• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Quatre ofertes d'auxiliar sociosanitari per treballar a la residència

El Consell de Formentera ha obert un procés de contractació de personal auxiliar sociosanitari per treballar a la residència de l'illa. Les ofertes es poden consultar a la web del Consell i romandran obertes fins al 4 de gener.

La titulació mínima requerida és alguna de les següents: auxiliar d'infermeria, cicle formatiu de grau mitjà en atenció sociosanitària o equivalent, certificació de formació especialitzada o professionalitat en alguna de les especialitats esmentades anteriorment.

Les funcions i feines que es faran a la residència són tasques d'higiene bàsica personal de tota mena, estar pendent de les necessitats materials de cada usuari i totes i cadascuna de les funcions habituals en la cura, atenció, higiene i alimentació dels usuaris del centre, depenent de les seues necessitats.

31 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xii oferta

La cavalcada dels Reis Mags recorrerà Formentera i passarà per les places de Sant Ferran i Sant Francesc

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i conjuntament amb l'Associació Reis Mags, informa que els Reis Mags d'Orient visitaran Formentera el pròxim dijous 5 de gener. Els acompanyaran els patges i la Comitiva Reial, que dins les engalanades carrosses recorreran tots els pobles de l'illa.

El circuit de la cavalcada començarà des del far de la Mola a les 17.15 h i es dirigirà a la plaça del Pilar a través de la carretera principal, on està prevista la seva arribada a les 17.30 h.

Els Reis i la comparsa continuaran la cavalcada en direcció a Sant Ferran per la carretera principal, per arribar al poble a les 19.00 h, on passaran pel carrer de Joan Castelló Guasch i, tot seguit, pel carrer de Sant Jaume, on s'aturaran per arribar a peu a la plaça de l'Església.

Un cop acabada la visita al poble de Sant Ferran, la cavalcada continuarà en direcció a Sant Francesc per la carretera principal on està prevista la seva arribada cap a les 20.30 h. Un cop a Sant Francesc entraran dins el poble, passant pel carrer de Jaume I, i es dirigiran cap a la plaça de la Constitució, on Ses Majestats entraran a l'església de Sant Francesc Xavier. En sortir de l'església, es dirigiran al balcó del Consell de Formentera per saludar el poble i on les autoritats de l'illa faran la rebuda institucional.

Els boixos i les boixes de Formentera hauran d'esperar al diumenge 6 de gener per obtenir els regals dels Reis Mags, un repartiment que tendrà lloc al jardí de ses Eres, després de la la Missa de Reis que es farà a l'església de Sant Francesc Xavier a les 12.00 h.

Espectacle d'animació
La cavalcada estarà acompanyada d'animació. D'una banda, La Fada daurada acompanyarà als infants de Formentera, i ballarà amb ells mentre esperen l'arribada dels Reis Mags als pobles de la Mola i de Sant Ferran.

D'altra banda, la companyia eivissenca Del Blanco Producciones, animarà la plaça de la Constitució de Sant Francesc amb una actuació anomenada Megan... I les tres corones? Un espectacle de teatre i ball on els actors interactuaran amb els infants per ajudar els Reis Mags a trobar les seues corones.

Un altre any, els Reis Mags d'Orient venen de molt lluny per omplir d'il·lusió i màgia els carrers, i repartir els regals al poble de Formentera. El Consell de Formentera vol agrair la col·laboració de tota la gent que fa possible l'arribada de Ses Majestats Reials a Formentera, ja que sense la seua col·laboració això no seria possible: parròquies de Formentera, els grups de voluntaris, l'Associació Reis Mags, les navilieres Trasmapi i Baleària, la Cooperativa del Camp i l'Associació de Veïns de la Mola.

29 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xii reis mags

El Consell de Formentera dedica el calendari de 2023 a la casa tradicional

foto 2022xii casa tradEl Consell de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, ha presentat el calendari de 2023, dedicat a la casa tradicional de Formentera.

En els darrers calendaris, tots de temàtiques diferents, s'ha parlat del català i les llengües romàniques, s'han exposat les varietats més comunes de figues de l'illa, les vendes o els ormejos del camp i de la mar, entre d'altres. De la mateixa manera, "enguany el calendari proposa repassar algunes característiques de la casa tradicional de Formentera, una part essencial del nostre patrimoni", segons ha assenyalat la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch.

Així, al llarg dels dotze mesos, el calendari recull elements en detall de la casa tradicional, com ara l'enramada i el fumeral, o les jàssenes, les bigues i el tegell, que conformen el bigam. Així mateix, també n'explica les diferents tipologies segons la coberta, la casa de terrat pla —més antiga—, i la casa amb coberta de teula. Una dada a destacar és com, a partir del porxo —l'espai principal—, el casament va creixent segons la necessitat i es va ampliant amb altres espais diferenciats que s'anomenen cases.

S'han editat 2.000 calendaris i es poden recollir en els punts habituals d'atenció ciutadana del Consell de Formentera, com l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o el punt d'entrada d'accés al Consell.


28 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Diverespai obri les portes per les festes de Nadal a Formentera

foto 2022xii diverespai CEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que des d'avui 27 de desembre i fins al 4 de gener arriba el Diverespai a Formentera. Aquest món màgic s'ha muntat en el Poliesportiu de l'IES Marc Ferrer i és totalment gratuït. Obri entre avui 27 i el 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, de 10.30 h a 13.30 h i de 16.00 h a 20.00 h. El dia 31 de desembre obrirà en horari de matí, de 10.30 h a 13.30 h, i el dia 1 de gener romandrà tancat.

Molts d'infants de Formentera ja s'hi han atracat aquest primer matí d'obertura per gaudir dels cinc castells inflables adaptats a diferents edats i dels jocs tradicionals de fusta, billar japonès i minigolf, entre d'altres.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha convidat tots els nens i nenes de Formentera a anar al Diverespai, "que per primera vegada s'ofereix els dies de vacances escolars de Nadal, quan els infants tenen més temps per gaudir d'aquest tipus d'activitats, i sense haver de sortir de l'illa", segons ha declarat.


27 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 401

7

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat