• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

El Consell mantendrà fins al 9 de novembre el termini per a la sol·licitud d'ajudes a la compra de bicicletes

El Consell Insular de Formentera mantendrà obert fins al pròxim 9 de novembre el termini per sol·licitar les ajudes que, per valor de 13.300 euros, destina a l'adquisició de bicicletes.

Concretament, els interessats podran optar a ajudes per a la compra de bicicletes convencionals i convencionals amb equip d'electrificació per un valor del 20 % del vehicle i amb un màxim de 1.000 euros.

També comptaran amb ajudes a l'adquisició de bicicletes elèctriques pel 25 % del seu valor amb un límit de 3.000 euros per vehicle. Finalment, el Consell subvencionarà el 15 % de la compra dels equips d'electrificació, amb un import màxim de 600 euros.

L'adquisició de la bicicleta s'haurà de realitzar abans del 30 de juny de 2024 i la justificació haurà de presentar-se com a màxim dos mesos després de la data de la factura de compra o de la notificació de la concessió de la subvenció, en cas que s'hagués fet l'adquisició prèviament.

Podran ser beneficiàries d'aquesta subvenció les persones físiques majors d'onze anys residents a Formentera que adquireixin una bicicleta de tipus urbana, passeig, muntanya, ja siguin convencionals, convencionals electrificades o elèctriques, a més dels equips d'electrificació per a l'assistència al pedaleig.

Els requisits i accessoris mínims de las bicicletes convencionals subvencionables seran:

Casc

Llum del darrere i davantera

Armilla reflectant

Amb pota de cabra o cavallet

Bicis plegables incloses

Dos adhesius amb els logos del Consell Insular de Formentera i el projecte formentera.eco

Els requisits i accessoris mínims per a las bicicletes elèctriques i convencionals electrificades amb equip subvencionables seran:

Casc

Llum del darrere i davantera

Armilla reflectant

Amb pota de cabra o cavallet

Bicis plegables incloses

Dos adhesius amb els logos del Consell Insular de Formentera i el projecte formentera.eco

Potència del motor elèctric inferior o igual a 250 W

Autonomia mínima de 50 km

Bateria amb capacitat mínima de 9 Ah

L'alimentació ha de tallar-se quan la bicicleta arribi als 25 km/h o bé quan la persona deixi de pedalar

Sense accelerador o gallet

Quant als equips d'electrificació per a l'assistència al pedaleig subvencionables, aquestos compliran les limitacions assenyalades per a les bicicletes elèctriques.

Rotund èxit de les activitats astronòmiques incloses en el programa ‘Deseos y estrellas’ Un asteroide del cinturó principal entre Mart i Júpiter tendrà el nom de la menor de les Pitiüses

El Consell Insular de Formentera, juntament amb Pidelaluna Events, ha presentat aquest matí les activitats incloses en l'esdeveniment ‘Deseos y estrellas’, dirigides als amants de l'astronomia a l'illa de Formentera.

Segons ha explicat el conseller de Turisme, Artal Mayans, “es tracta de la primera actuació, però no l'última, relacionada amb l'astronomia amb la qual Formentera estrena el seu recentment atorgat títol com a destí Starlight, amb el qual es vol donar a conèixer l'illa al turisme d'astronomia i a tots els amants de la contemplació del cel nocturn sense contaminació lumínica”.

Les activitats varen començar en la jornada d'ahir amb una observació del cel nocturn amb telescopi a la finca de Can Marroig. Una cita que tant organitzadors com el conseller han qualificat com “un rotund èxit”, ja que va congregar un centenar de persones que varen gaudir d'una nit perfecta per veure estrelles i planetes.

Alessia Comís, CEO de l'agència Pidelaluna i promotora d'aquest esdeveniment, ha anunciat que trauran un nou producte que sota el nom ‘Eventos estelares’ “serà una simbiosi entre la nostra experiència en congressos científics amb esdeveniments com Formentera Astronòmica o “Deseos y estrellas”. D’aquesta manera, s’oferirà l'astronomia com a complement a convencions o congressos.

Les activitats de “Deseos y estrelles” han continuat aquest migdia amb la realització d'un taller de fotografia nocturna a càrrec de l’astrofotògraf i divulgador científic Juan Carlos Casado, d’Astroxperiences, que ha anunciat que la Unió Astronòmica Internacional i la NASA han donat el nom de Formentera a un asteroide. Es tracta d'un cos de dos quilòmetres de diàmetre que es troba en el cinturó principal entre les òrbites de Mart i Júpiter.

Les activitats conclouran aquesta nit amb una observació del cel amb telescopis a l'hotel Teranka. Aquesta activitat té un aforament limitat de 40 places.

‘Patria’, de Fernando Aramburu, serà el llibre del mes d'octubre del Club de Lectura de la Biblioteca de Formentera

La biblioteca de Formentera reprendrà el pròxim dia 24 d'octubre el Club de Lectura després de l'aturada estiuenca de l'activitat. La cita serà a la Biblioteca Marià Villangómez a les 19.00 hores i el llibre triat per a aquest mes d'octubre és ‘Patria’, de Fernando Aramburu.

La dinàmica del Club de Lectura de la biblioteca de Formentera és acudir a la cita amb el llibre proposat pel coordinador del club llegit i després conversar i debatre sobre ell.

Després de l'aturada per la pandèmia, el Club de Lectura es va reiniciar amb la col·laboració de l'escriptor de còmics eivissenc Lluís Ferrer, que és el coordinador d'aquesta activitat. La primera sessió d'aquest any 2023 va ser el 28 de febrer amb el llibre ‘Màquines com jo’. A partir d'aquí es va organitzar la lectura d'un llibre cada mes i va durar fins a maig, mes en el qual es va procedir a fer un parèntesi per a l'època estival.

Qualsevol persona que estigui interessada a apuntar-se al Club de Lectura només ha de passar-se per la Biblioteca Marià Villangómez.

El segon espectacle de l’Illa a Escena 2023 ens porta a Austràlia a través del teatre de titelles amb la història de Bunji, la petita coala

El pròxim dissabte 28 d’octubre es representarà l’obra Bunji, la petita coala, a les 18 h a la Sala de Cultura (Cinema). Es tracta d’una obra de la companyia Festuc Teatre, de 50 minuts de durada, que s’inspira en tot l’imaginari australià, en la seua diversitat, la fauna i les diferents espècies que hem de respectar i estimar.

Un espectacle de teatre i titelles amb una escenografia sorprenents i dues intèrprets que a través de la narració, els diàlegs i algunes cançons, donaran vida a Bunji, una coala que viu al bosc d’eucaliptus on li succeiran mil i una aventures.

Segons expliquen des de la companyia, “volem expressar i interactuar a través dels sentiments que ocasiona cada situació, sense prejudicis. Una estona per riure, plorar, sofrir, gaudir, cantar...i reflexionar a través de la història".

Preus i entrades

Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 4 €. El preu reduït del 50 % de descompte és per a les persones en situació d’atur i autònoms sense activitat, jubilats, persones amb diversitat funcional, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

El Consell Insular de Formentera presenta, juntament amb la PIMEF i l’Associació de Botiguers, la primera Fira d’Estocs de l’illa

El Consell Insular de Formentera, la PIMEF i l'Associació de Botiguers de Formentera han presentat aquest matí la primera edició de la Fira d’Estocs de Formentera, que tendrà lloc el dissabte 21 d'octubre de 17 a 22 hores al jardí de ses Eres de Sant Francesc.

Aquesta proposta és fruit de diverses reunions mantingudes entre diferents empreses del sector amb la finalitat de dinamitzar el comerç local de Formentera. Segons han assenyalat des de PIMEF, es tracta d'una oportunitat única perquè els comerciants que participin puguin liquidar articles de temporada a un preu més econòmic de l'habitual, alhora que beneficia el públic visitant amb productes de qualitat a bon preu. En aquest sentit, es podrà adquirir una àmplia gamma de productes alhora que es coneix més el comerç de Formentera.

El conseller de Promoció Econòmica, José Manuel Alcaraz, ha manifestat que aquesta primera edició de la Fira d'Estocs de Formentera “és fruit d'aquesta col·laboració estreta que volem tenir amb la petita empresa de l'illa”. Així mateix, ha indicat que en total participaran vint establiments de tots els racons de Formentera i que l'aportació del Consell serà la contractació d'un parell de grups musicals de l'illa per amenitzar l'esdeveniment, a més de col·laborar amb la instal·lació d'una carpa perquè es puguin instal·lar les parades. “Aquest és un motiu més per a no sortir de Formentera per comprar, i tot el que es compra a Formentera cal recordar que redunda en la millora de l'economia local”, ha matisat el conseller.

El president de PIMEF, Pep Mayans, ha incidit en què la celebració d'aquesta primera Fira d'Estocs de Formentera és fruit d'un treball previ que es va realitzar l'any passat, especialment amb la creació de l'Associació de Botiguers, que es va materialitzar fa uns dies amb la presentació d'aquest nou col·lectiu.

Per la seua part la presidenta dels Botiguers, Lina Tur, ha qualificat de “molt bona” aquesta iniciativa i s'ha mostrat convençuda que serà un rotund èxit. Així mateix, ha dit que aquesta fira es complementarà amb una altra mena d'activitats lúdiques en el mateix jardí de ses Eres:

- Castells inflables i jocs infantils de 17 a 19 hores.

- Amenització musical en directe amb dos grups de música: The Mirror Three de 20 a 21 hores, i

Maya Alexander Quartet de 21 a 22 hores.

A més, com hi ha espai suficient, des de PIMEF han volgut donar l'oportunitat a les APIMAS que ho desitgin de poder col·locar taules de berenar per recaptar fons per a les excursions de fi de curs.

Més articles...

Pàgina 9 de 403

9

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat