• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Formentera commemora el 8M, Dia Internacional de les Dones, amb el recital "Dones al piano"

El Consell de Formentera, a través de les àrees de Cultura i d'Igualtat, informa que la Sala de Cultura (Cinema) acollirà el recital anomenat Dones al piano. Aquest és el concert dedicat al 8M, Dia Internacional de les Dones a Formentera, tendrà lloc el dissabte 18 de març a les 20.00 h i serà gratuït amb aforament limitat.

La pianista i professora valenciana establerta a Formentera Anabel Márquez ens oferirà un recital d'obres per a piano de dones compositores i farà un recorregut al llarg de la història de la música.

Anabel Márquez va cursar els seus estudis de piano a València de la mà de M. Enriqueta Navarro als estudis professionals i amb el concertista Mario Monreal als estudis superiors, així com estudis de flauta travessera amb Miguel Llopis i Joaquín Gericó. Més endavant, ha ampliat els estudis amb Guillermo González, Brenno Ambrossinni i Stanislav Pochekin, entre d'altres.

Des de 2001 resideix a Formentera, on ha exercit com a professora de piano i cap d'estudis a l'Escola Municipal de Música i Dansa de Formentera al llarg de setze anys, i com a professora a l'aula d'extensió del Conservatori Professional de Música i Dansa d'Eivissa i Formentera "Catalina Bufí", on va guanyar la plaça de funcionària de carrera el 2006 i continua exercint en l'actualitat.

Al llarg d'aquests anys la seva activitat ha set majoritàriament pedagògica, però també ha fet concerts de cambra a Eivissa i Formentera i ha col·laborat amb l'Orquestra Simfònica Ciutat d'Eivissa.

En el recital s'interpretaran peces de compositores com Elisabeth Jacquet de la Guerre, Marianne Von Martínez, Fanny Mendelssohn, Clara Schumann, Teresa Carreño, Cécile Chaminade, Lili Boulanger i Mercè Pons.


10 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii dones al piano

Quinze empreses, nou entitats i 380 entrevistes de feina a la II Fira d'Ocupació i Emprenedoria de Formentera

foto 2023iii fira ocupacio ALa segona edició de la Fira d'Ocupació i Emprenedoria de Formentera, que se celebra avui, ha reunit quinze empreses i nou entitats de Formentera al jardí de ses Eres i al centre Antoni Tur 'Gabrielet', en una iniciativa que té com a objectiu "posar en contacte empreses i treballadors, a més d'apropar i impulsar la formació dels demandats de feina, en especial dels més joves", segons ha assegurat la presidenta del Consell i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan. En total, s'han fet 380 entrevistes de feina en els estands de les quinze empreses participants i hi ha hagut 467 consultes en els estands de les entitats participants.

La presidenta ha destacat "la implicació de les empreses locals i de diferents entitats per participar en aquesta fira, que ha incrementat en ofertes de feina i tallers de formació respecte a l'any passat". Enguany hi ha vint-i-sis estands, enfront dels divuit de l'any passat, quinze empreses, nou entitats, la Policia Local i els Bombers de Formentera. "La bona experiència de 2022 ens va animar a continuar amb aquesta iniciativa que portam a terme a través de Formentera Impulsa, s'han de continuar activant mesures com aquesta per millorar l'estabilitat del nostre mercat laboral, la competència de les empreses i la formació dels nostres treballadors".

El director de Formació Professional del Govern balear, Antoni Baos, ha fet un resum "de les oportunitats que s'ofereixen enguany a la fira i que poden trobar els alumnes o persones que vulguin, en definitiva, per tenir una illa amb més recursos i possibilitats".

La jornada també ha comptat amb cinc tallers de formació i emprenedoria dirigits tant a joves com a persones adultes, i també s'ha servit un aperitiu per part dels alumnes de Cuina i Restauració de l'IES Marc Ferrer.

Aquesta II Fira s'organitza conjuntament amb l'IES Marc Ferrer i el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), amb la col·laboració de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), la Cambra de Comerç, la Pimef i la participació d'empreses de l'illa.


9 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dilluns s'inicia el procés de sol·licituds de places de les Escoletes de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que entre el pròxim dilluns 13 i el 31 de març estarà obert el període de sol·licituds de places per a l'Escoleta Sa Miranda i l'Escoleta Sant Ferran per al curs 2023-2024 per als infants d'entre 0 i 3 anys (nascuts els anys 2023, 2022 i 2021).

La presentació de les sol·licituds s'ha de fer telemàticament al web del Govern balear, també es trobarà l'enllaç a la web del Consell de Formentera, a l'apartat de les escoletes. Un cop feta la sol·licitud, cal entregar la documentació a l'Escoleta La Miranda (amb cita prèvia trucant al telèfon 971 32 34 15). Les famílies poden demanar informació al correu electrònic: escoleta@conselldeformentera.cat o telefònicament: 971 323 415 (de 9.00 a 14.00h).

Calendari
La llista de puntuacions provisionals es publicarà el 12 de maig. Les reclamacions es podran presentar entre el 15 i el 17 de maig. Les llistes definitives es publicaran el 30 de maig i les matrícules per al primer cicle d'educació infantil de les escoletes del Consell de Formentera es podran fer entre el 31 de maig i el 15 de juny.

La vicepresidenta i consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, ha explicat que aquest segon any de funcionament de les dos escoletes hi ha un total de 118 alumnes. La llista d'espera va quedar buida dins el període ordinari de matriculació "algo prioritari per les nostres polítiques de conciliació familiar". Les places que s'oferten per al pròxim curs escolar són 14 per infants nascuts als 2023, 39 per infants nascuts al 2022 (d'un total de 48 places), 19 per infants nascuts al 2021 (d'un total de 72 places).

L'equip educatiu de les escoletes esta format per un total de 21 educadores i dos auxiliars educatives, a més del personal de neteja, manteniment i cuina.

8 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii escoleta

Taller d'espart picat al molí Vell de la Mola

El Consell de Formentera informa que, a través de l'àrea de Patrimoni, organitza un taller de tècnica tradicional sobre espart picat. Aquest taller es durà a terme al molí Vell de la Mola i tendrà un total de quatre sessions. La primera serà el 25 de març a les 10 hores i les següents el 15, 22 i 29 d'abril. Les places són limitades i la inscripció és gratuïta, i es pot fer al correu coneixpatrimoni@conselldeformentera.cat.

Les persones inscrites rebran un correu electrònic de confirmació amb tota la informació referent al taller.

8 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii espart picat

Més articles...

Pàgina 5 de 412

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat