• Català
  • Castellano
  • English

El Govern espera posar en marxa la bassa de rec l’estiu de 2017

foto visita dg agricultura i ramaderiaEl conseller de Medi Rural del Consell de Formentera, Bartomeu Escandell, s’ha reunit amb el director general d'Agricultura i Ramaderia del Govern, Mateu Ginard i les directives de la Comunitat de Regants de Formentera, l’Associació de Ramaders de Formentera i la Cooperativa del Camp de Formentera, avui matí a la Sala de Plens del Consell de la institució insular.

El responsable del Govern Balear ha explicat que des de la seva conselleria han elaborat “un projecte per posar en marxa la bassa de recs amb aigües residuals de Formentera valorat en 294.000 euros”. Tragsa serà l’empresa que s’encarregarà d’executar-lo i es preveu que “per a l’estiu de l’any vinent es pugui posar definitivament en marxa aquesta bassa que fa cinc anys es va acabar de construir, però mai s’ha posat en funcionament”, segons ha recordat el director general.

Suport a la comunitat de regants

Bartomeu Escandell ha explicat que “el Consell de Formentera assumirà durant els dos primers anys els 30 euros mensuals de quota fixa que hauran de pagar cada hidrant”. “D’aquesta manera volem facilitar al màxim la posada en marxa de la bassa i ajudar a la comunitat de regants, ja que som conscients que a Formentera no hi ha cultura de regadiu”, segons ha afegit.

El conseller ha explicat a Mateu Ginard l’aposta tan forta que ha fet la institució insular en matèria agrícola amb l'impuls de la Cooperativa del Camp, i la creació aquest any d’una nau per ells a la zona industrial. “L’objectiu és donar suport als treballs que fomentin la recuperació del paisatge i el sector agrícola i ramader de Formentera”.

Mateu Ginard ha explicat als representants del sector les ajudes que des del Govern Balear trauran per pal·liar la sequera. “D’una banda hi haurà ajudes per l’alimentació del bestiar de 9,20 euros per animal, d’altra banda, hi haurà ajudes de crèdits subvencionats sense gairebé cap tipus d’interès, d’entre 20.000 i 100.000 euros, que poden interessar a les associacions”, segons ha explicat el director general. Per últim, també ha parlat de la possibilitat d’ajudes pel finançament per llavors certificades per sembrar.