• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

El Consell de Formentera organitza unes jornades adreçades a mares i pares per compartir experiències sobre la criança dels fills

A partir del pròxim 29 de setembre l'àrea de Benestar Social de Formentera ha organitzat unes jornades dirigides a mares d’infants entre 0 i 7 anys per compartir experiències de la criança, a més de reforçar les funcions de les cures, les autocures i les xarxes de suport. Es tracta d'un espai viu i vivencial de suport mutu dirigit per Helena Pérez.

Les trobades se celebraran mensualment a les 17 hores a la sala de formació del Centre de Dia. Hi haurà servei de guarderia amb reserva prèvia a través del telèfon 971 32 12 71 o del correu educaciosocial@conselldeformentera.cat.

Les reunions seran el 29 de setembre, el 27 d'octubre, el 24 de novembre, el 22 de desembre, el 26 de gener, el 16 de febrer, el 15 de març, el 26 d'abril, el 24 de maig i el 21 de juny.

Aquestes mateixes jornades s'organitzaran per a homes, pares d’infants d’edats compreses entre 0 i 7 anys, en les quals s'aprofundirà en una paternitat conscient, present, activa i responsable sota la direcció de Rubén Rodríguez.

Les reunions, en les quals també hi haurà servei de guarderia, seran el 28 de setembre, el 26 d'octubre, el 23 de novembre, el 21 de desembre, el 25 de gener, el 15 de febrer, el 14 de març, el 25 d'abril, el 23 de maig i el 20 de juny.

El pròxim dia 13 de setembre finalitza el termini per optar a la beca d'investigació per a projectes de recerca de recuperació històrica de les dones a Formentera

El Consell de Formentera anuncia que el pròxim 13 de setembre d’enguany finalitzarà el termini per presentar projectes a la convocatòria de la nova beca d'investigació per a treballs de recerca vinculats a la recuperació històrica de les dones a l'illa de Formentera, tenint en compte totes les etapes de la vida.

Per segon any consecutiu, el Consell impulsa la investigació científica amb aquesta beca dotada amb 8.000 euros, vinculada a la temàtica de la igualtat a la nostra illa i que busca promoure la recuperació històrica de les dones.

D’aquesta manera, es pretén complir amb les accions que recollirà el pròxim Pla d’Igualtat entre Dones i Homes de Formentera 2024-2027, que està en procés d’elaboració, i el vigent Pla de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere de Formentera 2023-2026.

Requisits

Poden sol·licitar aquesta beca els majors d'edat en possessió d'una titulació mínima de diplomatura. Es poden acollir a la convocatòria a títol individual o bé constituïts en equips de recerca.

El procediment de concessió de la beca es farà en règim de concurrència competitiva i les bases han sortit publicades al BOIB i a la web del Consell de Formentera (https://www.consellinsulardeformentera.cat/index.php?option=com_content&view=article&catid=365%3Aigualtat&id=10079%3A2023-08-02-11-07-07&lang=ca).

Les sol·licituds es poden presentar de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o telemàticament, a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

Els usuaris de l'àrea de diversitat funcional del Centre de Dia reparteixen més de sis-cents cendrers reciclats per les platges de Formentera

Els usuaris de l'àrea de diversitat funcional del Centre de Dia de Formentera han repartit més de sis-cents cendrers reciclats per les platges de l'illa des que va començar l’estiu.

Els usuaris d'aquesta àrea fa anys que reciclen botelles de plàstic i les converteixen en cendrers, que posteriorment reparteixen per totes les platges de Formentera. Així, aquestes botelles, que els establiments acabarien tirant, finalment eviten que l’arena de les nostres platges s'ompli de llosques.

La distribució d'aquests més de sis-cents cendrers es duu a terme de dues formes: d'una banda, el Consell Insular de Formentera els reparteix en els punts d'informació turística com a part de la campanya ‘Formentera necessita el teu costat verd’; d'altra banda, els usuaris del Centre de Dia destinen una jornada a repartir aquests cendrers per les platges i a conscienciar els banyistes sobre les platges lliures de fum.

Formentera exigirà a la Delegació del Govern que es faci càrrec del cost de la retirada de les embarcacions que arriben al litoral

El ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat amb el vot contrari de l'oposició una proposta plantejada per l'equip de Govern per instar a la Delegació del Govern a les illes Balears que es faci càrrec de la retirada de les embarcacions que arriben al litoral formenterer, ja que és la seva competència.

Segons ha explicat la consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló, en la major part de les ocasions les embarcacions que arriben a les costes de Formentera amb immigrants irregulars són abandonades i encallades a les platges, o queden a la deriva en zones de difícil accés. A més, el fet que les administracions responsables de la gestió de les barques no disposin dels mitjans materials i humans necessaris per a la seva retirada “crea un greu problema mediambiental per l'abocament d'hidrocarburs i, a més, deteriora la imatge de l'illa perquè romanen abandonades molt de temps”.

Davant aquesta situació, ha continuat la consellera el Consell, en un exercici de responsabilitat institucional, s’ha anat retirant i acumulant les embarcacions a l'Àrea de Gestió de Residus des Cap, assumint un cost econòmic que no li correspon. Avui dia hi ha més de 30 d'aquestes embarcacions a l'espera de ser gestionades com a residus d'acord amb la normativa vigent.

Per això, el Ple insta la Delegació del Govern a les illes Balears al fet que assumeixi els costos reals de la retirada, el transport i la gestió dels residus de les embarcacions arribades a les costes de l'illa. També li insta que consigni les partides pressupostàries necessàries per tenir els mitjans materials i personals necessaris per a la retirada immediata de les barques en el moment de la seva arribada i abans que es trenquin en el nostre litoral. Considera a la vegada necessari que s'estableixi un diàleg entre les diferents administracions implicades per coordinar la retirada i gestió d'aquestes barques i, en cas que sigui convenient, signar un acord o conveni amb el Consell perquè aquest realment estigui autoritzat i disposi dels mitjans necessaris per continuar realitzant aquesta activitat de manera regulada i amb la consegüent contraprestació econòmica pels serveis prestats.

Finalment, el Ple instarà el Govern central i a la Unió Europea perquè Formentera sigui considerat territori de primera línia de frontera de la Unió i, per tant, que estigui dotada dels mitjans tècnics i personals necessaris per a evitar la consolidació de la ruta d'entrada irregular d'immigrants, i garantir el funcionament eficaç del Sistema Integrat de Vigilància i la correcta dotació de la Guàrdia Europea de Fronteres i Costes. Així mateix, que les plantilles dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat estiguin completes, comptin amb formació específica, mitjans de prevenció i complements salarials d'insularitat adequats al cost de la vida en aquesta comunitat autònoma.

D'altra banda, l'equip de Govern del Consell Insular de Formentera ha donat compte de l'acord de la Junta de Govern pel qual es modifica la bonificació del transport regular de viatgers en bus. Segons ha explicat la consellera de Mobilitat, Verónica Castelló, el Consell eliminarà a partir de l'1 de setembre la bonificació del transport públic amb autobús als no residents. A partir d'aquesta data només els menors de 18 anys, la persones amb discapacitat, residents a l'illa i les persones que utilitzin el servei d'autobusos de manera recurrent, com els treballadors d’altres illes que es desplacen diàriament a Formentera, gaudiran d'aquesta gratuïtat.

El Consell Insular ha pres aquesta decisió davant la dificultat de poder complir els requisits imposats pel Govern d'Espanya per justificar el cobrament de 429.000 euros que se li concedeixen a Formentera en funció de la seva població empadronada per poder implantar la gratuïtat del transport.

“L'anterior equip de Govern, amb informes dels Serveis Tècnics i Jurídics varen aplicar aquesta bonificació per a tothom en les línies regulars, però no en les turístiques”, ha explicat Castelló. “El mes d'agost els Serveis Tècnics i Jurídics de la casa han alertat al nou equip de Govern que en el seu moment no es va contemplar l'increment de quilometratge i això suposa que a la fi de setembre quedi esgotada la partida econòmica reservada per a cobrir aquesta bonificació del transport públic”, per la qual cosa ha set necessari restringir aquesta bonificació i deixar-la únicament per a residents, treballadors a l'illa, menors de 18 anys i personis amb discapacitat.

El Ple del Consell ha donat llum verda així mateix a l'aprovació inicial del reglament intern del funcionament del consell de majors, que té com a objectiu promoure la participació i la col·laboració de les persones majors en les competències atribuïdes al Consell de Formentera i promoure polítiques que tendeixin a una participació major i més plena de les personis majors en la vida social, cultural, econòmica i política. Es tracta d'un òrgan col·legiat de caràcter assessor, consultiu i propositiu.

Un altre punt que s'ha acordat per unanimitat són els festius de l'illa de Formentera per a l'any 2024. Concretament seran el 25 de juliol, dia de Sant Jaume, i el 3 de desembre, dia de Sant Francesc.

S'ha aprovat també per unanimitat una pròrroga del Pla Estratègic de Subvencions per al que queda de 202,3 mentre s'elabora un nou per al 2024 i 2025. S'aprova per unanimitat.

Així mateix s'ha aprovat la proposta de nomenaments de representants del Consell en els òrgans propis del Consell i d'altres administracions públiques amb l'abstenció de l'oposició.

 

Més articles...

Pàgina 10 de 448

10

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat