• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Dos dissenyadors de Formentera participen en la Bridal Fashion Week a Eivissa

foto 2023v noria AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que els dissenyadors locals Eva Cardona i Majoral han participat en la primera edició de la Bridal Fashion Week, que s'ha celebrat aquesta setmana a l'hotel Torre del Mar a Eivissa.

La presidenta del Consell i consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat "la col·laboració de la institució i els dissenyadors de l'illa per estar presents en aquest esdeveniment, una oportunitat ideal per mostrar les creacions de la moda de Formentera".

Eva Cardona va presentar una col·lecció de vestits de núvia exclusiva fidel a l'estil elegant, minimalista i alhora glamurós, creada en aquesta illa.

Per la seva part, Majoral va presentar collars, braçalets i corones de plata amb pintura de diversos colors, amb motius vegetals, que evoquen els anys setanta i l'esperit hippy.

La Bridal Fashion Week també va homenatjar Amalia Mora, que va ser una de les grans promotores de la moda a Eivissa i Formentera.

4 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Calendari d'activitats i propostes per al mes de maig

foto 2023v agenda activa AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, ha editat un fullet que recull tota l'oferta cultural, esportiva i de turisme actiu que hi ha a l'illa durant el mes de maig. "D'aquesta manera, oferim als visitants una guia perquè d'una manera ràpida puguin conèixer totes les possibilitats que ofereix Formentera durant la temporada baixa", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

En vista al final de la temporada alta també es prepararà un calendari d'activitats que inclogui totes les opcions d'oci que ofereix l' administració, les associacions i les empreses de l'illa, a més de complementar-ho amb la informació d'allotjaments i restauració oberts. Segons ha afegit la responsable de Turisme, "l'objectiu final és tenir una programació amb propostes per fer els 365 dies de l'any". Tota aquesta informació s'inclourà en un apartat del web de Turisme del Consell de Formentera i estarà disponible a les oficines d'informació turística, a més es farà difusió a xarxes socials i fires i altres promocions.

Agenda d'activitats
L'agenda turística del Consell creada per aquest mes de maig inclou informació i contactes amb les empreses dedicades a: excursions en bicicleta, tasts de vins, submarinisme, lloguer de velers, rutes a cavall, activitats de benestar i salut, rutes ornitològiques i mediambientals, rutes gastronòmiques, entre d'altres. També inclou l'agenda cultural i esportiva.

"La idea és promoure i promocionar activitats que s'ofereixin durant tot l'any relacionades amb el medi natural, l'esport i la cultura, i també que les activitats que es realitzen fomentin l'economia circular, la diversificació i, a la vegada, animin les empreses locals a créixer aquesta oferta. Mitjançant la practica d'aquestes activitats és com millor donarem a conèixer l'illa", segons ha conclòs la consellera.


4 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell i el Club de Surf Formentera renoven la col·laboració per coordinar l'Escola de Vela al CENF

foto 2023v club surfLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el president del Club de Surf Formentera, Alex Buchau, han signat el conveni de col·laboració mitjançant el qual el Consell subvenciona amb 35.000 euros la coordinació de l'Escola Municipal de Vela de Formentera durant aquest any. La consellera d'Esports, Paula Ferrer, també ha estat present a la signatura del conveni.

Amb aquest conveni, el Club de Surf Formentera aportarà els monitors per al desenvolupament de l'escola, que es porta a terme al Centre d'Esports Nàutics de Formentera (CENF), a més de l'adquisició de material específic per impartir aquestes activitats per a l'any 2023.

4 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera crea un servei d'avisos fitosanitaris i de reg per als socis de la Cooperativa del Camp

foto 2023v es cap2El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa que el Consell juntament amb la Cooperativa del Camp ha creat un servei d'avisos fitosanitaris i de reg que podran fer servir els socis de la Cooperativa del Camp de Formentera. El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que des de la institució s'ha donat suport a la iniciativa "perquè volem que els avanços tecnològics també beneficiïn el camp de Formentera i que, d'aquesta manera, es puguin ajustar millor els tractaments fitosanitaris i s'evitin plagues i malalties; a més, de millorar el rendiment de l'agricultura fent un ús adequat de l'aigua".

Aquest servei d'avisos rebrà informació a través de la instal·lació de dues estacions agroclimàtiques amb sensors d'humitat al sòl, fulles d'humectació, temperatura i pluviometria, instal·lades as Cap i Sant Ferran, i de dos punts virtuals de dades meteorològiques, instal·lats a la Mola i Can Marroig. Les dades que es recullen a les estacions serveixen per aplicar un model predictiu i donar pautes de reg, així com generar informació sobre els riscos de patir malalties o plagues de les plantes.

Amb totes aquestes dades es genera un avís o recomanació de reg i de sanitat del cultiu que, un cop validat pel servei tècnic de la Cooperativa del Camp de Formentera, s'enviarà als productors que en siguin socis. La instal·lació de les estacions i el sistema informàtic l'ha fet una empresa especialitzada en aquesta mena de projectes. El cost ha set de 6.836,50 € (IVA inclòs) i ha set finançat per l'àrea de Medi Rural del Consell de Formentera.


3 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 433

7

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat