• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media News

El Consell organitza un nou curs de dispensació responsable d'alcohol

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, organitza aquest 1 de desembre un nou curs de dispensació responsable d'alcohol i reducció de riscos adreçat a personal actiu en espais de música i ball, especialment personal de barres i responsables d'establiments. El curs és gratuït i s'impartirà en una sessió, de 16 a 18 hores, a la sala de formació de les oficines de Benestar Social, ubicades al Centre de Dia del Consell de Formentera.

Aquest és el quart curs que se celebra enguany i forma part de les accions promogudes dins de la campanya 'No t'ofeguis en alcohol' que impulsa el Consell de Formentera i compta amb la col·laboració de la Fundació Salut i Comunitat, la PIMEF, Cambra de Comerç i Federació Hotelera.

L'objectiu del curs és adquirir els coneixements clau per tal de fomentar uns espais de música i ball més segurs i augmentar la sensació de benestar en els usuaris.

Els interessats a participar en el curs han de tenir els 18 anys complits en el moment de realitzar el curs i han de formalitzar la inscripció al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat, indicant nom complet i número de telèfon. S'entregarà un certificat d'aprofitament de Benestar Social.

29 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi dispensacio

Presentació del programa d'activitats de les festes de Nadal de 2022-2023

foto 2022xi nadal presentacioEl Consell de Formentera ha presentat avui el programa d'activitats de les festes de Nadal 2022-2023. El cartell compta amb diferents activitats adreçades a tot tipus de públic i inclou espectacles familiars, exposicions, tallers, concerts, entre d'altres. També torna el Mercat de Nadal i el seu espai de Mininadal especialment pensat per als més petits.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha aprofitat la presentació del cartell per "desitjar unes bones festes a tot el poble de Formentera" i ha mostrat la seua satisfacció perquè "després de dos anys en què les festes han estat marcades per les restriccions derivades de la covid-19, enguany per fi tornam a programar les festes amb normalitat i els infants recuperaran els seus espais per gaudir d'aquestes celebracions tan especials".

El tret de sortida el donarà, divendres 2 de desembre, la inauguració del Mininadal a les 17 h amb el taller espectacle Tea a càrrec de Moskitas Muertas. L'encesa de l'enllumenat de Nadal serà a les 18 h i, posteriorment, s'inaugurarà el Mercat de Nadal a les 19 h a la plaça de la Constitució. Les casetes estaran obertes des del dia 2 de desembre i fins al 6 de gener. En total, hi haurà sis casetes de restauració i una de comerç, així mateix n'hi haurà una altra que faran servir associacions sense ànim de lucre o APIMA.

Per part seua, la consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, ha destacat que un any més "hem organitzat un cartell molt complet amb el qual esperam que l'ambient nadalenc envaeixi Formentera, i ho hem fet gràcies a la col·laboració d'associacions com l'Associació Reis Mags, així com les escoles de Formentera i altres entitats que ens han ajudat i a les quals agraïm la seua participació". La consellera ha afegit que "hi ha propostes culturals i tradicionals adreçades a tots els públics de les quals esperam que puguin gaudir els formenterers i formentereres durant aquestes dates tan especials".

Activitats infantils

Divendres 2 de desembre torna, el Mininadal, que obrirà les portes a les 17 h amb el taller espectacle Tea a càrrec de Moskitas Muertas. A més, durant tot el Nadal, el Mininadal acollirà diferents tallers i activitats infantils.
Diumenge 11 de desembre arriba a Formentera l'espectacle familiar La màgia dels colors, un espectacle de màgia, lúdic i educatiu, on els colors ens ajudaran a posar nom a les nostres emocions. La màgia dels colors es podrà veure el diumenge 11 a les 18 h i les entrades es podran adquirir a través de la web: www.entradesformentera.cat.
Dimecres 14 de desembre a les 17 h la Bilblioteca Marià Villangómez acollirà el taller familiar i presentació del llibre El bosque mágico a càrrec de l'autora Alessandra Rossin.
Dijous 15 de desembre, a la plaça de la Constitució, se celebrarà la ja tradicional Cantada de Nadales a càrrec de l'alumnat del CEIP El Pilar, el CEIP Mestre Lluís Andreu, el CEIP Sant Ferran de ses Roques i l'IES Marc Ferrer. Després es repartirà xocolata (apta per a intolerants al gluten i a la lactosa) i coca dolça.
Dissabte 17 de desembre el grup de versions Red Hot Chili Covers oferirà un concert familiar a l'envelat de sa Senieta a les 19 h perquè els més petits de la casa gaudeixin de les millors versions del mític grup Red Hot Chili Peppers.
Diverespai
A més, torna el Diverespai a Formentera durant el Nadal. Del 27 de desembre al 4 de gener els infants de Formentera gaudiran de diverses activitats i inflables al mòdul esportiu.
Betlem vivent i Pare Noel
El dissabte 17 de desembre els alumnes del col·legi Verge Miraculosa faran una representació vivent del betlem de Nadal a les 16.00 h a la Sala de Cultura (Cinema), i el 21 de desembre els nens de Formentera rebran la visita del Pare Noel en una festa que es farà també a partir de les 17.30 hores a l'envelat de sa Senieta de Sant Francesc. En acabar, se servirà xocolata calenta apta per a intolerants al gluten i a la lactosa.

Casal de Joves

Dimecres 7 i dimecres 28 de desembre es projectarà al Casal una pel·lícula nadalenca les 18.30 h.
Divendres 9 i dissabte 10 de desembre el Casal de Joves ha organitzat un taller de decoració nadalenca per als joves de l'illa. Els tallers seran a partir de les 18.30 h al Casal.
A més, l'àrea de Joventut organitza la visita dels patges reials als centres escolars els dies 20 i 21 de desembre.
Divendres 30 de desembre el Casal s'acomiada del 2022 a partir de les 18.30 h.
Dissabte 7 de gener a partir de les 18.30 h hi haurà xocolatada al Casal de Joves.

Activitats culturals

Dissabte 10 de desembre la Sala de Cultura (Cinema) acollirà la nova comèdia teatral per a adults del Grup de Teatre des Cubells, Matrimoni per medicina. L'obra es representarà a les 20.30 h i les entrades es podran adquirir a través de la web: www.entradesformentera.cat.
El dilluns 12 de desembre la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" obre les portes per acollir la clàssica "Exposició Col·lectiva de Nadal" amb artistes de l'illa, de dilluns a dissabte d'11.00 h a 14.00 h i de 18.00 h a 20.00 h. Diumenges, dilluns matí i festius la sala romandrà tancada. La inauguració tendrà lloc dilluns 12 a les 19 h i comptarà amb la presència dels artistes. L'exposició es podrà visitar fins al 6 de gener de 2023.
Premi al millor aparador
Com cada any, la Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera i el Consell Insular de Formentera, amb l'objectiu de promoure l'ambient festiu nadalenc entre els establiments de l'illa de Formentera, han convocat el XVI Concurs d'Aparadorisme Nadalenc. El premi al millor aparador de l'illa s'entregarà el dimecres 14 de desembre.

Activitats tradicionals

El dimarts 20 de desembre es farà un taller de salsa de Nadal a les 16 h. El lloc encara està per determinar i s'informarà amb un cartell concret de l'activitat. El dijous, 22 de desembre, es continuarà amb les activitats tradicionals i s'oferirà el Concert de Nadales a les 19 h a l'església de Sant Francesc a càrrec de l'Escola de Música i Dansa de Formentera i l'aula de clarinet del Patronat de Música d'Eivissa.

El dissabte 24 de desembre a les 00.00 h es farà la missa de matines i caramelles de Nadal a l'església de Sant Francesc a càrrec de l'Esquadra Jove. El dilluns 26 de desembre es farà una missa amb caramelles a càrrec de l'Esquadra de ses Roques a les 11 h a l'església de Sant Ferran i a càrrec de l'Esquadra Jove a les 17.00 h a l'església del Pilar de la Mola.

Nit de concerts

La música també serà protagonista durant les festes de Nadal. Dissabte 17 de desembre, el grup de versions Red Hot Chili Covers i el grup català de renom Dr. Prats actuaran a l'envelat de sa Senieta a partir de les 22.30 h i ens faran gaudir i ballar tota la nit amb els seus ritmes energètics. L'entrada és lliure fins a completar l'aforament.

Cap d'Any

La nit de Cap d'Any, el dissabte 31 de desembre, a partir de la una de la matinada, l'envelat de sa Senieta tendrà animació i festa amb el concert de Cap d'Any que donarà la benvinguda al 2023 amb el grup de versions Bruixa Express, una colla de músics amb un únic objectiu, assaltar des de les ciutats més grans fins a les places més petites de qualsevol indret, per vestir-les d'una absoluta festa sense precedents. Us espera una nit plena de balls, gresca i sobretot, de bona música que va, des dels èxits dels anys vuitanta, fins a la música festera més actual.

Visita dels Reis Mags d'Orient

El dijous 5 de gener a les 17.15 h al Far de la Mola es donarà el tret de sortida a la Cavalcada dels Reis Mags d'Orient que visitarà la plaça del Pilar a la Mola a les 17.30 h, la plaça de l'Església de Sant Ferran a les 18.30 h i, finalment, la plaça de la Constitució de Sant Francesc a les 19.30 h.

El Consell de Formentera i l'Associació Reis Mags estan treballant per organitzar aquesta visita. Podreu consultar el cartell específic pròximament.

Col·laboracions
El Consell agraeix la col·laboració de l'Associació Reis Mags i la companyia naviliera Trasmapi per fer possible l'organització d'aquest cartell.


29 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi nadal generic

cartell 2022xi nadal mini

cartell 2022xi nadal mercat

Consell and unions agree to progressive implementation of professional status for municipal jobs

foto 2022xi carrera professionalThe human resources office of the Consell de Formentera is pleased to report that negotiations with local unions have led to an agreement to progressively implement a professional status for the positions of municipal employees, and a roadmap through 2026 for implementation of the change. The professional status in municipal positions will apply to employee wages starting this November. Eligible workers' wages will be adjusted to reflect wages of comparable professionals, increasing by 20% of the total difference in 2022, and 55% in 2023, 70% in 2024, 85% in 2025 and 100% in 2026.

Paula Ferrer, councillor of human resources, cast today's approval as "very good news" and "a crucial milestone": "After lengthy work with the unions, we are fulfilling a commitment with Consell workers".

Affording professional status to an employee's post gives workers the possibility to progress, acts as a motivator that gives the public administration a source of professionals with more training and knowledge of their job, and improves the service received by citizens, which is the main objective of government.

Individuals interested in formalising the professional nature of their position must submit the necessary documentation by 30 November. Submissions are being accepted at the OAC and online on the OVAC (the form is available in the human resources section of www.consellinsulardeformentera.cat).

1.5% wage increase to offset inflation
The human resources office additionally reports that during the month of November an increase of 1.5% will be applied to workers' wages. The increase will be retroactive to January to mitigate the effects of inflation. In so doing, the Consell de Formentera makes effective the increase announced by the Ministry of Finance and the Balearic Government after the union-backed agreement.

28 November 2022
Communications Office
Consell de Formentera

Trainings, info stands, regional awards gala and video to fete Volunteer Day on Formentera

The Formentera Office of Social Welfare is pleased to announce the week-long programme of activities in celebration of International Volunteer Day (5 December).

Rafael Ramírez, councillor of social welfare, highlighted the work of "Formentera's volunteers -entities and individuals alike- for a more egalitarian, participatory and associative society", and noted that "government agencies have supported them, acknowledged their efforts and increased their visibility".

The programme starts this Wednesday 30 November, with two sessions at the Formentera Office of Social Welfare (Sala de Formació; Conselleria de Benestar Social [CBS]). The first, from 4.00pm to 6.30pm, is a basic volunteer training session and the second, from 6.30pm to 8.00pm, an information session for volunteer organisations. The two sessions will be led by the Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears. To sign up for the basic info session, contact CBS. Telephone 971 32 12 71

On Thursday 1 December, Formentera will host the Balearic government's awards gala for volunteering. The event will begin at 7.00pm in the Consell de Formentera plenary hall (sala de plens), and will include a video tribute to the island's volunteers made by the Consell de Formentera.

On Friday 2 December, a banner will be hung on the balcony of the seat of local government.

On Monday 5 December, Volunteer Day, 10.00am to 1.00pm in the Plaça de la Constitució, volunteer groups of the island will set up information tables and highlight the actions and projects they carry out. The Association of People with Special Needs of Eivissa and Formentera (APNEEF), Spanish Cancer Association (AECC), Three Kings Association, Intercultural Festival Association, Spanish Red Cross and Acción Francisco will participate. On the same day, the Consell will take to social media to post its video tribute to volunteers.


28 November 2022
Communications Office
Consell de Formentera

cartell 2022xi voluntariat

More Articles...

Page 2 of 389

2

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat