• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Consell reparteix dispensadors i botelles als propietaris dels cans per netejar els excrements a la via pública

cartell 2021 cansEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, ha començat una campanya de conscienciació de neteja perquè els propietaris dels cans recullin els excrements de les seves mascotes a la via pública. Per facilitar aquesta feina als propietaris, el Consell posa a disposició de manera gratuïta 3.000 dispensadors de bosses, 1.000 paquets amb bosses de recanvi i 1.000 botelles per desinfectar, que es poden recollir a la conselleria de Medi Ambient, ubicada al carrer de Mallorca, 15 de Sant Ferran de ses Roques.

Per recollir aquest material, els propietaris han de demanar cita prèvia al tel. 971 321210 o a través del correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat i han de presentar justificant del xip de l’animal. El Consell ha encarregat el material en funció del nombre de xips que hi ha a l’illa de Formentera que, d’acord amb el Registre d’Identificació d’Animals de Companyia de les Illes Balears (RIACIB), consten 3.105 de l’espècie canina.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha recordat que els propietaris d’animals “s’han de fer responsables d’aquests. Amb aquesta campanya tots podem ser una mica més conscients per mantenir els carrers i els parcs nets. Des del Consell, apel·lam a la responsabilitat dels propietaris i col·laborem perquè entre tots hem de fomentar els valors de la neteja i el respecte de l’entorn”, ha assenyalat el conseller.

L’adquisició d’aquest material ha tengut un pressupost de 6.219,40 euros, IVA inclòs.

9 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Joana Frigolé reflexiona sobre ‘El poder de les emocions’ al cicle ‘Xerrada per a famílies’

cartell 2021 xerrades 15 abrilEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que aquest dijous 15 d’abril a les 17 hores torna el cicle “Xerrada per a famílies” amb una conferència de la psicòloga Joana Frigolé, que s’emetrà en directe a través de la pàgina de Facebook del Consell de Formentera.

Joana Frigolé, coach emocional i relacional, oferirà la xerrada “El poder de les emocions: conviure amb el present per crear el futur”. “En aquests moments crus i complicats que ens ha tocat viure, hem pogut aprendre que som resilients i capaços d’afrontar la realitat; a la xerrada parlarem sobre què podem fer per fer-nos la vida més fàcil i posar les emocions a favor nostre”, assenyala Frigolé.

12 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell controla els nivells d’entrada i sortida d’aigua a l’Estany Pudent per evitar problemes d’insalubritat i preservar la nidificació d’aus

foto 2021 nidificacio ausEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que s’estan portant a terme diferents actuacions als darrers mesos a l’Estany Pudent per controlar els nivells d’aigua deixant un cabal mínim per garantir una recirculació de l’aigua de l’Estany Pudent i evitar problemes d’insalubritat i preservar la nidificació d’aus.

Així, tècnics del Consell de Formentera, amb el vistiplau de la direcció del Parc Natural i de la Demarcació de Costes, instal·laren sac de grava ensacada per reduir el caudal d’entrada d’aigua a l’interior de l’Estany Pudent. Aquesta actuació és una acció provisional que està funcionant de manera efectiva, ja que actualment els nivells d’aigua de l’Estany Pudent estan molt per sota dels nivells habituals, fet que permet la presència de llocs de nidificació pels aucells que freqüenten la llacuna. Cal recordar, a més, que el Consell col·labora amb el Govern en la preservació de les espècies, encara que aquesta competència és de l’administració autonòmica.

El Consell està en contacte permanent amb l’empresa que explota les salines per actuar de forma conjunta a l’hora de regular el cabal d’aigua que entra i surt. Els serveis tècnics de l’àrea de Medi Ambient són coneixedors que l’elevat nombre d’aus que cerquen llocs on nidificar, però la morfologia de l’Estany Pudent no té prou potencial tal com està ara concebut perquè puguin nidificar més parelles d’aus.

Aquesta solució temporal s’està portant a terme mentre es tramita la instal·lació de la comporta. Des del Consell s’ha iniciat el tràmit i s’ha fet l’encomana a una empresa per a la redacció del projecte bàsic per a la recuperació de les comportes amb la tipologia originària que hi havia al canal de Sa Sequi. Es tracta d’una mesura alternativa a la proposta presentada per l’empresa salinera mentre s’avalua pels tècnics, donat que l’autorització de la Comissió Balear de Medi Ambient indica que han de demanar-se les autoritzacions de les administracions competents, i per trobar-se a una zona catalogada Bé d’Interès Cultural.

Obres sense permís en un espai protegit
Cal recordar que el passat 6 de març, el Consell va aturar una obra que havia iniciat unilateralment l’empresa salinera i sense cap tipus de llicència, ni autorització de la Demarcació de Costes, ni de la Direcció General d’Espais Naturals, que consistia en la instal·lació de 3 comportes per sota de la carretera PM 820-2 amb elements metàl·lics que sobresortien per sobre de la carretera sense protecció i que, a primera vista, resultaven perillosos, especialment per a motoristes. Tampoc comptava amb cap informe d’afecció a carreteres. Per això, Demarcació de Costes, agents de medi ambient i personal del Servei d’Inspecció del Consell aturaren la instal·lació de les comportes per avaluar i sol·licitar les autoritzacions escaients i per evitar el perill a les persones que circulen per la carretera.

10 d’abril 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Pau Riba torna a Formentera amb el Barnasants per celebrar el 50è aniversari del disc enregistrat a l’illa

foto pau ribasEl Consell de Formentera i el Barnasants renoven un any més l’aliança per portar a Formentera el millor de la cançó d’autor i oferir a fora la cançó de l’illa

Pau Riba encapçalarà la programació de Formentera, amb un recital el 17 d’abril que commemorarà el disc Jo, la Donya i el gripau, enregistrat a l’illa fa 50 anys

Els formenterencs Imaràntia presentaran el seu nou disc a Barcelona i Palma dins el marc del Barnasants

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 17 d’abril a la Sala de Cultura, Cinema a partir de les 20.00 h Pau Riba oferirà un recital en commemoració al disc Jo, la Donya i el gripau, enregistrat a l’illa fa 50 anys. El pagament de l’entrada es farà segons taquilla inversa i les reserves es poden fer fins divendres 16 d’abril a les 10.00 h al correu electrònic reserves@conselldeformentera.cat. Fa més d'una dècada que Pau Riba no trepitja els escenaris de l'illa que va veure néixer el disc. De la mà del Barnasants torna amb un concert antològic que repassa l'univers poètic que neix al seu voltant i les cançons del seu repertori, tot repescant gripaus i reconciliació amb la natura en aquests temps de pandèmia.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha explicat que “aquest és el tercer any en què col·laboram amb el projecte cultural i de música d’autor de Barnasants. En un any tan difícil per a la música i la cultura en general, Barnasants ha fet una aposta decidida per portar endavant el festival i ens fa molta il·lusió seguir formant part i gaudir del concert d’en Pau Riba a Formentera i donar l’oportunitat als nostres artistes locals de fer sentir la seva veu musical fora de la nostra illa”.

Clara Fiol i Joan Vallbona
Els artistes balears Clara Fiol i Joan Vallbona, oferiran el segon concert a Formentera el pròxim 1 de maig al Gabrielet a partir de les 20.00 h. Fa tres anys que Clara i Joan volten pels escenaris per lliurar un joc en el qual exploren músiques i paraules. Les sonoritats elèctriques de la guitarra de Vallbona es fusionen amb els cants tradicionals de la veu de Fiol. Després de gravar Silueta (Ona Musical, 2018), presenten Petiteses, un clam a la senzillesa amb composicions originals i versions. El concert s’emmarca dins les activitats organitzades pel Barnasants, conjuntament amb l’Obra Cultural Balear de Formentera. L’aforament és limitat a 30 persones.

Barnasants i Formentera, una aliança estratègica
Per al Projecte de cultura d’autor en xarxa Barnasants, Formentera és un punt essencial en el mapa cultural de la xarxa de cançó d’autor. Per aquest motiu, és una gran satisfacció per al Barnasants de reeditar per tercer any consecutiu l’acord amb el Consell de Formentera. Enguany, a més, s’hi afegeix un actor més, l’Obra Cultural Balear de Formentera, com a coorganitzadors del concert de Clara Fiol & Joan Vallbona.

Un viatge d’anada i tornada
La filosofia del Barnasants confederal sempre ha set teixir una xarxa d’espais arreu dels territoris de llengua i cultura catalanes, per tal que els artistes del conjunt del domini lingüístic puguin presentar les seves propostes fora del seu territori. Per això, els escenaris de Formentera s’omplen de veus de fora de Formentera i, al contrari, les veus de Formentera ompliran els escenaris de Mallorca i Catalunya. Així, el grup Imaràntia, amb Maria José Cardona al capdavant, presentaran el nou disc a Palma i a Barcelona.

PROGRAMACIÓ – FORMENTERENCS AL BARNASANTS
Imaràntia
Divendres 9 d’abril – Teatre Mar i Terra de Palma (Mallorca) – 19.00 h
Dijous 15 d’abril – Harlem Jazz Club (Barcelona) – 19.45 h

El trio illenc Imaràntia presenta un segon disc, inspirat a Formentera, amb temes que busquen arribar al cor de la gent sense perdre l’essència. La fundadora del conjunt 4 de Copes, Maria José Cardona, va formar fa uns anys el duet Imaràntia amb el productor i músic Miquel Brunet per gravar un disc homònim, editat per Ona Edicions el 2013. El violinista i percussionista Eduard Riera s’ha unit ara a uns directes que tenen la voluntat de difondre l’ànima illenca.

9 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 272

2

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat