• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Arriba una nova edició del FORMENTERA20 en què experts en màrqueting, comunicació i creativitat es donen cita a l’illa

foto 2020 formentera20 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que entre el 7 i el 10 de maig tindrà lloc a la nostra illa la VIII edició del Formentera20. Durant aquests 4 dies experts en cultura digital compartiran idees i talent en diferents espais de l’illa, ho faran en un format proper seguint el lema de Formentera20, #DesconnectarPerConnectar.

Aquest esdeveniment està patrocinat pel Consell de Formentera i forma part de la campanya “Descobreix Formentera al Maig”, “per donar valors afegits i crear propostes culturals i esportives que serveixen de reclam pels turistes en temporada baixa”, segons ha explicat la presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

El Formentera20 és en paraules de la seva directora, Rosa Castells, “una oportunitat per a fer networking, compartir idees, buscar inspiració i estar al dia de tot el que esta passant en l’entorn digital, acompanyats pels millors experts mentre es fa un recorregut per espais paradisíacs de l’illa”. Com cada edició reconeguts experts en màrqueting, comunicació i creativitat es donaran cita a l’illa per compartir coneixement, idees i veure les últimes tendències en cultura digital.

A qui va dirigit?
Va dirigit a professionals apassionats del món digital, emprenedors, comunicadors, amants del màrqueting i comunicació, persones curioses i que volen estar al dia per comunicar bé el seu projecte o negoci. A més, la proximitat entre tots els participants fa que hi hagi un networking real i un intercanvi d’idees que serveix com a punt de partida de nous projectes, aquest és un punt important i diferenciador de Formentera20, segons la seva directora.

Els ponents d’aquesta edició són:
Patricia Reis, VP Marketing, HBO www.hbo.es
Javier Pagán, Sr Manager, Entreteniment & Telcos, Amazon / www.amazon.com
Bruno Sellés, Director Creatiu i Fundador de Vasava / www.vasava.es
Marilín Gonzalo, Responsable Digital de Newtral / www.newtral.es
Xisela López, Directora Creativa Ejecutiva, Sra. Rushmore / www.srarushmore.com
Juan Baixeras, VP Country Manager, AUDIBLE / www.audible.es
Ricard Castellet, CCO Barcelona TechCity / www.barcelonatechcity.com
Cristina Ribas, Directora de Comunicació Digital de l’ Ajuntament de Barcelona / www.barcelona.cat

Les persones interessades es poden inscriure i trobar tota la informació al web www.formentera20.com. Les places són limitades. Pels residents de Formentera hi ha un 50% per cent de descompte per afavorir la seva participació.

6 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Paul Wenham, guanyador del sorteig de Compra a Casa del mes de febrer

foto 2020 wenham compraacasa-1-Paul Wenham ha estat el guanyador del sorteig del mes de febrer de la Campanya d’Hivern dins el programa Compra a Casa, que impulsa el Consell de Formentera amb col·laboració de la Pimef. Wenham, que té la targeta Compra a Casa des de febrer de 2017, hi ha rebut com premi una targeta amb un saldo de 50 euros. Aquesta campanya es va iniciar el mes de gener per a potenciar les vendes del petit comerç de Formentera durant els mesos d’hivern. Aquest mes de març encara continua la campanya; així, totes les compres a partir de 15 euros que es realitzin en un dels establiments adherits a Compra a Casa durant l’última setmana de mes podran accedir al sorteig. El darrer sorteig es farà la primera setmana d’abril.

5 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió entre Consell i el sector turístic i empresarial per valorar la situació en relació al coronavirus

Foto rp reaccions coronavirusJLa presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, el president dels Hotelers de Formentera, Vicent Tur, el president de la Pimef, Pep Mayans, i la representant de la Cambra de Comerç de Formentera, Lina Tur, han ofert avui una roda de premsa després d’una reunió mantinguda avui per valorar la situació actual en relació al coronavirus.

Alejandra Ferrer ha recordat que el passat dilluns es va mantenir una trobada amb el Govern balear, els sectors econòmics , els Consells i Ajuntaments per tractar la suspensió de la fira ITB i les seves repercussions, així com les mesures que s’havien de prendre per garantir la promoció en aquest mercat.

En aquest punt, segons ha destacat la presidenta, “Formentera va traslladar la necessitat de que també es reforci la promoció no només del mercat alemany, sinó d´altres mercats com el nacional, l’italià i el francès que són molt importants per la nostra illa”.

En aquest sentit, la presidenta ha anunciat que per part del Consell “estem treballant en la reorganització de la promoció per reforçar la promoció en els principals mercats emissors, com són el nacional i l'italià, a més de establir estratègies per suplir les promocions anul·lades”.

Pla de contingència
La presidenta i els representants de la patronal han reclamat un pla de contingència al Govern balear. “Hi ha preocupació entre els empresaris perquè en les properes setmanes s'ha de fer la contractació de personal, i la incertesa de la situació actual crea inseguretat, tant als treballadors com als empresaris. En el cas que la situació es prolongui demanarem algun tipus d'ajuda en aquest sentit, de manera similar al que es va fer amb la caiguda de Thomas Cook”.

Flexibilitzar les reserves
El president dels hoteleres ha explicat que de moment no hi ha hagut una davallada de reserves, però sí “en l’ultima setmana una ralentització de les reserves per part del mercat italià”. Per donar garanties i confiança als visitants Vicent Tur ha demanat al sector que “flexibilitzin les reserves”, com ja han fet des del sector aeri, agències de viatges i touroperadors per donar confiança als nostres visitants, donant oportunitat de modificar o cancel·lar les reserves de manera flexible.

Salut
Alejandra Ferrer ha assenyalat que a les illes “tenim una molt bona sanitat pública i les autoritats sanitàries estan posant totes les mesures possibles per garantir l'atenció tant dels residents, com per atendre possibles casos de contagi d'aquelles persones que puguin estar malalts en la seva estada a Formentera”.

A més, per part de l’administració turística i de sanitat s’està de manera continua actualitzant el protocol específic per definir les actuacions per treballadors i visitants. El pròxim dilluns 9 de març te lloc una reunió convocada pel Govern balear amb els Consells, Ajuntaments i responsables sanitaris, per continuar treballant aquests aspectes, segons ha explicat la presidenta.

Alejandra Ferrer també ha destacat que des del Ministeri de Turisme i de Sanitat “ens han informat que s’està treballant en un protocol específic per a l´establiment de mesures en els diferents casos que ens podem trobar al sector turístic. Per estar preparats, tant pel que respecta a la protecció dels treballadors, com dels clients”.

Precisament, el president de la Pimef ha assenyalat la necessitat de disposar d’aquest protocol per traslladar-lo als seus associats i que així “els empresaris i treballadors tenguin clar el protocol que han de seguir segons les recomanacions dels tècnics”. De moment, la Pimef ja ha traslladat als establiments les mesures d’higiene específica que han de dur a terme, segons ha destacat Pep Mayans.

Per part seva, Lina Tur ha demanat prudència i ha assenyalat que des de la Cambra de Comerç “estem a l’expectativa de com evoluciona la situació i seguirem les directrius de les autoritats sanitàries”.

Crida a la tranquil·litat
Tant des del Consell, com des del sector, s’ha fet una crida a la tranquil·litat, “es tracta d´un problema global en què nosaltres només podem actuar de manera local i en aquests moments estem a l'espera de la seva evolució, mentrestant, el Consell, juntament amb el Govern i els sectors empresarials i turístics de l'illa estam treballant de manera conjunta posant tots els recursos que estan en la nostra mà per assegurar la temporada turística pensant en una evolució positiva”, segons ha conclòs la presidenta.

5 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Torna el Concurs de Fotografia de Beni Trutmann que enguany celebra la seva XVIII edició

foto 2020 BTrutmannEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que ja s’ha obert el termini de presentació de fotografies per al Concurs de Fotografia Beni Trutmann. Les instantànies es poden presentar fins al 14 d’abril. Aquest certamen, referent fotogràfic de la nostra illa, enguany celebra la seva XVIII edició.

El concurs de fotografia Beni Trutmann és un homenatge a aquest extraordinari fotògraf suís enamorat de Formentera, on va viure durant 44 anys i va deixar més de 30.000 fotografies que mostren el seu amor cap a l’illa i cap a la seva natura. És per això, que la natura de Formentera en tots els seus vessants —el paisatge, la fauna, la vegetació o la interacció humana— esdevé la protagonista del concurs, amb l’objectiu de transmetre un compromís amb la defensa del medi ambient.

Categories Color i Blanc i Negre
En les categories Color i Blanc i Negre, els participants poden presentar fins a un màxim de 3 fotografies (analògiques o digitals). Els formats permesos són quadrat, digital, clàssic i panoràmic i es podrà optar al primer, segon i tercer premi per a cada categoria, dotats amb 500, 300 i 200 euros respectivament.

Categoria Fotodenúncia
Es consolida la categoria fotodenúncia amb l’objectiu de denunciar, reivindicar o fer reflexionar sobre qualsevol qüestió ambiental. Els premis seran dotats de 500 euros pel primer classificat, 300 euros pel segon i 200 euros pel tercer.

Les fotografies d’aquestes tres primeres categories es podran presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), o per correu certificat fins al 14 d’abril de 2020.

Fotografia amb telèfon intel·ligent
Aquesta categoria tan popular està enfocada a joves d’entre 12 a 18 anys, els quals podran participar via correu electrònic ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la ), enviant un màxim de 3 imatges realitzades amb telèfons intel·ligents, fins al 14 d’abril.

Jurat
Com cada any, es constituirà un jurat que estarà format pels següents membres: un representant del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Formentera, un representant de l’Obra Cultural Balear de Formentera, 3 persones de reconeguda experiència en les arts visuals sota la presència d’un president i un secretari.

Les obres premiades passen a formar part de l’Arxiu d’Imatge i So i queden en possessió del Consell Insular de Formentera, que les pot utilitzar, sense fins lucratius, en qualsevol de les formes gràfiques que cregui oportunes (pòsters, cartells, Internet, etc.)

Trajectòria
La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador ha animat a la població de Formentera a fer una ullada a la seva col·lecció de fotografies i presentar-se al concurs “que està dirigit a professionals, però també amateurs de la fotografia, que el que han de compartir són les ganes de retratar la nostra illa”. Els divuit anys de trajectòria han deixat un arxiu fotogràfic molt valuós per a la institució, amb gairebé 2000 fotografies i la participació de devers 700 persones. L’expansió d’aquest certamen s’ha fet palesa amb l’arribada de fotografies procedents de diferents indrets de la península i, fins i tot, d’altres països europeus.

Exposició i entrega de premis
El concurs culminarà en una exposició d’una selecció de fotografies que s’exposaran a la Sala d’Exposicions (Ajuntament Vell) a partir del dilluns dia 4 de maig on es lliuraran els premis als guanyadors o guanyadores d’aquesta XVIII edició i restarà oberta fins al 16 de maig. Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs a la plana web del Consell de Formentera:

http://www.consellinsulardeformentera.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=6822%3Aconcurs-de-fotografia-beni-trutmann-del-consell-insular-de-formentera-2020&catid=351%3Aeducacio-cultura-i-patrimoni&Itemid=437&lang=ca


5 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 213

6

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat