• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Més de 500 empresaris o autònoms de Formentera afectats per la pandèmia podran rebre ajudes valorades en 12.420.000 €

foto 2021 visita armengol BLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, s’han reunit amb representants dels agents socials i els sectors productius de l’illa per parlar sobre el pla d’ajudes directes de l’Estat per a autònoms i empreses afectades per la covid-19, aprovat pel Consell de Ministres. A la trobada també han participat la vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan i el conseller d’Economia, Bartomeu Escandell.

Segons ha explicat Armengol el Govern espanyol ha aprovat el Reial decret llei de suport a les empreses més afectades per la covid-19. Es tracta d’un paquet d’ajudes per valor de 11.000 milions d’euros, que es divideixen en tres mecanismes:

-Un fons de reestructuració dels crèdits avalats per l’ICO, gestionat per aquest i dotat amb 3.000 milions d’euros.

> Es calcula que les IB puguin rebre un finançament aproximat de 162 milions d’euros, ja que la línia extraordinària covid-19 de l’ICO va suposar una injecció de 4.760 milions a empreses de les Balears, que és el 5,5% del total, amb més de 26.385 operacions per a més de 17.800 empreses.

-Un fons per recapitalitzacions d’empreses mitjanes, injectat a través de l’empresa pública Cofides, amb 1.000 milions d’euros (molt esperat per empreses mitjanes i grans amb facturació i valors de l’operació inferiors als 25 milions).

-Un fons de 7.000 milions en ajudes directes per a PIMES i autònoms afectats per la crisi de la covid-19, gestionat per les autonomies.

Partida específica per a les IB i Canàries
El Govern espanyol dedica una partida específica per a Balears i Canàries dels fons de 7.000 milions en ajudes directes. En concret, són 2.000 milions d’euros per a Balears i Canàries, dels quals corresponen a les Balears més de 900 milions, ja que es reparteixen en funció de la pèrdua d’alta en Seguretat Social a final de 2020 respecte a final de 2019.

La resta dels fons directes es reparteixen en les altres comunitats, segons els criteris de repartiment REACT-EU.

Empreses beneficiàries de Formentera
En el cas de Formentera podrien arribar a 12.420.000 €. El número total d’empreses beneficiàries podrien ser 554, de les quals 300 serien autònoms, 227 serien empreses de menys de 10 treballadors i 27 per empreses de més de 10 treballadors.

En aquest sentit, la presidenta del Consell Alejandra Ferrer, conjuntament amb la presidenta del Govern han demanat que “es tenguin en compte les especificitats de Formentera per poder garantir que tots els empresaris o autònoms que ho necessitin puguin sol·licitar les ajudes”, segons ha declarat Alejandra Ferrer que també ha demanat que “es faci de manera conjunta amb el sector”.

Característiques de les ajudes
Podran accedir a aquestes ajudes totes les empreses i autònoms del sector de l’hostaleria i la restauració, els sectors amb accés als ERTO ampliats establerts en el Reial decret llei 2/2021, i altres especialment afectats per la pandèmia, com les activitats de la indústria manufacturera relacionades amb el comerç i l’hostaleria; comerç a l’engròs i minorista; sectors auxiliars al transport; manteniment aeronàutic, i activitats relaciones amb la cultura i les activitats esportives.

En total, són prop d’un centenar les activitats a les quals podran arribar els recursos. Aniran destinades a cobrir els costos directes no atesos o deute financer entre març de 2020 i 31 de maig de 2021.

Criteris d’elegibilitat:
-A autònoms que no tributen per mòduls i no es pot confirmar la pèrdua en facturació a causa de la covid, fins a 3.000 €.

-Per a la resta d’empreses que tributen, l’Agència Tributària estableix una pèrdua mínima del 30 % de la facturació el 2020 respecte el 2021 i s’estableixen diferents trams per tipus d’empresa i percentatge de pèrdues fins a un màxim de 200.000 € per empresa. Aquests límits s’ampliaran a les Canàries i a les Illes Balears a criteri del Govern propi. Les ajudes oscil·len entre 4.000 i 200.000 € per empresa.

Les empreses receptores no poden tenir el seu domicili en un paradís fiscal, ni estar en concurs ni haver cessat l’activitat en el moment de la sol·licitud. A més, han d’estar al corrent de pagaments de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social. No poden repartir dividends ni augmentar els salaris del seu equip directiu durant un període de dos anys i hauran de mantenir la seva activitat fins a juny de 2022.

També s’estenen fins al 31 de desembre les moratòries actuals, perquè les empreses viables en condicions normals de mercat comptin amb instruments legals que els permetin mantenir la seva activitat i l’ocupació.


15 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Actuació Policia Local cap de setmana

La Policia Local de Formentera va denunciar el passat dissabte a 19 persones per incompliment de la normativa sanitària anticovid-19 a la pista poliesportiva des Cap. Els denunciats es trobaven incomplint diferents normatives, com la pràctica d’esport de contacte en grup no federat, que actualment està prohibida a Formentera, una reunió social de més de 6 persones de 2 nuclis de convivència i tampoc respectaven la distància social de seguretat. La Policia Local va detectar aquesta infracció gràcies al servei de drone.

15 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dilluns s’inicia el procés d’inscripció de les escoletes de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que el pròxim dilluns 15 de març s’inicia el procés d’inscripció a les escoletes de Sa Miranda i Camí Vell. Les famílies interessades podran accedir al tràmit a través de la pàgina habilitada per la Conselleria d’Educació de les Illes Balears: http://www.caib.es/sites/primerainfancia/ca/proces_dadmissio_2021-2022/. El termini per realitzar el tràmit finalitza el 31 de març de 2021.

Es poden inscriure a l’escoleta Sa Miranda, els infants nascuts l’any 2019, 2020 i 2021. I a la del Camí Vell els nascuts al 2020 i 2021. Les llistes de puntuació provisional sortiran el 14 de maig i les definitives el 31 de maig.

Obertura nova escoleta
La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador, ha avançat que per al mes de setembre es preveu que l’escoleta de Sant Ferran obri portes, amb la qual cosa l’escoleta del Camí Vell que va ser creada de manera provisional fins que es construïa la nova deixarà de funcionar.

“En el moment que obrim la nova escoleta, tots els alumnes que estiguin inscrits o estiguin fent classe a l’escoleta del Camí Vell, passaran a la de Sant Ferran”, ha destacat Susana Labrador. També quan obri el nou centre es farà un procés d’inscripció extraordinari per nadons, ja que a l’escoleta del Camí Vell no hi ha aula per infants de 0 a 1 any, però a la de Sant Ferran sí que hi haurà.

Per dubtes les famílies poden telefonar al centre educatiu 971323415 escriure al correu electrònic escoleta@conselldeformentera.cat i/o al telèfon. L’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 h.


12 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Color cubano”, mostra fotogràfica sobre la identitat cubana a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’

cartell 2021 joaquim seguiEl pròxim dilluns 15 de març a les 18 h obri portes la mostra Color cubano a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”. L’autor de la mostra és Joaquim Seguí, mallorquí, establert a Eivissa, cardiòleg de professió però amb una intensa trajectòria com a fotògraf des de l’any 2011. L’exposició està formada per quaranta instantànies preses a l’illa caribenya amb els seus habitants com a protagonistes absoluts. L’exposició és el reflex i la conseqüència del llibre que porta el mateix nom “Color cubano”, editat el 2017, llibre de fotografia acompanyat de poesies de Nicolás Guillén i altres poetes cubans i textos de Leonardo Padura amb pròlegs d’Omar de León, Carmen Alemany i Fanny Tur.

Les fotografies de Cuba que es poden veure en aquesta exposició són un exercici d’aproximació, discret i respectuós, per prendre el pols a la complexa actualitat d’una societat que, després d’anys de revolució i de bloqueig comercial, lluita per trobar una nova identitat sense renunciar als seus orígens, a les seves creences, a la seva cultura... a les seves conquestes.

L’exposició es podrà visitar del 16 al 27 de març de 2021, horari d’11 a 14 h i de 18 a 20 h. Excepte diumenge i dilluns matí que la sala roman tancada.

12 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 272

6

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat