• Català
  • Castellano
  • English

Continua la lluita contra el becut vermell

foto tractament becutEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Agricultura, vol informar els titulars de palmàcies susceptibles de la plaga Rhynchophorus ferrugineus (becut vermell) que en els mesos d'octubre i novembre, s'incrementa el vol d'adults de becut vermell. Aquests adults surtin de palmeres ja fortament atacades en cerca de noves fonts d'aliment, és a dir de palmeres sanes que colonitzar.

És per això, que des del Consell Insular de Formentera volem recordar la necessitat de realitzar tractaments preventius amb productes fitosanitaris autoritzats sobre les espècies sensibles a aquesta plaga, especialment els mesos d'octubre, novembre i en funció de les temperatures, desembre.

A més, des de l'àrea d'Agricultura s'ha fet especial incidència en la necessitat d'evitar les podes en els propers mesos i endarrerir-les fins que baixen les temperatures (presumiblement fins a gener i febrer), per tal de fer-les coincidir amb el moment de menor activitat biològica de la plaga.

El becut vermell és una plaga extremadament perillosa per a les palmeres, per aquest motiu, la seva lluita ha sigut qualificada d'utilitat pública pel Decret 04/2016 del 29/01/2016 (BOIB nº15 del 30 de gener de 2016).

Per a més informació, contacteu amb l'Àrea d'Agricultura del Consell Insular de Formentera.

TLF: 971321087. Ext 3166