• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Tancament escoletes del Consell de Formentera

El Consell de Formentera informa que a partir del pròxim dilluns 16 de març i durant les pròximes dues setmanes les escoletes públiques de Formentera romandran tancades. Aquesta és una nova mesura cautelar de contenció del Covid-19 a l’illa que s’ha pres després que el Govern balear hagi anunciat que a partir del pròxim dilluns se suspenen les classes presencials dels centres d’infantil, primària i secundària i la Universitat de les Illes Balears. Les classes reglades de l’Escola de Música també queden suspeses a partir de dilluns.

Demà divendres 13 de març les dues escoletes obriran portes per atendre als infants, encara que es recomana que si els pares, mares o tutors tenen la possibilitat ja no es duguin els infants als centres. La presidenta ha tornat a demanar a la població “tranquil·litat en aquesta situació excepcional que estem vivint” i ha apel·lat de nou “a la responsabilitat individual per evitar crear situacions de risc i protegir així als col·lectius més vulnerables”.


12 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera suspèn actes culturals i esportius i tanca instal·lacions municipals com a mesures de contenció del Covid-19

El Consell de Formentera ha pres noves mesures cautelars i de contenció del Covid-19 a l'illa. Des de demà i durant les properes 2 setmanes se suspenen les activitats culturals i esportives i d'altres que organitza el Consell i/o es duen endavant a instal·lacions municipals.

Romandran tancades les següents instal·lacions:
Poliesportiu Antoni Blanc, Piscina Municipal i Mòdul Esportiu
Pistes poliesportives municipals, Pista des Cap de Barbaria i Camp de Futbol Municipal
Casal de Joves
Biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc i Punt de Lectura de Sant Ferran
Sala d'Actes de Cultura (Cinema)
Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell
Far de la Mola
Casa del Poble de la Mola
Museu Etnològic de Sant Francesc
Torre des Pi des Català
Casal d’Entitats

Se suspenen o posposen:
Cursos i tallers organitzats pel Consell de Formentera.
Activitats com conferències, xerrades, jornades, cinema, teatre i festivals, entre d'altres organitzats pel Consell de Formentera. També es posposaran les activitats en què el Consell col·labora i/o es duen endavant a les instal·lacions de la institució insular.

Escola de Música
Se suspenen les classes no reglades que depenen del Consell de Formentera. Es mantenen les classes reglades que depenen del Govern balear.

Escoletes del Consell de Formentera
Es manté el servei per facilitar la conciliació laboral i així es segueixen les directrius de la conselleria de Salut del Govern balear. Tot i això, des del Consell es recomana que els pares, mares o tutors que tinguin la possibilitat de quedar-se els infants a casa no facin ús del servei.

Tanatori
Continua oferint el servei però es crearà un protocol amb mesures d'higiene i es donaran pautes per donar el condol.

Oficina d'Atenció al Ciutadà
Continua oferint el servei però es recomana a la ciutadania fer servir els tràmits telemàtics a través del web: https://ovac.conselldeformentera.cat.

Serveis Socials
Continua oferint el servei però es recomana a la ciutadania que prioritzin les consultes telefòniques en lloc de l’atenció presencial. (971321271).

Transport públic
Es mantenen els serveis per garantir la mobilitat a l'illa i s'ha recomanat als taxistes i al servei de la concessionària de transport amb autobús que incrementin les mesures d'higiene seguint els protocols establerts. Així mateix es recomana a la gent gran o persones amb patologies prèvies que no facin servir el transport públic.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha explicat que "aquesta decisió s'ha pres per responsabilitat seguint les recomanacions sanitàries de posposar o ajornar qualsevol activitat que no sigui estrictament necessària per evitar que hi hagi a les nostres instal·lacions activitats grupals que puguin suposar un focus d'infecció a l'illa".

"Aquestes mesures són restrictives però apel·lem al compromís social individual per aconseguir garantir el sistema sanitari i també protegir als més vulnerables, així com fer de Formentera el lloc més segur possible en aquests moments de crisis sanitària, per tornar l'abans possible a la normalitat i recobrar la nostra activitat econòmica", ha explicat la presidenta.

"Aquestes mesures es prenen amb la informació i directrius que hi ha avui però tot l'equip de Govern està contínuament alerta, per anar adaptant els protocols, moment a moment, segons les necessitats", ha conclòs Alejandra Ferrer.

Us recordem que si teniu símptomes d’infecció heu de telefonar al 061 però no acudir a l’Hospital de Formentera. El Govern balear també ha posat un telèfon d’informació 900101863.

12 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Es realitzarà un estudi històric sobre el cementeri nou de Sant Francesc relacionat amb la recuperació de la memòria democràtica

foto visita 2020 isabel castroLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit avui amb la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, a la seu de la institució insular. A la trobada també han assistit la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, el conseller d’Interior, Josep Marí, la consellera de Noves Tecnologies i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada i el director general de Memòria Democràtica, Marc Herrera.

A la reunió la consellera ha explicat el pla de Fosses 2019-2020 del Govern de les Illes Balears que preveu la realització d’un estudi històric sobre el cementiri nou de Sant Francesc Xavier, a Formentera, amb el doble objectiu de, en primer lloc, saber si hi va haver en aquest espai inhumacions de persones assassinades durant la Guerra Civil i, en segon lloc, si aquestes poden continuar-hi enterrades, o pel contrari l’espai ha estat alterat.

Aquest és un estudi necessari, segons ha explicat la consellera Isabel Castro, per plantejar futures intervencions en l’espai esmentat. “Sabem que hi ha famílies que cerquen avantpassats seus i que podrien trobar-se en aquest indret. L’estudi podria servir per precisar on es poden fer exhumacions o, pel contrari, evitar tasques infructuoses”, ha afegit.

Per la seva part, la presidenta del Consell de Formentera, ha agraït que “es donen passes endavant per dignificar la memòria democràtica” i ha mostrat la seva satisfacció “perquè es pugui tenir continuïtat en el tema de les exhumacions a la nostra illa”. D’altra banda, la consellera Raquel Guasch ha explicat que amb aquesta visita es “demostra una intenció de coordinació conjunta perquè realment puguem anar fent diferents actes de reparació a les víctimes del franquisme”.

Altres temes
La consellera de Noves Tecnologies i Participació Ciutadana també ha traslladat les necessitats relacionades amb Noves Tecnologies, Cobertures Wifi, Administració Electrònica a la nostra illa, i també qüestions relacionades amb la participació ciutadana.

Per últim, el conseller d’Interior Josep Marí ha traslladat les necessitats que hi ha de formació, cursos i reciclatge per part de l’EBAP per la Policia Local i també pels Bombers, així com la necessitat de que la cobertura de la xarxa d’emergències pugui cobrir tota l’illa. Per últim han parlat sobre la possibilitat de crear una nova figura d’agent de Mobilitat per l’illa de Formentera.

11 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera pren mesures per evitar la propagació del coronavirus entre els col·lectius més vulnerables, com la gent gran

foto mesures coronavirusLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, la vicepresidenta i consellera de Majors, Ana Juan, i el vicepresident i conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, han comparegut avui matí en roda de premsa a la seu del Consell de Formentera per explicar mesures cautelars que durà endavant el Consell de Formentera en relació el nou virus SARS-CoV-2.

La presidenta ha traslladat la solidaritat de poble de Formentera “a les persones afectades pel virus, així com a les zones que pateixen una major incidència, tant pel que fa a les comunitats autònomes del nostre país, com d’altres països, especialment a Itàlia, que tan lligada està amb la nostra illa”.

Després de fer un repàs a l’avanç del coronavirus des de la seva aparició a la Xina i posterior propagació per territori nacional i les illes, tot i que a Formentera no s’ha detectat cap cas, Alejandra Ferrer ha anunciat que el Consell de Formentera en el marc de les seves competències, durà endavant “unes mesures cautelars amb l’objectiu prioritari de protegir als més vulnerables, com són els nostres majors”.

Des del pròxim divendres 13 de març i durant 14 dies, se suspèn el servei assistencial que s’ofereix a les persones majors i persones amb discapacitat al Centre de Dia de l’illa. Així mateix, des d’avui mateix i durant els pròxims 14 dies, també se suspenen les activitats dels clubs de majors de l’illa.

Ajornament d’actes
D’altra banda, també es posposen diversos actes com la celebració de l’Homenatge de la Dona Gran de Formentera prevista pel pròxim dissabte 22 de març, i la celebració de la XVIII Festa Intercultural prevista pel pròxim 29 de març. Aquestes decisions es prenen seguint les recomanacions del Govern balear i el Ministeri de Sanitat i s’aniran revisant almenys cada dues setmanes, segons ha explicat Alejandra Ferrer que ha afegit que “ara mateix estem en contacte amb totes les autoritats i entre el mateix equip de Govern de manera diària per anar actualitzant els protocols que sabeu que poden canviar d’un moment a altre”.

Missatge de tranquil·litat
Tot i això, la presidenta ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat i ha recordat que el virus no és perillós per la majoria de la població. Alejandra Ferrer ha destacat que “són mesures per tractar de sortir d’aquesta situació com més aviat i poder tornar a la normalitat”. En aquest sentit, Alejandra Ferrer ha afegit que “no ens hem d’alarmar, sinó ser responsables de manera individual, cadascun de nosaltres per poder protegir als més vulnerables. Es tracta d’una situació on és necessària la responsabilitat el compromís i la col·laboració amb el compliment de les mesures i recomanacions establertes”.

Clubs de majors
La vicepresidenta i consellera de Majors s’ha reunit amb els responsables dels clubs de majors de l’illa aquest mateix matí “per explicar de primera mà la mesura presa pel Consell de Formentera respecte a la suspensió de les activitats dels clubs de majors de La Savina, Sant Francesc, Es Cap, Sant Ferran i la Mola per evitar un focus de propagació entre aquest col·lectiu de major risc”. Aquest mateix objectiu, segons ha afegit Ana Juan, persegueix que l’Homenatge a la Dona Gran de Formentera hagi quedat posposat. “Es farà però quan puguem oferir garanties de seguretat sanitària”, segons ha especificat la consellera de Majors.

Centre de Dia
Per part seva, el conseller de Benestar Social ha explicat que aquesta tarda a les 16h faran una reunió amb els familiars dels usuaris del Centre de Dia, per explicar els motius de la suspensió del servei del centre a partir del pròxim divendres. Rafael Ramírez ha afegit que “en la mesura del que sigui possible estem preparant una bateria de mesures per facilitar la prestació de serveis a les llars dels usuaris que ho puguin necessitar, com podria ser oferir un servei de menjar, entre d’altres prestacions de serveis que es puguin donar de manera domiciliària”.

Pel que fa a l’ajornament de la festa intercultural, el conseller de Benestar Social ha destacat que avui a les 20h hi ha també una reunió convocada per explicar els motius d’aquesta decisió que s’ha pres seguint els protocols establerts per evitar situacions de risc de contagi per aglomeració de persones.

Comunicació
El Consell de Formentera reforçarà la comunicació interna amb els treballadors per donar pautes d’actuació i informació davant el coronavirus. El dijous dia 12 tindrà lloc una formació específica pels treballadors en general i altra pels treballadors que fan atenció al públic. Per la seva banda, la Policia Local i els Bombers del Consell també estan rebent informació i els protocols específics d’actuació.

Pel que fa als sectors educatius, sanitaris i esportius se’ls ha facilitat els protocol d’actuació establert. La comunicació amb les autoritats sanitàries és continua per garantir l’actualització d’aquests protocols.

Informació per visitants
El Consell de Formentera també treballa amb les navilieres per difondre informació, que s’editarà en diversos idiomes, sobre el coronavirus, com evitar la seva propagació i que fer en cas de sospita o possible infecció.

Principals directrius
Segons ha recordat la presidenta, les principals directrius són:
-En cas de bon estat de salut fer una vida normal (respectat i ajudant a la no propagació).
-En cas de sospites de possible infecció telefonar al 061, restar a casa i evitar el contacte amb altres persones.
-Les unitats volants d’atenció al Covid-19 seran les responsables de la primera atenció i estaran operatives a Formentera a partir de demà dijous 12 de març.
-En els casos lleus es recomana estar en casa i els més greus seran traslladats a Can Misses o Son Espases depenent de la seva simptomatologia.

Per informació o qualsevol dubte sobre el coronavirus, el Govern balear ha posat en marxa un nou número per no saturar el 061, es pot telefonar al 900101863.

11 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 213

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat