera cedeix a l’entitat SD Formentera l’ús de part de la instal·lació denominada Camp Municipal d’Esports de Formentera, exceptuant la cessió del casal de l’esport, la recta d’atletisme i el magatzem exterior ubicat al gol nord.

Per part seva, l’entitat SD Formentera es compromet a permetre l’accés, l’ús i el gaudi d’aquesta instal·lació a entitats esportives de Formentera i a altres que, per necessitat d’espai esportiu, el Consell Insular de Formentera decideixi ubicar en aquest recinte.

La SD Formentera s’ha de fer càrrec del manteniment i la neteja de les instal·lacions. Per poder realitzar la gestió de la instal·lació el Consell li realitzarà un pagament de 14.900 euros.


16 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local i els Bombers de Formentera creen un equip de vigilància i operativitat amb dron

foto 2020 dron 2El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que els serveis d'emergència de Policia Local i Bombers han creat un “Equip de vigilància i operativitat amb dron”. Aquest equip està format per 6 pilots, 4 de la Policia Local i 2 dels Bombers, i farà “una feina multidisciplinària de control, vigilància i prevenció en situacions d'emergència”, segons ha explicat el conseller d'Interior, Josep Marí.

"Amb aquesta nova eina complementarem les feines que ja venen realitzant els serveis d'emergència, i amb la formació de 6 efectius i l'adquisició d'un dron, aquest equip podrà estar operatiu els 365 dies de l'any a Formentera", segons ha explicat el conseller d'Interior, Josep Marí.

"Per part dels Bombers el dron servirà per determinar un perímetre i ajudar a la detecció i extinció d'incendis, també es podrà fer servir en operatius de recerca de persones o altres situacions d'emergència i per part de la Policia Local servirà per vigilar el compliment de les normes mediambiental i urbanístiques, la venda ambulant a les platges o situació d'aglomeració, entre d'altres", segons ha detallat el conseller d'Interior.

Formació
Els 6 efectius del servei d'emergències de Formentera han finalitzat avui un curs de formació de pilot de drons amb l'empresa SQA Drones. A més dels efectius de Formentera han assistit al curs 3 efectius de Santa Eulària entre policies i tècnics de medi ambient. La formació s'ha basat en 4 dies de pràctica presencial i 50 hores de teoria. A més, 2 policies locals de Sant Josep han assistit al curs per formar-se en maniobres i compartir experiències amb la resta de companys.


16 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera insta al concessionari del servei de transport públic a posar en funcionament totes les línies d’estiu

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que d’acord amb les necessitats actuals de mobilitat a l’illa ha instat al concessionari del servei regular de transport públic de viatgers per carretera, Autocares Paya S.L., a la posada en funcionament, a partir del divendres 17 de juliol de 2020, de totes les línies d’estiu.

Donada la demanda actual, s’insta a Autocares Paya a prestar el servei amb les línies i freqüències realitzades durant els mesos de maig i octubre de 2019. A més, s’estableix que per tal de determinar la suficiència del servei l’empresa concessionària haurà d’informar setmanalment a l’àrea de Mobilitat del Consell de Formentera de les dades d’utilització del mateix, de manera que amb la mateixa periodicitat es puguin revisar a l’alça les freqüències necessàries.

De la mateixa manera s’ha informat a l’empresa que l’incompliment d’aquestes obligacions suposarà l’obertura del corresponent expedient d’imposició de penalitats, tot d’acord amb les clàusules que regeixen el contracte de concessió prolongat el 21 de desembre de 2020, respecte del qual el concessionari mostrà la seva conformitat, i que actualment es troba en vigor.

Evolució de la crisi de la covid-19
Cal recordar que a causa de l’estat d’alarma provocat per la crisi de la covid-19 el servei es va reduir per adaptar-se a la baixada de la demanda i a les necessitats de salut pública. Una vegada finalitzat l’estat d’alarma el passat 21 de juny i superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, des del Consell de Formentera es considera necessari procedir a la recuperació progressiva del servei habitual. Actualment s’està prestant de forma diària un servei mitjançant una línia d’autobús que resulta de la combinació de les línies L1 i L2.

En aquest sentit, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que “de forma imminent s’ha de millorar l’oferta del servei de transport públic per adaptar-se a les actuals necessitats de mobilitat de residents i turistes”.

15 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 234

4

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat