• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Consell de Formentera crea amb el Govern balear una línia de subvencions per autònoms de 440.000€ per la nostra illa

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Economia i Hisenda, ha treballat amb el Govern balear per crear unes línies d'ajudes destinades a “ajudar al teixit productiu de Formentera que compta amb un gran nombre de treballadors autònoms i que han patit i pateixen molt durament la crisi econòmica provocada arran de la Covid-19”, segons ha explicat el conseller del ram, Bartomeu Escandell.

En concret es destinaran 440.000€, 250.000 seran finançats pel Consell de Formentera i 190.000 pel Govern balear, per ajudar als autònoms de la nostra illa. A Formentera hi ha 1.460 autònoms, 1.100 són autònoms de tot l'any i 360 són autònoms temporers. “La institució insular ha valorat molt positivament la col·laboració entre administracions per tal d'unir esforços en un moment tan crític per dona suport a aquest col·lectiu”, segons ha afegit Bartomeu Escandell. A nivell balear, entre les administracions locals i autonòmiques es destinaran més de 15 milions d'euros per arribar a entre 8.000 i 10.000 persones autònomes de les Illes Balears.

L'import de l'ajut serà el següent:

1.Si l'autònom sol·licitant no té treballadors contractats, se subvenciona amb 2.000€. Si és un autònom de temporada, se subvenciona 2.500€.

2.Si l'autònom sol·licitant té contractats entre 1 i 2 treballadors, se subvenciona amb 2.500€. Si és un autònom de temporada, se subvenciona amb 3.000€.

3.Si l'autònom sol·licitant té contractats més de 2 treballadors, se subvenciona amb 3.000€. Si és un autònom de temporada, se subvenciona amb 3.500€

Requisits específics:

Els sol·licitants s'han de trobar inclosos en alguna de les següents situacions:

a) El cessament forçós de l'activitat o reducció de la facturació de com a mínim el 75%, com a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma per a la gestió de la crisis ocasionada per la Covid-19.
Entenem per reducció de la facturació de com a mínim un 75%, la reducció de la facturació durant l'estat d'alarma almenys en un 75% en relació amb la facturació durant el mateix període de l'any anterior.

b) La concessió favorable d'un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació per força major o per causes econòmiques i productives als treballadors contractats.

c) Autònoms de temporada no inclosos en cap dels dos apartats anteriors que s'han vist afectats directa indirectament pel Reial Decret 463/2020, modificat pel Reial Decret 465/2020

Sol·licituds:

Les sol·licituds es podran presentar de manera telemàtica en la seu electrònica del Govern de les Illes Balears, a través del procediment habilitat a aquest efecte i denominat “Ajuts per reiniciar o continuar l'activitat dels autònoms afectats directament per la Covid-19”. En la pàgina web de la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular (http://dgpe.caib.es/) estarà disponible la informació de la convocatòria i s'habilitarà l'accés a la seu electrònica per a formular la sol·licitud.

Des del Consell de Formentera també s'habilitarà un servei d'assessorament, per a més informació els autònoms de Formentera poden contactar al 971 321 087.

28 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera multiplica per 10 la dotació a Formenterers Solidaris per aquest 2020

El Consell de Formentera ha aprovat avui en Comissió de Govern la concessió d'una subvenció a l'entitat Formenterers Solidaris per un import de 30.000€. Aquesta ajuda es donarà mitjançant la signatura d'un conveni de col·laboració entre l'associació Formenterers Solidaris i el Consell de Formentera. La dotació es destinarà a la distribució d'aliments a les famílies i persones més vulnerables residents a l'illa de Formentera de manera coordinada amb l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera.

La presidenta Alejandra Ferrer ha explicat que amb aquesta dotació de 30.000€ “multiplicam per 10 la quantia que s'ha destinat altres anys a aquesta ONG local, per exemple, a l'any 2019 el conveni va ser de 3.000€. Aquest increment s'ha augmentat per donar suport a la feina d'aquesta organització que ajuda les persones més vulnerables de la nostra illa, una feina més necessària que mai a causa de la crisi provocada per la Covid-19”.

Després de la declaració de l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus i tenint en compte que l'emergència sanitària ha afectat de forma notable l'economia en general i, especialment, moltes famílies de la nostra illa, la qual cosa s'ha manifestat en una demanda sense precedents d'assistència social bàsica, queda justificada la necessitat de donar una resposta urgent i coordinada a les necessitats socials que hi ha a l'illa.

Recordem que Formenterers Solidaris és l'única associació sense afany de lucre amb seu oficial a l'illa de Formentera que té com a objectius, entre d'altres, l'atenció a persones i col·lectius en situació de pobresa o necessitat social residents a l'illa. Pel que fa a les activitats que realitza en l'àmbit local destaquen les activitats consistents a cobrir les necessitats bàsiques de les famílies i persones més necessitades de l'illa mitjançant, principalment, la distribució d'aliments i roba. Es nodreix fonamentalment de donatius i de campanyes específiques de lliurament de material que organitzen diferents col·lectius i, sobretot, del Banc d'Aliments. El repartiment dels lots se cenyeix a productes de primera necessitat i no peribles, així com ara llet infantil i bolquers.

28 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell subvenciona amb 30.000 euros l'Associació de Majors del Pilar

foto 2020 conveni majors la molaLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el president de l'Associació de Majors del Pilar, Jaume Escandell, han signat el conveni per regular la cessió temporal d'espais de la Casa del Poble de la Mola i l'atorgament de subvenció per al manteniment del centre i dels serveis que hi presten, promoció i sosteniment d'activitats associatives i comunitàries, a Formentera per a l'any 2020.

La vicepresidenta primera del Consell i consellera de Majors, Ana Juan, també ha assistit a la signatura del conveni. Amb aquest conveni, el Consell de Formentera subvencionarà les activitats i despeses de l'associació amb 30.000 euros. A més del manteniment del centre, aquest conveni també preveu la dinamització social del nucli del Pilar de la Mola mitjançant l'organització o coordinació d'actes sense afany de lucre, almenys una vegada a la setmana (aquesta obligació no s'aplicaria durant els mesos d'estiu); a més, l'associació ha d'atendre el servei de telecentre annex a la Casa del Poble i permetre l'accés a les persones usuàries perquè puguin fer ús dels ordinadors.

El conveni també contempla que es faciliti l'accés als espais i la logística per als actes organitzats pel Consell de Formentera i que es faci l'obertura i tancament de les dependències.

28 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Desescalada: s'obrin 3 nous espais culturals a Formentera

foto 2020 c.biblio oberturaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, reobre 3 nous espais culturals entre avui i el pròxim dilluns 1 de juny. La biblioteca Marià Villangómez i la Casa del Poble de la Mola reobriran demà dijous 28 de maig i la sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell tornarà a obrir portes el pròxim dilluns 1 de juny. Tot es farà seguint limitacions en l'aforament i respectant les mesures de seguretat derivades de la crisi de la Covid-19.

Reobertura Biblioteca Marià Villangómez
L'horari establert serà els dilluns, dimarts i dijous de 16.30 h a 19.30 h, i dimecres i divendres de 10.30 h a 13.30 h.

-Reprografia
Es posarà a disposició de l'usuari el servei de reprografia també amb cita prèvia enviant un correu electrònic a reprografia@conselldeformentera.cat on s'adjuntarà el document que es vol imprimir, el nombre de còpies i si es vol imprimir en b/n o en color.

-Consulta en sala
S'obriran al públic 8 llocs de consulta en sala amb torns de 20 minuts. Els documents consultats, s'apartaran durant almenys 14 dies.

-Telecentre
Es posaran a disposició dels usuaris 4 ordinadors del Telecentre, amb torns de 20 minuts. No es proporcionarà assistència en horari de matí. Es recomana demanar cita prèvia a reprografia@conselldeformentera.cat.

Els usuaris hauran de mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre ells i entre el personal de la biblioteca. S'hauran de fer netes les mans amb una solució hidroalcohòlica i és obligatori l'ús de mascareta i recomanable l'ús de guants.

La sala infantil romandrà tancada al públic i els usuaris no podran accedir a les col·leccions. No s'acceptaran donacions de cap mena, no s'efectuarà préstec interbibliotecari i no es durá a terme cap activitat cultural presencial. El punt de lectura de Sant Ferran romandrà tancat.

El servei de préstec, que ja es venia realitzant des del passat 14 de maig, es continuarà oferint amb cita prèvia a través d'un correu electrònic a biblioteca@conselldeformentera.cat o trucant al telèfon 971 32 33 86 des de les 16.30 h fins a les 19.30 h, de dilluns a divendres. També es podrà demanar informació del fons bibliogràfic i es podrà consultar el catàleg a través de www.cabib.uib.es. A més, els usuaris podran demanar informació bibliogràfica i de préstec en el taulell de la biblioteca.

La bústia de devolucions continuarà a disposició dels usuaris en horari d'obertura de la biblioteca. Tot el material retornat romandrà catorze dies en quarantena.

Casa del Poble de la Mola
La Casa del Poble de la Mola tornarà a obrir portes a partir de demà dijous i oferirà el servei de punt de lectura, telecentre i bar cafeteria, es donaran els serveis respectant les mesures de seguretat i higiene corresponents. L'horari serà de dilluns a divendres de 18.00 h a 21.00 h. De moment no hi ha autorització per fer trobades de l'Associació de Majors.

-Punt de lectura
Només servei de préstec i devolució amb cita prèvia, contactant a casadelpobledelamola@gmail.com

-Telecentre
5 ordinadors disponibles amb cita prèvia contactant a casadelpobledelamola@gmail.com

-Bar cafeteria
50 % de l'aforament en l'interior de la cafeteria i a la terrassa sempre que es compleixi la distància i les mesures de seguretat.
-Mínim 2 metres entre cada taula o agrupació de taules.
-Grups màxims de 15 persones per taula o agrupació de taules.

-Sala polivalent
L'aforament màxim per a esdeveniments culturals serà del 30 %, 12 persones assegudes en cadires i a dos metres de distància.

Sala d'Exposicions Ajuntament Vell
La sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell també tornarà a obrir portes el pròxim dilluns 1 de juny amb la mostra “L'ombra del temps”, títol de la nova exposició de l'artista Mar Ample. L'artista presenta una sèrie d'obres construïdes en volum amb paper, on l'element protagonista és el blanc del paper i les ombres que es dibuixen per l'efecte de la llum.

L'horari de visita és d'11 a 14 h i de 18 a 20 h. Diumenges i dilluns matí romandrà tancada. La mostra estarà exposada fins al pròxim dissabte 13 de juny.

A la sala d'Exposicions també se seguiran mesures de seguretat i higiene i estarà limitat l'aforament amb un màxim de 5 persones al recinte. La visita serà individual (entesa no com una única persona sinó com una família o una unitat de convivència, que en aquest cas pot ser fins d'un màxim de 6 membres). No es permet la reserva de grups. Els visitants hauran d'esperar fora de la sala respectant la distància interpersonal, fins que el personal de la sala els indiqui que poden entrar. La visita a la sala es farà en un circuit únic, respectant l'entrada i sortida.

-Mesures de seguretat pels visitants a la Casa del Poble i sala d'Exposicions
És obligatori l'ús de mascareta sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres. Hi haurà solució hidroalcohòlica per a ús dels usuaris.


28 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 230

9

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat