• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Oberta la segona convocatòria per treballar al Consell per a persones aturades a través del programa SOIB Reactiva

cartell 2021 SOIB ReactivaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria i Desenvolupament Local, informa que s’ha obert la segona convocatòria del programa SOIB Reactiva per treballar al Consell de Formentera durant quatre mesos. Aquesta segona convocatòria comença amb l’oferta de vuit places de dues de les línies establertes al programa i se seleccionaran, en primer lloc, els següents perfils:

-Quatre places de netejadors/res per a persones aturades de llarga durada de 30 anys o més.
-Quatre places d’auxiliars d’informació per a persones aturades de 30 anys o més, inscrites amb un mínim de tres mesos com a desocupats al SOIB o amb una durada inferior en el cas d’un expedient d’ERTO.

Les persones interessades s’hauran d’inscriure en la web del SOIB, a través del següent enllaç, i seleccionant l’oferta corresponent, que es publicarà a partir d’avui fins al dia 26 de març: https://soib.es/es/soib-reactiva/

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Emprenedoria, Ana Juan, ha recordat que amb aquest programa a Formentera “es contracta 27 persones, 16 de les quals estan treballant al Consell des del passat mes de gener". Ana Juan ha animat les persones aturades de l’illa “a apuntar-se en aquesta iniciativa, que pot ser una finestra oberta al mercat laboral".

Aquesta convocatòria, amb un pressupost per a Formentera de 225.810,44 euros, ha set promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS). També forma part del Pla de Xoc per a l’Ocupació presentat la setmana passada a l’illa, que suposarà una inversió a Formentera de 470.000 euros entre el 2020 i el 2021 i beneficiarà de manera directa 175 persones.


23 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Signat un conveni amb Espai Frumentària per reforçar l’oferta cultural

foto 2021 conveni espai fLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el president d’Espai Frumentària, Miquel Costa, han signat avui un conveni de col·laboració entre la institució insular i l’associació, per contribuir a reforçar el ventall d’oferta cultural de Formentera durant l’any 2021. La consellera de Cultura, Susana Labrador, també ha estat present en la signatura.

Les activitats que subvenciona el Consell perquè Espai Frumentària pugui organitzar són produccions escèniques, cicles d’arts escèniques, edició gràfica, exposicions i programació cultural en general. Tenint en compte el cost econòmic que suposa a Espai Frumentària la realització d’aquestes activitats el Consell col·laborarà econòmicament amb una aportació màxima de 7.000 euros.

22 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell obre la línia d’ajudes de 630.000 euros per a autònoms i petites empreses de Formentera

foto 2021 ajudes autonomsEl Consell de Formentera ha presentat avui la línia d’ajudes de 630.000 euros que es destina per pal·liar les conseqüències de les restriccions motivades per la crisi sanitària de la covid-19 entre els treballadors autònoms i petites empreses de l’illa. Aquestes ajudes són aportades a parts iguals pel Consell de Formentera (50 %) i el Govern de les Illes Balears (50 %) varen sortir publicades ahir al BOIB i es poden sol·licitar des d’avui fins al 19 d’abril inclòs. La convocatòria té un import inicial de 300.000 euros, que s’ampliarà als 630.000 euros acordats inicialment entre Consell i Govern quan se signi el segon conveni i s’aprovi la modificació pressupostària prevista per un ple extraordinari del Consell a principi del mes d’abril.

Tal i com ha assenyalat la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, aquestes ajudes “tenen com a objectiu proporcionar liquiditat entre els petits empresaris per garantir la continuïtat de l’activitat econòmica d’aquests establiments, un dels sectors més afectats per la crisi sanitària i també un dels sectors claus que mantén el teixit econòmic i social de Formentera”. La presidenta ha destacat que “aquestes ajudes s’han consensuat amb els empresaris locals i que en les properes ajudes presentades pel Govern també es treballaren de manera consensuada per traslladar les necessitats especifiques dels empresaris de l’illa”.

La presidenta del Consell ha presentat aquesta línia d’ajudes acompanyada per la vicepresidenta i consellera de Comerç i Emprenedoria, Ana Juan, el conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell, i els presidents de la Pime de Formentera, Josep Mayans, i de la Cambra de Comerç, Juan Manuel Costa Escanellas i la representant de la CAEB Lina Bustos.

La vicepresidenta Ana Juan ha explicat que des del Consell “hem treballat conjuntament amb els empresaris de l’illa la destinació d’aquestes ajudes i les hem adaptat a les característiques i necessitats dels autònoms i professionals de l’illa”. Així, en el cas de Formentera, al contrari que en altres llocs, les ajudes s’han ajustat a empreses d’un màxim de deu treballadors. A més, Ana Juan ha destacat que aquestes ajudes van destinades “a un ampli ventall d’empresaris de l’illa, des d’artesans, a negocis de turisme, restauració, comerços, tallers, etc.”.

Per la seva part, Bartomeu Escandell ha remarcat que la convocatòria actual de 300.000 euros “s’ampliarà fins als 630.000 després que s’aprovi la modificació pressupostària en un ple extraordinari amb l’objectiu d’arribar a quants més autònoms i empresaris de l’illa i amb la major agilitat”.

Els representants empresarials han valorat aquesta línia d’ajudes oferta per Consell i Govern i han animat als petits empresaris de l’illa a presentar les sol·licituds.

Ajudes entre 1.500 i 7.000 euros
El Consell ha establert tres tipus d’ajudes. La primera és de 1.500 euros, a la qual poden optar els autònoms dels mercats o parades que fan venda sense establiment i hagin estat donats d’alta tres mesos com autònoms des del 14 de març de 2020 fins al gener de 2021; la segona és de 2.500 euros per als sol·licitants que tenguin establiment i hagin estat donats d’alta com a empresaris entre tres i sis mesos; i la tercera, de 3.500 euros, és per als sol·licitants que hagin estat oberts sis mesos des de l’estat d’alarma. La quantia màxima d’ajuda que pot rebre la persona física o jurídica privada sol·licitant serà en el primer cas de 1.500 euros; en el segon cas, de 5.000 euros si el sol·licitant té dos establiments; i en el tercer cas, de 7.000 euros, si el sol·licitant té dos establiments.

Requisits
Entre les condicions per sol·licitar les ajudes, els demandants han de tenir els centres de treball i el domicili fiscal a l’illa de Formentera; han de tenir com a màxim deu treballadors de mitjana anual; que no superin els 600.000 euros de facturació anual; tenir uns beneficis declarats inferiors als 35.000 euros per l’any 2020 o haver sofert una minva en la facturació del 35 % com a mínim en l’exercici de l’any 2020 respecte de l’any 2019. A més, no podran optar a les ajudes d’aquesta convocatòria els sol·licitants que se’ls hagi concedit l’ajuda de la convocatòria extraordinària per la covid-19 de juliol 2020.

Vint dies hàbils per demanar les ajudes en línia
Per facilitar l’accés a aquestes ajudes i resoldre qualsevol dubte, el Consell de Formentera ha habilitat un servei d’informació i atenció a la ciutadania al número de telèfon 971 32 10 87. Les persones interessades tenen un termini de vint dies hàbils des del dia següent de la publicació al BOIB (és a dir, fins al 20 d’abril inclòs) per sol·licitar les ajudes a través de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (OVAC). A més, tota la informació i les bases també es publicaran a la web del Consell de Formentera www.conselldeformentera.cat.

19 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera acull la reunió del Consell de coordinació pitiús de policies locals

foto 2021 consell de coordinacioAvui a la Sala de Plens del Consell de Formentera s’ha celebrat la reunió del Consell de coordinació pitiús de policies locals. Aquesta reunió ha estat presidida el director de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears, Vicenç Martorell, i el vicepresident de l’òrgan, Juan Carlos Rosselló, regidor de Seguretat Ciutadana de Santa Eulària. La trobada s’ha celebrat de manera semipresencial, el director general d’Emergències, Jaime Barceló s’ha connectat de manera telemàtica.

Per la seva part, el conseller d’Interior, Josep Marí, ha donat la benvinguda a l’acte a tots els assistents. Aquesta entitat té com a objectiu que els diferents cossos de policia local puguin intercanviar informació i acordar polítiques i prioritats conjuntes. Una de les peticions que han fet de manera unànime els representants de les policies ha estat que aquest 2021 l’Escola Balear d’Administració Pública realitzi un curs extraordinari de formació de policies a Eivissa, per donar sortida als processos de selecció.

A la reunió, a banda de tractar temes interns de feina també s’ha fet la presentació d’un programa de gestió policial que permet coordinar les feines de les policies locals de les Illes Balears.

18 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 272

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat