• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Campanya de conscienciació contra la venda ambulant

foto-rp-comerc--v2-5-La consellera de Comerç Ana Juan i el president de la PIMEF, Pep Mayans, acompanyats de la tècnica de Comerç, Amalia Mora i la gerent de l'associació, Lidia Álvarez, han presentat avui a la sala d'Actes del Consell de Formentera, una campanya de conscienciació contra la venda ambulant que s'està duent endavant de manera conjunta entre ambdues institucions.

La consellera ha explicat que s'ha editat un tríptic "per advertir sobre els perills de la venda ambulant no reglada tant als turistes com als residents". Ana Juan ha destacat que la venda ambulant "pot suposar un perill per la salut de les persones, que accedeixen a un tipus de producte que no ha passat cap tipus de control sanitari". "Així mateix, des del Consell sempre ens situarem al costat del petit comerç que pateix la competència deslleial de la venda ambulant", segons ha afegit.

Per part seva, Pep Mayans, ha declarat que amb aquesta campanya "es vol lluitar contra aquest problema a través de la conscienciació". Des de la Pimef han agraït la feina que estan fent els cossos de seguretat per lluitar contra aquesta pràctica.

5.000 tríptics

Segons ha explicat la gerent per aquesta campanya s'han imprès 5.000 tríptics en 4 idiomes, català, castellà, anglès i italià, "que s'estan repartint en 100 establiments de l'illa per comerços, allotjaments i zones de platja". En el tríptic s'expliquen els beneficis del comerç local i per contra les desavantatges de comprar productes de venda ambulant.

Per últim, la tècnica de l'àrea ha explicat que en les darreres setmanes la Policia Local ha interposat 97 denúncies a les platges de l'illa, la majoria relacionades amb la venda de fruites, però també de roba i complements i bijuteria.


22 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Intensiu de Dansa Urbana per infants i joves

dansa-urbana-cartell1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que el pròxim dimarts 23 i dimecres 24 es farà un intensiu de Dansa Urbana per infants i joves de l’illa de Formentera. El Casal de Joves ha organitzat aquest curs que es farà per nens i nenes de 10 a 13 anys en horari de 17 a 19 h, i per majors de 14 anys, en horari de 19 a 20.30 i de 20.30 a 22 h.

Precisament el dia 26 de juliol, emmarcat dins les festes de Sant Jaume, es farà la Nit Jove a partir de les 22.30h a la plaça de la Constitució, i els joves seran un públic privilegiat, i podran ballar i demostrar el que han aprés en aquest intensiu que és gratuït per tots els participants que siguin socis del Casal de Joves. Les inscripcions es poden fer al mateix Casal, la inscripció com a soci és pot realitzar en el moment d’apuntar-se al curs.


19 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Balanç dels primers 15 dies de la posada en marxa de la regulació d’entrada i circulació de vehicles de Formentera

imatge-carretera-de-la-mola foEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que la mitjana de vehicles autoritzats per circular per l’illa durant la primera quinzena de juliol ha estat de 19.183 vehicles entre turismes i motocicletes, tant de visitants com de residents, així com altres vehicles amb característiques especials.

Pel que fa als turistes i visitants 1.168 han obtingut l’autorització per circular amb els seus vehicles, 7.720 residents de Formentera han obtingut també l’acreditació, així mateix 2.594 turismes de lloguer i 6.257 motocicletes de lloguer han obtingut les seves autoritzacions de circulació. Aquesta és la mitjana de dades dels primers 15 dies de posada en marxa d’aquesta mesura pionera a tot l’Estat.

S’esgoten les primeres quotes
Pel que fa a les quotes, segons les diferents categories, aquesta primera quinzena de juliol s’han esgotat les primeres quotes. La quota de turismes de residents d’Eivissa ha arribat al seu límit els 2 primers caps de setmana de juliol. Les peticions d’eivissencs que excedien aquesta quota han passat a la quota de turismes de visitants general.

L’altra quota esgotada és la de motocicletes de residents a Eivissa, la qual s’ha superat tots els dies de la primera quinzena de juliol. Però en aquest cas des del Consell s’ha detectat que algunes de les peticions eren de persones residents a Eivissa que treballaven a Formentera. “En el casos en el que s’ha pogut constatar aquest fet, hem canviat la tipologia de l’autorització deixant de nou places lliures pels residents d’Eivissa que desitgin venir a Formentera amb les seves motocicletes”, ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

El conseller ha recordat que les navilieres segueixen col•laborant amb aquesta mesura i donant informació als turistes, “així tots els visitants que desembarquen amb el seu vehicle a Formentera coneixen la mesura, aconseguint un dels principals objectius d’aquest primer any de posada en marxa de la iniciativa”. Rafael González ha aprofitat per recordar a tots els formenterers que els seus vehicles també han d’obtenir el permís de circulació pels mesos de juliol i agost i que el poden tramitar de manera senzilla, i en un sol tràmit, al web www.formentera.eco.

Per últim, el conseller ha destacat que la càmera de lector de matrícules segueix enregistrant dades de tots els vehicles que passen pel carrer Almadrava, punt d’entrada i sortida de l’illa, i que encara que aquest primer any es prioritzarà que arribi la informació del projecte al màxim nombre de persones, la llei també preveu sancions per no tenir l'acreditació que van entre els 1.000 i 10.000€. L'autorització és gratuïta pels residents de Formentera i també els residents de les altres illes. Els turistes han de pagar 1€ al dia per turisme, i 0.5€ per motocicleta.

Mitjana de vehicles autoritzats durant primera quinzena de juliol de 2019:

Turismes de visitants 657
Motos de visitants 97
Turismes de visitants residents a Mallorca i Menorca 91
Motos de visitants residents a Mallorca i Menorca 27
Vehicles elèctrics de visitants 44
Vehicles híbrids de visitants 21
Turismes de visitants residents a Eivissa 211
Motos de visitants residents a Eivissa 20
Vehicles de persones residents a Formentera 7720
Vehicles de persones propietàries d'una segona residència 413
Vehicles de persones residents a Eivissa que treballen a Formentera 60
Vehicles de persones amb mobilitat reduïda 32
Vehicles d'empreses radicades a Formentera 379
Vehicles d'empreses de transport de mercaderies 359
Vehicles oficials i de servei públic 40
Vehicles de serveis d’interès públic 124
Maquinària industrial 32
Vehicles clàssics o històrics 5
Turismes de lloguer 2.594
Motos de lloguer 6.257

Total 19.183

18 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formenterers Solidaris, Medalla d’Or de Formentera

ple-sant-jaume-distincionsv21Avui s’ha celebrat un ple extraordinari del Consell de Formentera. A la sessió plenària s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups polítics la proposta d'atorgament de les Distincions Honorífiques per a l'any 2019, amb motiu de la Diada de Formentera de 2019, dia de Sant Jaume.

Segons ha explicat la presidenta, Alejandra Ferrer, la Medalla d’Or de Formentera d’aquest 2019 es lliurarà a Formenterers Solidaris. “D’aquesta manera es reconeix la tasca solidària, altruista i humanitària realitzada per aquesta associació envers les necessitats de les persones més desafavorides de la nostra societat, col·laborant en projectes de suport i orientació, així com per finançar des de l’illa projectes d’ajuda i desenvolupament per a tot el món”, segons ha declarat la presidenta.

Premis Sant Jaume

D’altra banda, els premis Sant Jaume recauran en: La Junta Local de l’AECC de Formentera. Alejandra Ferrer ha destacat que amb aquesta distinció es reconeix “la gran tasca desinteressada i generosa de la directiva i del cos de voluntaris i voluntàries de la Junta Local de l’Associació Espanyola contra el Càncer de Formentera, que millora la vida de les persones afectades, les acompanya, i dona suport als seus familiars, a més de garantir l’atenció i fomentar l’educació en salut a través de campanyes de prevenció”.

Jazz&Co també rebrà el Premi Sant Jaume, segons ha afegit la presidenta, “en reconeixement als vint-i-cinc anys d’aquesta associació musical, gràcies a la qual s’han consolidat, com una oferta cultural ineludible de les nits d’estiu, els concerts de música en viu —molt especialment de jazz— a les places de Sant Francesc i de Sant Ferran, de la mà de músics residents amb col·laboracions de músics d’arreu”.

Per últim, la presidenta ha anunciat que la botiga Can Forn de Sant Francesc rebrà el Premi Sant Jaume en reconeixement “als seixanta anys de funcionament i manteniment d’una activitat de gestió familiar i de proximitat que ha anat passant de generació en generació, tot mantenint viu el tarannà de petit comerç de queviures que la caracteritza des del seu origen”.

La presidenta ha felicitat a tots els premiats en nom propi i de tot l’equip de Govern. Els premis es lliuraran el pròxim 24 de juliol a les 20.30h a la sala d’Actes de Cultura-Cinema en la celebració de l’Acte Institucional de la Diada.

17 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 186

11

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat