• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Prensa Noticias

El Consell Insular de Formentera acull la primera reunió de la Xarxa de serveis públics empresarials Formentera Impulsa

El Consell Insular de Formentera acollirà demà la primera reunió de la Xarxa de serveis públics empresarials Formentera Impulsa, una plataforma col·laborativa que reuneix diverses entitats públiques i privades que gestionen i presten serveis destinats tant al teixit empresarial com a la població de l'illa en general en matèries com ara l'ocupació, la formació, l'autoocupació i l'emprenedoria, l'empresa local (PIME i microempresa), el comerç o els mercats.

La Xarxa treballa en coordinació i col·laboració amb l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i amb el SOIB, entitats amb les quals comparteix recursos en àmbits com l'emprenedoria, la formació i l'ocupació, entre d’altres.

L'objectiu principal de la Xarxa de serveis públics empresarials Formentera Impulsa és coordinar i enfortir la prestació d'aquests serveis mitjançant la col·laboració i aprofitant les sinergies generades en benefici de la comunitat i el desenvolupament local. Així mateix, les entitats que formin part de la Xarxa, que poden ser tant públiques com privades, compartiran bones pràctiques i promouran l'eficiència en la prestació de serveis.

El Consell Insular de Formentera presenta a l’empresa Prezero l’acta d’inici de la nova contrata de fems

La consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló, i el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, han mantingut aquest matí una reunió amb la directiva de l’empresa Prezero, adjudicatària de la contracta de fems, en la qual se’ls ha presentat per a la seva posterior signatura l'acta d'inici de servei de la nova contracta.

En aquesta acta d'inici consten els mitjans, tant humans com materials, que estaran associats a la nova contracta, a més s'estipula la data d'inici per a l'execució del contracte i exerceix com a punt de partida per comptabilitzar el termini d'execució.

Durant la reunió, la direcció de Prezero ha reclamat un “reequilibri econòmic” pel retard d'un any en l’adjudicació de la contracta, ja que estava previst que es dugués a terme el 2022 i, finalment, s’ha produït el 2023. En aquest sentit, el Consell Insular s'ha compromès a estudiar aquesta petició.

Cal destacar que la nova contracta de fems va ser licitada per l’anterior equip de Govern del Consell Insular de Formentera, que no va deixar preparada la corresponent ordenança fiscal, per la qual cosa en aquests moments s’està treballant en la seva elaboració des de la institució. A més, el preu de la contracta, dimensionada per millorar els serveis i adequar-los a la realitat poblacional actual de l'illa (i no la de 2007 com estava plantejada fins al moment), farà que el rebut d’aquet servei sofreixi un increment significatiu.

L'anterior equip de Govern tampoc va deixar una partida pressupostària per poder iniciar la contracta enguany, per la qual cosa fins al mes de març de 2024 no es podrà comptar amb la nova maquinària, els vehicles elèctrics, amb la necessària ampliació de plantilla i dels horaris, així com amb les millors imprescindibles en les instal·lacions de la deixalleria, cosa que es podria haver dut a terme enguany si hi hagués hagut partida pressupostària.

També està prevista per a finals de 2024 o inicis de 2025 l'ampliació de les bateries de contenidors i la implantació del cinquè contenidor, el de matèria orgànica.

El Consell Insular de Formentera posa en marxa la cinquena edició de les ‘Xerrades per a famílies i docents’

La Conselleria de Benestar Social del Consell Insular de Formentera, amb la col·laboració del Centre de Professorat de Formentera (CEP) i els centres educatius CEIP Sant Ferran de ses Roques, CEIP Mestre Lluís Andreu i l’IES Marc Ferrer, posa en marxa la cinquena edició de les “Xerrades per a famílies i docents”.

L’objectiu d’aquestes xerrades és formar famílies i docents en l’enfortiment de les seves habilitats, a fi de prevenir conductes problemàtiques (com ara assetjament escolar, consum de drogues, entre d’altres), i donar suport en les respectives tasques.

         

Aquestes xerrades són espais d'informació i formació, on l'intercanvi d'experiències i la reflexió col·lectiva esdevenen eines que permeten millorar la tasca educativa i desenvolupar estratègies que contribueixin a un desenvolupament integral dels infants.

                   

Totes les sessions es portaran a terme a la sala de plens del Consell (venda des Brolls, s/n, a l’edifici del Centre de Dia) a les 17 h i es comptarà amb un servei d’acollida

per a infants durant les xerrades. La primera serà el 5 d’octubre de 17 h a 19 h.

Cal fer reserva prèvia al telèfon 971 321 271 o al correu electrònic educaci osocial@conselldeformentera.cat.

El Consell Insular de Formentera ensenyarà mecànica bàsica de bicicletes als alumnes de primària durant la Setmana Europea de la Mobilitat

El Consell Insular de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, ha organitzat una sèrie d'activitats per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat, que es desenvoluparà entre els dies 16 i 22 de setembre.

Entre altres coses, la institució insular organitzarà en col·laboració amb les escoles de primària de l'illa els ‘parking days’. En aquestes jornades els més petits aprendran nocions bàsiques de mecànica per a les bicicletes, com canviar un pedal o arreglar la cadena.

El dia 20 de setembre la plaça de la Constitució de Sant Francesc acollirà entre les 10 i les 13 hores una exhibició de bicicletes tant convencionals com elèctriques. Aquest mateix dia, en aquesta ocasió a l’Espai Cultural de Sant Ferran i en horari de 17 a 19 hores, els infants podran gaudir d'un circuit viari en el qual aprendran les normes bàsiques de circulació per la via pública i el significat dels senyals de trànsit més importants.

Per al 23 de setembre, l'àrea de Mobilitat del Consell Insular de Formentera ha organitzat una caminada popular des de Sant Francesc fins a la finca de Can Marroig, en la qual els assistents podran gaudir d'una visita al centre d'interpretació. El punt de trobada serà a la plaça de la Constitució a les 10 hores.

A més d'aquestes activitats, el Consell ha aprovat una línia d'ajudes per a l'adquisició de bicicletes, tant convencionals com elèctriques.

Más artículos...

Página 9 de 448

9

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat