• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Formentera continua la ruta promocional a nivell internacional

foto 2023iii ruta promo munichEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que aquesta setmana i la pròxima s'estan fent accions promocionals per cercar turisme internacional. El cap de promoció, Carlos Bernús, ha explicat que "a més de la promoció estatal seguim amb missions de vendes a països europeus com França i Alemanya i a la costa est dels Estats Units per continuar diversificant la nacionalitat dels nostres visitants".

Dimecres passat, Formentera va participar a França, en un esdeveniment que va tenir lloc a París. Concretament, es va promocionar l'illa i la seua oferta fora de temporada alta davant una quarantena de mitjans del país francès especialitzats en viatges, però també generalistes.

D'altra banda, dijous a la tarda l'Institut Cervantes i l'oficina Tourespaña de Munic (Alemanya) varen organitzar una trobada amb agències i premsa especialitzada per celebrar el Dia de la Dona amb dones de les illes representants de casos d'èxit. Per part de Formentera la xef del Casbah, Martina Cacheiro, va participar en la taula redona per parlar sobre les creacions culinàries que elabora amb productes de proximitat, inspirades en la natura de Formentera.

Cal destacar que la pròxima setmana es faran dues missions de vendes a la costa est dels Estats Units, concretament a Nova York i Nova Jersei, un públic que comença a tenir connexions aèries amb les illes i que ja te presència a les enquestes turístiques. "En aquestes accions promocionals, una empresa americana de comunicació col·laboradora mostrarà al públic americà les activitats i experiències de gastronomia, cultura, patrimoni i esports que es poden fer a Formentera", segons ha concretat Bernús.

18 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

III Festival Folklòric Illa de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 25 de març a les 12 h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, tendrà lloc el III Festival Folklòric Illa de Formentera. Quatre colles de ball, les dos amfitriones de Formentera, Es Pastorells i Es Xacoters, i l'Agrupació de Ball de Bot Ben Ballat i Ben Sonat Xeremiers (Llucmajor, Mallorca) i el Grup Folklòric les Camaraes (Vinaròs, Castelló) faran una representació dels balls típics.

La consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha celebrat que després dels anys d'aturada a causa de la pandèmia "les colles de ball es puguin tornar a ajuntar per fer aquesta demostració del folklore típic de les illes i també de Castelló". En aquest sentit, Parellada ha destacat "la il·lusió de les colles de ball de l'illa" i els ha agraït l'organització del festival, al qual ha convidat tota la població de l'illa a assistir-hi.

18 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii festi colles ball

Vuit comerços de Formentera s'adhereixen al programa Bons Illes Balears

foto 2023iii bons illes balearsLa presidenta del Consell i consellera de Comerç, Ana Juan, i el director general de Comerç de les Illes Balears, han presentat avui el programa Bons Illes Balears, que compta amb la participació de vuit comerços de Formentera.

Ana Juan ha destacat "la implicació dels comerços locals per participar en aquest programa que busca ser un impuls per al sector comercial de l'illa, principalment per als comerços més petits, i per als clients locals". Segons ha afegit, "els comerços de Formentera són primordials per a la nostra economia i la nostra societat, i aquestes iniciatives han de servir abans de l'inici de la temporada turística".

El director general ha destacat que la campanya posarà en circulació mig milió d'euros en bons comercials a tot Balears. Per illes, han sol·licitat l'adhesió un total de 830 comerços de Mallorca, 115 de Menorca, 54 d'Eivissa i 8 de Formentera.

El programa, que compleix la tercera edició, funciona com campanyes anteriors. Cada ciutadà major de 16 anys resident a les Balears rebrà fins a quatre bons de 15 euros que podrà intercanviar en establiments adherits a la campanya per compres superiors a 30 euros, fins a un màxim de 60 euros de descompte per persona. Els bons es poden acumular en una sola compra o es poden fer servir en diferents, i en diversos comerços o en un d'únic. A més, s'han de sol·licitar directament a les botigues (no són aplicables a compres per Internet). Els bons comercials es podran bescanviar del 21 de març fins al 15 d'abril. Més informació al web wwwbonsillesbalears.com.

Els vuit comerços de Formentera que ofereixen els bons són: Coral Vermell, Estils Moda, Instalaciones Jodar, Modas Ferrer, Nomads, Nuëet, Te doy la luna, Tuyyo Formentera.

17 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera estrena la prova pilot del Sistema de Retorn d'Envasos

foto 2023iii SDDR aLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el director general de Comerç, Miquel Piñol, han participat, aquest divendres, en l'acció demostrativa del Sistema de Retorn d'Envasos (SDDR) que es provarà a l'illa de Formentera quan finalitzi la temporada turística.

La demostració, organitzada per l'entitat Rezero, s'ha plantejat per aclarir dubtes al sector del comerç i a la ciutadania davant la prova pilot que es preveu iniciar un cop finalitzada la temporada turística. Els participants han pogut comprovar el funcionament del nou sistema així com els dos mètodes de pagament: a través d'una aplicació mòbil o d'una targeta analògica. En tots dos casos, l'usuari obté un justificant del dipòsit de 0,10 cèntims que paga en adquirir l'envàs i que recupera en el moment de la devolució en una de les màquines que s'instal·laran als comerços.

Ana Juan ha destacat que "avui és un dia important per a Formentera perquè aquest projecte que avui es presenta ens posa en el mapa, de nou, com una illa pionera en sostenibilitat; aquesta prova serà un referent per a la resta d'illes".

Formentera, l'illa que més recicla
La presidenta ha recordat que "Formentera és l'illa de Balears que ofereix els millors resultats en reciclatge, l'any passat van arribar al 33,91 %, el màxim històric", i ha assenyalat que "s'ha de seguir treballant en la conscienciació de residents i de les persones que ens visiten per millorar els resultats entre tots".

Segons ha assegurat Sansó, "avui feim una passa més cap al nou model de gestió que vàrem implantar la passada legislatura a partir de l'aprovació de la Llei de residus", i també ha recordat que "ja en l'exposició de motius del text aprovat pel Parlament, s'estipula que el sistema SDDR és l'opció més eficaç per lluitar contra l'abandonament de residus de plàstic en el medi ambient i a la mar, i que obliga les administracions a organitzar una prova pilot d'una durada mínima d'un any".

Segons el darrer estudi de la Conselleria, el 2021 a les Illes Balears es va reciclar un 26 % dels envasos lleugers que es varen recollir als contenidors grocs, "una xifra que s'allunya molt dels objectius que marca la Unió Europea i que ens obliguen, per tant, a provar nous sistemes per tal de millorar l'eficiència en la gestió dels residus", ha assenyalat Sansó, que ha afegit que experiències similars a altres països europeus han donat índexs de recuperació de fins al 90 % per als envasos inclosos en el sistema.

La prova pilot compta amb una partida pressupostària de 500.000 € que aporta el fons de l'impost de turisme sostenible (ITS). L'objectiu principal és mostrar la viabilitat del sistema i implantar-lo a la resta d'illes en cas que els resultats siguin positius. S'hi inclouran els envasos de begudes d'acer, d'alumini, de plàstics i de brics amb un volum inferior a tres litres que es generin en el territori de l'illa de Formentera per als següents productes: aigües, sucs i nèctars (no lactis), begudes refrescants i energètiques, sidres i cerveses.

La prova pilot està impulsada per la Direcció General de Residus i Educació Ambiental i compta amb la col·laboració de la Direcció General de Comerç del Govern de les Illes Balears i del Consell de Formentera. Les tres institucions han mantingut diverses reunions informatives amb els sectors afectats de l'illa.


17 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 412

2

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat