• Català
  • Castellano
  • English

Noticias

Formentera es destapa com una destinació turística ideal per als turistes xinesos en temporada baixa

L'illa de Formentera encaixaria com una destinació turística ideal per als ciutadans asiàtics, especialment els xinesos, en temporada baixa. Així s'ha desprès de la reunió mantinguda en el matí d'avui entre el conseller de Turisme de Formentera, Artal Mayans, i la representant de l’operador turístic asiàtic Asialink a Espanya, Jennifer Zhang.

Zhang ha assenyalat que el principal nínxol turístic de la zona asiàtica són les grans ciutats de la Xina, com Xangai, que tenen molta població i amb un alt poder adquisitiu, per la qual cosa són on caldria realitzar un major esforç promocional.

Així mateix, ha destacat que es tracta d'un turisme al qual li agrada provar la gastronomia local, a més del servei prèmium, “ja que fugen de la paraula luxe”, ha indicat la responsable d’Asialink. A més, els agrada tot el rústic i les activitats complementàries.

Artal Mayans ha indicat que per a aquest nínxol turístic Formentera ofereix activitats aquàtiques i esports nàutics, una cosa molt valorada pels ciutadans de les grans ciutats xineses. “Seria un turisme molt compatible amb l'illa d'Eivissa”, ha assegurat el conseller insular de Turisme, “ja que els permetria passar la seua estada a Formentera i desplaçar-se puntualment a Eivissa per a assistir a algun esdeveniment o per a realitzar determinades activitats”. Seria, a més un turisme clau per a la tan anhelada desestacionalització.

Formentera esgrimeix la seua mitja marató davant l'interès de l’operador turístic TUI de fomentar el turisme esportiu

El Consell Insular de Formentera ha esgrimit davant l’operador turístic TUI la ja més que consolidada mitja marató de l'illa com un al·licient més per als clients d'aquesta companyia. El conseller de Turisme, Artal Mayans, ha convidat personalment al CEO de TUI, Sebastian Ebel, que ha confessat que no fa molts anys ell mateix participava en maratons, al fet que vengui a l'illa a gaudir de l'experiència de la mitja marató i de tota l'oferta complementària que comporta aquesta experiència.

Ebel, que ha assegurat així mateix que la millor època de la seua vida varen ser les seues primeres vacances a Formentera quan encara era un nen, ha explicat que un dels productes que vol fomentar TUI és el turisme esportiu, cosa que coincideix amb les propostes del Consell Insular de Formentera, que vol fer de l'esport i dels esdeveniments esportius un dels eixos de la promoció turística.

Un altre dels aspectes que s'han tractat en la reunió amb TUI és la necessitat que les destinacions turístiques siguin cada vegada més sostenibles i que sàpiguen compaginar l'activitat turística amb la protecció del medi ambient. En aquest sentit, Mayans ha recordat que el fet que per accedir a Formentera faci falta arribar amb vaixell ha afavorit que no s'hagi massificat, la qual cosa ha afavorit que s'hagin mantingut “les aigües cristal·lines i les platges d’arena blanca”.

Mayans ha recordat també que des del Consell Insular s'han implementat diverses polítiques de conservació ambiental “per preservar el seu entorn natural únic”. Entre aquestes actuacions ha destacat la protecció de les dunes i els fons marins, les restriccions en la construcció i la regulació de l'entrada de vehicles a l'illa, entre altres coses.

El Ple del Consell Insular de Formentera aprova inicialment la modificació de les ordenances fiscals de l'impost sobre els béns immobles i de la taxa de fems

El Ple del Consell Insular de Formentera, reunit aquest matí en sessió plenària i urgent, ha aprovat inicialment la modificació de les ordenances fiscals reguladores del servei de recollida, transport i tractament de residus sòlids urbans i de l'impost sobre béns immobles per a adaptar-los a l'increment de costos provocat per la nova contracta d'escombraries i els serveis inherents a aquest.

El conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, ha assegurat que “es tracta d’una decisió complicada i no de bon gust”, ja que implica un increment lineal del 30% en la taxa de recollida d'escombraries. Això suposaria que un habitatge considerat com a primera residència passaria a pagar de 110,85 a 144,10 euros anuals i els habitatges ocupats per pensionistes de 17,5 a 22,75 euros anuals. A més, s'ha aprovat de manera inicial un augment de l'IBI del 0,75 al 0,88 en sòl urbà i del 0,70 al 0,83 en rústic.

“Si no s'aplica aquest augment el dèficit del servei de recollida d'escombraries superaria el 30 % l'any que ve, ja que es preveia un cost de 4.943.699,10 euros i uns ingressos de 3.786.546,41 euros”, ha explicat Alcaraz, que ha insistit que cal dur a terme aquesta modificació de les taxes “per evitar que el Consell col·lapsi”.

Així mateix, ha explicat que el màxim d'increment que es pot imputar a la taxa d'escombraries és del 30 %, i els costos que no es poden imputar a aquesta taxa s'apliquen a l’Impost de Béns Immobles obligats per la jurisprudència que hi ha sobre aquest tema i que considera que les despeses en neteja viària, neteja de platges i manteniment i neteja de zones verdes i camins no es poden imputar a la taxa d'escombraries. El conseller de Promoció Econòmica ha posat l'accent que es mantenen les bonificacions previstes en cadascuna de les taxes.

Quant a la urgència a l'hora de plantejar aquesta modificació, José Manuel Alcaraz l'ha justificat en el fet que en l'anterior legislatura no s'havia deixat gens previst en aquest sentit, malgrat que l'anterior equip de Govern ja sabia que augmentava el cost de la contracta i, per tant, caldria incrementar el cost de la taxa i havia d'estar llest per a poder-se aplicar a partir de l'1 de gener de 2024.

A més de l'augment del cost de la nova contracta adjudicada per l'anterior equip de govern, cal sumar als costos imputables al servei la posada en funcionament, en Ca Na Putxa, de les noves instal·lacions de tractament de residu. També ha entrat en vigor l'Impost sobre l'abocador i el nou impost sobre les despeses d'efecte d'hivernacle generats en els abocadors, imposat per l'Ordre Ministerial TED/789/2023, de 7 de juliol.

Alcaraz ha matisat, així mateix, que no s'ha tengut en compte de moment la reclamació de més d'un milió d'euros de l'empresa adjudicatària PREZERO, per la demora de l'adjudicació de la contracta en 4 anys per part de l'anterior equip de govern.

El conseller ha emplaçat els grups de l'oposició a mantenir les reunions que siguin oportunes per ppoder redistribuir aquest increment de taxes amb vista a l'any que ve.

La proposta ha tirat endavant amb els vots favorables de l'equip de Govern i els vots contraris dels dos grups de l'oposició.

El Consell Insular de Formentera aposta per la sostenibilitat i la tranquil·litat en la inauguració de la World Travel Market de Londres

El conseller de Turisme del Consell Insular de Formentera, Artal Mayans, ha destacat la “sostenibilitat i la tranquil·litat” a l'hora de definir el marc en el qual es desenvolupa i s'haurà de continuar desenvolupant el turisme a l'illa. Mayans ha realitzat aquestes declaracions en l'acte d'inauguració de l'estand de Balears en la World Travel Market de Londres.

“És necessari l'equilibri entre el turisme i la protecció del medi ambient per garantir que les generacions futures també puguin gaudir de la seua bellesa natural”, ha remarcat. El conseller ha explicat així mateix que “el fet que només es pugui accedir amb vaixell ha mantingut allunyada de l'illa a les “multituds”, la qual cosa ha afavorit que s'hagin mantingut “les aigües cristal·lines i les belles platges d’arena blanca”.

Mayans ha manifestat als mitjans de comunicació assistents a aquesta inauguració que des del Consell Insular “hem implementat diverses polítiques de conservació ambiental per a preservar el seu entorn natural únic”. Entre aquestes actuacions ha destacat la protecció dels fons marins i dunes de les platges; les restriccions de construcció i la regulació de l'entrada de vehicles, entre altres.

Quant a altres virtuts de l'illa de Formentera com a destinació turística, el conseller de Turisme ha apuntat les distàncies curtes i una xarxa de rutes cicloturístiques i de senderes verdes que permeten visitar l'illa amb nul·les emissions de CO a l'atmosfera. En resum, Formentera destaca per la seva bellesa natural, entorn tranquil, enfocament en la conservació del medi ambient, transport sostenible i una experiència de viatge més autèntica en comparació amb destinacions de turisme més massiu, el que fa que sigui una opció atractiva per als qui busquen descans i connexió amb la naturalesa”, ha indicat.

Ha fet referència també al reconeixement de l'illa com a destí Starlight, “que reconeix a Formentera com un dels pocs llocs del món on la gent encara pot gaudir del cel nocturn des de la Terra. És un exemple que oferim més que només sol i platja. Oferim una àmplia gamma d'opcions per als qui desitgin assaborir la nostra excel·lent gastronomia, practicar esports a l'aire lliure, relaxar-se en entorns naturals verges i lliures de construccions, ja sigui al costat de la mar o en camps oberts. També oferim alternatives per als qui busquen reunions socials en un clima confortable. És per això que perseguim tals distincions: per a oferir una cosa única a cada visitant de la nostra illa”, ha conclòs Mayans.

El Consell impartirà al novembre un curs sobre la Formentera despoblada

El Consell Insular de Formentera ha organitzat, a partir del dia 7 de novembre un curs dedicats a la història de Formentera que sota el títol ‘Formentera despoblada, segles XIV-XVII’, aprofundirà sobre els esdeveniments històrics que es varen viure en la menor de les Pitiüses en aquest període.

La primera de les lliçons l'oferirà l'historiador Antoni Ferrer Arbazuza el dimarts, 7 de novembre, sota el títol ‘Una illa de frontera’. El dijous 9 de novembre Antonio Espino López aprofundirà sobre el context històric de la despoblació de Formentera i el dimarts, 14 de novembre, Ana Colomar Marí abordarà l'episodi de la derrota de l'almirall Rodrigo Portuondo contra el pirata barbaresc Drub el Diable en aigües de s’Espalmador.

El dijous, 16 de novembre, Francisca Tur Riera analitzarà les salines de la Formentera despoblada i el dimarts, 21 de novembre, Antoni Ferrer Arbazuza oferirà una lliçó sobre la gestió d'una illa despoblada.

El divendres, 24 de novembre, José Manuel Pérez Burgos centrarà la seua intervenció en ‘Una altra illa repoblada: la illa Plana / Nova Tabarca (Alacant) i el curs d'història de la Formentera despoblada finalitzarà el dissabte, 25 de novembre, amb un passeig per la Mola, a sa Talaia i alguns aljubs de la mà d'Alberto Torres Colomar.

Totes les lliçons seran de 19 a 20.30 hores i s'impartiran en la sala de plens del Consell Insular, en el Centre de Dia. La sortida de final de curs serà de 10 a 13 hores.

Más artículos...

Página 8 de 403

8

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat