• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Desescalada: s'obrin 3 nous espais culturals a Formentera

foto 2020 c.biblio oberturaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, reobre 3 nous espais culturals entre avui i el pròxim dilluns 1 de juny. La biblioteca Marià Villangómez i la Casa del Poble de la Mola reobriran demà dijous 28 de maig i la sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell tornarà a obrir portes el pròxim dilluns 1 de juny. Tot es farà seguint limitacions en l'aforament i respectant les mesures de seguretat derivades de la crisi de la Covid-19.

Reobertura Biblioteca Marià Villangómez
L'horari establert serà els dilluns, dimarts i dijous de 16.30 h a 19.30 h, i dimecres i divendres de 10.30 h a 13.30 h.

-Reprografia
Es posarà a disposició de l'usuari el servei de reprografia també amb cita prèvia enviant un correu electrònic a reprografia@conselldeformentera.cat on s'adjuntarà el document que es vol imprimir, el nombre de còpies i si es vol imprimir en b/n o en color.

-Consulta en sala
S'obriran al públic 8 llocs de consulta en sala amb torns de 20 minuts. Els documents consultats, s'apartaran durant almenys 14 dies.

-Telecentre
Es posaran a disposició dels usuaris 4 ordinadors del Telecentre, amb torns de 20 minuts. No es proporcionarà assistència en horari de matí. Es recomana demanar cita prèvia a reprografia@conselldeformentera.cat.

Els usuaris hauran de mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre ells i entre el personal de la biblioteca. S'hauran de fer netes les mans amb una solució hidroalcohòlica i és obligatori l'ús de mascareta i recomanable l'ús de guants.

La sala infantil romandrà tancada al públic i els usuaris no podran accedir a les col·leccions. No s'acceptaran donacions de cap mena, no s'efectuarà préstec interbibliotecari i no es durá a terme cap activitat cultural presencial. El punt de lectura de Sant Ferran romandrà tancat.

El servei de préstec, que ja es venia realitzant des del passat 14 de maig, es continuarà oferint amb cita prèvia a través d'un correu electrònic a biblioteca@conselldeformentera.cat o trucant al telèfon 971 32 33 86 des de les 16.30 h fins a les 19.30 h, de dilluns a divendres. També es podrà demanar informació del fons bibliogràfic i es podrà consultar el catàleg a través de www.cabib.uib.es. A més, els usuaris podran demanar informació bibliogràfica i de préstec en el taulell de la biblioteca.

La bústia de devolucions continuarà a disposició dels usuaris en horari d'obertura de la biblioteca. Tot el material retornat romandrà catorze dies en quarantena.

Casa del Poble de la Mola
La Casa del Poble de la Mola tornarà a obrir portes a partir de demà dijous i oferirà el servei de punt de lectura, telecentre i bar cafeteria, es donaran els serveis respectant les mesures de seguretat i higiene corresponents. L'horari serà de dilluns a divendres de 18.00 h a 21.00 h. De moment no hi ha autorització per fer trobades de l'Associació de Majors.

-Punt de lectura
Només servei de préstec i devolució amb cita prèvia, contactant a casadelpobledelamola@gmail.com

-Telecentre
5 ordinadors disponibles amb cita prèvia contactant a casadelpobledelamola@gmail.com

-Bar cafeteria
50 % de l'aforament en l'interior de la cafeteria i a la terrassa sempre que es compleixi la distància i les mesures de seguretat.
-Mínim 2 metres entre cada taula o agrupació de taules.
-Grups màxims de 15 persones per taula o agrupació de taules.

-Sala polivalent
L'aforament màxim per a esdeveniments culturals serà del 30 %, 12 persones assegudes en cadires i a dos metres de distància.

Sala d'Exposicions Ajuntament Vell
La sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell també tornarà a obrir portes el pròxim dilluns 1 de juny amb la mostra “L'ombra del temps”, títol de la nova exposició de l'artista Mar Ample. L'artista presenta una sèrie d'obres construïdes en volum amb paper, on l'element protagonista és el blanc del paper i les ombres que es dibuixen per l'efecte de la llum.

L'horari de visita és d'11 a 14 h i de 18 a 20 h. Diumenges i dilluns matí romandrà tancada. La mostra estarà exposada fins al pròxim dissabte 13 de juny.

A la sala d'Exposicions també se seguiran mesures de seguretat i higiene i estarà limitat l'aforament amb un màxim de 5 persones al recinte. La visita serà individual (entesa no com una única persona sinó com una família o una unitat de convivència, que en aquest cas pot ser fins d'un màxim de 6 membres). No es permet la reserva de grups. Els visitants hauran d'esperar fora de la sala respectant la distància interpersonal, fins que el personal de la sala els indiqui que poden entrar. La visita a la sala es farà en un circuit únic, respectant l'entrada i sortida.

-Mesures de seguretat pels visitants a la Casa del Poble i sala d'Exposicions
És obligatori l'ús de mascareta sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres. Hi haurà solució hidroalcohòlica per a ús dels usuaris.


28 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Minut de silenci en memòria de les víctimes de la Covid-19

foto 2020 minut de silenciEl Consell de Formentera ha convocat avui a les 12 del migdia un minut de silenci davant la casa consistorial en memòria de les víctimes de la pandèmia de la Covid-19. La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, així com la resta de consellers i conselleres de Govern i oposició i treballadors de la institució s'han sumat a la mostra de dol.

Ahir el Govern central va declarar 10 dies de dol oficial a tot el país que finalitzaran el 6 de juny. Durant aquest temps les banderes de la seu del Consell de Formentera onejaran a mitja asta en record de les víctimes.

27 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L'OAC obre demà amb el seu horari habitual i només amb cita prèvia

foto 2020 oac oberturaEl Consell de Formentera informa que l'Oficina d'Atenció Ciutadana, OAC, obre demà les portes amb l'horari habitual, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores i dijous tarda de 16.00 a 18.00 hores. A causa de les mesures de seguretat establertes per la Covid-19, l'atenció a l'OAC només es farà amb cita prèvia, que es podrà sol·licitar en el telèfon 687 209 618, que també està publicat a l'OVAC del Consell de Formentera.

El Consell recomana que es continuïn fent els tràmits de manera telemàtica a través de l’OVAC sense necessitat d’acudir de manera presencial. A més, el personal de l'OAC atén al telèfon 971 321 087 els dubtes en els tràmits de l'OVAC.

A l'OAC hi haurà tres llocs d'atenció presencials, on s'han instal·lat mampares protectores que cobreixen part del taulell. A més, es comptarà amb una persona que controlarà l'accés, comprovarà que el ciutadà ve amb una cita prèvia i amb mascareta, s'aplica gel hidroalcohòlic a les mans i no presenta símptomes de la Covid-19.

L'aforament màxim serà de 3 persones, per tant les cites tendran una entrada escalonada i serà comunicada en el moment de la confirmació de la sol·licitud. Per tal de complir amb les mesures establertes de prevenció, higiene i desinfecció necessàries, és obligatori l'ús de mascareta i es facilitarà la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic a l'entrada. També s'ha substituït el mobiliari de les zones d'espera per facilitar la higienització entre cites per part del personal de l'OAC.


27 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L'Escola de Vela comença l'activitat l'1 de juny

foto escola de velapjEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que el dilluns 1 de juny comença l'activitat a l'Escola de Vela. Els cursos seran de 2 hores, que es faran de dilluns a divendres de 9.30 a 11.30 hores, 12 a 14 hores i de 16.30 a 18.30 hores. Els alumnes poden assistir qualsevol dia a la franja horària triada. A causa de les mesures de seguretat establertes per la Covid-19, la capacitat màxima del curs serà de 2 alumnes i, de moment, només es farà en modalitat de surf de vela per garantir la distància de seguretat.

Els cursos estan dirigits a nens a partir de 8 anys i adults que sapiguen nedar. Per poder realitzar la reserva serà necessari avisar amb 48 hores d'antelació, i les inscripcions s'han de fer al Poliesportiu Antoni Blanc. En tot moment s'haurà de complir amb les mesures de seguretat i higiene i, per tant, assistir a la instal·lació amb mascareta. D'altra banda, els cursos d'estiu s'iniciaran la setmana del 22 de juny. En les pròximes setmanes s'informarà de l'inici de les inscripcions i els horaris.


27 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 231

10

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat