• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Far de la Mola amplia el seu horari de visites

foto 2020 Far de la Mola 2El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que avui 7 de juliol es canvia l'horari d'obertura del Far de la Mola. A partir d'avui i fins al 31 d'octubre l'horari serà el de temporada alta de dimarts a diumenge d'11 a 14h i de dimecres a diumenge de 17 a 21h.

Recordem que aquest espai cultural i educatiu es va obrir el passat 1 de juliol de 2019. Sense comptar la primera setmana de portes obertes, 12.613 persones han visitat les seves instal·lacions. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha explicat que “el far s'ha convertit en un referent cultural de Formentera, tant per turistes com residents, i ens apropa part de la nostra història marítima”. A més, la consellera ha destacat que al seu pati tenim un nou espai per programar espectacles de petit format que estan tinguent molt bona acollida.

El far va quedar dividit en dues àrees expositives. D'una banda, una exposició permanent amb el mar com a eix principal, tractada des de diferents vessants: el medi marí, l'aprofitament dels seus recursos, la navegació i els senyals lumínics. I per una altra, una àrea reservada a exposicions artístiques de caràcter temporal.

L'entrada general té un preu de 4,50 euros. Per als residents de Formentera, de la resta d'illes, menors de 18 anys i persones en atur l'entrada és gratuïta, mentre que pensionistes i estudiants paguen un preu reduït de 2,5 euros.

7 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni de col·laboració amb el Club Surf Formentera

foto 2020 conveni surfLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el president del Club Surf Formentera, Alex Buchau, han signat el conveni de col·laboració per a la coordinació de l'Escola Municipal de Vela de Formentera l'any 2020 i donar ús a les instal·lacions del Consell. Amb la signatura d'aquest conveni, en la qual també ha estat present la consellera d'Esports, Paula Ferrer, es fa la contractació del servei de personal tècnic per fer les activitats de l'escola.

Per portar a terme aquesta activitat, el Consell de Formentera subvenciona el club amb 35.000 euros. Així, el Club Surf Formentera aportarà els monitors per al desenvolupament de l'Escola Municipal de Vela, coberta plenament pels entrenadors que el club designi, que estaran supervisats pel coordinador del Centre d'Esports Nàutics del Consell de Formentera.


7 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera se suma a una campanya de prevenció d'incendis

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior i Medi Ambient, se suma a la campanya de prevenció d'incendis iniciada pel Govern balear. La campanya assenyala “Aquest estiu envolta't de seguretat! Prevenir és actuar” i s'adreça a les persones que viuen o tenen terços de camp i als propietaris d'habitatges dins zona forestal.

Pel que fa als pagesos que conreen el camp recorda que com a mesura de prevenció d'incendis s'ha de llaurar el perímetre de la finca, aïllar-la de la vegetació adjacent per evitar un possible incendi. També es recomana segar les herbes de les parets pageses i crear espais de discontinuïtat per evitar que el foc pugui travessar la finca.

Pel que fa als habitatges situats dins zona forestal la campanya assenyala que s'ha de crear una zona de seguretat de 30 metres al voltant de la casa, s'han d'eliminar les copes d'arbres situats a menys de 3 metres de la façana, s'han de podar els arbres fins a 3 metres d'alçada, mantenir 3 metres de distància entre els capçades dels arbres i desbrossar un 30% del sotabosc.

El conseller d'Interior, Josep Marí, ha demanat a la població de Formentera que segueixin “totes les mesures de seguretat per poder prevenir incendis a la nostra illa en una època d'especial risc com és l'estiu”. En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz ha destacat que “estem en època de prohibició de fer foc a zones forestals, així com cremes controlades al camp per evitar situacions de risc”.

El Consell de Formentera farà publicitat de la campanya per xarxes socials i també entre la població de l'illa.

6 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El dimecres s'obren les inscripcions per als cursos d'estiu de l'Escola de Vela

foto 2020 escola de velaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que aquest dimecres 8 de juliol s'obren les inscripcions de l'Escola de Vela per als cursos d'estiu, tant de vela com de surf de vela. Els cursos començaran el dilluns dia 13 i van dirigits a nens i nenes d’entre 5 i 17 anys.

Totes les inscripcions s’han de formalitzar trucant prèviament al Poliesportiu Antoni Blanc al telèfon 971 32 12 40

Els cursos tenen una durada de 2 setmanes, de dilluns a divendres, i cada dia es realitzen 2 hores i 15 minuts de classe en les franges horàries de 9 a 11.15, d'11.45 a 14 i de 16.30 a 18.45 hores. Les classes s'han reduït 15 minuts per garantir un espai de 30 minuts per a l'intercanvi de grups i la desinfecció del material.

Els cursos es realitzen en diferents nivells, des d'iniciació fins a perfeccionament en grups de màxim 8 alumnes. L'edat mínima per començar a vela són els 5 anys i en surf de vela els 7 i és imprescindible saber nedar. A més, aquest divendres 10 de juliol, també comença el curs amb els usuaris de Centre de Dia. Durarà tot l'estiu i es realitzarà els divendres. D'altra banda, l'equip de regates començarà aquesta mateixa setmana els entrenaments.

Classes per a majors de 18 anys
Per als majors de 18 anys que vulguin iniciar-se o perfeccionar en surf de vela o vela, els dissabtes al matí es realitzaran dues classes de 2 hores de 9.30 a 11.30 i de 12 a 14 hores. Per complir amb les mesures de seguretat serà obligatori l'ús de mascareta a la instal·lació i durant l'activitat en vaixell col·lectiu, però no en vaixell individual ni surf de vela, ja que van sols i es garanteix la distància de seguretat a l'aire lliure.


6 juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 239

11

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat