• Català
  • Castellano
  • English

S'acorda mantenir les mesures de protecció del cable submarí de telecomunicacions

La consellera de Medi Ambient i Noves Tecnologies, Silvia Tur, i Jaume Zaragoza, cap dels serveis tecnològics del Consell de Formentera, s'han reunit aquest darrer divendres amb representants comercials i de zona de Telefónica per avaluar el funcionament de les mesures de protecció del cable submarí preses aquest darrer estiu i conèixer l'estat de les feines d'implantació de la tecnologia 4G a l'illa de Formentera.

A la reunió es va destacar que “s'ha aconseguit passar un estiu sense talls de comunicació a l'illa de Formentera”, ha informat Silvia Tur, “i que en bona part aquest fet es deu a les mesures de protecció del cable de fibra òptica a Cala Jondal i Cala Saona, acordades entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Formentera, l'Ajuntament de Sant Josep i Telefónica el mes de maig de 2014”.

Per aquesta raó el desig del Consell de Formentera “és que es mantinguin aquestes mesures de protecció”, ha informat Silvia Tur. Per la seva banda, els representants de Telefónica s'han compromès a mantenir els equips especials de reforç a Formentera per mantenir en funcionament la xarxa telefònica en cas que les mesures de protecció a la mar fallessin.

Recordem que els dies 16 de juny de 2013 i el 30 de juliol de 2013 es va produir la caiguda del servei d'internet i telefonia a tota l'illa per la ruptura del cable submarí de telecomunicacions que uneix les illes d'Eivissa i Formentera. Aquestes averies varen produir que deixessin de funcionar serveis bàsics molt importants a l'illa com serveis d'emergències, serveis de l'hospital, de l'administració pública, caixers automàtics d'entitats financeres, agències de viatges i del sector turístic en general.

Tecnologia 4G

Un altre dels punts tractats a la reunió va ser l'arribada a Formentera de la tecnologia 4G. Silvia Tur ha informat que els representants de Telefónica li varen transmetre que “tots els equips necessaris per començar a prestar el servei ja són a Formentera, però que no s'ha començat a posar en marxa per la prórroga que retarda fins al mes de març l'alliberament de les radiofreqüències per a les operadores de telefonia”. Recordem que aquestes radiofreqüències ara són ocupades per operadores de televisió.