• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

El Consell impulsa la restauració i reordenació de sa Capella de sa Tanca Vella i el seu entorn

foto 2023ii tanca vella AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, ha tret a licitació el projecte de restauració i reordenació de sa Capella de sa Tanca Vella i el seu entorn redactat per l'arquitecte Marià Castelló.

Aquesta actuació a la capella, que es troba contemplada en el Pla Insular de Gestió del Patrimoni Cultural de Formentera 2022-2023, és, segons la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, "una intervenció necessària per millorar la seva protecció i accessibilitat amb l'objectiu de posar en valor aquest bé patrimonial". Raquel Guasch ha assenyalat que també es molt necessària la restauració del seu entorn, "per fer-lo més visible i visitable tant per als turistes com per als residents de l'illa, ja que a més es troba dins del poble de Sant Francesc". Al gener de 2021 ja es va retirar les tanques que delimitaven la zona.

Materials tradicionals i integració de l'entorn
El projecte, en línies generals, planteja la restauració de la capella: retirada de materials poc adequats (parts de referit amb ciment industrial) i substitució per materials tradicionals (morters de calç, pedra calcària i fusta). També es projecta alliberar el monument d'aquelles intervencions prèvies no originals, efectuades amb materials i sistemes constructius agressius amb l'edificació històrica; així com el seu entorn, per deixar-la sense urbanitzar i en alguns punts mostrant l'aflorament rocós original del sòl.

El projecte contempla també la urbanització en el perímetre de l'actual parcel·la, per fer de transició entre l'àrea més immediata del monument i la resta d'espai públic urbà.

El pressupost base de licitació de les obres és de 203.902,38 € IVA inclòs i el termini d'execució és de 6 mesos. El projecte ha obtingut finançament de fons europeus, per un import de 84.874 €, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea — Next Generation UE.


18 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S'obri la inscripció als nous cursos de català per a adults

El Consell Insular de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, informa que s'obri la convocatòria per inscriure's als nous cursos de català, del 20 de febrer al 2 de març. En aquest segon mòdul del curs 2022-2023 s'ofereixen nou grups dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2 per preparar la pròxima convocatòria oficial de proves prevista per al maig de 2023.

Com el curs passat, les classes seran d'una hora i mitja i s'imparteixen a les aules de català de l'Espai Cultural de Sant Ferran, en dos sessions per setmana i s'ofereixen grups de matí i de tarda. “L'objectiu del SAL és que els cursos de català arribin al màxim nombre de persones possible, per això, adaptam l'oferta de nivells i horaris a l'àmplia demanda”, segons explica la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch.

Les places són limitades i l'alumnat només podrà apuntar-se a un sol grup. Un cop realitzada la inscripció, i abans de l'inici del curs previst per als dies 6 i 7 de març, l'alumnat rebrà un correu de confirmació que ha set inscrit en el grup desitjat. Els cursos són gratuïts.

Inscripció del 20 de febrer al 2 de març
El període d'inscripció als cursos s'inicia el dilluns 20 de febrer i finalitza el dijous 2 de març. Els interessats s'hi poden inscriure per via telemàtica a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (https://ovac.conselldeformentera.cat), o bé de forma presencial, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, situada al carrer de Ramon Llull, 6, Sant Francesc.

Pel que fa als nivells, en aquest segon mòdul del curs 2022-2023 s'ofereixen dos grups del nivell inicial (A2), dos del nivell B1, dos del B2, dos més del C1 i un del C2. Es poden consultar els horaris i els dies dels cursos en el moment de fer la inscripció.

Informació:

Nivell A2
- Dimarts i dijous de 9.15 h a 10.45 h
- Dilluns i dimecres de 18.30 h a 20.00 h

Nivell B1
- Dimarts i dijous de 10.45 h a 12.15 h
- Dilluns i dimecres de 17.00 h a 18.30 h

Nivell B2
- Dilluns i dimecres de 10.30 h a 12.00 h
- Dimarts i dijous de 17.00 h a 18.30 h

Nivell C1
- Dilluns i dimecres de 10.30 h a 12.00 h
- Dimarts i dijous de 18.30 h a 20.00 h

Nivell C2
- Dilluns i dimecres de 17.00 h a 18.30 h

Inscripcions: del 20 de febrer al 2 de març de 2023

Cursos gratuïts
Inici: 6 i 7 de març de 2023

Lloc: aules de català de l'Espai Cultural de Sant Ferran

L'acabament dels cursos s'adaptarà a les dates de les proves oficials que convoca la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears (www.dgpoling.caib.cat).

Els grups poden patir modificacions o cancel·lacions en funció del nombre d'inscrits o assistents.

Per a més informació:
Servei d'Assessorament Lingüístic
sal@conselldeformentera.cat

17 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023ii cursos catala

Formentera participa en les jornades 'Transitar cap a la sostenibilitat' del CES

foto 2023ii cesLa vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha participat en les jornades "Transitar cap a la sostenibilitat" a la Cambra de Comerç de Mallorca organitzades pel Consell Econòmic i Social de les Illes Balears. En concret, la responsable de Turisme i de l'Observatori de Dades ha format part de la taula rodona: Capacitat de càrrega i fet insular, per tractar les problemàtiques relacionades amb l'insularitat d'un territori i la dinàmica econòmica, social, mediambiental i demogràfica a les Illes Balears, que va tenir lloc ahir a la tarda.

Alejandra Ferrer va exposar tota feina i les dades que s'estan recollint des de l'Observatori de Dades de Formentera que "són necessàries per poder prendre decisions de futur que ens ajuden a posar en relleu les problemàtiques que tenim a Formentera per la triple insularitat, sobretot en relació amb el preu i costos de vida". La vicepresidenta també va traslladar la importància de què Formentera compte amb serveis propis a l'illa, i si no es poden donar compensar els sobrecostos, com és el cas dels estudiants que han de sortir de l'illa per cursar els seus estudis superiors.

Pel que fa a la capacitat de càrrega, Alejandra Ferrer va parlar sobre el projecte formentera.eco, de regulació d'entrada de vehicles. "Un exemple de què sí que es poden prendre mesures per regular la capacitat de càrrega", segons va destacar. "Ara, aquesta regulació s'hauria de fer extensiva a les nostres costes, que clarament tenen la seua capacitat de càrrega superada, però necessitam la col·laboració de totes les administracions implicades perquè el trànsit cap a unes illes sostenibles sigui real", segons va concloure.

17 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nova edició del Curs d'Integració Social i Cultural per a estrangers

El Consell de Formentera, a través del departament d'Immigració de l'àrea de Benestar Social, informa que el pròxim 22 de febrer s'obren les inscripcions del XIX Curs d'Integració Social i Cultural adreçat a estrangers de l'illa es desenvoluparà del 7 al 30 de març en horari de tarda a l'Escola d'Adults de Formentera.
El curs és vàlid per obtenir l'informe d'esforç d'integració emès per la comunitat autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l'examen CCSE de Nacionalitat.

El curs és gratuït i les inscripcions romandran obertes fins al 6 de març a l'àrea de Benestar Social, ubicades en el nou emplaçament venda des Brolls s/n, al Centre de Dia. Més informació al telèfon 971 321 271 i al correu electrònic immigració@conselldeformentera.cat.

17 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

foto 2023ii curs integ

Més articles...

Pàgina 10 de 412

10

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat