• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

News

El Consell Insular de Formentera inaugurarà demà la pista de gel

El Consell Insular de Formentera inaugurarà demà a la tarda la pista de patinatge sobre gel, una atracció que arriba per primera vegada a Formentera perquè nens i no tan nens disposin d'una alternativa més per a gaudir aquest Nadal a l'illa. Segons ha explicat la consellera de Festes, Eva Nieto, la pista de gel ha arribat aquest matí a Formentera i al llarg de la jornada operaris del Consell han estat comprovant quina era la millor zona del pàrquing al costat de l’envelat de sa Senieta per instal·lar l'atracció, operació que es realitzarà demà a primera hora. La pista de patinatge és de gel ecològic, és a dir, d'un gel sintètic que per a la seua fabricació i manteniment no necessita ni d'aigua ni d'electricitat.

El Consell Insular de Formentera i la Cambra de Comerç lliuren els premis del Concurs d'Aparadorisme Nadalenc

El Consell Insular de Formentera i la Cambra de Comerç han fet lliurament aquest matí dels premis del XVII Concurs d'Aparadorisme Nadalenc. Una activitat que, segons ha destacat el conseller de Promoció Econòmica, José Manuel Alcaraz, “afavoreix l'embelliment dels pobles” en aquestes festes nadalenques i “fomenta que es compri en el comerç local”, la qual cosa afavoreix l'economia de Formentera. Els guanyadors del premi de 200 euros han estat Perfumeria Clapés, en la categoria de millor ambientació nadalenca; l’Atelier de Kentia, en l'apartat d'Originalitat; i la Peixateria Nuestra Señora del Carmen, en la categoria d’ecocreativitad. L'aparador de la peixateria està decorat amb escates de peix que emulen la neu i que han estat recol·lectant durant tot un any. Així mateix, han utilitzat les caixes on porten el peix per a simular un arbre de nadal i l'estrella que corona l'arbre l'han fet amb les conquilles de les sépies. El premi de 200 euros el donaran a l'Associació Contra el Càncer de Formentera. La perfumeria, per part seva, ha fet tota la decoració amb fusta, pinyes i branques de pi. En aquesta edició del Concurs d'Aparadorisme Nadalenc han participat un total de set establiments, tots ells de la localitat de Sant Francesc: Forn de Pa Can Manolo, Perfumeria Clapés, Papereria Can Toni Xica, Formentera Report, Supermarket Isla bonita, Atelier de Kentia i Peixateria Nuestra Señora del Carmen.

La ITV no passarà inspeccions des del dia 20 i fins a final de gener

La ITV de Formentera no passarà inspeccions des del 20 de desembre fins al 29 de gener. El departament de Mobilitat del Consell Insular de Formentera ha hagut de prendre aquesta decisió ja que només disposa d'un mecànic per realitzar les inspeccions als vehicles i pren vacances aquests dies. Encara que no es passin inspeccions, l'oficina de l'estació romandrà oberta del 21 de desembre al 26 de gener en horari de 8.30 a 13.30 hores, mentre que la resta de la jornada laboral es realitzarà a porta tancada. Així mateix, la centraleta per sol·licitar cita continuarà operativa en aquest període. Davant aquesta falta d'inspectors d'ITV, el Consell Insular de Formentera ha tret una oferta de treball per a intentar contractar dos mecànics per a cobrir el servei. El termini per a lliurar les sol·licituds finalitza el 8 de gener de 2024.

Formentera es bolca amb l'esport amb dos tornejos de Nadal: un de bàsquet 3x3 i un altre de futbol 3x3

El Consell Insular de Formentera aposta pels esports en aquestes festes nadalenques. Segons ha informat el conseller d'Activitat Física i Esport, Hugo Martínez, dimecres que ve 20 de desembre se celebrarà el Torneig de Nadal de Basket 3x3 en colaboració amb el Club de Basket Formentera. El Torneig es disputarà de 18.30 a 20.30 hores en el Poliesportiu Antoni Blanc i constarà de dues categories: la infantil-cadet (nascuts entre 2008 i 2011) i la categoria absoluta (nascuts l'any 2007 i anteriors). El torneig estarà obert a tot aquell que vulgui participar i les inscripcions podran fer-se en la recepció del poliesportiu. Unes hores abans, a partir de les 16.30 hores, se celebrarà el Torneig de Bàsquet Familiar, on a més de nens nascuts entre 2011 i 2015, podran participar-hi pares, mares, oncles, avis… Aquest torneig es disputarà en cistella petita i l'objectiu és passar una bona estona en família, alhora que es fa esport. D'altra banda, el dijous 21 de desembre el Consell Insular de Formentera, juntament amb el Cosmitos, l’SD Formentera i la Lliga Interpobles ha organitzat el Torneig de Nadal de Futbol. Els partits es jugaran en horari de tarda al poliesportiu Antoni Blanc. En categoria femenina, es disputaran dues subcategories: aleví i infantil (nenes nascudes entre 2010 i 2013) i Cadet (2008-2009) Quant a la categoria masculina, es dividirà en alevins (2012-2013) i cadets (2008-2009). Els equips hauran d'estar composts per cinc integrants i les inscripcions es faran fins al dia 15 en la recepció del poliesportiu.

El Consell Insular de Formentera utilitzarà els fons del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions a restaurar la casa des Telègraf, a instal·lar punts de càrrega per a vehicles elèctrics i a promocionar el producte local

El Consell Insular de Formentera destinarà els 630.000 euros que ha autoritzat el Govern balear per a l'execució de les actuacions incloses en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions 2023 a projectes de diferents conselleries, entre els quals es troba la restauració de la casa des Telègraf, un Bé d'Interès Cultural situat dins del Parc Natural de ses Salines i que forma part de la història d'aquest enclavament de Formentera. L'import que està previst subvencionar per a aquesta actuació de la Conselleria de Patrimoni a través de l'Eix 1, que engloba la Transició Verda i Sostenible, és de 145.000 euros. Així mateix, està previst destinar 335.000 euros de l'Eix 2, referent a l'Eficiència Energètica, a la instal·lació de punts de recàrrega per a la mobilitat elèctrica o per a altres actuacions similars com l'adquisició de vehicles elèctrics. En aquest sentit, des de la Conselleria de Promoció Econòmica, que és la que impulsa i coordina aquestes actuacions, estan pendents que es reuneixi la comissió bilateral amb el Govern per si es poden incloure altres despeses que encaixin en aquest eix 2, una cosa en la qual s'està treballant juntament amb la Conselleria de Gestió Ambiental. Finalment, el Govern té previst subvencionar amb 150.000 euros dins de l'Eix 4, relatiu a la Competitivitat, la promoció de productes agroalimentaris locals. Les Actuacions de Cohesió en Destí, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i resilencia finançat pels fons Next Generation, tenen com a objectiu la millora dels diferents nuclis turístics i la promoció dels productes locals de l'illa. El 15% d'aquestes actuacions ha d'estar executat a 31 de desembre de 2024 per a poder optar a la subvenció, i el 100% de les actuacions en el segon trimestre de 2026.

More Articles...

Page 2 of 403

2

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat