• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

El Consell comença l'elaboració del II Pla d'igualtat entre dones i homes de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat, ha iniciat les tasques per elaborar el II Pla d'igualtat entre dones i homes que tendrà vigència fins a 2027.

La presidenta i consellera d'Igualtat del Consell, Ana Juan, ha destacat que "una vegada feta l'avaluació del primer pla, que es va portar a terme entre 2019 i 2022, ja es comencen les tasques per elaborar el segon". La presidenta ha recordat que "el primer pla va sortir de la necessitat de dinamitzar i fixar tasques de sensibilització, formació i promoció de la igualtat al territori", tal com recull la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

Qüestionari per a la ciutadania
Amb la finalització del període d'implementació del primer pla, des de l'àrea d'Igualtat varen fer el seguiment de les diferents accions amb la col·laboració dels responsables de les diverses àrees del Consell, per tal d'obtenir-ne informació i conèixer-ne l'estat d'execució. Aquesta avaluació suposa el punt de partida per al pròxim Pla entre dones i homes de Formentera 2024-2027, el qual ja ha iniciat les tasques d'elaboració. Per fer aquesta diagnosi, s'ha realitzat un qüestionari perquè la ciutadania aporti la seua opinió en matèria d'igualtat a la nostra illa.

Ana Juan ha animat la ciutadania de Formentera a participar en aquest qüestionari. "És necessària la col·laboració de la població perquè el pla s'adapti a les necessitats de la ciutadania i perquè ens ajudarà a definir les línies d'acció amb l'objectiu de seguir avançant en una societat més igualitària i respectuosa entre homes i dones" ha incidit la presidenta".

El qüestionari és anònim i confidencial i es pot contestar en aquest enllaç en català i també en castellà.

A més, serà difós a les xarxes oficials del Consell, a les associacions i, físicament, amb cartells per diferents ubicacions de l'illa.

7 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii questionari

Ana Juan dona suport a la regulació de creuers a Eivissa 'per alleujar la pressió de visitants d'un sol dia a Formentera'

foto 2023iii alcaldeLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha rebut avui l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, en una trobada en la qual han abordat la regulació de l'arribada de creuers a l'illa d'Eivissa i l'afectació que pot tenir per a Formentera. En aquest sentit, la presidenta ha assenyalat que la reorganització que proposa l'Ajuntament d'Eivissa "és una bona iniciativa perquè pot alleujar la pressió de visitants d'un sol dia que tenim a Formentera en plena temporada turística i permetrà distribuir aquest tipus de turistes en els mesos de principi i final de la temporada". Ana Juan ha assegurat que "treballar per regular-ne l'arribada és beneficiós tant per als mateixos turistes com per a les empreses que els donin servei a l'illa".

En aquest sentit, Rafa Ruiz ha destacat que la proposta de l'Ajuntament d'Eivissa "s'està treballant juntament amb el sector empresarial i associacions ecologistes" i que "la Pimeef treballarà en un estudi sobre l'impacte del turisme de creuers a l'illa veïna i que és molt important que totes les administracions i agents implicats treballem junts en aquesta reordenació".

6 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Les cantautores de Formentera Mireia, Paz Aguado i Imaràntia de gira per Mallorca, Menorca, Eivissa, València i Barcelona amb el Barnasants

El Barnasants també portarà a Formentera el 13 de maig el menorquí Guiem Soldevila, que presentarà el seu nou treball

Gràcies a la col·laboració entre Barnasants i el Consell Insular de Formentera, enguany les cantautores Mireia, Paz Aguado i Imaràntia (Maria José Cardona) presentaran els seus nous projectes a Barcelona, València, Mallorca, Eivissa i Menorca, dins el marc del festival

Durant la primavera, l'illa d'Eivissa també comptarà amb dos concerts del Barnasants

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que després de l'obertura de la cinquena edició del Projecte de cultura en xarxa Barnasants a l'illa de Formentera, amb el recital de Paco Ibáñez el passat 4 de febrer, el festival enfila la primavera amb tres presentacions de treballs d'artistes de Formentera arreu dels territoris de llengua i cultura catalanes.

Mireia, l'artista revelació de Formentera
Si hi ha un nom que el 2022 ha fet ressonar per sorpresa l'escena musical de la cançó de les Illes Balears és el de Mireia. Mireia és el nom artístic de la cantautora catalana Mireia Farré Canela. Establerta a Formentera des de fa més d'una dècada, l'abril de l'any passat va publicar el seu àlbum de debut, titulat Somriuen les deixalles, acompanyada de músics de primer nivell com Pep Pascual, Maria Rodés o Natxo Tarrés, i produït per Leo Pascual. Aquest primer àlbum ja ha estat inclòs entre els cent millors discos en català publicats el 2022 segons la revista Enderrock. Continuant la tònica punk-naïf i l'inconformisme elegant propis d'aquesta cantautora tan particular, Mireia arriba al Barnasants per estrenar el seu nou EP Marge de millora, acompanyada de la banda habitual. La cantautora recorrerà Mallorca (11 de març, sa Pobla), Menorca (12 de març, Maó), València (al CCC Octubre, el 31 de març) i Barcelona (al Harlem Jazz Club el 2 d'abril).

foto 2023iii barnasants mireia

Paz Aguado, la cantautora subtil
La cantautora valenciana resident a l'illa de Formentera, Paz Aguado, estrenarà també al Barnasants el seu primer disc, titulat Materia sutil (autoeditat, 2022). Paz Aguado presentarà el disc per primer cop a Mallorca (18 de març, sa Pobla), Menorca (19 de març, Maó), València (al CCC Octubre, el 24 de març) i Barcelona (al Harlem Jazz Club el 25 de març). Aguado hi portarà la seva poesia càlida, vitalista i psicodèlica, que canta a la natura, al femení i a allò subtil. A més de cantautora, Aguado és una artista multidisciplinària, de manera que a Formentera hi compagina la creació musical amb les arts visuals.

foto 2023iii barnasants paz aguado

Imaràntia, un homenatge a UC
El duet format per la formenterera Maria José Cardona (veu i guitarra) i el mallorquí Miquel Brunet (piano) presentaran aquesta primavera també dins el Barnasants el nou àlbum titulat RetrUc, una mirada particular envers la música pitiüsa. El treball s'endinsa en el cançoner del grup UC en forma d'agraïment i reconeixement als seus tres membres fundadors. Les melodies i lletres captivadores, que no han perdut ni un gra de la seva vigència, es presenten ara en clau intimista i punyent com la que caracteritza el duet Imaràntia. Els acompanyaran Eduard Riera al violí i Pep Lluís Garcia a la bateria i percussions. Les presentacions seran el 16 d'abril a Bunyola (Mallorca), i el 29 d'abril a Santa Eulària.

Barnasants i Formentera
Per al Projecte de cultura en xarxa Barnasants, Formentera és un punt essencial en el mapa cultural de la cançó d'autor. "Per aquest motiu, és una gran satisfacció per al festival poder reeditar per cinquè any consecutiu l'acord amb el Consell Insular de Formentera", segons han explicat els organitzadors. La consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha explicat que aquest acord "permet portar a Formentera la cançó d'altres zones de parla catalana, i programar les veus de Formentera a fora perquè la nostra veu també s'escolti fora de l'illa".

Enguany, a més, també es renova la col·laboració encetada l'any passat entre Barnasants i l'Obra Cultural Balear de Formentera, amb la qual s'organitzarà el 12 de maig la presentació en concert del darrer àlbum de Guiem Soldevila. El cantautor menorquí arribarà a la petita de les Pitiüses per presentar-hi el disc Intimari, el seu cinquè treball discogràfic, que ha publicat de nou amb el segell Satélite K a començament d'any. Al nou disc, Guiem Soldevila musica poetes com Màrius Torres, Ponç Pons, Sònia Moll o Ausiàs March, amb un estil que entrellaça i fusiona el folk i el pop amb atmosferes electròniques i mediterrànies. El concert serà el 13 de maig a Sant Francesc. El dia abans, 12 de maig, el cantautor menorquí també presentarà el treball a Eivissa, dins el marc del Barnasants.

foto 2023iii barnasants g soldevila

Un viatge d'anada i tornada
La filosofia del Barnasants confederal sempre ha set teixir una xarxa d'espais arreu dels territoris de llengua i cultura catalanes, per tal que els artistes del conjunt del domini lingüístic puguin presentar les seves propostes fora del seu redol. Per això, els escenaris de Formentera s'omplen cada any de veus de fora de l'illa i, al contrari, les veus de Formentera ompliran els escenaris de Mallorca, Menorca, València o Catalunya.

6 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació del llibre "Pau. El valor de la vida als nostres dies"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim divendres 10 de març, ha programat la presentació del llibre Pau. El valor de la vida als nostres dies, que tendrà lloc a la Biblioteca Marià Villangómez a les 19.30 h, a càrrec de l'autor, Jordi Armadans.

Jordi Armadans Gil és un dels experts en conflictes internacionals i activistes per la pau més respectats del nostre país. És politòleg i periodista, analista i formador en qüestions de conflictes, pau i seguretat. Ha treballat de director a la Fundació per la Pau i ha estat vinculat a diverses ONG, campanyes i moviments socials a favor de la cultura de pau, els drets humans, la solidaritat i la justícia global.

El seu primer llibre, articulat d'una forma breu i lúcida, està carregat de les dades més recents a partir de les quals l'autor fa una lectura crítica i actual de l'estat de conflicte global al món, i ens urgeix a respondre amb coherència i responsabilitat per tornar a posar la vida de les persones al centre de les nostres prioritats. Segons explica l'autor, "sobre el paper, la pau, la justícia i els drets humans són valors indiscutibles de les societats democràtiques, però vivim en un món sacsejat per múltiples formes de violència: guerres, militarisme, fam, pobresa, masclisme, racisme, abús de poder, cursa armamentística, emergència climàtica... Quina lògica tergiversada porta els nostres líders a fer bandera d'una voluntat de millorar la societat, quan al mateix temps permeten (quan no directament activen) mecanismes de mort i misèria?". Aquestes són algunes de les qüestions que es tractaran de resoldre i debatre en la presentació.

4 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii armadans

Més articles...

Pàgina 6 de 412

6

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat