• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

La Policia Local de Formentera i la Guàrdia Civil denuncien a 19 persones per incompliment de la normativa sanitària

Agents de la Policia Local de Formentera i de la Guàrdia Civil de l’illa varen denunciar ahir cap a les 19.15h a 19 persones per incompliment de la normativa sanitària.

Cap a les 19h un particular va donar un avís de què hi havia una trentena de persones sense mascareta, ni respectant la distància de seguretat i reunides a un varador de la zona de Migjorn. Els agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil es personaren al lloc dels fets i varen identificar a 19 persones que estaven reunides, sense respectar la normativa de reunions socials a la via pública, de màxim 6 persones de 2 nuclis de convivència, i sense mascareta.

Els agents varen interposar sancions per aquests dos incompliments de la normativa sanitària. Ara la direcció general d’Emergències i Interior tramitarà els expedients.

La presidenta del Consell de Formentera ha tornat a fer una crida a la responsabilitat a la ciutadania i ha demanat que compleixen rigorosament la normativa de seguretat sanitària: “Ens trobam en una bona situació a nivell epidemiològica després de moltes restriccions que ens han afectat a tots i estem a les portes de la temporada turística. Sabem que la situació es pot capgirar ràpidament i posar en risc tant la nostra salut i la dels nostres veïns, com la nostra economia”. “No és just que per uns pocs irresponsables posem tot sacrifici i el camí fet en perill”, ha afegit. Per últim Alejandra Ferrer ha demanat la col·laboració ciutadana a l’hora de realitzar denúncies per trobar quan abans els incompliments.

Recordem que també ahir a la tarda la Policia Local va aixecar una acta a un local per incompliment de la normativa sanitària. L’acta també respon a incompliments de la normativa sanitària derivada de la pandèmia de la covid-19.

Durant el cap de setmana la Policia Local juntament amb la Guàrdia Civil reforçaran els controls i inspeccions, es realitzaran també controls amb drons per poder arribar a les zones més aïllades.

6 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera aixeca una acta a un local per incompliment de la normativa sanitària

La Policia Local de Formentera ha aixecat acta a un establiment de la localitat de Sant Ferran. L’acta respon a incompliments de la normativa sanitària derivada de la pandèmia de la covid-19. Quan els agents s’han personat a l’establiment superava l’aforament permès i hi havia persones fumant a la terrassa. Ara correspon a la direcció general d’Emergències la instrucció de l’expedient i tramitació de l’acta. Des de la institució es demanarà al Govern el tancament cautelar de l’establiment ja que es tracta de un local reincident i que ja va estar tancat cautelarment per l’incompliment de les mesures covid.

Des del Consell de Formentera s’ha tornat a fer una crida a la responsabilitat tant a la ciutadania com als empresaris perquè tenguin en compte que encara estam en situació de pandèmia i que s’ha de seguir sent molt estrictes amb el seguiment de tota la normativa de seguretat sanitària, per evitar possibles repunts de casos a l’illa que posen en perill la salut i l’inici de temporada. Amb aquest motiu aquest cap de setmana la Policia Local juntament amb la Guàrdia Civil reforçaran els controls i inspeccions.

5 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera atura unes obres sense llicència a la séquia de l'estany Pudent

foto 2021 obres il.legalsEl Consell de Formentera, a través de les àrees d'Inspecció i Territori, ha aturat avui de matí unes obres de col·locació d'una comporta de tancament de la séquia que comunica l'estany Pudent amb la mar. Des del Consell no es tenia coneixement de les obres ni des de la conselleria de Medi Ambient, ni de Patrimoni, ni de la de Territori.

A les 10h els Serveis d'Inspecció han estat avisats de l'execució d'aquestes obres que s'estaven realitzant en aquesta zona d'alta sensibilitat ecològica del Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera i s'han personat en els llocs dels fets efectius del Servei d'Inspecció, Policia Local, agents de Medi Ambient del Govern balear i el zelador de la Demarcació de Costes per aturar-les. Ara s'obrirà el corresponent expedient administratiu per determinar les possibles responsabilitats que es puguin derivar d’aquesta actuació.

5 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació dels resultats del projecte ‘Antroposi’, guanyador de la primera edició del Save Posidonia Project

cartell 2021 antroposiEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Turisme i Medi Ambient, informa que el proper dimecres 10 de març a les 18.30 hores, i de manera virtual al canal de YouTube del Consell, es presentaran els resultats del projecte “Antroposi. Entre emissaris i embarcacions: com afecten les activitats humanes directes a les praderies de posidònia en l’Antropocè”, elaborat per l’Imedea. Aquest projecte va ser el guanyador de la primera convocatòria del Save Posidonia Project impulsada pel Consell i va estar dotat amb un pressupost de 83.821,54 €. L’estudi es va dur a terme durant més d’un any sobre diferents parcel·les de posidònia en aigües de Formentera i té com a objectiu avançar en el coneixement de com afecten les activitats humanes més directes, com són els emissaris i les embarcacions que fondegen i naveguen per la zona, sobre la posidònia oceànica. La investigadora de l’Imedea Iris Hendricks serà l’encarregada de presentar el projecte.

5 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 272

8

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat