• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera s’adhereix a la Plataforma cívica Vacunes, Salut i Economia

foto 2021 plataformaLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit avui per videoconferència amb la Plataforma Vacunes, Salut i Economia. A la trobada també han participat la vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan i representants del sector empresarial, Pimef, Associació Hotelera, Cambra de Comerç, CAEB i els sindicats UGT i Comissions Obreres.

El doctor Miquel Munar, impulsor d’aquest moviment cívic, ha explicat que l’objectiu d’aquesta plataforma és unir a les institucions, l’empresariat, ciutadania i sanitaris, i evitar la polarització que s’està vivint darrerament en relació a la pandèmia. La finalitat del moviment és que es treballi conjuntament per iniciar quan abans el procés de vacunació massiva per tornar a la normalitat i poder reactivar l’economia turística de cara a l’estiu.

La presidenta ha explicat que “des del Consell de Formentera ens hem adherit a aquest moviment en què es demana a les institucions que treballin per aconseguir la immunitat de grup com més aviat millor, i així garantir la nostra salut i la reactivació econòmica de cara a l’estiu”. Al llarg de la reunió s’ha traslladat tota la informació recollida per part de la plataforma en les diferents reunions mantingudes en relació a la situació de producció i distribució de les vacunes a nivell europeu i s’ha demanat a les institucions que facin força per aconseguir que les vacunes arribin segons els acords arribats per la UE i no es produexin més retrasos. Així mateix des de la plataforma també s’ha oferit al Consell recolzament en l’organització i necessitats per garantir aquesta vacunació.

Des del Consell la presidenta s’ha volgut agrair aquesta iniciativa “en un moment on la única manera de sortir endavant es treballar tots junts i en la mateixa línia i evitar qualsevol demagògia que ens desviï del camí que ha de garantir els corredors segurs, la lliure mobilitat i amb això l’inici de la temporada turística”.

24 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Acte institucional en línia pel Dia de les Illes

cartell 2021 dia illesEl Consell de Formentera ha organitzat un acte institucional en línia per celebrar el pròxim 1 de març el Dia de les Illes. A partir de les 10h es podrà visualitzar al canal de YouTube del Consell de Formentera el discurs institucional de la presidenta Alejandra Ferrer així com un vídeo homenatge a les colles de ball pagès de l’illa, Es Xacoters i Es Pastorells, que també es difondrà a les xarxes socials.

El pròxim dilluns 1 de març farà un any que les colles de Formentera no han pogut fer ballades, per això des del Consell se’ls ha volgut retre aquest petit homenatge amb un vídeo que simularà una ballada virtual i amb què els protagonistes de les colles ens explicaran com han viscut aquest any de pandèmia. Tot amb el desig que aviat es puguin tornar a ajuntar per fer ballades.

24 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El nou contracte de residus de Formentera impulsa la recollida orgànica, augmenta les freqüències i renova contenidors i maquinària

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que a la sessió ordinària del ple de febrer d’aquest divendres, l’equip de govern porta per a la seva aprovació el “contracte mixt de serveis de recollida i transport de residus, de neteja viària i de platges, conservació i manteniment de zones verdes i explotació del punt verd de Formentera”. El contracte per als pròxims vuit anys, prorrogable dos anys més, surt a licitació per un import de 31.536.293,84 euros i entre altres aspectes destaca “per una renovació de la flota de vehicles, un impuls a la recollida orgànica, que s’ampliarà a la ciutadania, renovació de contenidors i augment de les freqüències de la recollida de residus”, segon destaca el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz.

Recollida selectiva: més orgànica i nous contenidors
El contracte de residus inclou, entre d’altres, la recollida selectiva de les fraccions de rebuig, paper i cartó, envasos lleugers, el vidre, la recollida porta a porta de paper cartó comercial per a grans productors, la recollida porta a porta a mitjans i grans productors de matèria orgànica i la recollida porta a porta dels carrers de vianants des Pujols. Com a novetat, es preveu la recollida de matèria orgànica en contenidor destinat a la ciutadania. “Aquesta recollida és una passa més per assolir l’objectiu marcat per la Llei 8/2019 de residus i sòls contaminats, que determina que el pes del residu reciclable ha de ser el 50 % del total”, assegura el conseller de Medi Ambient. Aquest cinquè contenidor d’orgànica es té previst implantar al tercer any de l’entrada en funcionament del nou contracte, o abans segons els projectes europeus presentats.

Així mateix, es preveu la renovació de l’actual flota de contenidors en superfície, la neteja interior i exterior d’aquests, així com l’adquisició de noves papereres.

Freqüència, nova maquinària i vehicles elèctrics
En el nou contracte també està prevista la renovació de la flota de vehicles i la incorporació de vehicles elèctrics entre la flota de vehicles lleugers. A més, s’incrementaran els mitjans materials i humans per millorar les freqüències de prestació de servei, ajustant-se a la temporalitat i la demanda. “La millora del servei té diferents vessants, com és l’increment de les freqüències amb la incorporació de personal addicional i de vehicles elèctrics, amb un mateix objectiu: obtenir un servei d’acord amb la demanda de Formentera”, ha comentat el conseller de Medi Ambient.

També es comptarà amb un servei de jardineria i de desbrossament de camins, “que es veurà reforçat amb més mitjans materials i humans”. D’altra banda, la neteja de platges es realitzarà per mitjans manuals i mecànics i disposarà de papereres per a la recollida selectiva.

Tramitació
Una vegada aprovat per ple, el nou contracte començarà la seva licitació i la previsió és que es posi en marxa a final d’aquest mateix any. El conseller Antonio J. Sanz ha destacat que “aquest tipus de contractes sempre tenen una llarga i complexa tramitació” i ha desitjat que es pugui portar a terme “al més aviat possible perquè és important per a l’illa, ja que l’actual s’ha quedat obsolet i pensat per una societat de fa 15 anys”. Finalment, el conseller ha subratllat “l’esforç dels tècnics del Consell per portar endavant aquest contracte”.


24 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera oferta 6 cursos gratuïts pel sector agrícola i ramader de l’illa

cartell 2021 cursos ag aEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Agricultura, ha presentat els cursos de formació en matèria d’agricultura i ramaderia per aquest 2021. Al mes de març es faran 4 cursos i al mes de novembre 2. Les formacions s’iniciaran el pròxim 8 de març amb el curs d’Horticultura ecològica respectant el sòl, de 12 hores de durada que s’impartirà entre el 8 i 9 de març.

Les inscripcions ja estan obertes, i es poden fer amb cita prèvia a través de l’OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana) o telemàticament a través de l’oficina virtual, l’OVAC.

Recuperació del camp
El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que “un any més el Consell oferta cursos perquè el sector agrícola i ramader de l’illa pugui tenir formació sense necessitat de sortir de Formentera i de manera gratuïta, una oferta que cobra més sentit ara en temps de pandèmia”. Les formacions s’han programat segons les peticions dels propis agricultors i ramaders.

El pròxim 18 de març es farà el curs Gestió del reg en cultius hortícoles (4h). Del 22 al 27 de març es farà el curs Usuari professional nivell bàsic de productes fitosanitaris (25 h). El 30 de març es farà el curs El cultiu de la figuera (4h). Ja al mes de novembre, el 5,6 i 7 de novembre es farà el curs d’Iniciació a l’apicultura (15h) i el 12 de novembre es farà el curs Experiències en el cultiu d’extensiu en ecològic (4h).

24 de febrer del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 272

10

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat