• Català
  • Castellano
  • English

Formentera inaugura la nau de la Cooperativa del Camp

cooperativa 2La Cooperativa del Camp de Formentera va celebrar dissabte passat amb una gran festa la inauguració de la seva nau, que des del mes de juny està en funcionament. La nau ha estat construïda pel Consell de Formentera i ha tingut un cost de 590.000 euros, que han estat finançats en una tercera part pel programa Leader i en dos terceres parts per recursos propis del Consell de Formentera.

A la festa hi varen acudir més de 200 persones, i va constar dels parlaments del president de la Cooperativa, Jaume Escandell, el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i una glosa de Pep de n'Andreu, que concloïa d'aquesta manera "L’hem d’anar cultivant, i tenir s’illa polida, ara que tots junts tenim, sa nova cooperativa".

Carles Marí, gerent de la Cooperativa del camp, va declarar que "la festa ha estat un èxit d'assistència, i estam molt agraïts a tots els col·laboradors, en especial als cuiners de l'Associació gastronòmica i als balladors de les colles de Formentera, que han participat desinteressadament".

220 socis
La Cooperativa del Camp de Formentera, que es va reactivar l'any 2010 amb 52 socis, compta avui amb 220 socis. La Cooperativa col·labora amb el Consell de Formentera en l'execució del programa 'Fons de Terres", mitjançant el qual, el Consell de Formentera dedica anualment 90.000€ per finançar que la Cooperativa cultivi terrenys agrícoles que ja no es treballaven, per millorar la productivitat del camp i la imatge de l'illa. Actualment, formen part d'aquest programa 200 hectàrees de terreny de 70 propietaris diferents de Formentera.